Hány éves a kapitány?

rooA hétvégi bajnokikat követően ismételten válogatott szünet vár majd a csapatokra és a játékosokra, ami lehetne akár rossz hír is, LVG és a United számára azonban kifejezetten pozitív, hiszen addig is fogyatkozhatnak a nevek a sérültek listáján. Egy kihívás azonban addig még hátravan, hiszen a 13 órakor kezdődő Everton elleni összecsapás során (meg még további kettőn) kénytelenek leszünk nélkülözni kapitányunkat, idén először. Arról nem is beszélve, hogy ennek az újjáépített csapatnak ez lesz az első valamennyire komoly erőpróbája.

…még úgy is, hogy az Everton jelenleg borzasztó formában van: sokkal közelebb vannak a kieső helyhez, mint a tavalyi hatodikhoz, ami leginkább talán a „középcsapat az európai kupaporondon” szindrómának köszönhető. Legalábbis sokszor láttunk már olyat, hogy az őszi dupla- (illetve a ligakupával együtt tripla-) terhelés túl soknak bizonyul, és bizonyára a kékek sem szívesen kirándulgatnak csütörtök esténként a sztyeppékre, ahogy azt tették három nappal ezelőtt.

Ez az Everton tavaly mindenesetre oda-vissza megvert bennünket, és tény, hogy a mostani 17. hely ellenére is ők lesznek az első olyan ellenfél a szezonban, akik a felsőházban végeztek legutóbb. A gyenge eredmények közepette pedig azért azt is meg kell jegyezni, hogy a Liverpool és az Arsenal sem tudta megverni őket, és hármat rúgtak a Chelsea-nek is.

Utóbbi meccsen szerencsére kaptak is hatot, ami jól rámutat Martinezék jelenlegi legfőbb gyengeségére, a védekezésre: 14 kapott góllal jelenleg ők vezetik a PL ezen nem kifejezetten dicsőséges táblázatát. Ami – ha azt nézzük, hogy nekünk elviekben pont a támadósorunk ütős – jó hír kellene, hogy legyen számunkra.

A legfőbb kérdés azonban – visszakanyarodva a bevezetőre – az, hogy LVG vajon miként foltozza be a védelem előtt egyre inkább összeálló hatost. És itt nem is feltétlenül Rooney-ra gondolunk, hiszen neki megvan az egyértelmű helyettese Mata személyében a két csatár mögött. Sokkal inkább Herrera bordatörése miatt fájhat a fejünk, aki a legjobb formában lévő játékosunk volt az elmúlt hetekben – az ő pótlása sokkal nehezebb feladat lesz.

Hogy mit talál ki a menedzser erre a szituációra, azt néhány perc múlva megtudjuk, amint fény derül a kezdőcsapatokra…