Szériában

Hiába indult rosszul a november, összességében elmondható, hogy határozottan jó hónapot zártunk: a City elleni – és a körülményekhez képest tisztes – zakót követően az összes találkozónkat megnyertük a hónapban, ami nem csak azt eredményezte, hogy egészen a negyedik helyig jöttünk előre a tabellán, hanem összehoztunk egy 3 meccses győzelmi szériát is, amire van Gaal alatt még nem volt példa (élesben legalábbis). Jó hangulatban fordulunk rá tehát az ünnepi időszakra, ami mindenképpen fontos, hiszen a Premier League-et ismerők jól tudják, hogy a decemberi-januári hajtás rendre a bajnokság legintenzívebb időszaka.

utd_stoke

Mondhatnánk, hogy duplán van ok az örömre, hiszen végre a hét közepén is pályán láthatjuk a csapatot, csak aztán eszünkbe jut az egyetlen ilyen idei alkalom (az MK Dons elleni ligakupa-szégyen), úgyhogy inkább taktikusan befogjuk a szánkat. A csendes bizakodást azonban ettől függetlenül megengedhetjük magunkat: hazai pályán játszunk, ahol a nyitófordulót leszámítva csak a Chelsea ellen veszítettünk pontokat, a vendégünk pedig az a Stoke lesz, akik ráncigálták már meg ugyan topcsapatok bajszát idén (ott van például a City és a Tottenham), ám Hughes fiai összességében most sem alkotnak többet masszív középcsapatnál.

Fő problémánk, vagyis a sok sérülés továbbra is jelen van (most éppen Di Maria esett ki a fix kezdők közül), de legalább egy stabil(nak látszódó) védelmet sikerült összedrótoznia LVG-nek, Smallingnak ugyanis jót tett a valószínűsíthető hajszárító, és Valencia, valamint Young számára is megtalálta azt a szerepkört, ahol a legjobban tudják kamatoztatni kiegészítő-ember státuszukat. Előrébb pedig egyre inkább előáll a bőség zavara: középen Carrick sokadszorra húz ki minket a csávából, Fellaini stabilan teljesít, Herrera pedig újból bizonyította, mekkora érték lehet számunkra; míg a csatároknál Falcao visszatért, van Persie végre gólt lőtt, Rooney meg… ő Rooney, annak (szerencsés esetben) minden pozitívumával.

Félreértés ne essék: az út vége még nagyon messze van. De talán most a legnyugodtabb a légkör a szezonban van Gaal és a srácok körül – egyszerre van eredmény, valamint egyértelmű (és sikeresnek tűnő) építkezés. Ilyen körülmények között márpedig illene tükörsimán ütni a Stoke-ot. Nem csak azért, mert a Premier League történetében ez eddig mindig sikerült hazai pályán, hanem mert végre lenne egy olyan beharangozónk is, ahol sikeresen megjósoljuk, mi várható a kezdő sípszót követően.