Pótvizsga

Valljuk be őszintén, pótvizsgára lettünk küldve az FA Kupa negyedik körében. Nekem az idegenbeli mérkőzés felért egy emberkínzással, remélem ma a srácok igyekeznek kárpótolni minket.

soccer-fa-cup-fourth-round-cambridge-united-v-manchester-united-the-r-costings-a

Mint azt már tehát említettem, a Cambridge United csapata látogat ma az Old Traffordra. Aligha játszottak még ilyen méretű stadionban, ennyi néző előtt az ellenfél játékosai, kivéve persze Luke Chadwick, aki egy lélegzetvételnyi ideig erősítette felnőttcsapatunkat.

A mai este izgalmai mellett ejtsünk szót arról, hogy távozott a klubtól Darren Fletcher, aki hosszas procedúra után végül a West Bromwich Albion csapatának tagja lett. Nagyon úgy tűnik, hogy Anderson is hazatért, elvileg néhány perce már hivatalossá vált, hogy egészen biztosan az Internacional egyesületét erősíti (?) majd. Lentebbi képünkön Anderson szerepel, aki ekkor tudta meg mennyibe is került nekünk. A mi arckifejezésünket nem linkelnénk be az elmúlt 6 évi teljesítménye okán.

Anderson-800x504

Eltávozott Zaha is, szerencsére nem úgy, csak hivatalosan lett egy másik csapat játékosa. Egészen pontosan a Crystal Palacé, csak most már nem kölcsönben, hanem végleg.

Vermijl a Sheffield Wednesday alkalmazottja lett, Janko pedig a Boltonhoz került kölcsönbe, cserébe megkaptuk a számunkra vicces nevű Kellett-et, aki szintén annyi időt tölt el itt kölcsönben, mint amennyit Janko odaát. Ennyi információ azt hiszem elég is erről a transzferről.

Szereztünk egy 16 éves francia hátvédet is, Dayot Upamecano névre hallgat. Reméljük ma Kassai-Tóth Csaba megemlíti majd az új érkezők között, hiszen biztosan tudja már miként kell kiejteni legújabb szerzeményünk nevét hivatalosan.

Szóval csupa izgalommal várjuk az esti összecsapást, talán még nagyobbal a Sheffield United-Preston North End csatát, bízva abban, hogy a sheffieldi kirándulás kimaradhat, mert láttuk, hogy a PL egyik legjobb formában lévő csapata miként izzadt meg a sheffieldi pokolban.

Zárásként pedig köszönjük meg Fletchernek az itt töltött időt. Valódi példakép volt ő mindenkinek, mondhatni az utolsó mohikán. Utolsó tagja a csapatnak, aki FA Kupát nyert a Manchester United mezében, több mint 10 éve. Hihetetlen peches játékos ő, 2008-ban nem fért be a csapatba a BL döntő kezdőjében, 2009-ben eltiltás, két évvel később pedig már sérülése akadályozták meg abban, hogy BL döntőn léphessen pályára a Manchester United színében. Számos szép momentum fűződik nevéhez. Emlékszem még 2003-ban egy csetlő-botló fiú látszatát keltette, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen sokra viszi nálunk.

Mi sem tudunk mást mondani. Köszönjük Darren Fletcher!

10978701_10152752233142746_6613011448622162141_n