Feketén-fehéren

Nagyon sok negatív kalandunk volt a St. James Parkban az elmúlt 2 évtized alatt és mivel valószínűleg ma sem fényes tapasztalatokkal gazdagodunk majd, ezért úgy gondoltuk, hogy most csak az élet napos oldalát nézzük, mert azért a rossz élmények mellett örülni is volt okunk bőven.

1411314512735_Image_galleryImage_Manchester_United_virals_

Kezdjük mindjárt egy igazán ősi mérkőzéssel. Ami nem is bajnokság, hanem FA Kupa, de ha azt mondom, hogy 1989-90-es szezon, akkor azt hiszem, mindenki tudja mi történt abban az évben és, hogy bizony a szarkák ki lettek csusszantva ebből a zseniális kupasorozatból. A mérkőzés fordulatoktól egyáltalán nem volt mentes, hiszen a vendég vezetést követően fordítottak a hazaiak, ám a United „comebackjei” már akkor is messze földön híresek voltak. Egészen elképesztő nézni a mérkőzés összefoglalóját, a meccs hullámzását. 4:08 körül a Newcastle szurkolók öröme is hihetetlenül egyedi és óriási futballhangulatot idéz fel, amilyet egy átlagos magyar szurkoló talán valamikor a ’90-es években érzett utoljára, plusz 1-2 válogatott mérkőzésen.

A következő összecsapás is, több mint klasszikus. Az 1995-96-os szezonhoz köthető, ahol kőkemény csatát vívtunk az Alan Shearer nevével megerősített Newcastle csapatával szemben. Az 1996. márciusi összecsapást megelőzően a két csapat között 4 pont különbség volt, a vendéglátók javára, akik ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottak. A United alapvetően végig uralta a mérkőzést, ezt a lentebbi hosszabb összefoglalónkban megtekinthetitek. Azonban, hogy mi lett a végeredmény és ki(k) találtak be, csak a videóban kaphattok választ.

Nem kevésbé volt őrült ez a 2003. áprilisi ütközet sem. Már az első félidőben lényegében padlóra küldtük fekete-fehér csíkos ellenfelünket. Amit a korai hazai vezetést követően minden bizonnyal mi magunk sem gondoltunk volna. Nem kevésbé varázslatos gólok vannak itt és mindjárt egy féltucatnyi. Sokszor emlegetett csodálatos év, a fentebbiekhez hasonlóan ez is bajnoki címmel zárulva.

Csakhogy ne szakítsuk meg a sort, ismételten egy bajnoki trófeás évbe repítjük el nyájas olvasóközönségünk. 2012-13. A végeredmény 0-3, ilyet nem látunk ma. A videó egyetlen egy prózai okból került be, nem, nem a gólszerzőink okán, bár az is megérne egy külön misét. Hanem egy teljesen más dolog miatt. Azt találjátok ki ti, hogy mi az. Megoldásokat a kommentben várjuk, nem lesz nehéz.

Hogy mit hoz a mai mérkőzés, azt nem tudhatjuk, de egy dolgot tudunk, vagyis én tudok, szeretném Juan Matat a pályán látni. Tavaly is irigylésre méltó gólokat varázsolt a szarkák kapujába. Aki nem hiszi, járjon utána…

mata