Az utca másik oldalán

Elmondhatjuk, hogy csapatunk a legrosszabb babonásokra kezd el hasonlítani. Csak az utca egyik oldalán hajlandó menni, akkor is, ha a kedvenc oldalán éppen Balotelli, Vieira, Suarez és Pepe sétálgat kéz a kézben. Nagyon szívesen megfejtenénk, hogy mi az oka annak, hogy hazai pályán gyakorlatilag verhetetlen erődként funkcionálunk, idegenben pedig szégyenszemre rendszerint döntetlenekkel, újabban vereséggel hagyjuk el a pályát. Ez a hétvége azonban egy tiszta utca képét mutatja nekünk. Következzen néhány búfelejtő, kedvcsináló hazai Sunderland verés.

h_00263907

Ha éppen néhány napja volt 42 éves a babarcú gyilkos, emlékezzünk és kívánjuk neki hosszú, eredményes életet egy 2000. évi csúnya Sunderland veréssel. Amikor még csak ’alig’ 60 000 ember fért el az Old Trafford lelátóin. A gólszerzők között feltűnik egy olyan személy is, aki finoman szólva sem ontotta annak idején a gólokat a United mezében, okkal persze.

Hihetetlen mérkőzést vívott a két csapat 2003. január elsején, amíg élek nem felejtem el. A tabella 18. helyzettjeként látogatott az Old Traffordra a Sunderland csapata, akik érthetetlen módon egy korai góllal megszerezték a vezetést, ami után a United semmilyen formában nem tudta áttörni az áttörhetetlen falat, egészen a meccs utolsó 10 percéig. Előbb Ferdinand abszurd indításából egyenlített Beckham, majd ami utána következik, azt látni kell, mindenesetre annyit segítek, hogy ezen cikk nyitóképe sok mindenről árulkodik. Sajnos érthetetlen okokból csak Scholes két kapufás lövéséről, Beckham egalizáló góljáról találtam rövid videót a neten. Így nektek cserébe marad Paul Scholes összes gólja 1993-2010 között. A mi gólunk 13.37-nél kezdődik. Micsoda férfi!

A Sunderland elleni szó mi szó, nem szoktunk izgalmaktól mentes mérkőzéseket játszani. Véleményem szerint életem legnagyobb gólöröme történt meg ezen a kósza 2008-as decemberi napon, amikor már időn túl sikerült bepréselni a kaput az amúgy hősiesen védekező, mindennek ellenálló rivális kapujába. A gólszerző a Szerbinátor!

Az utolsó „glory year” évben még kaptunk egy sima Sunderland verést hazai pályán, tehát kaptok ti is egyet most videó formájában. Van itt is minden amit akartok, Cleverley bombagól, volt játékos szépítő zsuga és természetesen van Persie hálózörgetés, hiszen 2012-13-ról beszélünk.

A győzelem kötelezőbb, mint valaha. A Tottenham és a Liverpool búcsúzott az Európa Ligától és minden bizonnyal az Arsenal is búcsúzni kényszerül a Bajnokok Ligájától. Ez azt hiszem elég evidens, hogy mit jelent számunkra. Sajnos nem lesz további terhelés a riválisokon, ami egy újabb szorítást húz a nyakunk körül a jövőre nézve. Baljós árnyak, pedig jó lenne folytatni, amit folytatni illene már nagyon.

fergie-pa_2560745k