Lenullázás – Osztályzás

Sajnos semmi meglepő nem történt a tegnapi napon sem. Hiszen egy újabb idegenbeli fellépést „tudott le” csapatunk. Annyi talán mégis meglepetésként szolgálhat, hogy a szokásos 1 pont helyett, ezúttal egyet sem szereztünk. Ennek okairól lentebb elmélkedünk, a játékosok osztályázásánál. Azt azért nem gondoltuk volna szombat reggel, hogy a hétfőt minden bizonnyal az ötödik helyen kezdjük majd.

def

David de Gea – 6

Spanyol portásunk ma nem mentette meg a seggünket, pedig nagyon tudtunk volna örülni, ha a két gólból legalább az egyiket kitornássza valahogyan, ezért osztályzatát sem tudjuk magasra tornászni. Különösen a második gólnál lett volna esélye. A magam részéről nem látom Dávid királyunk szerződésének meghosszabbítási esélyeit emelkedni, ezt a focit látva. Felkészül Lloris.

David+de+Gea+Swansea+City+v+Manchester+United+N1pFUcDLYgvl

Paddy McNair – 3

Csupán átmeneti öröm volt, hogy Paddy megtalálta a helyét jobbhátvéd posztján. Az első gólt mellőle adták be. Többször a rövid passzokat is sikerült elhibáznia, a mérkőzés elején pedig kétszer is tisztán fejelhettek mellőle, amiből kis híján gólokat kaptunk, majd egy előre ragadását úsztuk meg sikerrel. van Gaal jobbnak látta lekapni a szünetben, nem véletlenül. A magam részéről neki is egy bájos kölcsönadást javasolnék minél hamarabb. Paddy, nem büszke a daddy.

mcnair

Marcos Rojo – 5

Nagyon aktív volt az egész meccsen az argentin, számos tisztázás és megnyert párharc köthető a nevéhez, azonban egy csúnya, a kaputól nem túl távoli labdaeladást is saját magának kellett tisztáznia. Továbbá egyáltalán nem mutatkozott a védelem urának, ami számomra egyáltalán nem megnyugtató a jövőre való tekintettel. Kell mellé egy klasszis.

Swansea City v Manchester United - Barclays Premier League

Phil Jones – 5

Újra és újra várjuk, hogy Jones valami olyasmit mutasson, amire igazán büszkék lehetünk, azonban erre nagyjából minden negyedik mérkőzésen kerül sor. McNair-el való közös rosszalkodásukból majdnem gondunk származott. Az első gólnál például egyáltalán nem értem miért gondolta, hogy szélen kell majd biztosítania, amikor bizony középen elfért volna bőven a segítség. Hiányoznak a szögletek Phil?

1363963689610 (1)

Luke Shaw – 6

Talán az egyetlen ember, akit őszinte szívvel tudunk kiemelni, bár arról talán vitatkozhatnánk igazából kinek kellett volna Ki-t hatástalanítani az első kapott gólnál. Shaw remekül segítette a támadásokat, amíg a pályán volt, kritika nem érhet a saját oldalán érkező támadásoknál, nem úgy, mint a túloldalon. Shaw 16 lasztit jutatott el Di Maria felé. van Gaal lekapta, ami megélénkítette a játékunkat, de nem az ő feladata lenne valós szélsőt játszani ebben a felállásban. Anglia új Ashley Cole-ja.

Swansea City v Manchester United, Barclays Premier League, Britain - 21 Feb 2015

Daley Blind – 5

Teljesen eltűnt. Az első gólnál sem sikerült tisztáznia. Egyáltalán nem a tőle megszokott ritmusban, sebességben focizott. Bár azt hiszem, fogalmunk sincs mit szeretnénk játszani a középpályán. Nyílik még a sárga rózsa tulipán.

JS57395417

Ander Herrera – 6

Igen ígéretes mindig a focija. A gólja is erről árulkodik, a második félidőben érthetetlen módon kellett hátrébb húzódnia. Szinte alig-alig próbálkozott egyáltalán bármivel is azt követően. Dicséretre méltó lendülete, akarata. A jövő embere.

Swansea City v Manchester United - Premier League

Angel Di María – 5

Rendkívül agilisan játszott másik argentin kezdőnk. Ismételten bezsákolt egy gólpasszt, szögletei, beadásai azonban újra veszélytelennek bizonyultak, bár nem is igazán értjük miért csinálja ezeket? Gyors, kombinatív játékos, azonban gyakran nyomják el, kényszerítőket szinte soha nem tud megcsinálni senkivel. Így nem is igazán tud helyzetbe kerülni vagy helyzetbe hozni másokat. A jövő embere?

Swansea City v Manchester United - Premier League

Marouane Fellaini – 5

Amíg a Preston ellen nagyon hasznos volt a belga, addig mondhatni most elveszett, bár nem is igazán tudni mit kellett volna igazán tenni, hiszen ezúttal totálisan se nem a védekező középpályás, se nem a támadó, erőcsatár szerepe jutott neki, hanem valami egészen más. Tehát nem is értjük miért nem kezdett ma Juan Mata a posztján illetve mit is várt ma tőle a mesterünk? Igaz 3 helyzetkialakítás is fűződik nevéhez, de ez a minimum ebben a szisztémában. A felesleges ember.

Marouane+Fellaini+Jack+Cork+Swansea+City+v+TOwbyUWS-a0l

Robin van Persie – 3

Sajnos nehéz lenne kellő düh nélkül kommentálni a holland játékát. Nagyjából semmi, nulla, mínusz. Kaput nem találó, önző hozzáállás, láthatatlan üzemmód. Most kéne abbahagyni.

WP_20150221_027

Wayne Rooney –  5

Én már a szezon eleje óta kongatom a vészharangokat, lehet bármire fogni Rooney formáját, fociját, de ez nagyon kevés egy vezértől, egy csapatkapitánytól, aki skizofrén módon keresi a helyét, de még így is mérföldekkel többet tesz a csapatért, mint van Persie ugyanazon a poszton. Szögleteket azonban fájdalmasan továbbra sem tud rúgni. Hol van az a krézi srác?

200286

Antonio Valencia, Ashley Young – 6

Hihetetlen formajavuláson ment át a két játékos tavalyhoz képest. Két dolgot azonban nem szabad elfelejteni. Továbbra sem elég jók, minden lendületük és akartuk ellenére. Hiába ma is minden, most sem lettünk velük előrébb. Ha Fellainira nincs szükségünk a jövőben, rájuk is csak maximum a második sorban. Továbbá egyszerűen nem hátvédek és bármilyen rendszerben is nyomjuk, 433, 4231 vagy 4321, számomra semmilyen formában nem férnek be első számú játékosként a kezdőbe. A hasznos második sor.

Juan Mata – 0

Miért ülsz Juan Mata? Mi sem értjük.

(Akik hiányolták volna.)

van-persie-swansea