A múlt (sz)árnyai

Nem szeretnék korán spoilerezni, de ez a poszt bizony egy félig ex, félig jelenlegi és egy visszavonult játékosunkat öleli majd körbe. Szombat délutáni ellenfelünk a Swansea lesz, így az országhatárt átlépve kellene végre már hazahozni a 3 pontot, mert hiába a szép sorminta, ha az idegenbeli mérkőzések elmúlt időszakát tekintve 80%-án a D betű áll. Kár azon nosztalgiázni mi lett volna, ha megverjük a Spurst meg a Villát, de azért az a plusz 4 pont, tekintve a Spurs elleni plusz 2, mínusz 1 kombinációt, a falat kenyér kategóriájába tartozna. Na de, kár ezen búslakodni, hiszen itt az új kihívás. Hulljon le a lepel a titkos játékosainkról.

image-1-for-swansea-city-1-1-manchester-united-in-pictures

A Swansea 2011-12-ben ősidők után jutott fel újra a legfelső osztály küzdelmeibe, először Swansea City néven, ennek örömére 2011 hűvös novemberében kellett látogatnunk a Liberty Stadiumba. Ha valaki emlékszik még a mérkőzésre, annyira dögunalmas volt, hogy egy korai góltól eltekintve, amit a mi mexikói csodagyerekünk szerzett, igazából semmi más nem történt. Manapság tökéletesen el tudnám viselni az ilyen 0-1-es idegenbeli mérkőzéseket. Ha valaki még nem jött volna rá a gólszerzőnkre, álljon itt gólja, Giggsy gólpassza után.

Swansea City Vs Manchester United Hernandez scores

Még ugyanabban az évben másik főszereplőnk lép képbe, egy már-már elveszejtett, majd visszatáncoló, majd újra elbukó bajnoki évben. A gólszerző és örök legenda Paul Scholes, a gól nem akármilyen. Szájakat bezárni, ha kérhetem.

Aztán újra jöjjön egy sűrű apropós meccs a walesiek ellen. 2013 májusa, Old Trafford. Azt hiszem nem is kell többet mondanom. Ezen a napon lendítjük magasba a bajnoki trófeát, ezen a mérkőzésen lép utoljára pályára hazai környezetben Paul Scholes, Ferguson utolsó mérkőzése a csapat menedzsereként az Old Traffordon és azt ugye közben tudjuk, ki szerez egy gólt…

Paul Scholes természetesen megkapta a maga cseréjét és megtapsoltatását, azt hiszem ennél kevesebb fájdalmas pillanat volt Manchester United szurkolóként számomra. Giggs visszavonulása olyan természetesnek hatott, de akár még egy évet maradhatott volna. Scholes ráadásul zseniális focista volt, azok közé tartozik, akivel tele van az internet. Csodásnál csodásabb gólok, passzok, becsúszások, berobbanások. Az ilyen játékosok miatt szeretjük a futballt, azt hiszem nagyon sokan.

Most felidézhetnénk Moyes első bajnoki mérkőzését, amely egy 4-1-es simázás volt idegenben, de abban se Scholes nincs már, se Hernandez nem játszott.

A tavalyi első körös, szintén Hernandez gólos FA Kupa kizúgást és az idei szezonban elszenvedett első fordulós vereséget pedig ideje lenne most már feledtetni valamivel, már csak azért is, mert annyira kellene a 3 pont, hogy azt már inkább nem is hangoztatnám.

rooney