#20 – Leszállóágban

Bevallom őszintén amikor kiderült, hogy Lajos lesz az új edzőnk azt gondoltam Robin lesz az idény kulcsembere. Azért mertem erre gondolni hiszen az előző nyári vb-n a holland csapat igencsak jól muzsikált Robinnal az elején, tehát adott volt, ha jön LvG akkor Robin lesz a király csávó. Aztán ezt valahogy nagyon nem így lett, sőt igazából csalódást keltőre sikerült az idei szezon holland csatárunk számára, és, hogy van-e még jövője nálunk? Lapozzál, aztán megtudod.

rvp injury

Szóval csalódás… Robin már egy ideje csalódást okoz, első szezonjában 48 meccsen jutott 30 gólig, és hát a huszadikban oroszlánrészt vállalt, amit ezúton is nagyon köszönünk neki, na meg azt a Villa elleni gólt sosem fogjuk elfelejteni. A következő nightmare seasonban jutott számára 28 meccsm amin 18 góllal terhelte meg ellenfelei hálóját. Ez nem is olyan rossz, főleg, hogy abban az évben nem volt semmi filozofi vagy hasonló. Az idei szezon meg aztán szinte semmi sem sikerült, nem volt európai foci hétközben, hétvégén meg RvP 29 meccsen lépett pályára, és itt sikerült 10 gólt lőnie. Egy kulcsembertől a keretünk legjobb csatárától ez alighanem beleesik a vérszegény kategóriába. Persze nem lehet megemlíteni karrierje rákfenéjét a sérüléseket, idén is volt neki. A Soton elleni hazai bukón a bokája ment szét. Aztán a Swansea ellen újfent a fent említett testrésze gátolta meg a futball űzésében. Ez pláne akkor tud elkeserítő lenni amikor emberünk önbizalom doppingoló gólokat lő, mint tette azt a Chelsea ellen az egyenlítéskor, és ahogy utána letépte magáról a mezt.. Akkor mertem arra gondolni itt valami átszakadhat és Robinból eltörnek majd ismét a fenomenális gólok.

Manchester United's Dutch striker Robin van Persie celebrates after scoring his late equalising during the English Premier League football match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford in Manchester, north west England, on October 26, 2014. The game finished 1-1.  AFP PHOTO / PAUL ELLIS  RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live? services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

De nem, azt hiszem ideje belátni azt, hogy nem lesz még egy olyan szezonja nálunk mint az első volt. Akkor volt a csúcson, azóta csak lefelé ível pályája. Így hát felmerül a kérdés szükségünk van-e még rá? A kérdést nem olyan egyszerű eldönteni, mert bár Robin klasszis csatár, a sérülések nála mindig ott lebegnek a levegőben. 32 éves lesz idén, tehát öregszik, lassabb lesz, ami egy csatárnál nem feltétlen előny. Viszont jövőre úgy néz ki megint sokfrontos küldetés lesz, amiben szükségünk lehet rá is akár. De mi van akkor ha Hernandezt vissza hozzuk, és Wilsonkát sem zavarjuk el kölcsönbe, sőt tegyük fel még igazolunk is egy csatárt? Nyilván sem Borsó, sem Wilson nem lesz standard kezdő, marad Roo akinél viszont nem lehet tudni, jövőre milyen szerepkört kap a pályán. Azt sem tartom kizártnak, hogy egyszer majd ő lesz a szögletzászló. Akkor marad az x új ember és Robin. Ami viszont tekintve, hogy lesz FA kupa, Ligakupa, BL, nem túl vaskos. Ezek azok az érvek amik miatt maradnia kellene Robinnak.

_80530190_persie

Viszont az ellenérvek is ott sorakoznak bőven. A kora, a kórházi ágyon eltöltött idő és a hanyatló forma. Ha ezeket nézzük akkor talán itt az ideje a váltásnak, mert én attól tartok RvP ideje lejárt nálunk és Lajos sem ragaszkodik hozzá foggal-körömmel, úgy tűnik. Ideális célállomás lehet a Juve, az olasz bajnokságban még egy-két szezon lehet Robinban és akár még újra magára is találhat. Nagy pénzt sem így, sem úgy nem fogunk érte kapni, mert bőven nem volt kiemelkedő a szezonja, sőt. A fent említett x emberke, meg jöhet az ő helyére. Mert azt már idén is láttuk mi történik akkor, ha telepakoljuk a kezdőt csatárokkal. Nem igazán működik a dolog. Stabilitás meg eléggé fontos dolog, amikor a védelmünk nem éppen Red Wall, hanem inkább Red Door. szóval kösz Robin mindent, de vár a Juve, vagy a Feyenoord vagy valami…

_79394245_robinvanpersie(2)