Nyomás utána!

Shaw sérülése azt hiszem minden United szurkoló számára elég dilemmát, kellő rossz érzést és félelmet is okozott a szezon folytatását illetően. Az angol lába úgy tört szét, ahogy az év eleji reklámvideóban az ördög villájával roppantja szét az üveget. Mégis menni kell tovább, itt az újabb forduló és bizony illene tapadni a Cityre, akik talán önbizalmukat veszthetik a hét közepén kapott csicskalángos okán. Na de kit érdekel a City lényegében?

liverpool-manchester-united-anthony-martial-premier-league_3350191

van Gaal láthatólag továbbra is kísérletezik a kerettel, ez a kísérletezés pedig folytatódni fog, hiszen Shaw kiesésével a hátsó négyes átalakítására is megoldást kell találni. Ráadásul a jövő hét közepén a Ligakupában is bizonyítanunk kell, ahol remélhetőleg bőven lehetőséget kapnak azok, akik eddig nem sok szóhoz jutottak.

„Hello Mester, én a Pereira vagyok.”

9c92da58f325acf9cfcba7034f091c1a

A csapat a tavalyiakhoz hasonlóan egyszerűen idén sem tud mit kezdeni az Old Traffordtól távoli kihívásokkal és a kisebb csapatok elleni találkozókkal. A legrémisztőbb az idegenbeli mérkőzések során, hogy amint képesek vagyunk viszonylagosan tetszetős támadásokat folytatni és még gólt is szerezni, a rúgott gól után azonnal megváltozik valami. Az ellenfél fentebb tolja a sorait és egyszerűen kontrákból, pontrúgásokból, szélről jövő beadásokkal agyonvernek minket. Csak halkan teszem hozzá, hogy szerintem a 460-á alakult támadásaink Rooney nélkül sokkal életszerűbben működnek. Depay, Mata és Herrera is képes a kapu elé kerülni, különösen hazai pályán tudunk könnyen élni ezzel a lehetőséggel.

„A tizenegyeseket innentől ne hagyja másra…”

4666888

Idegenben viszont erősen szükséges változtatni, ha nem akarunk abba a hibába esni, amibe a Swansea vagy éppen a PSV ellen sikerült. Mintha van Gaal sem igazán tudná eldönteni, hogy szeretnénk-e dominálni a meccset idegenben avagy sem? A szerzett gólok után felelőtlen kitámadunk, majd a kapottakat követően megpróbálunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, ahogy az illik, ekkor szokott a pályára kerülni Young és Fellaini is. Oh wait…

Szóval teljesen nyilvánvaló, hogy van Gaal még mindig keresi a balanszot és hajmeresztő kísérletektől sem retteg vissza ettől. Képesek voltunk kiállni Carrick és Schneiderlin nélkül a PSV ellen idegenben, a második félidő első pár perceit látva teljesen borítékolható volt, hogy valamikor gólt fogunk kapni. Ezért is eléggé skizofrén taktikát láthatunk, hiszen egyszer a semmiképpen ne kapjuk gólt, egyszer pedig a mindenképpen rúgjunk gólokat taktikát láthatjuk megvalósulni a pályán.

„Még meglátom mit játszunk ma.”

AZ2ZgMjz0LFGHCPn4xMDoxOjBzMTt2bJ

A Southampton pedig ebből a szempontból borzasztóan kettős arcú csapat. Drukkolhattunk volna, hogy legyenek ott az Európa Ligában, azt izzadjanak csütörtökön a mérkőzésünk előtt, de nem vették a fáradtságot, hogy bekerüljenek a csoportba, így ellentétben velünk, kipihentebben várják a találkozót.

A Southampton a gyengébb kezdés óta már 3 mérkőzésen nem kapott gólt. Pelle és Tadic pedig felváltott veszélyt jelent a kapura. Talán most igen jól fog jönni, ha a Smalling, Blind, Rojo hármas egyszerre lesz a pályán. A Southampton továbbra sem áll rossz nevekből. Stekelenburg mindenképpen egy biztos pont, ahogy Wanyama, Mané vagy az ifjú Ward-Prowse sem az ügyetlen futballisták közé tartozik. Utóbbi alig két hete döntött el egy U21-es EB selejtezőt. Továbbá többen egyre inkább felfigyelnek a portugál  Soares teljesítményére is. Clasie és Bertrand sérültek.

A Southampton a harmadik legtöbb alkalommal kísérletező csapat eddig a Premier Leagueben, 16,6 alkalommal próbálkoznak gólszerzéssel meccsenként és ötször kaput is találnak, ami egyáltalán nem rossz mutató. Labdabirtoklásban az ötödik legerősebbek, passzolási „sikerességben” pedig a hatodik helyen állnak. Továbbá baromi erősek a légi párharcok megnyerésében és jelenleg az egyik legsportszerűbb csapat a Premier Leagueben a Szentek együttese (8,6 szabálytalanság/meccs).

A Sotont tehát idén sem fogja fenyegetni a kiesés veszélye és egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy valahol a 7.-10. hely környékén végezzenek, ami egyáltalán nem lenne rossz eredmény, annak fényében, hogy 3-4 éve folyamatosan rabolják le a csapatot. Az pedig teljesen egyértelmű, hogy nem nézünk könnyű mérkőzésnek elé, főleg mivel a St. Mary stadionba kell ellátogatnunk. Viszont a győzelem most úgy kellene, mint egy falat kenyér. A szememben az előjelek nem túl biztatóak, a kezdőre pedig egyre nehezebb lenne tippelni, de mit nem adnánk egy 2-1-es sikerért, mint ami tavaly sikerült összehozni. Abban viszont valószínűleg biztosak lehetünk, hogy Rooney kikászálódik a barlangjából és visszatér a kezdőbe.

„Készen állok megmutatni a tudásomat, Mester”

140923beardnip3_0_0_0_0_0