Egy nehéz nap délutánja

Liverpoolba menve elég aktuális bármilyen The Beatles hasonlat. Azt hiszem hazudnék, ha azt mondanám, hogy rettegve, de kevés örömmel telve várjuk a mai mérkőzést. Az Arsenal elleni ütközet minden bizonnyal nem múlt el nyomok nélkül, igaz vannak játékosaink, akik azóta ennél még rosszabb dolgokat is átéltek, minderről hajtás után értékezünk.

evertonutd

Szóval, ha az elmúlt időszakot akarnánk összefoglalni, akkor nyugodtan mondhatnánk, hogy a Stretford End betöltötte büszke 5. évét, a magyar válogatott az egyenes ági kijutástól eljutott a rizikós pótselejtezőig, Depay pedig izlandos mezt kapott a csehek elleni találkozón.

depay

Mindenesetre kisebb gondunk is nagyobb ennél, hiszen a védelemben Smalling, Blind és Darmian sem unatkozott a selejtezők alatt, de Gea Ukrajnában két bravúros védéssel tartotta életben a magyar reményeket. Igaz Chris és David csak az egyik mérkőzésen lépett pályára. Rojo nem utazott az argentinokkal és meccsfitt, bár nem 90 percre, mondotta van Gaal. Jones viszont lenyomott egy teljes mérkőzést az angoloknál és ő is készen áll a bevetésre. Cserébe McNair belesérült az utolsó körös küzdelmekbe az EB-re csoportelsőként kvalifikáló észak-íreknél. Kedvenc kapusunkat remélem mindenki felismeri.

2D36726A00000578-0-McNair_helped_Northern_Ireland_book_their_spot_at_Euro_2016_but_-a-12_1444850247542

Carrick a keretben sem volt az angoloknál, ahogy kisebb sérülés okán Schweinsteiger sem lépett pályára német mérkőzésen és Schneiderlinnek is egy teljes találkozó, meg egy jó félóra jutott a franciák barátságosain. Fellaini sem játszott végig teljes összecsapást a belgáknál, Herrera pedig továbbra sem 90 perces, ezt szintén mesterünktől tudtuk meg.

Ellenben újabb sérültet találtunk Young személyében, akinek az edzés tett be. Mataval hála az égnek minden rendben, ahogy Depay is rendben van, már ami az egészségét illeti.

Rooney szintén szkippelte az angol válogatott utolsó két találkozóját, egy kisebb sérülés miatt, de csapatkapitányunk a világért sem hagyna ki mérkőzést, tehát bevethető volt csapata ellen. Martial ismételten focizott kicsit a franciknál, ahol adott is egy remek gólpasszt. De ami ennél is nagyobb érdem, elnyerte a hónap játékosa címet a Premier Leagueban. A United 2013 áprilisa óta nem adta focistáját ehhez a címhez. Respekt Anthony!

Martial-barclays-player-of-the-month-award1

Wilson pedig továbbra is hiába futja 5 másodperc alatt a 40 métert, igencsak kérdéses, hogy mikor fog az életben lehetőséget kapni igazán a Unitedben.

Az Evertonnál Besic nem biztos, hogy visszatérhet és ez a helyzet Stones esetében is. Cleverley, Hibbert vagy Baines pedig továbbra is sérültek. Ettől függetlenül nyilvánvalóan nem leírható a Lukaku vezette Everton, ráadásul otthon. Naismith, Koné vagy a válogatottban remeklő Barkley sok borsot törhet nem mindig masszív és terhelt védelmünk orra alá. A liverpooliak jó pár alkalommal megtréfáltak már minket hazai pályán, ha más nem egy döntetlen erejére. Egyértelmű, hogy egy győzelem igen komoly értéket képviselne ezen a mérkőzésen.

A helyzetet látva egy de Gea – Darmian, Smalling, Jones, Blind – Scheniderlin, Schweinsteiger – Mata, Rooney, Depay – Martial kezdőt jósolunk.

Glory United!

532837-man-utd-home-red-devil