Osztályzás – Everton-Manchester United 0-3

Egyszerű játék a futball kérem szépen. Lődd be a helyzeteidet, vedd ki az ellenfél 1-2 kulcsemberét a játékból, majd nyugodj meg és tartsd kézben a mérkőzést. Meghökkenve láttuk, hogy a van Gaal-éra minden bizonnyal legjobb idegenbeli produkcióját sikerült lehozni a Goodison Parkban szombat délután. Nem feledve, hogy Depay és Blind pihentetése nagyon jó ötlet volt holland Mesterünk részéről.

the team

de Gea 7 – Beáll a kapuba és spanyol…öööhm…akarom mondani ’s véd. Hasonlóan, mint a Sunderland ellen, más kapustól nyugodtan kerülhettünk volna bajba 1-2 szituációnál, de Gea ezt a különbséget jelenti a csapat életében.

david

Darmian 6 – Szerencsére viszonylag munka nélkül maradt az olasz, amit minden bizonnyal nem is igazán bán a sorozatos terheléseknek hála.

Smalling 7 – Ámulunk Smalling teljesítményén, Lukakut leszedni azért egyáltalán nem számít kis dolognak. Ami pedig a legszebb az egész úriember játékában az az, hogy mennyire állandósítani tudja futballját. Labdaszerzések, tisztázások, szerelések, megint kijutott mindenből, jah és egy laza gólpassz is.

Jones 7 – Mr. Gumiarc visszatért, ennek okán egyből el is eredt az orra vére hősünknek, de amíg ilyen hősiesen adja vérét a csatában, addig nincs gond. Smallinghoz hasonlóan uralták a teret és a legfontosabb dolgokat megoldották. Jones igyekezett a földön is menteni a biztonság kedvéért.

jones

Rojo 7 – Azért az a gólpassz nem volt semmi, de mindezek mellett argentinunk igyekezett Martial társaságában bejátszani a balszélt. Roppant aktív volt, a Rojo-Martial páros volt a legaktívabb egymáshoz passzolásokat illetően a csapatban. Az argentin 17-szer jutatta el sikeresen a labdát a franciához, csak így tovább.

Schneiderlin 8 – Na jah, mondhatni. 97%-os passzpontosság, higgadt játék, egy laza, de annál fontosabb gól, hátul tisztázások, szerelések és a jól érzékkel megáldott taktikai szabálytalanságok. A francia hatalmas pillérje lehet egy új Unitednek.

morgan

Schweinsteiger 7 – Nagyban a németnek volt köszönhető, hogy az első 30 percben el tudtunk szakadni a bevált 4231-től és fentebb tolódva tudtuk irányítani a játékot, gyakorlatilag játékrendszert formálva. A passzer játéka még mindig egészen kitűnő és nem volt rest az emberek mellett loholni sem, ezzel visszazárva a saját térfelére is. Ennek jutalmául nem kellett végig a pályán töltenie a találkozót.

svájni

Mata 5 – Nem az ő napja volt, Schneiderlin, Rojo és Herrera ellopta a shaowt…Lingard pedig így szerephez jutott.

Herrera 8 – Nyilván nem igazán kérdés miért hiányoljuk és miért nem tűnt annyira vészesen rémisztőnek ez a felállás ebben a formában. Gól, gólpassz, helyzetkialakítás, bátor visszalépés, lendületes, kombinatív passzjáték. Mi kell még? Herrera a csapatba, az kell nekünk. 10 kaput eltaláló lövés a PL-ben, ebből 8 gól, fun facts…

ander

Martial 6 – Bármikor képes megbolondítani a védőket és előrántani valami váratlant. A mérkőzés vége felé próbálkozása egyenesen gólt ért volna, viszont látszik, hogy a hirtelen szélre pakolással Depayhoz hasonlóan, még ő sem tud teljesen megbirkózni. Nincs ezzel semmi gond, nyugodtan fogadjuk a szélen is, mert még mindig más szintet képvisel, mint jó pár fiatal a keretben, kételyeink eloszlottak vele kapcsolatban 100%-ig.

Rooney 6 – A Premier League történetének második legjobb góllövőjévé avanzsált kapitányunk, akinek teljesítményével nem lehetünk elégedettek, de gólja, második félidei küzdése és kicsit életre kelése bizakodásra ad okot. Azonban az még mindig egészen elképesztő mennyire ki tud maradni hosszabb távon is a játékból és mennyi elhibázott labdája van, ahogyan rendszeres, támadást megakasztó hátrapasszai.

roo

Cserék:

Lingard 5 – Sajnos nem igazán tudott mit hozzátenni az ifjú angol a csapathoz, ám annál jobban örültünk, hogy van Gaal mert rotálni és bizony ilyenkor fontosak az ilyen percek a játékosainknak, akik a jövőt képezik.

lingard

Carrick 0 – Tanár úr bejött körülnézni, a mérkőzés láttán felmerült bennem, hogy biztos itt lesz-e Carrick a jövő évben is?

Fellaini 0 – Jöhetett volna hamarabb is és talán kicsit megküzdhette volna kissé pofátlanná cseperedő honfitársát.