Meglepő siker az Anfield Roadon

Annyira unalmas volt a találkozó, hogy igazából elemezni is teljesen fölösleges lenne a produkciót, viszont a győzelem okán azért néhány dolgot megosztanánk veletek. Minden más a reklám hajtás után.

imgwayne-rooney-manchester-united

Vérmes reményekkel azért nem indultunk el Liverpool vörösebbik felére a tegnapi napon, a tippek nagyjából a sokgólos döntetlenen át, az egy-kétgólos meccsig vagy a sima cumiig mozogtak. A kezdőt meglátva pedig végképp nem lehettünk optimisták, hiszen Fellaini bekerült a csapatba, más opció nem lévén.

Louis van Gaal optimista módon Lingardot is a csapatban tartotta, így Mata csak a padon foglalt helyet, de erről még később értekezünk. Young továbbra is hozza az instant jobbhátvédet, amit már annyira megszoktunk, hogy senki fel sem horkan, hogy pár éve gyakorlatilag éket játszott a válogatottban. A többi meg tényleg csak a szokásos volt, már ami a kezdőt illeti.

f5b6d8a2e4ea28b94ae61b58f055745a

Az első félidő olyan unalmasra sikeredett, hogy nem véletlen, hogy sorban derültek ki azoknak a sérült játékosoknak a nevei, akik a United táborában foglaltak helyet. Rojo, Carrick és Jones is megtisztelte a szurkolókat azzal a nem mindennapi gesztussal, hogy befáradt közéjük és onnan tekintette végig a mérkőzést. Igaz mennyivel szívesebben látnánk őket a pályán. Bár az első játékrészben, mint azt mondottuk is, nem sok látnivaló akadt, azért egy kapu előtti bambáskodásból adódott lehetőség a Liverpool előtt, Milner bombázott még felé és Henderson is elgurított a kapu mellett, ám emelje fel a kezét az, aki megrezdült ezen lehetőségek láttán. Kivéve persze Jürgen Klopp, aki élete kígyózását mutatta be.

635463_1

Young szomorúan bicegett le az első félidő végén a pályáról, helyét a ránézésre tesiből felmentett CBJ43 vette át, aki viszont nem okozott csalódást a mérkőzésen.

A mi részünkről a második félidőben sem igazán változott semmi, de a Liverpool is nagyon ellőtte az összes puskaporát. Kivéve Emre Can, aki előbb egy tizenhatoson belüli egyéni akcióval majd a távoli bombával próbálkozott. Mind a kettő kaput talált, de David de Gea a helyén volt.

Lingard gyenge teljesítménye okán a második félidő derekán jött Juan Mata. A spanyoltól valószínűleg nagyon retteghetnek, hiszen a Blind társaságában elvégzett kis szöglet hozta meg a csapat számára a gólt. Mata bead, Fellaini négy ember között kapufára bólint, a kipattanót pedig Rooney bevágja. Egy kapura lövés és más nagyon semmi, viszont ezzel sikerült elhozni a három egységet a gyengélkedő Liverpool otthonából. A végén még egy kapu előtti balfácánkodás maradt a hazaiak részéről, ám a tévesen beintett les ellenére sem lett volna semmi különös a lehetőségből.

xg

Helyzetek tekintetében elmondhatjuk, hogy a Liverpool persze többet próbálkozott és a döntetlen egyértelműen reálisabb lett volna, de más nem igazán summázható. Véleményem szerint ismételten kiemelhető Schneiderlin játéka, aki bár passzjátékában elmaradt a szokásostól, viszont a kapu előtt rengeteg tisztázott és sokadjára ültek a középpályán elkövetett taktikai faultjai, amikre hatalmas szükségünk van az ilyen mérkőzéseken.

06035832-2145-48a4-9963-8aca8f91c159

Schneiderlin mérkőzése

Fölösleges századjára is elmondani, de nagyon értékes sikert aratott a csapat és pozitív előjelekkel várhatjuk az elkövetkezendő két hazai találkozót és az FA Kupa hétvégét is. Jó lenne tartani a formát, bízunk benne, hogy néhány játékos visszatérhet, Wayne Rooney pedig tartja azt a gólátlagot, amit mostanság elkezdett produkálni. Ennek fényében talán megvan a remény egy jobb tavaszra, mind játékban, mind eredményekben. Szép volt fiúk!

4738447