A csodában bízva

Keserű pirula az, amit majd a 90. perc lefújása után le kell nyelnie a csapatnak, hiszen a városi rivális aligha kap majd ki vendégségben. Egy esetleges Manchester City döntetlen és hazai pályán általunk abszolvált siker teheti különösen frusztrálóvá majd a helyzetet, hogy még egy pontot sem sikerült elhoznunk az Upton Parkból. A következő sorok mögött, némi visszatekintés, összegzés és előretekintés következik.

Man-United-vs-Bournemouth

Mondhatni elég sorszerű az utolsó három találkozónk, hiszen olyan ellenfelekkel kell összecsapnunk, akik ellen az odavágókon mindössze 1 darab pontot sikerült összehoznunk. Kis túlzással élve, ha az egyik ütközetet megnyerjük, már jó eséllyel, más szájízzel készülhetnénk az utolsó körre.

imgID66523963.jpg.gallery

Ellenfelünk a kisebb csodát produkáló Bournemouth csapata lesz hazai környezetben, akik a Leicester City bajnoki címe és a West Ham United komoly szereplése miatt igencsak háttérbe szorultak a címlapokon. Howe csapatát a szakértők jelentős része is a kiesők közé sorolta, ám a piros-feketék minderre rácáfolva gyakorlatilag tükörsimán maradtak benn az élvonalban. Ennek azonban az lett a következménye, hogy az elmúlt 6-8 fordulóban nem igazán csipkedték már magukat a játékosok. Csak az Aston Villa csapatát tudták legyőzni, egyébként pedig laza 3-4 gólokba futottak bele a Chelsea, a Tottenham vagy éppen a Manchester City csapata ellen. A becsület kedvéért azért mi sem bánnánk, ha sikerülne kitömni őket vagy legalább egy magabiztos sikert aratni.

13139090_1132443006776174_4771580255876067651_n

Az sajnos kiderült, hogy Luke Shaw még egy pár percre sem kaphat lehetőséget az összecsapáson, pedig igazán szívesen megnéztük volna a fiatal angolt, aki az új idegenbeli mezünk bemutatóján is szerepet kapott. Minden bizonnyal másként alakult volna a helyzet, ha az angol végighúzhatja a szezon jelentős részét és most már igazán várjuk, hogy mit hoz a bűvös harmadik szezon. Abban pedig továbbra is csak erősen bízhatunk, hogy a rengeteg sérülés nem jár súlyos formahanyatlással vagy további kisebb-nagyobb rásérülésekkel.

A Bajnokok Ligája pozícióért folytatott harcnál nagyobb esélyekkel indulunk az Aranykesztű díjért, amihez egy újabb clean sheet kellene a csapat részéről. Jelenleg négy kapus áll 15 kapott gól nélkül megúszott mérkőzéssel az élen. Azonban a Chelsea alighanem szerez gólt a Leicester City ellen, a Swansea City pedig remélhetőleg megrezgeti majd Hart hálóját, de abban már közel sem vagyunk biztosak, hogy az Aston Villa Londonban képes lesz-e Cech és csapata ellen gólt szerezni. A kis öröm is öröm, mondaná a szegény ember. Azt ugyancsak újra le kell szögeznünk, hogy David de Gea emberfeletti formában véd nagyjából 2014 év vége óta és nélküle ez a csapat most sokkal hátrébb is lehetne.

golden gloves

Az utolsó fordulót követően pedig lesz közel egy hetünk rápihenni az FA Kupa döntőjére, ahol a szintén nem túl acélos Crystal Palace vár ránk. Kérdés, hogy Louis van Gaal gondolkodik-e rotációban a mostani mérkőzésen, esetleg pihenőt kap-e Smalling vagy Martial, akik nélkül azért nehezen tudunk elképzelni egy kupadöntőt. Érdekesség, hogy Young és Darmian neve is szóba került, van Gaal állítása szerint a Wembleyre rendben lehetnek. Kérdés, hogy miért éppen akkor és miért éppen őket akarnánk játszatni? Különösen az angol nincs játékban hónapok óta. A holland azt is elmondta, hogy Januzaj is kisebb sérült szedett össze, tehát ő sem áll rendelkezésre, mondjuk aligha hiányoljuk a belgát.

Nagyjából egy évvel ezelőtt azért aligha ilyen befejezésről álmodtunk. Lassan jobb, ha sűrűn vágjuk a cetliket, ugyanis hamarosan egyre közelebb jutunk a megoldáshoz edzőkérdés terén is. Továbbá az átigazolási szezon is kezdetét veszi hamarosan és remélhetőleg már az Európa-bajnokság előtt bejelenthetünk legalább egy új szerzeményt, most azonban ellenfél a Bournemouth és őket kellene legyűrni valahogyan. Az azt követő dolgokért pedig vállalja a felelősséget, az, aki ezt az elmúlt két évben összehozta:

962EB1D13692421BBC8B4FFD7891D95C