12 év várakozás után…. – FA Kupa finálé

Eljött az a nap, amire már a West Ham United kipicsázása óta vártunk. Hiszen tudtuk, hogy képesek leszünk a földbe döngölni az Everton csapatát, ráadásul a komoly riválisok kiesését követően ordas nagy esélyesei vagyunk a trófeának. Nem kellene elszúrni…

CD9317098

2007 májusában, azon az FA Kupa döntős, hosszabbításos vereségen nagyon bánkódtam, a csapat közel volt a duplázáshoz, amire 1999-ben volt példa utoljára, na meg persze volt ott még egy trófea. Akkor, ha valaki azt mondja, hogy majd 2016-ban játszik utoljára döntőt a United, biztosan jól kinevetem. Pedig így történt, 2009-ben és 2011-ben is sikerült az elődöntőben búcsúzni, azóta pedig maximum a negyeddöntők jelentették a végállomást. Kiütött minket otthon a Leeds United meg a Swansea City is, sírtunk a rivális Arsenal, Manchester City vagy Chelsea elleni mérkőzéseket követően, de sajnos volt egy 2005-ös végtelenül igazságtalan FA Kupa döntő is. Így a 2004-es siker óta bizony 12 esztendeje várunk a világ legrégebbi kupatrófeájának megszerzésére.

CD14075501

Most újra ott vagyunk a fináléban és győzelmünkkel beérhetnénk a 12-szeres győztes Wenger csapatot, amire igény volna bőven. Ráadásul 2013 májusa óta nem láttunk közelből trófeát, (a Community Shieldet kérem, ne számoljuk) így erősen szeretnénk végre önfeledten ünnepelni egy sikert, amire hatalmas szüksége lenne a csapatnak. Nagyban hasonlítana a dolog az 1990-es FA Kupa sikerre, amit ugyebár szintén a Crystal Palace ellen hozott össze a csapat, egy újrajátszásos kupadöntőn.

A sérülések terén mindenesetre nem áll rosszul a gárda szekere. Schneiderlin végül a keretbe lett nevezve, de állapotáról konkrétan kevesen tudunk, viszont a Rojo-Darmian kettős, ha nem is 90 perces meccsfitt, de mindenképpen bevethető állapotban lesznek majd. Így jó eséllyel a Valencia, Smalling, Blind, Darmian kezdőnégyes a leginkább várható a hátsó sorokban.

A középpályán lejárt Fellaini eltiltása és mivel Rooney jól ment a Bournemouth ellen egy sorral hátrébb, valószínűleg Carrick-et melléjük csapva velük kezdünk majd a középen. Vagy nem persze. A széleken a Martial, Mata kettős mellett szinte biztosan Rashford játssza majd az éket. Véleményem szerint Lingard ezúttal kikerül majd a kezdőből. Jó eséllyel így ez a megszokott 4141-et vagy Rooney tényleges hátrébb lépése esetén 433-at hozza majd el.

fa-cup-final-2016-graphic

A riválisnál a Cabaye, Zaha, Wickham hármas sérülése okozza a problémát, bár jó eséllyel mind a hárman játékra jelentkeznek majd. Pardew csapata biztosan nem fog feltartott kézzel kimenni a pályára. Bolasie az a játékos, akivel mindenképpen érdemes majd vigyázni, különösen azért, mert nem feltétlen erős a védekező felállásunk a jobboldalon.

Itt van tehát az idő, ráadásul a 2008-as BL döntő napján kerül megrendezésre ez a finálé is, de menjünk még ennél is messzebb. 1977-ben, szintén ezen a napon gyűrtük le a Liverpool csapatát 2-1-re és szereztük meg az FA Kupát, 14 hosszú évet követően!

Ünnepnap ez a mai. Kétségünk ne legyen afelől, hogy az FA Kupa a mai napig a legelismertebb kupasorozat a világban és annak megnyerése minden együttes számára óriási presztízs. A mai napon félre kell tenni van Gaal jövőjét, Jose Mourinho személyét és bármit, ami jelenleg a csapat körül van, ugyanis ma egy dolog számít, az pedig a győzelem!

Húzzátok fel a mezeteket és húzzatok el a Mozaikba, szurkoljuk ki együtt a győzelmet, mert ma megb@asszuk őket! Glory-Glory ManUnited!

keep-calm-and-love-man-utd-166