Hat év, hat gól

rooneyollo2010. október 11-e jeles dátum a Stretford End életében, blogunk ugyanis éppen 6 éve nyitotta meg virtuális kapuit . Az azóta eltelt hat esztendő érzelmi hullámvasútján együtt sírtunk-nevettünk: olvasók, kommentelők, szerzők, olvasókból lett kommentelők és kommentelőkből lett szerzők itt az SE-n követhettük végig, ahogyan Ferguson bajnokságot nyer és BL-döntőt veszít, az utolsó utáni percben veszíti el a bajnoki címet a városi rivális ellen, de csak hogy következő szezonban, visszavonulása évében újra a csúcsra érjen a bajnokságban. Mindannyian megtapasztalhattuk a kezdeti optimista hozzáállás után közellenséggé váló Moyes és van Gaal urak fociról alkotott elképzeléseit, miközben nem csak az Európa Ligával, de az európai kupafoci nélküli hétköznapokkal is megismerkedhettünk. Egykori és jövőbeli kedvencek jöttek-mentek, így hát nehéz volt Fergie utolsó három évét és az új időszámítás első három évét összeboronálni, ezért választottuk az egyetlen közös nevezőt, a Manchester United által szerzett gólokat. Egy rögtönzött kis szerkesztőségi brainstorming alatt össze is gyűjtöttünk nektek hatot az elmúlthatévből, de ha bárkinek a kedvenc Liverpool elleni gólja kimaradt volna, nyugodtan tolja a HD videókat a poszt alá.

Rafael – QPR, 2012/02/23

A szélső hátvédek feladata nem éppen a gólszerzés, talán éppen ezért lőnek hatalmas bombagólokat, ha néha odakerülnek. Akár több találat is szerepelhetne tőlük ezen a listán, hiszen emlékezhetünk Evra elsült balosára a bajorok ellen, Büttner szenzációs szólójára a bemutatkozásakor, vagy Rafael ‘Pool elleni tekerésére (ballal!), de végül utóbbi delikvens föld-levegő rakétájára esett a választásunk. Kidolgozott akciónak ugyan nehezen nevezhető, mindenesetre a kapus által nem is feltétlenül rossz helyre ütött labdát kapásból úgy vágta a hosszú felsőbe, hogy azon még talán ő maga is meglepődött.

Antonio Valencia – Blackburn, 2012/04/02

Bár mostanában éppenséggel ő is jobbhátvéd, nem volt ez mindig így, sőt anno még úgy is érezhettük, hogy a világ egyik legjobb szélsőjét tudhatjuk a csapatban. Bizony, a jó Tonio még a hetes mezt is megkapta legjobb szezonja után, hiszen a 2011-12-es szezonban játékostársai őt választották a szezon legjobb játékosának. Elsősorban gyorsasága és pontos (!) beadásai miatt szerettük nagyon az akkori Valenciát, de a kapu előtt is feltalálta magát. Az alábbi műremeken kiválóan mutatja be, hogy a jobb szélről úgy is lehet bombagólt szerezni, ha az embert nem Robbennek hívják, és a bal lábát csak támaszkodásra használja.

Angel Di María – Leicester, 2014/09/21

Csak a szépre emlékezünk átutazóban itt járt argentin sztárigazolásunkkal kapcsolatban, és valószínűleg ennél a gólnál több nem is nagyon fog megmaradni bennünk Di María manchesteri pályafutásáról az évek múlásával. Na jó, egy másik, az összeállításból épphogy kimaradt csodagól előkészítése is az ő nevéhez fűződik, ugyanis Mata félfordulatos ollószerű kapáslövését a Liverpool ellen is ő készítette elő egy nagyszerűen belöbbölt labdával. 2014 szeptemberében még optimistán tekintettünk rekordigazolásunkra, és ő sztárjátékoshoz méltó gólt szerzett, két védőt és a kapust is átemelve egy teljesen váratlan mozdulattal. Akkor még nem hittük volna, hogy ezt a meccset csúnyán el fogjuk bukni, meg azt sem, hogy Di María hátán is csak egy évig fog feszülni a hetes mez, arra meg nem is gondoltunk, hogy az ellenfél Leicester City másfél év múlva bajnoki címet fog ünnepelni. Na de ez nem von le semmit sem ADM zseniális góljából.

Jesse Lingard – Chelsea, 2016/02/07

Mivel Beyonder kolléga megfenyegetett azzal, hogy a következő podcastet egyedül fogja felvenni és az egész Lingard zsenialitásáról fog szólni, nem hagyhattam ki Jesse Chelsea elleni gólját a válogatásból. Na nem mintha bármi gond lenne a félfordulatból-elcsúszva a felső sarokba bombázott bombával úgy általában, ráadásul a lövés egy gyors és pofás támadás végeredményeként született, amiből Lajos idején nem túl sokat láthattunk.

Nani – Man City, 2011/08/07

A következő gól nem csak azért került be a válogatásba, hogy távoli lövéseken kívül más típusú gólok is szerepeljenek a bejegyzésben, hanem alanyi jogon. A városi rivális védelmének alábbi megalázására még az igazán hardcore Barca-fanok is elégedetten csettinthettek, pedig ha megnézzük, milyen úton is került a labda a kapuba, csupa-csupa olyan játékossal találkozunk, akiket azóta mi szurkolók sokszor melegebb éghajlatra, menedzsereink pedig más klubokhoz küldtek. Nani, Anderson, Rooney, Cleverley, Welbeck, na meg a labda a főszereplők, a helyszín meg a Wembley.

Keresd a labdát!

A(z) „Keresd a labdát!” című videót „Stretford End blog” nevű felhasználó töltötte fel a(z) „sport” kategóriába. Eddig 5409 alkalommal nézték meg.

Wayne Rooney – Man City, 2011/02/12

Ha egy poszt az elmúlthatév legszebb góljairól szól, nyilván bűn lenne nem megemlékezni Wayne Rooney azon varázslatáról, amit még akkor követett el, mikor az igazi Wayne Rooney volt. Már az is bűn, hogy a Rooney-RvP összjáték vagy a félpályás gól szintén Rooney-tól kimaradt, így hát kötelező betenni a City elleni ollózást még akkor is, ha bizonyára mindannyian ezerszer láttátok már, és mindenkinél ott figyel a könyvjelzőkben a porntube Magyar Idők mellett.