A huszonkettek csapdája – Ellenfél a Liverpool

Rájön, vagy nem jön rá Mourinho, hogy mit kellene játszani? Lesz WTF a kezdőben, avagy sem? Igazából ezek a megoldatlan rejtélyek maradtak csupán megválaszolatlanul a holnapi rangadó előtt.

79493af238cc4d498cd63f57036d684e

A Liverpool-Manchester United mérkőzés mindig olyan, amikor nem engedhetjük meg magunknak, hogy félvállról vegyük azt, különösen akkor, ha a Premier League-ről van szó. Bár már előre félelemmel tölt el minket, hogy Mkhitaryan felépült, ugyanis könnyen lehet, hogy Mourinho egyből bedobja őt a mélyvízbe, a Manchester City elleni mérkőzéshez hasonlóan. Shaw visszatérése is örömteli, ugyanakkor kérdéses, hogy pont most lenne-e jó ötlet szembetolni a rohanóval Mané-val szemben kedvenc balosunkat, igaz ha Blind vagy Shaw a kérdés, akkor egyértelmű a válasz. Mindeközben Schweinsteiger az utcán keres új barátokat és megnyitja a bankszámláját, majd kacag egyet.

4f5584d1df56481a8cebe210ab2452c6

A legnagyobb kérdés pedig tovább várat magára, vajon bekerülhet-e a kezdőbe egy klasszikus védekező, szervező középpályás, avagy marad a „hatemberes” támadósor. Jelzem, álmomban már megtörtént. Mourinho elmondta, hogy büszke Herrera személyére, aki már legalább a keretig jutott a spanyol válogatottban. Ő borítékolhatóan kezd Pogba mellett, aki egy remek találattal döntötte el a hollandok elleni mérkőzését, aminek Blind és Depay is elszenvedője volt. Mourinho továbbra is válogathat, Lingard, Young, Martial, Mata és Rashford is bekerülhet a szélre, plusz ugye Mkhitaryan. A csatársorban pedig Ibrahimovic helye olyan biztos, mint az, hogy a szívünk a baloldalon dobog.

92662

Igaz a Liverpool is hasonló problémákkal küzd, már ami a támadóegységet illeti. Ugyanis mindenképpen hasznos lehetne Kloppnak is beszúrni még egy védekezőbb jellegű középpályást Henderson mellé, hiszen a mi kreatív játékosaink képesek lehetnek könnyedén átjátszani a Vörös védelmét. Továbbá Clyne és Lovren is sérülés után kerül vissza a védelembe, ami némi kockázat. Wijnaldum és Lallana pedig jó eséllyel a kispadon kezd majd. Liverpoolban sem olyan napos tehát az idő, ez pedig valamennyire növeli az esélyeinket.

De, hogy ne hagyjunk titeket elégedetlenül, szót kell ejtetnünk Wayne Rooneyról, aki már a válogatottból is kikerült és Southgate elképzeléseiben végleg középpályássá vedlett, annak is a leghátsó szekciójába kerülve. Érdekes adalék, hogy Rooney szerezte a jelenleg is a ligában tartózkodó játékosok közül  a legtöbb ligagólt a Liverpool ellen, szám szerint hatot. Viszont eléggé nyilvánvaló, hogy ez sem fogja a kezdőbe varázsolni az angolt. A nemzetközi helyzet pedig egyre csak fokozódik ennek kapcsán, de ha Wayne nem játszik, akkor rossz szó sem érheti.

Döntetlen nem lenne rossz, de persze jó sem, viszont a vereséget mindenképpen illene elkerülni, hiszen a következő héten a most 3-0-ra diadalmaskodó Chelsea otthonába kell látogatnunk és még van egy Európa Liga mérkőzésünk is. Ez a két csata nagyon sok mindenre választ adhat, és nagyon nem lenne jó, ha rossz irányt venne az eleinte jól induló szekerünk. na de előbb foglalkozzunk a Liverpool csapatával.

steven-gerrard-liverpool-014