Vérvörös vasárnap az Old Traffordon

Az örök rivális elleni harc mindig hatalmas fontossággal bír életünkben, különösen akkor, ha azt látjuk, hogy a Liverpool ismét potenciálisan teljesítő csapat és komoly rivális a Premier League világában. Izgalmainkat tovább fokozza a hosszúra nyúló győzelmi sorozatunk és az az esély, hogy végre Bajnokok Ligáját érő pozícióba irányozhatjuk magunkat. Lássuk, mire számíthatunk ezen a kemény vasárnap délutánon.

Szögezzük le először is, hogy az előjelek egyáltalán nem rosszak. Szinte biztosan játékra kész Rojo és Ibrahimovic is, így csak Bailly nem elérhető nálunk, ő sem sérülés miatt. Új kedvencünk ugyanis az afrikai kontinensen erősíti hazája válogatottját. Mi pedig ezzel a rangadóval fordulunk alighanem véglegesen a tavaszra, amely egészen biztosan egy komoly hadjárat lesz, hiszen borítékolhatóan vár ránk egy Ligakupa döntő, néhány FA Kupa mérkőzés, és akkor még az Európa Ligáról nem is beszéltünk. Szerencsére a bajnoki riválisainknak is kellő terhelése lesz a szezon hátralévő felében (a Chelsea talán a kivétel), így, ha sikerül tartani az elindított rakétát, akkor nem feltétlen kell aggódnunk a top 4 miatt és kedvenc kommentelőnk is megmondhatja majd, hogy ugye, hogy ugye?

Mourinho összekapargatta 15-16 kedvenc játékosát és velük próbálja húzni a szezont, ami közel sem probléma. Viszont a pálya bizonyos részein azért még akadnak alapos kérdőjelek, a hírekből valószínűsítve azonban nyáron is van esély a költekezésre és megfelelő erősítésre, amivel 2017-18 és az utána lévő évek már olyan eredményt hozhatnak, amit a Manchester Unitedtől megszokhattunk.

Pogba szerint az összeszokottságban kell keresni az erőt, az aktuális mag tökéletesen megtalálta és megérti egymást, a négy nyári igazolásunkat eddig a szezon legjobb játékosaiként is aposztrofálhatjuk. Kérdés, mi lett volna, ha ezzel a felállással kezdjük a szezont?

A Liverpool gárdájánál azért kicsit nagyobbak az aggodalmak, hiszen Matip és Henderson játéka is kérdéses, de ha még játékra is jelentkeznek, kérdés milyen formában teszik azt. Coutinho pedig maximum csereként kaphat lehetőséget, igaz mi nem bántuk volna, ha még kicsit parkoló-pályára tette volna magát a brazil. Az is pozitívum, hogy amíg mi hazai pályán játszottunk kedden, addig a Pool egy sokkal keményebb ütközetet nyomott szerdán, ráadásul idegenben és még vereséget is szenvedett Klopp tizenegye. Ezzel veszélybe került a Pool-United álom Ligakupa döntő, aminek elmaradását azért annyira nem bánnánk. További rossz hír a vörösök rajongóinak, hogy Mané is lelécelt „afrikázni” és ezzel egy újabb fontos láncszem pottyant ki a támadósor opciói közül.

Legyünk tehát őszinték, a jelek egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy amennyiben sikerül jól meccselni és a Pool gyors embereit megfojtani, akkor egy abszolút nyerhető találkozóról beszélhetünk. Mint a legtöbb rangadón, most is szükséges lenne pár extra teljesítmény és azt sem bánnánk, ha szélsőhátvédeink előkaparnák a hétközi formát, mert abban még sok köszönet lehet.

A kezdőre alighanem a de Gea – Valencia, Rojo, Jones, Blind – Carrick, Herrera, Pogba – Mata, Ibrahimovic, Mkhitaryan tizenegy pályázik, de Martial is befuthat a meccset a pályán indítók társaságába, ahogy Smalling sem esélytelen.

Menni kell tehát előre és bízni abban, hogy a dolgok nekünk kedvezően alakulnak! Glory-Glory ManUnited!

Halló, igen, zsinórban szopatunk mindenkit!