#6 Rojo – Mr. Betonfal

Nehéz elhinni, hogy ez már az argentin harmadik idénye volt a Manchester United mezében, a rengeteg sérülés és sok bizonytalanság után, úgy érezzük, Marcos hazatalált. Rojo megegyező pontszámmal zárt, mint Rashford, így az angol tehetséghez hasonlóan, ő is a hatodik pozíciót foglalja el listánkon.

A középhátvéd első két évéhez képest, idén jóval több szerepet kapott. Első szezonjában 26, második esztendejében 28 mérkőzésén lépett pályára, ezt most szépen megfejelve, végül 41 találkozóval zárt. Rojo helyzete pedig idén közel sem volt egyszerű. A szezon elején még kisebb-nagyobb problémákkal bajlódva nem tudott pályára lépni és eleinte úgy tűnt, Mourinho sem éppen őt favorizálja a csapatban. Előbb EL és Ligakupa meccseken villoghatott, majd köszönhetően mások kiesésének, reflektorfénybe került és nem is vallott kudarcot a PL küzdelmeiben sem. Bár érdekesség, hogy így is csak 21 alkalommal húzhatta fel a vörös mezt a bajnokságban, de ebben sajnos benne van az is, hogy a szezon végén újra megsérült.

Rojo feltalálta magát, hiszen Bailly, Smalling és Jones mellett is kellett játszania. A legjobb duó azonban, alighanem az argentin-elefántcsontparti metálzenekar lett, akik előszeretettel takarítottak el mindenkit az útból. Rojo és Bailly játékstílusa tökéletesen egészíti ki egymást. Ennek pedig úgy tűnik a pályán kívül is megvan a maga haszna, hiszen a két játékos, látszólag nagyon jó barátságot ápol egymással.

Marcos ledobta magáról a szezon elején mutatott, páros lábbal becsúszós stílusát is. Minden bizonnyal, a túlzott bizonyítási kényszernek volt köszönhető két igen meggondolatlan belépő is, amit sikerült piros lap nélkül abszolválni. Megalkuvás nélküli hozzáállását, egy átlagos szurkoló nagyon is kedvelheti és kedveli is.

Rojo a szezonban egyszer talált be, azt is lábbal. Ugyanakkor fontos, hogy a  védelem közepéről ő segíti legjobban a csapatot a támadásokban, ez pedig valószínűleg Mourinhonak is elnyeri a tetszését.

Lindelöf érkezése új impulzusokat is adhat számára, ugyanakkor Marcos könnyen kiszorulhat a kezdőből emiatt. Első ránézésre jelenleg a Lindelöf-Rojo kettős képviselhetné a kreatívabb szerepet a védelemben, míg a Bailly-Smalling párosnak a rettenthetetlenkedés jutna. Az viszont teljesen biztos, hogy Mourinho szeretné újra 20 kapott bajnoki gól alá beszorítani a védelmet, így ugyanis már mindenképpen ki kellene jönnie valami komolyabb bajnoki szereplésnek jövő májusban.