Európai Szuperkupa döntő – Ellenfél a Real Madrid

Valamilyen okból kifolyólag minden évtizedben benézünk az Európai Szuperkupa fináléjába. Hol egy KEK győzelemnek, hol két BL sikernek hála, ezúttal pedig az Európa-liga dicső trófeájának elhódítása okán találtuk magunkat egy olyan megmérettetés kapujában, ahol talán még arról is képet kaphatunk, hogy vajon mit játszanánk egy BL negyeddöntőben. Lássuk, hogyan készülnek a srácok a mai ütközetre.

Mindenekelőtt meg kell köszönni az UEFA hathatós segítségét, hiszen Bailly még mindig a Celta Vigo elleni produkciójának következményét nyögi, míg Phil Jones az EL finálé utániét. Történt ugyanis, hogy a szövetség ellenőrei elvitték volna Mr. Gumiarcot egy pisikörre, de a kemény angol csak némi szidalmazást követően hajlott a mintaadásra. Így kétmeccses eltiltással sújtották. Blind sem lelkesedett a hirtelen ötlettől vezérelt csorgatásra, de ő megúszta pénzbüntetéssel. Ennek hála a Smalling, Blind, Lindelöf hármasból válogathat hátul José, de az is lehet, hogy mindenki a kezdőben találja magát a trióból. A széleken biztosan a Valencia-Darmian kettős kezd, teljesen függetlenül attól, hogy három, avagy négy védővel állunk fel. Egyébként mindenki fitt és egészséges, még Matic is, aki azonban nem fogja végigjátszani a 90 percet, ezt egyenesen a portugál erősítette meg a sajtónak.

Mindezekkel az információkkal együtt a 3511 tűnik a legesélyesebb felállásnak, amelynek egyértelmű célja a Real Madrid játékának elrontása lesz. Kérdés, hogy valóban lesz-e esélyünk a szélek beindítására – és ha igen, akkor képes lesz-e erre két szélsőhátvédünk – és vajon érdemes-e a Rashford, Martial duó mind a két tagját feláldozni a nagyobb biztonságért cserébe. Ugyanakkor, ahogyan az említésre került, alighanem most mutatja meg azt az arcát a csapat, amit egy BL egyenes kieséses szakaszban is láthatnánk majd. Ez pedig egyáltalán nem mellékes, hiszen illene végre kimondani, három-öt éven belül a BL trófea elhódítása a cél.

A riválist nem igazán kell bemutatni, hiszen a világ alighanem leggyűlöltebb klubjáról van szó. Akik ráadásul előszeretettel szipkázzák el a legjobb vagy éppen legnépszerűbb United játékosokat a csapattól. Az est legérdekesebb kérdése alighanem az lesz, hogy vajon Cristiano Ronaldo bedurcizza-e magát a kezdőbe, avagy Zidane nem kockáztat és maximum csereként lép pályára a portugál. A többi oly’ kedves és szimpatikus játékos, mint Ramos, Benzema vagy Casemiro, alighanem mind ott lesznek a pályán és valószínűleg a kezdőben is. A Madrid az elmúlt három Európai Szuperkupa összecsapásából hármat abszolvált sikerrel, legutóbbi két alkalommal a Sevilla együttesét fektették két vállra a habfehérek.

Végezetül, ha egy kicsit a múltat is megvizsgáljuk, láthatjuk, hogy 2008-ban a Zenittől, 1999-ben pedig a Lazio ellen is képesek voltak kikapni a srácok, és az 1991-es siker olyan távolinak tűnik majd, hogy szinte vicsorogva várnánk egy horrorisztikus döntőt, amelyet végül mi húzunk be.

A találkozót egy nagy multicégről elnevezett (egyéb ismert nevén: II. Fülöp) stadionban játsszuk Szkopjéban, amely várost szinte nem kímélte a hőség az elmúlt napokban.

Az estéhez mindenkinek jó szórakozást és egyéb alkoholos termékeket kívánunk! Reméljük, hogy a hétvégén esedékes bajnoki nyitány elé jól esik majd a srácoknak egy tétre menő mérkőzés és 1991 után újra bezsebelhetjük ezt a presztízstrófeát.