Who are ya? – „Best league”

Már csak mínusz egyet kell aludni, és elindul a topligák legtúlértékeltebbike, a bajnokságok despacitoja, a Premier League. Hogy vajon az átigazolási időszakban eddig elköltött egymilliárd font segít-e nézhetőbbé varázsolni a világ oligarcháinak és pénztúltengésben szenvedő mágnásainak kedvenc társasjátékát, vagy az angol bajnokság megmarad a hüjebírók, még hülyébb szövetség és bukdácsoló “topcsapatok” iszapbirkózásának, arra nem tudjuk a választ, azt viszont biztosan tudjuk, hogy hülye vagy ha ezt a szart nézed, főleg ha a kaszinós hörcsög tévéjén teszed mindezt. Mivel az utóbbi időben ki tudja honnan idetévedő nem United-drukkerek igényeit is szeretnénk kielégíteni, ők is megkapják a magukét, amiért nem tudnak egy normális csapatnak szurkolni, például a csudálatos Real Madridnak, vagy a világlegjobbja Barcelonának. Lúzerek vagytok mind!


Arsenal

Te is tudod, hogy vége. Sosem nyertek már bajnokságot. Persze, olyan szarok sem lesztek hogy kiessetek, na de nem ezt szoktad meg mikor Ágyússá váltál. Eleinte még szépen csillogott az ezüst is, aztán meg nyilván a top4 és a BL-indulás volt a fő cél, de most már a stadionépítésre sem tudod fogni, hogy már a St. Totteringham day vagy mi a fasz is elmaradt, és már az Emirates Cupot is csak egy vereséggel tudjátok behúzni. Győzelem után #hajrápapa, a szezon többi részében meg #wengerout, már te sem tudod hogy mi is lenne a jó. Kezded belakni a Wenger által ásott gödröt, az az igazság, és már csak azon tudod kiélni a szurkolói éned, hogy kurvaanyázod azokat a játékosokat, akiket pár hónapja még csáncsiztál meg a nevüket énekelted. Csütörtök estékre ne nagyon csinálj programot!

Bournemouth

Azt hitted először, hogy ez valami focis folytatása lesz a mettdémonos baromságnak, mi? Vagy hogy majd a legfiatalabblegtehetségesebb angol edző majd megmutatja a sok külföldi mesternek, hogy milyen az az angol tiki-taka? A Premier League legnagyobb kritikája, hogy egy ilyen gyenge csapat a legjobb tízben végezhet – szerencsére erre nem osztanak kupaindulást, mert bármelyik random kelet-európai csapat rávilágítana Eddie Howe azon hiányosságára, hogy fogalma sincsen a védekezésről. Ez a tavalyi volt a csúcs, nyugodj bele, jövőre már a másodosztályban fogtok azon gondolkozni, mi a francot kezdjetek a 20(!) millióért szerződtetett noname Chelsea-reject fizetésével.

Brighton

Brighton-drukker vagy? Sorolj fel öt Brighton-játékost akkor! Na jó, nem kell jelenlegi kerettagot, elég ha felsorolsz pár legendát. Nem játszott itt soha senki, el se kezdj nekik szurkolni, a Newcastle és a Norwich után Chris Hughton menedzser ezt a csapatot is kiejti a PL-ből, persze ha egyáltalán megéri a karácsonyt a kispadon. Albionból már az az egy is sok.

Burnley

Ha a sorsba csak egy kis igazságosság szorult volna, a csapatod már most a Champo-ban vitézkedne, de erre jövő nyárig várnod kell. Mondanám, hogy addig élvezd a csapatod PL-szezonját, de hát arra a fosra amit ez a tehetségtelen Walter White hasonmás a pályára tesz, az élvezet az utolsó szó ami eszembe jut. Idén az sem fogja megmenteni a kieséstől a csapatot, hogy a játékosok minden ellenfélnél jobban ismerik a Burnley-pályán lévő vakondtúrások helyét, ha idegenben továbbra is annyira eredményesek mint a magyar hadsereg.

Chelsea

Kevés antipatikusabb edző található manapság a PL-ben mint a túlmozgásos macskazabáló, de hát neked, aki a saját gyúrónőjét kurvaanyázó Mourinhon nőttél fel, úgyis hiába magyarázom. Fabregas, Luiz, Costa: nyugodt lehetsz azért, hogy a klub tartja a számodra oly fontos köcsögfaktort, és még az új Torrest is megtaláltátok Morata személyében a túlárazott fiatal spanyol flop témakörben. Az, hogy egy csapat bajnok lehet a Moses-Alonso szélekkel, a legnagyobb wtf Ranieri bajnoki címe óta, de hát ilyen mókás ez az angol bajnokság. Azért arra ne tegyél fel nagyobb összeget, hogy jövő nyáron is Conte fog pogózni a vonal mellett, látszik rajta hogy már most sem érdekli ez az egész Abramovics-projekt, ahol a szurkolók kedvenceit gondolkodás nélkül adják tovább Manchesterbe vagy Kínába.

Crystal Palace

Erre a csapatra aztán tényleg semmi szükség. Még a neve is szar. Mit énekelnek ezek a meccsek alatt? Zöld az ablaka? Van elég rossz csapat Londonban, a fővárosban és azon kívül is azt várják már, hogy mikor estek ki mint a tejfog. Komolyan Sam Allardyce-tól vártátok a megoldást? Hát mekkora gond lehet ott? Ki a következő? Frank de Boer? Ja, ő az akit tavaly három hónap alatt dobtak ki az Intertől, ugye? Szerinted itt tovább húzza? Vagy magabiztosan kacsint majd egyet, aztán elbassza mint a kétezres Eb-n?

Everton

Teljesen mindegy, hogy aláírnád-e a hetedik helyet vagy nem, mert úgyis ott fogtok végezni. Bár amelyik csapat 30 milliót ad egy angol kapusért, inkább ne égesse magát az európai kupákban. Végül is neked teljesen mindegy, több Everton-meccset láthattál életedben csütörtökön mint szombaton, pedig az Európa Liga pont annyival érdektelenebb a Bajnokok Ligájánál, mint az Everton a Liverpoolnál. Még ha valaki kiemelkedően is focizna nálatok ebben a szezonban, legkésőbb májusban úgyis le fog lépni Koemannal együtt, te meg majd visszasírhatod jövőre hogy milyen jó csapatotok volt a Rooney-emlékévben. Megint Mojszi lesz ebből, bárki meglássa.

Huddersfield

Hogy mi?

Leicester City

Már legalább másfél éve Leicester-drukker vagy, de még mindig nem vagy hajlandó elismerni, hogy a PL legnagyobb meglepetését szingapúri fogadóirodákban és londoni bárokban intézték el. Meg amúgy is, mit érdemel az a csapat amelyik kirúgja a bajnokságot nyert edzőjét úgy, hogy még egy szezon sem telt el és még állnak a BL-ben is? Minden idők legrosszabb címvédője még lejjebb fog csúszni a lejtőn, de Shakespeare edző már csak kívülről szemlélheti a drámát, ahogyan a félrenyírt fejű kisköcsög a könnyeivel küzdve kér elnézést 3000 dühöngő néző előtt a tavalyi edzőbuktatásért.

Liverpool

Úgy érzed, most végre sikerülni fog! Végre nem fognak azzal szopatni, hogy a Liverpool utolsó bajnoki címe idősebb mint Szlovákia! Hogy akkor mit kerestek a Bajnokok Ligájában, arról fingom sincs, de a Hoffenheim ellen még elcsúszhattok a banánhéjon, mint Sztividzsí a legfontosabb bajnoki meccsén. Csak el ne vigye a Barca a Coelho-t vagy a másik metroszexuális brazilt, mert akkor a tömeggyilkos kinézetű menedzseretek sem tud segíteni abban, hogy a dobogónál feljebb gondolkodjatok. Akkor jöhet a szokásos szöveg, hogy majd jövőre.

Manchester City

Bár szeretnéd azt hinni, hogy a shitty most már igazi nagycsapat, de valójában az összes magyar City-drukker elférne a nappalidban úgy is, hogy anyád közben vasal. Múltkor láttam egy bugyikék mezes srácot a metrón, de közelebb érve láttam hogy Lazio-drukker. Igazából rájöttél már, hogy Guardiola sem fog ebből a csapatból semmit sem kihozni, hiába költenek a sejkek többet a védelemre, mint egy tetszőleges kelet-európai ország. Az már ugyan kiderült, hogy pénzért lehet kupákat venni, de mire jó az egész a pénzmosáson kívül, ha még egy bajnokcsapat sem tudta megtölteni az Emptihad stadiont?

Manchester United

Neked jobb, ha nem is mondok semmit. Fellaini, Lukaku, Mourinho, van neked elég bajod. Szitibbek lettetek a szitinél is, a flegma portugál kokainista meg úgy örül az EL-győzelemnek mintha nem egyzsilliárd fontból hozta volna össze. Ezzel a buszozós antifocival kár is volt bejutni a BL-be, akkora lesz a kontraszt a United és az igazi jó csapatok között, mint Pogba és egy valódi világsztár között. Elbaszott egy brigád vagytok, igazi köcsögválogatott, akiket még a ketrecharcos társadalom tagjai is kiutálnának maguk közül. Minden augusztusban optimistán állsz a szezonhoz, de be kéne már látnod hogy felesleges hinned a Ferguson utáni életben. Mojszi, Lajos, Zsozé, ki lesz a következő, Pintér Attila? Na de a money league-ben meg twitter-követőkben, ott előzzön meg valaki!

Newcastle

Mennyire hiányzott már a Newcastle a Premier League-ből, mondod te, miközben az az igazság hogy valójában senkinek nem hiányoztak a Szarkák. Na jó, Alan Shearernek egy picit, hogy tudja savazni az aktuális edzőt a MOTD-ben, meg néhány csapatnak a biztos 4-6 ponthoz. Még csak a Sunderland sincs itt, hogy legalább évi két érdeklődésre méltó meccset játszanátok, ha valami sztori a Newcastle-ről szólni fog, az az öntelt spanyol pincér valami random kirohanása lesz az újságírók, az ellenfél vagy a háttérhatalmak ellen.

Southampton

Kicsit már eleged van abból, hogy a Liverpool fiókcsapatának szurkolsz, és nem is lenne gond a folyamatos játékoseladással, ha legalább valamit visszaforgatnának a csapatba az ezért felelősök. De nem, mindenki aki lejátszik két egymást követő meccset a közepesnél jobban, a következő szezont északon kezdi meg. Sőt, még a menedzsereket is lenyúlják, Pochettino és Koeman után ezért választottak egy-két gyengébb képességűt, most ettől a Pellegrinotól is tartasz kicsit hogy nem tud annyit kihozni az egyre gyengülő csapatból mint az elődök. Mindegy, elvegetáltok ti a tizedik helyen még évekig.

Stoke

Régen még cool dolog volt a sztóknak szurkolni, mikor Crouch érkezett a katapult bedobásaira, és tolták a jó öreg felívelős Pulis-focit. Na de ez már valami más, Pulis Hughes-dzsá(?) vált, a vér meg vízzé, az angol bajnokság legelvetemültebb haramiáit meg felváltották a Barca- és Bayern-rejectek. Már Jon Walters sem kezdő, és manapság még a Crystal Palace sem ijed meg egy hideg, esős estétől a Britanniában. Ja, nem, már az sem Britannia hanem Bet365.

Swansea

Egyáltalán mit keresnek velsziek az angol bajnokságban? Ki (érted, Ki) kíváncsi rájuk? Ráadásul ezek a birkabaszók már megint egy tök semmilyen szezon után, éppen hogy bennmaradva tovább rontják itt a friss angol levegőt. Ha Sigúrdsson is lelép, akkor már tényleg csak a hozzád hasonló hardcore Wales-szeparatisták fognak szurkolni az egyébként is buzisan hangzó Hattyúknak, de valld be: a játékuknál még a walesi bárdok tizenkét órás végtelenített verzióját is szívesebben néznéd. Mindegy, ha így haladnak lefelé, jövőre már nem kell.

Tottenham

Második hely, jól vésd az emlékezetedbe mert többet úgysem lesz ilyen. Előre parázol az idénytől, mert nem igazoltatok senkit, ráadásul az elátkozott Wembley-ben kell játszani a bajnokikat is, nem csak azt a 3 hazai BL-meccset. Attól tartasz, hogy ki fog durranni a lufi, a fiatalokhoz bátran nyúló Poch meg az első adandó alkalommal le fog lépni a Spúrs vezetősége miatt. Nem fogjátok bírni a kettős terhelést, ha meg Kane megsérül akkor egy jó ideig megint ez lesz az utolsó BL-szezon. Új stadion nem is kell majd, úgysem tudnátok megtölteni, csak az Arsenal ellen.

West Brom

Gera Zoli óta drukkolsz nekik, már magad sem tudod hogy miért. Talán mert vonzódsz az ilyen középszar csapatokhoz, a Forma 1-ben is a Saubernek szurkolsz. Mondjuk onnan nem lehet kiesni, az idei PL-szezonban meg esélyes hogy mentek a másik két birminghami csapathoz a másodosztályba. Már megszoktad, hogy a keret legjobbjai távoznak, na de pont a Stoke-hoz? Berahino out, Fletcher out, Pulis in. Nagy koponyák irányítják a klubot.

West Ham

Perverz dolog London legnagyobb játékostemetőjéért, Zsákos Frodó kedvenc csapatáért rajongani az utóbbi években, de hát a klubtulaj ilyen perverzeken gazdagodott meg amúgy is. Hiába a reményteli 2015/16-os szezon, ha az európai kupaindulást magasról telibeszart EL-szezon követi román csapat elleni kieséssel. Hiába a szép új stadion, ha a magyar közbeszerzéseket is megszégyenítő módon behúzott olimpiai arénát megtölteni sem tudja ez a reménytelen csapat. Bilicsben is már csak a látens buziságod miatt bízol, a lelked mélyén nem hiszel benne hogy az utóbbi évek elcseszett igazolásai után pont Csicsarító meg Conchita fogják kilendíteni a csapatot a középszerűségből.

Feltűnt valakinek, hogy hiányzik a Watford? Ugye, hogy nem?