Quem é você? – Portugál pojácák

BL-meccs van a mi utcánkba’ – szól a hagyományos manchesteri nóta, a kedd esti mérkőzésen egy győzelemmel ráadásul biztosíthatnánk, hogy ez tavasszal is így legyen. Az ellenfél a nagyon mélyen lévő Benfica, egy ilyen posztnak pedig a bemutatásukról kéne szólnia, nem mehetünk azonban el saját portugálunk mellett, aki mostanában valószínűleg jobban foglalkoztatja a Vörös Ördögök szurkolóit, mint egy tingli-tangli BL-csoportmeccs. Vagy az is lehet, hogy nem, de ha már meg lettünk szólítva a zseniális Zsozé által, akkor élünk a válaszadás lehetőségével. Illetve, a többes szám annyira nem is indokolt, nem szeretném a magánvéleményemet szerkesztőségi álláspontként bemutatni, inkább meginvitálunk titeket egy újabb szurkolói konzultációra.

Tisztelt szurkolótársam!

Egy olyan ügyben írok Önnek, amely alapvetően befolyásolja a Manchester United mindennapjait, biztonságát és jövőjét.

Mi mindig az egyenes beszéd hívei voltunk, sosem titkoltuk, hogy súlyos vitában állunk José Mourinho-val, a világ egyik legbefolyásosabb menedzserével. Most azért emeljük fel szavunkat, mert José Mourinho-nak van egy veszélyes terve, amelynek megvalósításán egy kiterjedt nemzetközi hálózat dolgozik.

A Mourinho-terv alapján évente több suta focistát telepítenének Manchesterbe, és a betelepített játékosokat szétosztanák a csapatrészek között. Ebben a Unitednek is részt kellene vennie. A terv szerint minden bevándorlónak legalább évi 5 millió fontot adnának a szurkolók pénzéből.

Ezt a tervet az teszi igazán veszélyessé, hogy számos United-szurkoló is támogatja és képviseli. Ha megvalósulna, a Manchester United kultúrája és szurkolóinak népessége is visszafordíthatatlan módon megváltozna.

Jól látszik, hogy a Mourinho-tervvel szembeszegülő szurkolókra óriási össztűz zúdul. Mourinho meg akarja büntetni ezeket a szurkolókat. Meg akarják büntetni a Manchester Unitedet azért, mert saját nevelésű játékosokkal védjük magunkat, és egyúttal az egész angol focit. Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy ne támogassuk a saját nevelésű focistákat, és fogadjunk be annyi túlárazott focistát, amennyit ők előírnak.

A Mourinho-terv veszélyezteti közösségeinket és hagyományainkat. Veszélyezteti a Manchester Unitedet és azt a Stretford Endet, amelyet megismertünk, és amelyet szeretünk.

Éppen ezért most újra eljött a közös cselekvés ideje. Arra kérem, hogy vegyen részt a szurkolói konzultációban, és töltse ki a mellékelt kérdőívet.

Számítunk véleményére!

Tisztelettel:

Strigo
A Stretford End főszerkesztője

José Mourinho a rangadókon megelégszik az egy-nullás végeredménnyel, és az idegenben lejátszott rangadókon a 0-0 is megfelel neki. Számára az sem gond, ha ezen meccseken teljes félidőket tölt a csapat gólhelyzet nélkül.
Ön támogatja a Mourinho-tervnek ezt a pontját? Igen/Nem

A Mourinho-terv alapján a Manchester United játéka a 190 centiméternél magasabb játékosokra való ívelgetésre fog épülni.
Ön támogatja a Mourinho-tervnek ezt a pontját? Igen/Nem

José Mourinho szeretné, ha egyes játékosok érinthetetlenek lennének, akkor is, ha a pályán mutatott teljesítményük ezt nem feltétlenül indokolná. Akkor is 90 percig a pályán tartja középcsatárát, ha az mondjuk 5 meccs óta nem szerzett gólt, és az összjátékból sem igazán veszi ki a részét.
Ön támogatja a Mourinho-tervnek ezt a pontját? Igen/Nem

José Mourinho azt is el szeretné érni, hogy sose legyen ő a hibás, ezért akár egy héten belül képes kritizálni a játékosokat, és a stadionban jelen lévő szurkolókat is.
Ön támogatja a Mourinho-tervnek ezt a pontját? Igen/Nem

José Mourinho szerint azok a szurkolók, akik nem elégedettek a klub aktuális menedzserének döntéseivel, nem is igazi Vörös Ördögök.
Ön támogatja a Mourinho-tervnek ezt a pontját? Igen/Mourinhoout.

José Mourinho új szerződést szeretne, pedig még két év van hátra a jelenlegi kontraktusából.
Ön támogatja a Mourinho-tervnek ezt a pontját? Igen/Nem

José Mourinho azt szeretné, hogy a szurkolók ne fejezzék ki nemtetszésüket egy-egy játékos, vagy akár a csapat gyenge játékát illetően, és feljogosítva érzi magát, hogy a saját csapatának szurkolóit intse csendre, ha nagy nehezen a United mégis megnyeri az adott mérkőzést.
Ön támogatja a Mourinho-tervnek ezt a pontját? Igen/Kurvaanyját.

Ön szerint ez a kérdőív demagóg? Igen/Nem