FA Kupa negyeddöntő – Ellenfél a Brighton & Hove Albion

A nagy pofon után remélhetőleg nem jön egy még talán a Sevilla elleni kiesésnél is kellemetlenebb esemény, ami aztán végleg csúnyán belerondít a szombat esténkbe és igazából az egész szezonunkba.

A Brighton & Hove Albion elleni zakó azonban alighanem Mourinho állásának kérdését is feszegetné. Így érdekes, hogy a találkozón milyen motivációval pályára futó játékosokat látunk majd, illetve az is izgalmas lesz, hogy kik kezdenek a meccsen.

Az ellenfél kapcsán talán az a legérdekesebb információ, hogy 1983-ban újrajátszásos FA Kupa döntőn szereztük meg a címet a riválisunk orra elől. Azonban sokkal aktuálisabb az, hogy a Brighton sokak meglepetésére alighanem megőrzi Premier League tagságát az idei évben. A kék-fehérek akkorát mentek, hogy Chris Hughton még a hónap menedzsere címet is bezsebelte a legutóbbi hónapban. Ettől függetlenül azonban az ellenfél a klasszikus brit focit űzi. Egyáltalán nem véletlen, hogy az Arsenalt is légi párbajok segítségével fektettek padlóra, igaz hazai környezetben.

Az ellenfélnél érdemes figyelni a középhátvéd Dunk fejére, valamint Proepper, Gross és Murray lábaira. Az FA Kupa negyeddöntőjében pedig arra, hogy a Tottenham és a Chelsea kettősből hátha kiesik még valamelyik, amelynek segítségével talán egy újabb lépést tehetnénk ahhoz, hogy a jól megszokott évekhez hasonlóan, valami lesajnált csapat (Leicester City, Crystal Palace, Southampton, Ajax) ellen vívjunk kupafinálét, ebben ugyanis tényleg verhetetlenek vagyunk.

A csapatunkról egyelőre annyit lehet tudni, hogy Romero szinte borítékolhatóan kezd (a hivatalos weboldal legalábbis nagyobb riportot közölt a kapussal az FA Kupa kapcsán) és valószínűleg Mourinho a Carrick, Shaw, Darmian szinten elhanyagolt játékosoknak is bizalmat szavazhat. A kezdőbe visszatérhet Pogba és Martial is, akik kisebb sérülésekkel bajlódtak az elmúlt hetekben. Rojo mindeközben fű alatt szerződést hosszabbított 2021-ig, amelynek természetesen egyöntetűen örül a Stretford End közössége.

Ezekkel a kicsit fájdalmas és olykor komikus előjelekkel nézünk a mérkőzés elé, amely lehet akár 3-0 is, de 1-2 is. A találkozó szokatlan időpontban, 20:45-kor kezdődik és remélhetőleg KTCS közös baritonjával hangolódhatunk rá a Sirályverésre.