Kristálygömb – 2018-19

Ahogyan azt megszokhattátok, ezúttal is megjósoljuk a következő szezon végkimenetelét. A csapat körüli dolgokat nehéz komolyan venni mostanság, így bőven szorult a tippekbe egy jó adag irónia is. A kommentmezőben természetesen ne fogjátok vissza magatokat, és José harmadik, általában fenomenális szezonjának minden mozzanatát olvassátok ki a kristálygömbötökből.

– Hányadik helyen végez a csapat José veszélyes, harmadik szezonjában?

Stanley: A harmadik helyen futunk be a Manchester City-Liverpool kettős mögött. José pedig megmagyarázza, hogy úgy könnyű, ha a riválisok sokkal többet költhetnek.

Ezra: Ha a Chelsea és az Arsenal nem ragad be a rajtnál a 4.-5. helyet fogjuk oda-vissza adogatni nekik.

Somebody08: Legjobb esetben is csak a 4. helyet látom elérhetőnek. A Pool szerintem most minden mindegy alapon rá fog menni a bajnokságra, a City pedig csak erősödött. A kérdés, hogy a Chelsea-Arsenal-Tottenham trióból hányan férnek majd be elénk. Én félek attól, hogy akár ketten is. Amúgy ezt sem bánnám, amennyiben egy ilyen betli José állásába kerül. A legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha nem lenne meg a top 4, de Mourinho is maradna. Ebben az esetben alighanem átpártolnék a török másodosztályban vitézkedő Adana Demirsporhoz, amely épp a minap igazolta le Andersont.

Kovacstomi: 6.

Strigo: Elsők leszünk, 10 pontot verünk a szitire, és áprilisban megnyerjük a PL-t.

EZS: Második helyen végzünk a City mögött (rohadjanak meg), nagy csatában előzzük a Liverpoolt és a Tottenhamet. A Chelsea és az Arsenal újra ELengedi a BL helyeket.

Harmansmith: City mellett a Liverpool is simán ellép mellettünk idén, a Chelsea-vel és a Spurs-szel vívott hármas versenyfutásban pedig csak az utolsó pillanatban fogjuk megcsípni az utolsó BL-helyet.

Beyonder: Márciusban még a hetedik helyen állunk, onnan hajrázzuk be magunkat a 4. helyre. José világraszóló diadalként ünnepli a sikert.

– Meddig mehetünk el a Bajnokok Ligájában?

Stanley: Beszenvedjük magunkat a legjobb nyolcba, José pedig kijelenti, hogy magáért beszél, hogy ő az a szakember, aki 5 év után képes volt ide visszajuttatni a csapatot.

Ezra: Csoportból tovább, utána egyből nihilista kiesés.

Somebody08:  Én nagyon bízom benne, hogy idén végre valami brutális csoportba kerülünk, hogy végre be tudjuk árazni, hol tartunk az európai elithez képest. Ugyanakkor ez azt is jelentené egyben, hogy a meccseinket az M4 közvetítené, ami viszont nem túl jó hír, mert legszívesebben mindenki elől eltitkolnám azt a focit, amit játszunk. Ha összejön az erős kvartett, akkor én csoportmásodikként való továbbjutást, és 16 közötti kiesést prognosztizálok, de ezúttal legalább nem egy Sevilla szintű csapat ellen, hanem mondjuk a felpumpált Juventus-szal szemben. Ha megint röfögnek a golyók Infantino kezében, akár a legjobb 8 is meglehet, ami szerintem nagy bravúr lenne, tekintve, hogy reálisan nézve nem vagyunk ott a kontinens 8 legjobb csapata között.

Kovacstomi: Csoportkör.

Strigo: Ha továbbjutunk a csoportból, akkor megnyerjük, ellenkező esetben az EL-t nyerjük meg. (Fella elvette a klaviatúrát egy kérdés erejéig – szerk.)

EZS: A BL-ben újra kiszopunk valami középerős akárkitől a tizenhat között, mondjuk a Hoffenheim lesz az új Sevilla, azaz az új szofisztikált bazmeg, ha Zsozéról lesz szó tavasszal.

Harmansmith: Az egyenes kieséses szakaszban az első kicsit is komolyabbellenfél elpicsáz minket – megint.

Beyonder: Űrfocit bemutatva nyerjük meg a csoportot, ezért is ér mindenkit meglepetésként (NOT), hogy a nyolcaddöntőben sima 3:0-lal állít meg bennünket a Viktoria Plzeň.


– Mit kezdünk a hazai kupasorozatokkal?

Stanley: Semmit. Az FA Kupában egy peches sorsolás miatt kiesünk, a Ligakupában pedig az elődöntőben kapunk ki a motivált Tottenhamtől, akik megszerzik első trófeájukat az aranygenerációval.

Ezra: Ligakupa off, FA kupára rámehetünk, ha elbasszuk addigra a bajnokságot.

Somebody08: Mivel a cseréink a túrát követően nem túl motiváltak, a Ligakupában egy-két körnél nem jósolok többet. Az FA-kupában egy elődöntő szerintem benne lehet a srácokban, de mivel a bajnokságban teperni kell a legjobb négyért, a végére kiürül a tank.

Kovacstomi: Elengedjük.

Strigo: A triplázáshoz kéne egy hazai kupa is, szerintem a Ligakupát hódítjuk el, de nem kizárt hogy még az FA Kupát is.

EZS: A Ligakupát megnyerjük, az FA kupából a harmadik fordulóban kiüt a Wigan.

Harmansmith: Legkésőbb a Top 4-ben kiesünk mindkettőből – csak hogy feleslegesen fárassza Zsozé a keret azon részét, melyet még itt sem hajlandó rotálni.

Beyonder: A Mester megint az FA-Kupa megnyerésével akarja kárpótolni magát és a szurkolókat a BL-kiesésért. A Ligakupáról lenyilatkozza, hogy a saját nevelésű fiatalok kipróbálására, motiválására akarja használni. Lukaku, Pogba, Sánchez kirobbanthatatlan lesz a kezdőből.

– Ki lesz a legjobb új igazolás? (Itt akár lehet tippelni, hogy kit szeretnénk még)

Stanley: Dalot meglepetésre a jobboldalon és baloldalon is folyamatosan megcsillogtatja a tudását, ezzel egyszerre szorítva ki Valenciát és Youngot is.

Ezra: Nem érkezett olyan, akiről releváns véleményt lehetne mondani. (Persze.. – szerk.)

Somebody08: Egyértelműen Lee Grant. Egyetlen gólt sem fog kapni a szezonban.

Kovacstomi: Lee Grant. (Az utánpótlásban jól teljesíthet – szerk.)

Strigo: Neymar.

EZS: Fred lesz a legjobb igazolás, olyannyira, hogy a másik Fred 55-ről 17-re számozza át majd a mezét.

Harmansmith: Őt szerintem még nem láttuk United mezzel pózolni.

Beyonder: Sánchez, hiszen tudjuk, hogy ő most olyan, mint egy új igazolás. És tényleg sokkal jobb lesz, mint első szezonjában, tol majd egy Van Persie 2012-13-at.

– Ki lesz a szezon játékosa?

Stanley: Pogba megtáltosodik és a Fred-del megtámogatott középpályán a csapat mozgatórugójává válik. A szezon végén David de Gea felállva tapsol a díj átadásakor.

Ezra: Pogba.

Somebody08: Szerintem ismét De Gea. Ma már a kis- és középcsapatok is 20-50 milliókat költenek támadókra a PL-ben, mi pedig az elmúlt idényekben bőven tettünk azért, hogy már senki se álljon fel ellenünk teliszart gatyával, szóval szerintem Davidnak még több dolga lesz, mint tavaly volt.

Kovacstomi: David de Gea.

Strigo: Lukaku lesz a szezon játékosa, aki 46 bajnoki góljával és 18 gólpasszával megdönti CR, van Nistelrooy, Messi és Jamón Serrano rekordjait.

EZS: A szezon játékosa Alexis lesz, aki a vállára veszi a csapatot, lő 20 gólt, ad 18 gólpasszt, és még Fella szívébe is belopja magát a szezon végére.

Harmansmith: Herrera újból megkapja a bizalmat, amit két évvel korábbi formájával fog meghálálni.

Beyonder: Fred. Nem a 17-es, hanem az 55-ös. Az egyik meccs előtti bemelegítésnél olyan lazán vesz le mellel egy 50 méteres labdát, hogy José Fellaini sérülése miatt legközelebb őt nevezi egy Ligakupa meccsre, ahol döntetlennél beállva győztes gólt szerez a 93 percben. Onnantól nincs megállás, a szezon végére teljesen átveszi Fella helyét.

– Ki lesz az év csalódása?

Stanley: Mata. A spanyol eleinte a kezdőben kap helyet a jobboldalon, de végül teljesen a padra szorul. 

Ezra: Lukaku.

Somebody08: Martial, aki teljes motivációhiányban fogja lenyomni az idegenbeli BL-meccseket, illetve azokat a 10-15 perceket, amik jutnak neki a bajnokságban, miután nem sikerült eligazolnia. Én személy szerint nagyon sajnálom őt, szerintem sokkal több lehetett volna benne, de azt is meg kell jegyezni, hogy ha benne lenne a szupersztár faktor, akkor megharcolna a helyért. Kísértetiesen hasonló karriert látok, mint Pogba esetében, azzal a különbséggel, hogy ő nem a Unitedbe fog visszatérni, amikor majd újra a Premier League-ben köt ki. 

Kovacstomi: José Mourinho.

Strigo:  Rashford, akinek nem tetszik majd a szárnyvédő szerepkör.

EZS: Az év csalódása Pogba lesz, aki nem fogja kiheverni, hogy a csapat faxgépe a madridiakhoz hasonlóan a katalán vonalakkal való kommunikáció közben is rakoncátlankodik. – Martial és a családja.

Harmansmith: Sanchez, aki hiába a pihenés és a fullos felkészülési szezon, tovább folytatja majd tavaly megkezdett vergődését a pályán.

Beyonder: Martial, aki látványosan vágja be a durcit, majd amikor épp formába jönne tavasszal, és kezdőként léphetne pályára egy sorsdöntő Everton elleni meccsen, szülési szabadságra megy.

– Kik távozhatnak még augusztusban?

Stanley: Rojo ezúttal már nem ússza meg és rásózzuk valamelyik spanyol, angol vagy olasz csapatra. Darmian viszont továbbra is marad egy szezont. 

Ezra: Rojo tűnik úgy egyelőre.

Somebody08: Darmian és Rojo biztosra vehető, kölcsönbe pedig elszórjuk Fosut, Tuanzebét és Pereirát, ahogy szoktuk, nehogy legyen egy kis saját nevelésű mélysége a keretnek.

Kovacstomi: José Mourinho.

Strigo: Magyarországról pár tízezren, a Unitedből senki, mindenkire szükség lesz a négyfrontos harcban.

EZS: Martial és a családja.

Harmansmith: Rojo távozása mellett a régóta húzódó Martial-dráma végére is pont kerül.

Beyonder: Rojo.

– Valami bold a végére?

Stanley: Mourinho minden jel ellenére kihúzza a szezont a padon és 2019 nyarán még több pénz elköltését követelve három új játékost kap.

Ezra: Nem rúgják ki Josét szezon közben akkor sem, ha esélytelen lesz a top 4.

Somebody08: Frednek, Dalotnak és Grantnek sem lesz egyetlen kezdő meccse sem a Premier League-ben egészen 2019 januárjáig. (A boldok boldja – szerk.)

Kovacstomi: Októberben már nem José lesz a edzőnk. (Tomi néhány ellentmondásba keveredett – szerk.)

Strigo: Mindenhol lehet majd fogni a Spíler hatot, ami közvetíti majd a meccseinket.

EZS: A boldomat elsütöttem már a szezon játékosa menüpontnál, de legyen egy másik: Pogba törli magát Instagramról.

Harmansmith: Darmian nem csak hogy marad, de a Valencia-Young kettős közül legalább az egyiknél több játékpercet fog kapni.

Beyonder: Vagy eladjuk Pereirát januárban, vagy ő lesz a szezon meglepetése.