Mozdítható Objektum vs. Megállítható Erő

Már megint beharangot kéne írni a legleső ligakupa-forduló elé, de a kreativitással egyetemben már a szerkesztőség életkedve is fogyókúrázik.

Ugyan mit is lehetne elmondani arról a Rochdale-ről, amelynek úgy tűnik, hogy az alapítása óta eltelt 112 évnek egyetlen percében sem volt egy hangyaszarnyi ambíciója sem. A csapat történelme első bő évtizedét még ligán kívül töltötte (valószínű nem véletlen), még az első világháború utáni bővítés során sem nyertek felvételt a legalsó divízióba, ez csak évekkel később történt meg, mikor jelenleg is használt stadionjába költözött a gárda. Jelenleg a harmadosztály gyepszőnyegét tapossák, ennél feljebb sosem sikerült szerepelniük, mindössze 3 alkalommal végeztek playoffot érő helyeken, szigorúan ragaszkodva a 0%-os sikerrátához. Számtalan rekordot tudhat magáénak ennek ellenére a vendégek lelkes alakulata, ugyanis ők töltötték el a legtöbb időt eddig a legalsó osztályban (ez 36 idényt számlál, a harmadosztályt elnézve idén is a kiesés elől fognak menekülni, úgyhogy lehet még ezt feljebb is tornászni), emellett a liga történelme során övék a legalacsonyabb idényvégi átlagpozíció, valamint ők nyomták le a legtöbb szezont úgy, hogy sosem sikerült betörniük az első két osztály valamelyikébe.
A Dale tehát nem éppen egy bajnoki specialista, de vígasztalhatja őket a tény, hogy cserébe a kupákban sem sikerül vitézkedni, eddig mindössze egyetlen ligakupa-döntős szereplést tudnak felmutatni még a hatvanas évekből.
A jelenlegi kerettel sem valószínű, hogy megváltják a világot, ahogy az az alacsonyabb ligás csapatoknál lenni szokott, itt bűnhődnek a premier ligás/championshipes klubok kevésbé acélos/nem kívánatos/mérhetetlenül gyenge játékosai, a Dale négy játékost is kölcsönöz a két legfelső osztályból.
A keretükből egyedül Olli Rathbone neve lehet ismerős a hárdkór fanoknak, a srác ugyanis 2015-ig a United akadémiáján pallérozódott, betörnie ugyan nem sikerült a felnőtt keretbe, de egy korosztályos meccsen ezzel a góllal egyszer elnyerte a hónap találata díját.
Egy színtelen-szagtalan ellenfél vár majd ránk tehát ma este 9-kor odahaza, azonban a jelenlegi formánkat elnézve még azt is simán el tudnám képzelni, hogy a Dale büntetőkre tornássza majd a meccset valahogy, még akkor is, ha vélhetően a kezdőnk túlnyomó részét a fiatalok adják majd, a visszatérő Greenwooddal az élen. Lingard alighanem szintén a kezdőben találja majd magát, a fogadóirodák pedig nagyon valószínűsítik, hogy ezen a meccsen fogja meglőni szezonbeli első gólját (aki mellesleg január óta nem szerzett találatot). Solskjaer Pogbát is megemlítette a sajttájon, miszerint biztosan fog pár percet kapni az Arsenal elleni találkozó előtt (miközben Shaw és Martial továbbra is a sérültlistát duzzasztják).
Tippelni sincs már kedvünk, de egy kapott gól nélkül lehozott meccset és végre egy első félidőben lezárt találkozót szívesen vennénk. Közvetíteni élőben idehaza nem fogják sehol, streamelni lehet (aki rosszul viselkedett, annak kötelező), esetleg a Digi2-n lehet felvételről megtekinteni.