Unitedek a BL-helyért

Ha már annyit kellett várni a PL újraindulására, hát azóta záporoznak ránk a zártkapus meccsek, csak kapkodjuk a fejünket hogy melyik 0-0-ról kapcsoljunk el. A Manchester United londoni kirándulása szerencsére (?) hozott gólokat, még ha átütő és eredményes játékot nem is, igaz ezt egy Mourinho-meccsen annyira nem is várhatjuk el. A negyedik helyért folyó küzdelemben így hajónk kisebb léket kapott, de a City függőben lévő kizárása miatt akár még az ötödik hely is őszi BL-himnuszt érhet, ennek elérésében előre nem látott versenytársaink akadtak, akik közül most az egyik közvetlen rivális, a Sheffield United ellen játszunk.

Van miért játszanunk a tabellán való helyezkedés mellett is, ősszel ugyanis 3-3-ra végzett a két csapat Sheffieldben, és ugyan egy negyed órás periódust leszámítva szarok voltunk, azt ne felejtsük el hogy a hazaiak egy, de inkább másfél szabálytalan gólt szereztek ellenünk.

Mivel a Sheffield United az utóbbi 7 napban két meccset is játszott (szereztek ugyan 1 gólt akit mindenki bent látott csak a gyökér Oliver nem), mi pedig legutóbb pénteken léptünk pályára, az esélyes még a hazai pálya „hiánya” mellett is a manchesteri United, ráadásul a vendégektől eltiltás miatt hiányzik a védelemből Egan, a liga legjobb mutatóival rendelkező kapusuk játékjoga meg ugye a miénk, így Henderson természetesen nem védhet ma este De Gea helyett. Mindössze 2 pont a különbség a két csapat között, és míg a Sheffield Unitednek óriási bravúr lenne újoncként a 6. vagy 7. hely, Solskjaer számára óriási blama, így hát a ma este remek alkalom arra, hogy leszakítsuk egyik közvetlen riválisunkat. Ezzel a De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, Matic, Pogba – Greenwood, B. Fernandes, Rashford – Martial kezdőcsapat fog próbálkozni, az optimista tippünk pedig az, hogy egy másik Unitedhez (a Newcastle-höz) hasonlóan 3-0-ra fog nyerni a United a United ellen.