Róka bukta kupa

A téli meccsdömping végén, egy hosszabb, kéthetes szusszanás előtt – mármint nekünk, szurkolóknak jön a pihenő, a válogatott játékosoknak annyira nem – még egy akadályt kell sikeresen megugrani Ole alakulatának (nem vonom össze még egyszer a két szót, mert kibeleztek), a Leicester City elleni FA kupa negyeddöntőt.

Az előjelek akár kedvezőként is minősíthetőek, hisz immár 13 meccse nem kaptunk ki Vardyéktól, a vereség idegenben amúgy sem szokásunk, és tapasztalataink szerint a negyeddöntőktől nem kell nagyon félteni a csapatot, hisz a végállomást úgyis az egyik oligarchalakulat (picsába), a Cselszkij vagy a $hitty jelenti majd az elődöntőben. A sérült kulcsjátékosaink is felépültek, Pogesz rögtön meccs eldöntő csere volt Milánóban, és van de Beek is bevethető.

A Leicester teljesítménye nem teljesen konzisztens 2021-ben: simán kikapnak hazai pályán egy középcsapattól 3-1-re (Leeds 01.31), két hét múlva ugyanennyire vernek egy másikat (Pool 02.13), rá újabb két hétre megint ugyanilyen arányú vereség jön a King Powerben egy alsóbb régiókból érkező csapattól (Arsenal 02.28). A nagyok ellen annyira nem teljesítenek jól, igaz, ősszel 5-2-re nyertek az Etihadban, de pl. az Everton ellen csak egy pontot szereztek két bajnokin. Mindenesetre Brendan kapitány rókáit nem szabad lebecsülni, okozhatnak akár meglepetést is (majd április 3.-án, amikor megint alázzák Pepéket).

A meccset a Spíler közvetíti, jó szurkolást kívánok a meccshez, amin ezt a kezdőt elemzi majd ki Hrutka Rudi az aktuális szakkomnertátor: