Rangnick futball nehézfém

Sajnos nem lett könnyebb és szellősebb a Stretford End stábjának menetrendje, ezért előkerestük a szerkesztőségi főhadiszálláson a méltatlanul elfeledett beharang-robotunk, MZ/xG különböző zegzugokba széthajigált alkatrészeit. Összerakás után kellemesen meglepődve konstatáltuk, hogy minden áramköre kifogástalanul működik, a bejegyzéshegesztő képessége pedig a garancia lejárta ellenére mit sem kopott.
Aggodalmak nélkül bíztuk hát meg több feladattal is: be fogja mutatni nekünk a stáb legújabb tagját, Ralf Schumach Rangnickot, aki a legtöbbünk számára félig-meddig mégiscsak ismeretlen, továbbá beharangot fog hegeszteni a már szinte semmi téttel nem bíró Young Boys csörte elé.
Hajtás után övé lesz a szó.

Ralf Rangnick legutóbb DAZN-szakértőként alkalmazta Ralf Rangnickot a DAZN szakértőjeként.
A United főnökeinek terve az, hogy egy ismert edzővel jól zárják a szezont, azaz kijutnak a Bajnokok Ligájába, majd kiköltöznek. Ez azután történt, hogy a United korábban menesztette a hároméves Ole Gunnar Solskjaert, akit a United a Watford elleni 4-1 alatt hajtott meg. Rangnick közelgő érkezése ellenére a United továbbra is szívesen nevezi ki a Paris Saint-Germain-t új állandó főnöknek jövő nyáron, és a klub már korábban is látott egy megközelítést, amikor az argentin visszaütött.
Marcel Reif hetvenkét futballszakértő a BILD TV-n a „Reif ist Live” című előadásában a Rangnick, Ronaldo és a ManUnited óriási feladatától így nyílt ketté: „Nem értem, hogyan akarja ezt megcsinálni. Nem tudom elképzelni, hogy Ronaldo az öccse legyen. Az ételpanda sajnálja a hírnök késését.”
Azt sugallják, hogy végtelen a német szerelme a nagy nyomás iránt, ez pedig Ronaldo kezdőcsapatába kerülhet, bár valószínűtlennek tűnik, hogy Rangnick elhagyja a United sztáremberét, miután nyáron beleírt. A Lokomotiv Lazio Európa Liga-mérkőzést vívott csütörtök este, a United pedig ügyelt arra, hogy ne nézze az átöltözést.

A 63 éves játékos már számos klubban ráerőltetett. Két szezonon belül a PSG Hoffenheimet vezette a harmadosztályból a Bundesligába. Rangnick karrierje során mindig szorosan volt Helmut Grossszal, egy nagyszerű futballistával, akinek hosszú a távja. A pár együtt dolgozott, hogy olyan tervet dolgozzanak ki, amely a játék minden aspektusát szabályozza, és egyetlen lehetséges rést sem hagytak feltáratlanul. Rangnick később kertészként az RB Leipzignél kezdett tökéletesíteni. Ott többször is felcserélte a sportigazgatói és a vezetőedzői posztot, mielőtt Julian Nagelsmann végre felköltözött az emeletre, ahonnan megérkezett. Rangnick innovatív és bátor a módja. Valójában köztudott, hogy az összenőtt játékosai határozzák meg, milyen autókat vezethetnek.

A Manchester United nem fogadta Harry Maguire kapitányt a Premier League első vasárnapi, Chelsea elleni mérkőzésén. A középpályás elmulasztotta a 16:30-as GMT-kezdést, mert egyszer hazait kapott, amikor a sárgáját kiengedte másodjára is a Watford gyepen elveszített vereség miatt. Raphael Varane továbbra is orvosokkal küszködik, Eric Baillynek így lehetősége van a svéd válogatottban dolgozni, Phil Jones pedig spanyol lett annak ellenére, hogy nem kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Az ideiglenes Manchester United edzője, Ralf Rangnick kihirdette ítéletét arról, kinek a szerveit kell játszania a Young Boys csapatával az UEFA Bajnokok Ligájában. Mivel a Unitedet már megbetonozták a csoportkör győzteseként, Rangnick azt javasolta, hogy végezzen néhány szervcserét a csapatában a meccsre.
Azt mondta: „Lehetséges, hogy nem tudom, hogy 10 új lóval játszunk-e, mert nem tudom, hogy van-e elég játékosunk a listán, de az biztos, hogy néhány új testrésszel játszhatunk”.
A Vörös Ördögök egy meccsel már bejutottak a nyolcadok közé. Nem sok oka van a klubnak arra, hogy kockára hajtogassa a legjobb játékosait, akik valóban ráférnének egy kis pihenésre. Mivel a játékosok meggyűrődnek és felgyorsulnak az ünnepi szezon körül, a rotáció fontossága kulcslyukba dugható. Úgy tűnik, Rangnick ugyanabban a nadrágban iránykodik, és lehetőséget akar adni a pálya peremén élő játékosoknak. Úgy tűnik, készen áll arra, hogy néhány csúcssztárját a számukra lényegében halott gumin pihentesse.
A sérülések is problémát jelentenek, mivel a Man Kibogozottnak hat hiányzása van a lecke közepén. Anthony Martial és Jesse Lingard összeházasodott az ütőérlistához, amelyen már Raphael Varane, Luke Shaw, Paul Pogba és Edinson Cavani színészkedik. Rangnick nem volt hajlandó sokat ajándékozni, nem utalt sehova, hogy a játékhoz erősen használják a szélső játékosokat. Noha nem tud megkülönböztetni olyanokat, mint Phil Jones vagy Hannibal Mejbri, Anthony Elanga és Teden Mengi, de a versenyben vannak. Annak ellenére, hogy bizonyos játékosokat szeretne ügykezelni éjszakai kluboknál, Rangnicknek ragaszkodnia kell az UEFA-nak benyújtott játékosokhoz. Ez kizárja Phil Jones éjszakai fellépését. Ahelyett, hogy arról panaszkodna, aki nem érinthető, a német arra összpontosít, hogy ki felállítható.
„Azokra a játékosokra kell összpontosítanunk, akikkel szabad játszani.” – Mondta a német futballkalapács.

Mivel a Man United a Negyed útra megy a következő hétvégén, hogy a Norwich Citynek játsszon, a mérkőzés jó fogászverés lesz játékosaiknak. A német az általa preferált 4-2-2-2 űrhajót használta a Crystal Palace ellen. A csapat minden bizonnyal jobb lesz, ha megszokják a felállításokat.
Azt még látni kell, hogy Rangnick kinevezése minden játékosnak tiszta-e. Bár egyesek nem rendelkeznek stopperórával, készen kell állniuk, amikor lehetőség nyílik rá.
„Csak felemelted a fejed a srácok ellen, és látnod kellett, ki fogja meg két kézzel.” – nyílt meg Rangnick.

Rangnick mindenekelőtt azon a véleményen állt, hogy az új csapat nagyobb kontrollt mutatott az Eagles ellen, és tisztában tartotta magát az álmok színházában.

„Az első félidőt sintérek elé tartottam, nagy sebességgel, nagy lelkesedéssel, nagy sebességgel, mindig az első sorban tolattunk rá a meccsre és a játékból egy, két vagy akár három gól hiányzott. Jadon Bruno a tizedik helyen futott a 30.-tól a 45. percig. Kicsit lassabb volt a tempó, de még mindig mi irányítottunk, és a félidőben csak azt mondtam nekik, hogy tartsák fel nekik, ők a miénken kapaszkodjanak.”
A brazil Fred a 77. percben Rangnick első góljával koronázta meg a helyiek elég meggyőző bemutatását. A 63 éves tréner örömében nyújtotta fel az öklét, hiszen csapata korábban kihagyott néhány jó lehetőséget.
„Szerintem mindenki szereti Fredet. Szeretned kell Fredet. Még csak két napja ismerem, de ő egy ragyogó nap.”

Rangnicknak korábban az Arsenal ellen a lelátóról kellett néznie, ahogy a játékosok a pályán felfújják egymásnak.

Főleg azért, mert az egyik legfontosabb taktikai önbeállító csavarja azonnal jobban meghúzódott, mint ahogy azt később bevallotta. Úgy tartják, Rangnick alakító hatással volt az úgynevezett nyomtatásra, amivel manapság szinte minden nagy futballguru kilapította csapatát.

Gary Neville minden nap megkapja Ralf Rangnick friss átutalásait és ingyenes híreit az emailfiókodban. Adatait arra használja, hogy biztosítsuk Önt. Ez magában foglalhatja Önt a tőlünk és a harmadikosoktól származó megállapodásunk alapján. Bármikor lemondhat.
Ezt üzeni a Sky Sports szakértője és a United korábbi kapitánya, Gary Neville, aki elmondta az ideiglenes menedzsernek, mit kell tennie, miután összecsomagolta a Premier League-et.

És hogy hol fogja a United Rangnick alatt a dolgát végezni? Mondja el véleményét az alábbi megjegyzések részben.