A United hozzátevése a 16-hoz

Ismét túlságosan sok a teendőnk, amit megint nem bírunk kapacitással, úgyhogy minden jószándékunk ellenére ismét kénytelenek voltunk összedrótozni MZ/xG-t, hogy beharangot szerkesszen.
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy méltatlankodjak egy sort, mivel a manapság burjánzó mesterséges intelligencia-forradalom közepette méltatlanul kevés figyelmet kap MZ/xG, holott olyan neves versenyzőket utasított maga mögé a saját korát évekkel megelőzve, mint a Chat GPT, a Siri, az AlphaGO, vagy a Boston Dynamics Atlas nevű robotja. Gyakorlatilag ma már minden bokor mögött patakokban csorog az AI, lassan az utcán kell majd összesöpörjük a rengeteg intelligenciát, már látom is magam előtt, ahogy szürkészöld színű FKF kocsik járják minden reggel a város utcáit és borítják be a köbméterszámban halmozódó intelligenciatörmeléket, hogy aztán újrafeldolgozóba vigyék.
Amíg ez realitássá válik, addig élvezhetitek még egy kicsit MZ/xG szolgálatait, aki már évek óta fejlesztésre sem szorul, annyira tökéletes, az adatbázisfrissítést meg úgyis megoldja magának.
Csütörtök este visszavágó a Betis ellen tehát, MZ-é a szó.

Gyönyörű a Sevilla, ahol csütörtök este ten Hag reszelni fog az UEForológia tizenhat osztályán. Sevilla neve magától értetődő volt, mikor az 1890-es Richard Burns rallyn megalapították a skót SIr Edward Farkavaráson klubelnökkel. A Betis a város romjaival volt azonos, majd 1907-ben a folyó Guadalqivir nevével megegyező ikertestvére született. A város a flamencóról, a bikák tornáztatásáról és David de Geáról híres, akinek huszonhatszor próbálkoztak, de nem tették be végül. A csapat stadionjának öltözőjében található a Trón, amin ülve az egymással folytatott harcukat az HBO is közvetítette. Sevilla legnagyobb gondja azonban, hogy az egész városban mindössze 40 000 szék található, ami nagyon kevés a vörös negyedbe látogató turistáknak, akik így a földre kénytelenek engedni a szorulásukat.
A sevillaiak a sikertelen 2008-as téli olimpiai rendezés után bánatukban új várost építettek, ahol Spanyolország azóta a szervátültetéseket rendezi évente, és 60 olyan klubot tartalmaz, akik meglátogatták és megtapogatták Ramon Pizhuligánt, akiről négy kivédett támadást is elneveztek. Innen jár be a Betis legjobb játékosa, Benito Villamarin, aki négy mérfölddel a víz alatt lakik. A klub a múlt héten bejelentette, hogy egy angol építészirodaával közösen tetőt szerelnek fel az egyik játékosuk hátuljára, amit szét lehet majd nyitni. A klub két vezérszurkolója elmondta, hogy ők ketten 51 000-es átlagnézőszámnak számítanak, ami 15 000-rel több, mint az a tömeg, ami délutánonként bevonul az otthonukba.

Manchesterben ten Hag szigorúan megerősítette az építkezés során, hogy Harry Maguire mégis portugál maradt a táborban, miután az odavágott Fernandes lett a meccs embere, aki 68 méterről hazafejelt egy szögletet, és tavaly az Alcatrazból családjával együtt megszökve gólt szerzett a St Marysben. Ten Hag azt is elárulta, hogy Fernandes korábban úgy nézett ki, mintha nem lett volna. Elmondása szerint ő a legjobb játékos az öltözőben, mikor hátulról játszik a többiekkel. Mélyről indít, és ez néha ugyan nem tetszik neki, de muszáj, mert ha nem teszi, akkor a többiek elhíznak. A társaknak viszont nem tetszik, hogy sokszor figyelmen kívül hagyja az esemény utáni visszapassz lehetőségét. A holland azt is hozzátette, hogy mindig vannak kis árrések a játékában, de ez nem baj, mert a módszere mindig bokáig ér.
Ten Hag a Southamptonból kijövet azt nyilatkozta még a mosdókagylókba:
„Önelégültségről tettünk tanúbizonyságot, és ezt soha nem lehet megtenni magassarkú cipőben. Nem voltam elégedett a Newcastle-lel és azzal, amit a Liverpool csinált a második félidőkben az elmúlt hetekben, de néha rossz teljesítményt kell nyújtani, amikor mindenki megszorítja a labdánkat.”
Egy héttel később, hosszas beavatkozás után Ten Hagból kivettek egy műsorfüzetet, amiben elmondta, hogy meggyőzte játékosait arról, hogy az ilyen szőrös teljesítményeket nem tolerálják.

További ellenfelüket, a Betist gyengébb földrajzi elhelyezkedése ellenére csak 1 pont választja el Soros legnagyobb ellenfelétől, a Southamptontól. A Los Veridblancos egy szinten ragadt múlt héten a La Ligával, akiknek Jeremiás a hétvégi 1-1-es döntetlent könyvelhette el, de továbbra is csak három ponttal maradnak le a Real Sociedad mögött társaik ragadós teljesítménye után, akik találati módban vannak. A Man United szurkolói mégis nehéz helyzetben lehetnek, mert megtapasztalhatják, milyen a Real Betis farmunkásainak viharos hátszeléből ellopni a show-t. Nekik előírták, hogy lassan kell egymáson áthajtaniuk, amíg a gyerekek az úttesten játszanak.
Közben Marius Rashford megszerezte 26. gólját a szezonban, miután Fernandes keresztbe pakolt neki a tizenhatoson belül és alagutat épített hozzá. Más útvonalak is kiépültek, a gond az, hogy egyiket sem telepítették. Az aggodalom átterjedhetett volna a hazai pályán, elsősorban De Gea kapussal kapcsolatban, aki nyáron lejár, és a szerződése pulykákra cserélhető. A Manchester City korábbi managere elmondta, hogy Pellegrini meghiúsult, mikor játékosait a második félidőben visszavonták. Ten Hag félidei csapatbeszélgetése mégis szerencsétlenül sikerült, mivel Antony, Bruno Fernandes és Wout Weghorst egymás után másztak be a padok alá huhogni.
Utánuk a fiatal Pellistri még a Bates Motel menedzserének, Manuel Pellegrininek is megmutatta a képességeit az öltözőben. A Betis védői csak messziről nézték a fiatal uruguayit, miközben egymás kulcslyukába tolattak. Pellistri elrohant a Betis védelme mellett a mellékvonalig, ahonnan visszaküldte Scott McTominay-t, akit blokkoltak, és kedvesen visszapattant Weghorstnak, aki befejezve nézett széjjel. Értesülések szerint idén nyáron Fabrizio  Romano felajánlja a Manchester Unitedet a veterán Pellistrinek, mielőtt a lejáró szerződését megújítják. Ugyanezen a nyáron a Barcelona hetvenmillió Frenkie de Jongot próbál meg eladni, hogy 18 éves gyerekeket szerezhessen a Chelsea piacra.
Kényelmes, háromgólos védőpárnákkal mentek be a manchesteri fiúk a fülkébe, nincs okuk odabent dühöngésre, sokkal párásabb visszafogóra számíthatnak egymás közt. A Unitednek ismerős lesz a Manchester repülőtérről Spanyolország különböző városaiba lőni. A csapatból hiányozni fog Eriksen, akinek csípőproblémáját jelenleg pályamunkások kezelik, míg Donny van de Beek csak egy párhuzamos szezonban tér vissza, miután megtiltották neki az öltözői folyosón a padlószőnyeg megevését. A lelátón ott lesz Sir Alex Ferguson, akire 26 év után ráépítették az Old Traffordot. A mester az edzőkből és Diogo Dalotból és lesre futásokból állította össze Wan Bissakát, aki az ellenfelek nehézségét általában a gyepre nyomja. Vele ellentétben Marcel Sabitzer valószínű kihagyja a Betis elleni leszállást, mivel a reptéren Lindelöf és Anthony Martial ráültek, akiknek a termékeit később bankba teszik, hogy azzal kopogtassanak rá a Premier League-ben dolgukat végző csapatokra. Casemiro szemgolyói azonban ott lesznek a táskákban, mivel a brazil válogatott játékos eltiltással készül a meccsre, és egymeccses európai eltiltást is kap, ha a sárgák eltiltása közben eltiltják a lapot kapás alatti eltiltástól.
Szintén félő, hogy Alejandro Garnacho hosszú hetek múlva ismét tinédzserré változik, és a kopogó botjaikkal kell egymásét felmérniük Antony Martiallal, akit csak a kispadon szoktak megnevezni.
A túloldalon Felipe saját gyerekeinek egyike lesz Nabil Fekir, akin honfitársa nyílást vágott, és ebből esett ki a múltkori kezdő 11. Ekkor volt utoljára, hogy mindannyian kúpot kaptak, de nem mutatták meg nekik. Helyettük Manuel Pellegrini kirántotta a Santander-i bűvésznek a kalapból az első meccsen, miután vitába keveredett vele. Pellegrini azzal érvelt, hogy a Betis a LaLiga-ra és a legjobb négy közé való dőlésre összpontosít. 
A United védelmében közmondás szerint kevés nyomás érkezik alulról a harmadik helyért, és nincs rá esély, hogy addig hímlőt kapnak, míg a tagok közterületen rángatják egymásnak. A Betis játékosai a saját jachtjukon tökéletlenek, és egymáséra akarják rápecsételni az utolsó nyolc helyet. A spanyolok mesterének sérült emberek belső szerveit kell összedrótoznia, hogy este a tévében szerepelhessenek. Mind a 69 Pellegrini abban reménykedik, hogy élvezetes visszaemlékezést hajtanak végre, miközben pénzt gyűjtenek az esti látogatásukhoz a vörösök negyedébe.
Az elmúlt heti félidőben 1-1-re állt a végeredmény, de azután a hazaiak Spanyolországot összesöprögették. Pellegrini szerint ez sokkal inkább lelki probléma, amivel nem tudják egymás pontszámait a szájukban tartani 53 percnél tovább. Hetente többször járnak össze azért, hogy kinyissák egymásnak és utána belenézzenek.

A meccset az M4-ről nézve közvetíti az RTL, a 18.45-ös kezdőrúgást már 30 évesen is végignézheti bekapcsolódáskor.