Tíz érdekes szám a manchesteri derbi elé

Tavaly nyáron a 2013/14-es szezon sorsolását vizsgálgatva még mosolyogva nézegettük, hogy a március végi City elleni derbi lesz az utolsó rangadónk a bajnokságban, hiszen úgy gondoltuk, hogy ez igen nagy segítségünkre lehet majd a bajnoki címért folytatott versenyfutásban. Nos, ebből végül nem lett semmi, a meccs azonban ettől függetlenül még nem marad el – mi úgy gondoltuk, hogy az alábbi tíz számmal fogunk felkészíteni benneteket rá.

utd_cit

418 – Ennyi perce nem kapott gólt a Manchester City a bajnokságban.

212 – Ennyi gólt szerzett eddig Wayne Rooney a Manchester United színeiben. A West Ham ellen lőtt duplájával immáron az örökranglista harmadik helyén áll Sir Bobby Charlton és Denis Law mögött.

149 – Ennyi alkalommal csapott össze eddig a United és a City a bajnokságban. Ez alapján könnyen kiszámolható, hogy a mostani derbi lesz a jubileumi százötvenedik.

108 – Ennyi nap telt el azóta, hogy Luís Almeida da Cunha, ismertebb nevén Nani utoljára pályára lépett a Manchester United csapatában. A West Ham ellen már ott ült a padon, most pedig talán arra is kaphat lehetőséget, hogy gyarapítsa a City ellen szerzett góljainak számát.

34 – Ennyi csatárgól hiányozhat majd a pályáról ma este, miután Robin van Persie és Sergio Agüero mellett valószínűleg Edin Dzeko sem lesz bevethető. Álvaro Negredo viszont játszhat, a Manchester City United rajongók nagy örömére.

4 – Ennyi percet hosszabbított valójában Martin Atkinson azon a 2009-es összecsapáson, melyen Michael Owen a 96. percben állította be a 4-3-as végeredményt, megízlelve a Fergie Time esszenciáját. A mostani mérkőzés játékvezetője egyébként Michael Oliver lesz.

owen

3 – Ennyi védőnk egészen biztosan hiányozni fog ezúttal is, hiszen a Sturridge-féle kamutizi miatt teljesen jogosan eltiltott Vidics mellett Smalling és Evans is sérültek. Ferdinand és Evra azonban talán visszatérhetnek, így reményeink szerint nem kell újból végignéznünk a Rafael, Carrick, Jones, Büttner négyes ténykedését – már csak azért sem, mert annyira meglepően jól, mint a West Ham ellen biztosan nem tudnának újból teljesíteni.

2.83 – Ennyi gólt kaptunk meccsenként átlagosan az elmúlt hat City elleni összecsapás során. Jó hír: ugyanennyit ma egészen biztosan nem lőhetnek.

1 – Ennyi használható szemmel és lábbal rendelkezik jelenleg Antonio Valencia. Arra mindenesetre elég neki, hogy Ashley Youngot így is kiszorítsa a kezdőből.

0 – Ennyi pontot kap majd szerintünk valamelyik csapat a meccs végén. Mondjátok meg ti, melyik lesz az.