Nincs is olyan, hogy United Way?

learntoplaytheunitedwayMinden futballklub – engedtessék meg, hogy egységes entitásként kezeljem most az egyesületeket úgy általában, ebbe az egységbe a szurkolók is beletartoznak, sőt, kiemelt szerepük van – szeret különleges lenni. Előszeretettel igyekszik hangsúlyozni saját, a többiekétől markánsan eltérő identitását, értékrendjét: ennek a terméke a “You’ll never walk alone”, meg a “Més que un club” és hasonszőrű társaik. Minél nagyobb egy futballklub, minél gazdagabb, sikeresebb történelme van, annál kevésbé szereti elfogadni, hogy végtére is ő sem szól másról, mint arról, hogy 11 ember kerget egy labdát a pályán, és több ezer meg több millió másik ember hajlandó fizetni azért, hogy ezt láthassa.

Persze manapság nehéz hihetően és hitelesen fenntartani, képviselni ezt az identitást, elvégre a legtöbb globális rajongótáborral bíró, igazán nagy futballklub eléggé hasonlít az összes többire: elszántan vadássza a szponzorokat, igyekszik minél több klublogós mezt, bögrét, kulcstartót vagy vibrátort eladni, és szeret nagy pénzekért játékosokat venni. De azért a legtöbb még kapaszkodik abba, hogy ő valahogy más, több, mint a többi. Nálunk ezt úgy hívják, hogy “The United Way”. De hogy mi is az, azt nem egyszerű kielégítően megmagyarázni. De mi megpróbáljuk.

Szóval. Annyit hallottuk ebben a gyönyörűséges szezonban, hogy “United Way”, hogy lassan már nem is hangzik valódi szónak. Próbáljátok csak ki, sokszor egymás után mondjátok ki ugyanazt a szót, egy idő után értelmetlennek fog tűnni. Gary Neville némi túlzással háromnaponta emlékeztetett rá mindenkit, hogy a menedzser kirúgása, vagy a szélsők nélküli futball, vagy a passzjáték, az nem a United Way része, és mint ilyen, megvetésre és leköpésre sem méltó. Nézzük hát sorba, hogy miből is áll ez a misztikus United Way.

fof– Nem rúgjuk ki a menedzsert, hanem időt adunk neki. Erről talán kérdezzük meg Frank O’Farrellt vagy Wilf McGuinnesst, akik kaptak fejenként másfél évet, a hetvenes évekre fordulván, amikor még a modern világ azonnalisága (copyright Gary Neville) nem fertőzte meg a gondolkodásunkat. A valóság az, hogy a United éppúgy kirúgja a menedzsert, mint bármely más klub, ha az illető nem végez jó munkát. Akkor ad időt, ha van eredmény, vagy előrelépés. Ezt leginkább józan észnek hívják, nem annyira United Way-nek, és bár igaz, hogy mondjuk a Real Madridnál ebből a valutából kevés van, ettől inkább ők a “különlegesek” (in a special olympics sense), nem a United. Nálunk sem a stabilitás szüli a sikert (legalábbis a menedzseri poszton), bármit mondjon is Bobby Charlton: a siker szüli a stabilitást a menedzser számára.

– 4-4-2, gyors szélsők. Meh, ez a brit futball szép hagyománya, nekünk meg ízig-vérig brit (aki most azzal jön, hogy Frank O’Farrell ír volt, az nyeljen le egy úthengert) menedzsereink voltak, akik szerették ezt. Tényleg mindig voltak klasszis szélsőink, Besttől Coppellen át Kanchelskis érintésével Giggsig, Beckhamig (akit szélvészgyorsasággal nem lehetett vádolni) és Ronaldóig bezárólag. Ettől még semmi nem írja elő, hogy akkor is ezt kell erőltetni, ha a gyors szélső kategóriájában Ashley Young és Antonio Valencia a választék, a pragmatizmus nem bűn.

– Akkor a látványos támadófutball? Ebben sem vagyunk épp különlegesek, a világ önmagának futballfilozófiát vizionáló klubjainak túlnyomó többségének nem a hősies bekkelésre támad erekciója. Ettől függetlenül tény, hogy Sir Matt Busby kötelességének tekintette, hogy szórakoztató csapatot formáljon, és sokáig Fergie is elkötelezett volt ilyen irányban, bár nála is mindig belefért az, ahem, gyakorlatiasabb szemlélet – lásd a jóízű bekkelést a Camp Nou-ban 2008-ban. Szóval itt is inkább arról van szó, hogy persze, játsszunk jó focit, de azért fontosabb, hogy nyerjünk.

England Training In Portugal– Brit gerinc, angol mag. A különféle nemzeteknek megvan a sajátos futballstílusuk, persze, és nyilván okkal szeretjük meg az egyiket a másik helyett – de mégis, akkor is vicces lenne ilyesmit követelni innen, amikor ennek a blognak a puszta léte is azt bizonyítja, hogy a United egy globális valami, ami elterjeszkedik a világ összes égtája felé. Nem árt, ha van elég hazai játékos, de nem feltétlenül valamiféle nehezen megfogható filozófia jegyében: egyszerűen arról van szó, hogy őket nehezebben csábítja el a Real Madrid – mert Nagy-Britanniában a Manchester United a csúcsok csúcsa -, elviselik az állandó esőt, és nincsenek nyelvi nehézségeik. A lóarcű nőkhöz is hozzászoktak már, nem mellesleg.

– Lehetőséget adunk a fiatal játékosoknak. Ez egy szép dolog, de ennek a világon mindenütt örülnek a szurkolók, még a Real Madridnál is. A klubnak is megéri anyagilag, csak képzeljük el, milyen összegeket kellett volna kifizetni a kilencvenes években egy Giggs, Scholes, Beckham sorért. A világon mindenütt örülnek neki, ha fiatal tehetségek kerülnek be, ez nem egy United-exkluzív dolog, a drukkerek világszerte örömmel azonosulnak a saját nevelésű labdarúgókkal; még azt sem mondanám, hogy nálunk az átlagosnál szigorúbb lenen az elvárás ilyen téren.

we-re-man-united-we-ll-do-what-we-want– We’re Man United, we do what we want. A United Way a némi arroganciával fűszerezett egészséges önbizalom lenne? Ha igen, a dolognak ezt a részét David Moyes nyilvánvalóan nem értette. De sok edző és sok klub van, amelyik így operál, ez sem exkluzív és egyedi. A Scouserek is külön országnak tartják magukat, gyakorlatilag. A Real Madrid azt mondja, leszarjuk, hol játszol és mennyibe kerül, ha kellesz nekünk, megveszünk. Mind a két attitűd csak a “we do what we want” parafrázisa.

– All of the above. Nyilván ez lehet a helyes megoldás. Abba a misztikus United Way-be az összes felsorolt dolog beletartozik, csak éppen mindez így együtt sem képez egy olyan egyveleget, amely tényleg megérdemli, hogy külön nevet kapjon, és valamiféle emelkedett, éteri síkra emeljük. Ezek csak afféle irányelvek, amelyekhez nem árt tartani magunkat. Mind azt szeretnénk, hogy sikeres, jó focit produkáló, lehetőleg saját nevelésű játékosokkal is felálló csapatunk legyen, de ez nem egy igazán különleges vágy.

Arra próbálok kilyukadni, hogy nem az a legfontosabb, hogy olyan edző jöjjön, aki érti, hogy mi az a United Way, mert az nem olyan bonyolult. Jó, ne akarja a klub egész DNS-ét átalakítani, és kizárólag spanyol törpékkel minden meccsen nyolcvan százalékos labdabirtoklásra törni, de most őszintén, ennek mekkora a valószínűsége? Még Guardiola Bayernje is beívelget időnként a szélről, mi tudjuk a legjobban. A Unitedből se lesz hirtelen Barcelona akkor sem, ha a következő menedzser netalán a kontinensről érkezik.

Aki Ryan Giggset szeretné, ne valami misztikus szabálygyűjtemény miatt érveljen mellette. Mondja azt, hogy intelligens, kötődik a klubhoz, tekintélye van a játékosok és a szurkolók előtt is, és van benne potenciál. Ezek mind remek érvek. De az, hogy érti, miről szól a United Way, csak üres frázis.

Ryan Giggs, interim manager of Manchester United

Ami most fontos, az az, hogy olyan edző jöjjön, aki érti, miről szól a modern futball. Akinek megvan hozzá az egója, a személyisége, a vastag bőr az arcán ahhoz, hogy elviselje azt a nyomást, amely egy ilyen méretű klubnál mindennapos, a konstans médiafigyelmet, a 24 órás analízist, a teljesítménykényszert. Olyasvalaki, aki nem lesz semmiféle elvnek vagy hangzatos, ámde zavaros frázisnak a rabszolgája, hanem az aktuális szituációban a lehető leghatékonyabb megoldást keresi. Mert most válságmenedzselésre van szükség; ha megnyugodtak a kedélyek, akkor lehet elkezdeni a jövőt építeni, alapokat lerakni és effélék.

Ha a klub úgy érzi, Ryan Giggs ilyen ember, akkor fair enough. Talán nem okozok különösebb sokkot azzal, ha elárulom, szerintem ez most túlzott és fölösleges rizikó, nem csak a klub, hanem Giggs karrierje szempontjából is. Pláne, hogy van kéznél olyan jelölt, aki tapasztalt, támadófutballt játszat, előszeretettel veti be a fiatal játékosokat, és rinocéroszbőre van.

 • Pingback: eduardo()

 • Pingback: Matt()

 • Pingback: raymond()

 • Pingback: Travis()

 • Pingback: steven()

 • Pingback: Walter()

 • Pingback: rex()

 • Pingback: neil()

 • Pingback: Austin()

 • Pingback: Mario()

 • Pingback: andy()

 • Pingback: Joe()

 • Pingback: carl()

 • Pingback: ben()

 • Pingback: Carlton()

 • Pingback: andrew()

 • Pingback: alfonso()

 • Pingback: Timothy()

 • Pingback: bryan()

 • Pingback: ted()

 • Pingback: Chad()

 • Pingback: Isaac()

 • Pingback: Jamie()

 • Pingback: billy()

 • KecsopBeno

  +1 a posztra

 • KiB

  ezt a Neuert nagyon emelgetik a magasba…de állítom, a tegnapi 4 golból 2-t (az elsőt meg a harmadikat) a mi Fánkosunk kispárgázta volna…ha nem akar kézzel leérni mindkét gólnál, akkor meglehetett volna

  az meg, hogy milyen teátrális volt a 2 fejesnél, az vicces volt…:D

  • vendég22

   kurva jó kapus, de összehasonlítva pl. Edwinnel, közel nem olyan stabil!!

 • Jok3r

  Amúgy köszönjük meg Guardiolának, ha ő nincs, akkor a Bayern lett volna az első csapat, ami megvédi a BL címét. 🙂

  • Flack

   Azért arra kíváncsi leszek, hogy a Kaiser mit fog nyilatkozni

 • Freeezer89

  pep barátunk asszongya, hogy nem a megfelelő játékosok állnak a rendelkezésére… szegény

  • Jok3r

   „Természetesen el kell gondolkoznunk azon, hogy a megfelelő futballistáink vannak-e ehhez a játékstílushoz.”

   Az elején sokkoltál, de így azért mindjárt másabb. Csak azt nem értem minek akar változtatni egy jól működő rendszeren? Kibassza a fél (BL győztes) keretet, mert a Bayernben nem törpék fociznak…

   • Freeezer89

    hát nyilván nem mondhatja, hogy legszívesebben kibaszná a fél bazgázst, ezért mondta így…

    • Porter Ramsey

     vagy készen áll vallást váltani. mondjuk remélem nem fog, és 2 év múlva a negyeddöntőbe fogjuk őket 20%os labdabirtoklás mellett a földbe tiporni.

   • Flack

    a következő mondat a nyilatkozatban: “Szeretem, ha birtokoljuk a labdát, és azért veszítettünk, mert nem volt eleget nálunk.”

  • psychocska

   úgy gondolom, pep megőrült

  • Achi

   Guardiola nyilatkozata a tegnapi meccs csúcspontja. Komolyan mondom! Levonta a következtetést, hogy még többet kell birtokolni a labdát. Matematikai alapon mérve persze teljesen jogos. Például 100%-nál az ellenfélnek esélye sincs nyerni. Igaz, hogy nekik sem, de ez most mellékes.
   Mi lesz Kroosal? Szerintem Pep személyesen zavarja majd el a tegnapi rossz teljesítménye után. Tizenhatoson kívülről is lőtt a barom. Normális az ilyen, de most komolyan? Legjobb esetben védi a kapus, legrosszabb esetben viszont gól! Azután meg az ellenfél birtokolja a labdát, ráadásul egyből a félpályán. Ez megengedhetetlen.

   Szegény Lewandowski, ő meg nem lesz elég alacsony, hogy jövőre beférjen a Bayernbe.

 • psychocska

  döntő, lisszabon: mourinho megnyalatja a végét a reállal
  adja az ég

 • Moyes Story
  • csakaMU

   “Te vagy az az ír f*szkalap, aki mindig leordította a tökéletesen bezselézett hajamat edzésen, mikor fetrengtem egy jó nagyot?”
   “Én biza, látom hasznodra vált”
   🙂

   • Moyes Story

    Akkor még a spagetti frizurában tolta.

 • Achi

  Elképesztő, hogy Guardiola mennyire képtelen változtatni. Semmi B-terv. Sőt! Lekontrázták őket az első meccsen, semmi reakció erre a második meccsen. Elképesztő. Na ha filozófia és hagyomány rombolásról van szó ( hogy ne legyek teljesen off), akkor a Bayern szurkolókat kell most kérdezni, hogy most mit gondolnak.

 • RobinGood

  Bale mindig ennyire nulla a Realban?

  • reelbeba

   Ma is jol jatszott, nem ertem.

  • Moyes Story

   A Rayo Vallocano ellen klasszis.

  • Ludwig

   Abban a szep kontragolban vastagon benne volt.

  • MLM_poharam

   kupadöntő? btw 20 gól és 17 assziszt a termése idén, előszezon nélkül.

 • _not_arrogant_just_better_

  bognárgyuri azt mondja, hogy szerinte a CR szabadrúgásgól tudatos volt. ez biztos?

  • csakaMU

   tuti. rivaldo lőtt egyszer egy hasonlót egy milan elleni bl (csoport?)meccsen

   • _not_arrogant_just_better_

    márminthogy 🙂 persze, hogy tudatos volt, csak bognárgyuri olyan fejjel adta elő, hogy szerinte márpedig tudatos, mintha bárkinek is megfordult volna a fejében, hogy nem,
    Jó, lehet már kicsit túlzottan rá vagyok feszülve a trafikos bőkezű ‘szakértésére’:)

   • Kövi

    Ronaldhinonak is volt egy ilyen gólja a Werder Bremen ellen, mielőtt véget ért barcelonai karrierje.

 • Moyes Story

  Erős a gyanúm, hogy Ancelotti nem jön.

  • reelbeba

   😉

  • EZS

   ki tudja, lehet, hogy nagyobb kihívást keres… 😀

   • Moyes Story

    Váltani akar a csúcson?

    • EZS

     Meg hát sokkal nagyobb eredmény Young-gal bejutni a BL döntőbe, mint CR-rel…

 • RobinGood

  Azért ez jól esett. Mondjuk az egésznek leginkább Ronaldo miatt örülök.

 • reelbeba

  Modositok: jol cserelt Pep, a masodik felidoben csak egy golt kaptak. VAHHAHHAAAA

 • _not_arrogant_just_better_

  Nincs mit tenni, agyonvert Bayern, legszimpatikusabb Bayern:)

  • EZS

   Nem tudok felfedezni semmilyen szimpatikus vonást bennük így sem! Na jó, azt egyedül, hogy nem lesznek a döntőben. 🙂

   • _not_arrogant_just_better_

    Tavaly kicsit bajban voltam, mert tetszett a játékuk, de szerencsére már ez sincs meg. Huh, micsoda megkönnyebbülés 🙂

 • Freeezer89

  paff neki

 • reelbeba

  Ronaldo kipiheni magat a BL negyeddontoben a Bayern ellen.

  • Freeezer89

   pihenve hint 2 gólt

 • reelbeba

  Eleg jol nyomja a Bayern, mar 30 perce nem kaptak golt. Nyehehe.

 • charlatan

  ha már szétoffoljuk ezt a témát még megjegyezném (bár biztos nem újdonság), hogy Modric tényleg kurva jól tolja mostanában.

  • reelbeba

   Szerintem is kurvajo, mindig is csiptem. Nagyon fontos szerepe van ebben a Realban.

 • wolandrule

  Megjárt már ez a nagyarcú arrogáns faszfejeknek! Már ellenünk is ki kellett volna esniük. Számomra a nem nézem BL-döntő a Bayern- Chelsea lett volna, annál lejjebb nincs…

  • Freeezer89

   tökéletesen egyetértek, bár mondjuk én még nem tudom, h nézem-e vagy sem, de Ronaldonak kijárna már egy BL győzelem

   • oregtrafford

    Már van neki egy.
    Én nem kívánok neki többet, max ha újra a mi vörös mezünkben teszi.

    • Freeezer89

     kijárna még egy… inkább ő, mint john “nigga” terry

 • Freeezer89

  még egy kérdés Casillas most akkor stabil kezdő? vagy még a másik faszi nyomja?

  • charlatan

   csak a kupákban

   • Freeezer89

    kezd Casillas? vagy a másik? kicsit összezavartál 😀

    • RobinGood

     Kezd Casillas 🙂

     • Freeezer89

      szerencsétlent is elintézte mourinho… 🙁 pedig-pedig

    • charlatan

     Casillas, egy bajnokin sem játszott idén

 • crpa7

  Annyira jó nézni Guardiolát szenvedni!

  • csakaMU

   a legjobb barátja elhunyt pár napja, tudom hogy nem arra gondoltál, de show some respect, pls

  • Guest

   Meghalt a legjobb barátja, muhaha!

   #bocs

 • Freeezer89

  na, meg volt a napi adag robben-tekerés

  • crpa7

   ja.Biztos az orvosa írta fel neki.

   • Freeezer89

    igen, mert elvonási tünetei lesznek tőle: patkányosodik

    • RobinGood

     Akkor Robben jobb, mert ő azzá válik, de Ribéry-nél az alap tulajdonság. Gyűlölöm Ribéry-t

     • Freeezer89

      ne versenyzzünk 😀 sztem állapodjunk meg abban, hogy útáljuk a bayern-t és pont

     • RobinGood

      Én annyira nem utálom őket, csak Guardiloát meg Ribéry-t, meg Mandzsukicsot, meg Müllert, Javi Martinezt, meg Neuer-t, meg… na jó inkább azt mondom, hogy Lahm, Schweinsteiger és Kroos jöhetne hozzánk 🙂

     • Moyes Story

      Swine’s tiger? Na ne már.

     • RobinGood

      Miért? Jól passzol, labdabiztos, jól helyezkedik, jól lát a pályán, szélen is használható, terhelhető.

 • crpa7

  Nem tudom ki nincs így vele,de én az első perctől kezdve utáltam Guardiolát és a szaros,unalmas,nézhetetlen tiki-takáját.Guardiola a világ legtúlértékeltebb faszkalapja!

  • Moyes Story

   Pedig semmi olyan nem történik amire ne számíthatott volna. Sima kontrafoci, ami az odavágón is volt.

   • Moyes Story

    LOL Gary is : Counter attack! What a shocking tactic!!

 • Freeezer89

  nem hiszitek el, de nekem egy időben szimpatikus volt ez a guardiola fickó… épp akkor, amikor szabin volt

  • RobinGood

   Szimpatikus fickó, csak ne legyen a United edzője, soha.

   • Freeezer89

    amíg nem látom, és nem hallok felőle addig számomra is szimpatikus, felőlem 100x német bajnok is lehet, csak ne kelljen őt és a csapatát látnom/néznem

    • crpa7

     Most is nézed,nem?

     • Freeezer89

      de nem Ő miatta, hanem mert nincs más meccs 😀 ahh, ebből már nem jövök ki jól, rendesen megszivattal, vagy olyan magas labda volt?

 • Moyes Story

  Martinez-Mandzukic csere. Ez a jövőhéten_is_itt_szeretnék_dolgozni csere.

  • reelbeba

   Szarul-nezne-ki-a nyolc-null csere.

   • Moyes Story

    Nem tanulta meg Moyestól, hogy ilyenkor hátra kell vonni a csatárt a középpályára.

   • Freeezer89

    :DDD

 • Dyer

  Na, francba a 4.15-ös keléssel, én megnézem a 2. félidőt is, utoljára a mi győzelmünkkor szórakoztam ilyen jól focimeccsen!

 • Freeezer89

  ez a nojjer is nagy fazon, produkcijó az van, csak a védés nem megy

  • _not_arrogant_just_better_

   Most még produkció sincs, végén jól jött ki, amúgy meg vagy 3szor rosszul, gyors indításait folyton elrontja. Ma ő is teljesen össze van zavarodva, egyenesen szar. Ilyenkor nincs bajom vele, ez így jó.

 • charlatan

  Fergie biztos felhívta Pep-et, ő meg kirúgatja magát a Bayernből, hogy jöhessen hozzánk a nyáron! :3

  • Moyes Story

   jajj de jó volna

   • crpa7

    Ezt most ironikus?

  • Freeezer89

   rémálmom lesz ember, ne ijesztgess

   • charlatan

    eljön még az idő, amikor Jones-Smalling és Fellaini körömpasszokkal háromszögelnek az Old Traffordon! 🙂

    • Rio

     Nani akar majd lenni a negyedik szög, amikor szólnak neki, hogy a háromszög három szögből áll.

  • Dyer

   akkor tökön is szúrom magam….

  • EZS

   ilyeneket írsz, rád küldöm Juve felügyelőt! 🙂

  • RobinGood

   Isten ments! Brrrr!

  • Moyes Story

   Az is szép lenne, ha Van Gaal hirtelen elvállalná az üresedést a Bayernnnél.

   • RobinGood

    Már volt ott, nem is olyan rég, de persze ettől még bármi megtörténhet 🙂

 • vendég22

  Éljen a tiki-taka és a labdabirtoklás!

 • Moyes Story

  Xabi out

  • Rio

   Azért ez nevetséges ítélet volt.

   • Moyes Story

    előfordul

    • Freeezer89

     lásd Fletch

 • Freeezer89

  bennem akkor fog megtörni a BL csodálata/varázsa, amint képes lesz egy csapat megvédeni a címét, igen akár MI is

  • Pokmalac

   Ez így igaz, a kivétel mi vagyunk 🙂

 • _not_arrogant_just_better_

  na ez már megalázó lett volna:D

 • stanleykubrick

  Mi a faszom a Bayern játéka amúgy?

  • Dániel Fricz

   Hogy van a tikitaka németül?

   • Rio

    Das Taktika 😀

    • EZS

     Das Tichi-tacha

     • vendég22

      ticsi-tacsa 😀

     • Freeezer89

      kicsit kacska, ez a tiki-taka

   • EZS

    Mondjuk a tiki-takából maximum a tikk marad a szem alatt! 🙂

   • KiB

    tiken-taken:D

   • reelbeba

    Das Szopas.

 • reelbeba

  Gyonyoru. Olyan jo ezt latni, kar hogy nem az en csapatom alazza Neuert es bandajat.

  • oregtrafford

   A különbség csupán 200 millió euró.
   CR+Bale egy ilyen csapat ellen lubickolhatnak.
   Mi meg kiállunk Valenciával és legrosszabb esetben egy retardálttal.

   • stanleykubrick

    Én világéletemben ezért gyűlöltem a Realt. Csak nézzétek meg mennyiért vásárolták össze ezt a csapatot, meg mennyiért vásárolnak az elmúlt 15 évben. De rühellem őket!

    • Moyes Story

     De hát ez REAL MADRID!!!

    • _not_arrogant_just_better_

     Én is amúgy, csak BM-t nyilván jobban. Az a baj, hogy ebből az évből nem nagyon lehet kijönni jól egy ilyen négyessel. Ha Atletico nyerné innen a BL-t, kicsit beszarnék.

    • reelbeba

     Mikozben a Bayern CSAK az utanpotlasbol hozta a jatekosokat. Megszakad a szivem.

     • stanleykubrick

      Nem igazolnak már 15 éve átlagban 30-40 milláért játékosokat? Iscocért, meg Illaramendikért,Modricokat. meg Káka, meg CR, meg Bale. Pfeej, de utálom a a Realt!

     • EZS

      Mert az sokkal jobb, hogy egycsapatossá teszik a saját bajnokságukat, permanensen lerabolva a közvetlen riválisokat, nem? Azért nem igazolnak annyiért, mert a Bundásliga játékosai kevesebbe kerülnek. Nem tudsz meggyőzni, a Bayern a labdarúgásban a megtestesült gonosz! 🙂

     • stanleykubrick

      Nem a München tehet róla, hogy nincs egy történelmileg akkor klub, mint ők. Vagy két ennyire különböző világlátás és népcsoport egy országon belül, mint Spanyolországban. Az meg nem lerablás, hogy ingyen mennek játékosok hozzájuk. Mellesleg, ha annyira lerabolnának mindenkit, akkor talán nem 10 bajnokságból olyan átlag 6-ot nyernének meg. 2002, 2004, 2007, 2009, 2011, 2012 is bukó volt…Igen kurva nagy kutyaütő csapataik voltak az elmúlt években is, nem egyszer.

   • reelbeba

    Haggyadma’. A Bayern a csoringer kiscsapat, ugye?

    • Moyes Story

     Kénytelenek ingyen vásárolni. 🙂

    • oregtrafford

     Ő, én arra a részre válaszoltam ezzel, hogy “kar hogy nem az en csapatom alazza Neuert es bandajat”.
     És nyilván mi sem vagyunk egy csóringer csapat, de ilyet nem engedhet meg magának senki, hogy minden évben 150 milliókat költhessenek játékosokra.
     És ha a Bayern lerabolja a kisebb csapatokat, amit a két nagycsapat csinál Spanyolországban, az egyenesen kifosztás.

     • stanleykubrick

      Egyetértünk. Nincs valahol valami táblázat az elmúlt 10 év költekezéséről a klubokat illetően?

     • reelbeba

      Ja, bocs. Igen, valamiert a Real a focistak Bermuda-haromszoge, rejtely.

 • oregtrafford

  Ha valami miatt örülök ennek az eredménynek, az maximum Guardiola iszonyú pofára esése.
  Football Genius mi? 🙂

  • Moyes Story

   Remélem nem rúgják ki. Jó lenne lenyúlni tőlük Kroost. Egyébként Javi Martinez is eléggé mellőzve van, nehogy neki is elege legyen.

 • Freeezer89

  jó ez, jó ez…

  • Rio

   Azé’ ez kemény.

   • Freeezer89

    és egyesek a fejemet vették, húúúúú ez a bayern verhetetlen meg lófasz…. jó kis önigazolást érzek most 😀

  • Freeezer89

   Csabi nem lesz ott a döntőben :(((

   • Freeezer89

    ja bocs, nektek nem poén: én is Csabi vagyok 😛

 • oregtrafford

  Amint már mondtam, a tavalyi Bayernt csak elbaszni lehetett.
  Guardiola: mission accomplished. A reál taktikája egyszerű, mint a bot. Kontrákból minél több helyzetet kialakítani. Ellenszer: add oda nekik a labdát, húzódj vissza, ne adj nekik területet.
  Guardiola taktikája erre: semmi, nyomjuk a tikitakát vazze.

 • _not_arrogant_just_better_

  Imádom látni, amit látok 🙂 Neuer meg a többi faszkalap most mehet zuhanyozni.
  Mondjuk azt még ki kell találni, hogy hogy ne nyerje meg se a Real se a Chelsea a BL-t. Ja, Atletico.

 • Pokmalac

  Egyébként bhv-nek Contento sem lenne drága.

  • Rio

   A havi fodrászköltsége elvinné a profitot.

 • Freeezer89

  :DDDDDDDDDDDDDD én jól szórakozom 😀

  • EZS

   nem akarom elkiabálni, de egy Guardiola-Bayern alázás kombó édes élmény számomra! 😀

   • Natty Bumppo

    Ha innen lőnek úgy 4-et, hogy nem kapnak, akkor áldásom rájuk 😀

  • Freeezer89

   egy-két sárga/kiállítás csak dobna rajta

 • stanleykubrick

  Hát ez is dőlt…Úristen. A Chelseanek kell szurkolnom holnap…

  • reelbeba

   Es a dontoben kinek fogsz szurkolni, Sziki?

   • oregtrafford

    Én az Atleticonak

    • Moyes Story

     Tükörsima Chelsea győzelem lesz holnap.

     • Dániel Fricz

      Szerintem innen a chelsea mar az egeszet behuzza

     • oregtrafford

      Nem tudom, miért vagy benne olyan biztos. Ez a Chelsea minden, csak nem meggyőző. Ha majd tenniük is kell valamit, akkor meg fog remegni a lábuk.

     • Moyes Story

      Az Atletico ugyanazt tudja, mint a Chelsea, csak a Chelsea jobban.

     • _not_arrogant_just_better_

      Emlékszem a “sima Bayern” jóslatodra. Örülök, hogy sima Chelsea lesz 😛

     • Moyes Story

      sima Bayern, vereség. .)

   • stanleykubrick

    Chelseanek! Nem is kérdés. Real Madrid-Arsenal döntőt biztosan nem is néznék. De az Atletico se jusson be, nem akarom, hogy ezek a szaros blancok arra verjék, hogy a házi riválist verték meg a döntőben, ha meg tripláznak, hát be is szarok…

    • Moyes Story

     Bajnokság már az Atleticoé.

    • reelbeba

     Koszi. Azert sejtettem, hogy ilyen hipsztercsapatnak nem drukkolsz. En is utalnek egy spanyol hazidontot.

 • stanleykubrick

  És a Real megnyeri idén a BL-t…Szörnyű szezon…Még bízom benne, hogy a Liverpool bukik legalább, de ezt a szezont semmi nem mentheti meg, de komolyan.

  • Moyes Story

   Mou busza megfogja őket.

   • stanleykubrick

    Ha Real-Atletico döntő lesz, nem is akarom nézni, ahogy ez a retek Real élvezkedik a házi rivális legyőzésén. Remélem legalább a bajnokságot bebukják.

    • Moyes Story

     Ha a döntőben szopnak az még szebb, viszont akkor Mou összebunkerezik még egy bl-t, és akkor már istencsászár lesz.

  • Freeezer89

   inkább, mint a munchen – számomra

  • reelbeba

   Te a Realt utalod, Sztenli, de en meg a Bayernt. Iszonyu jo ez a meccs!

   • Freeezer89

    nem árt ez Guardiolanak a pofájára, hogy nem Ő az istencsászár, azért mert elverte azt a nagyon veretes bundás-bagázst…

 • reelbeba

  Juppi! Lehet hogy Neuernak le kell zuhanyoznia a meccs utan? Skandalum!

  • EZS

   nem kell neki, nem csinál semmit! 😀

 • Freeezer89

  nézzük a béelt?

  • reelbeba

   Bevallalosnak tunik Ancelotti csapata. Tetszik. Ez a gyoker Bayern kapus meg TALAN le fog zuhanyozni a meccs utan. Faszkalap.

   • Freeezer89

    puskaporosnak tűnik a hangulat eléggé

    • Freeezer89

     asszem volt vlmi poff is

  • Moyes Story

   Kroos ma abban a szerepkörben játszik, ahova nekünk kellene.

  • Freeezer89

   mit nem adnék, ha kizuhanna a BM

  • Moyes Story

   Köcsög rámosz

  • Rio

   Mintha lassított felvételt néznék, borzasztó ez a meccs.

 • csakaMU

  cöhh, a hiteltelen fogalmát teljes mértékben kimeríti eme fotó

  • Moyes Story

   divatrasszizmuselleniharcos

   • Natty Bumppo

    a negritók titkosügynöke, aki beépült a rasszistákhoz és most visszaállt 🙂

 • Kapzsi

  a teljes meccs youtubeon

 • Kövi

  Nocsak! Kirúgták Moyest/kinevezik Giggs-et, oszt’ egyből felpezsdül az élet. Welcome back, Nou San Trafford! 🙂
  http://nst.postr.hu/mi-a-legfobb-kulonbseg-heynckes-es-guardiola-kozott

  • _not_arrogant_just_better_

   Használd már meglévő [freemail] vagy Videa regisztrációdat!
   vagy
   Lépj be iWiW Kapuval!

   micsoda?:D

   • psychocska

    működik bárkinek is a freemail fiókjával a belépés? 😀

    • _not_arrogant_just_better_

     áhh 🙂 jó hogy nem myvip féreglyukon át lehet bejutni

     • psychocska

      közben rájöttem, hogy nem a poszt alatti mezőben kell megpróbálni bejelentkezni, hanem a jobb felső sarokban

   • Kövi

    Ez egy ilyen “Gyújts össze minél több magyar regisztrációt”-verseny lehet 😀
    Indamail/Nepsport/Disqus/Freemail/Iwiw, lassan csak a végére érünk. 🙂

   • RafaRoo

    Iwiw? LoL

    • stoncilol

     miért, ti mit használtok?? pff

     • RafaRoo

      Jó csak nem tudtam, hogy létezik még egyáltalán.

     • Pokmalac

      MyVIP a menő 😛

  • Moyes Story

   “Ez nem Moyes hibája.”

 • Moyes Story

  Januzaj ott van a belga keretben, Luxemburg és Svédország ellen.

 • bfgbobo

  van Gaal azért rendesen befosott ha ultimátumot adott Glazeréknek, remélem holnap se lesz bejelentés

  • Moyes Story

   Lehet megvárják, hogy Ancelotti elérhető lesz-e. Ez a mai meccsen el fog dőlni.

  • Flack

   azért részben érthető, hogy a vb-re való felkészülés alatt már nem akar ezzel foglalkozni

  • RobinGood

   Mi ez az ultimátum? Ez nekem kimaradt.

   • bfgbobo

    aszonta szerdáig döntsék el a vezetők h kell-e vagy nem

    • saboslav autokocsi

     jövő szerda az szerintem.

    • RobinGood

     És ezt tényleg ő mondta vagy egy újság szerint mondta ezt? Nem túl jó belépő szerintem.

 • Porter Ramsey
 • Moyes Story

  Former Manchester United goalkeeper Edwin van der Sar rates Louis van
  Gaal even more highly than Sir Alex Ferguson and Carlo Ancelotti.

  • Freeezer89

   egyutt a kettot? 😀

  • zozi007

   Egóban?

 • psychocska
  • Freeezer89

   víííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííváááááááááááááááááááááááááááááááááááá :DDDDDDD nem basszatok máááááár :DDDDDDDDD nem láttam a meccset, csak olvastam, de ezt kár lett volna kihagyni :DDDDDDDDDDDD visítok

  • KiB

   én is most néztem csak meg az összefoglalót, meccset nem tudtam
   ez a mozzanat év végi WATTS-os:)) ha ezen megy el a poolnak a bajnoki…:D

  • godlikezaza

   fubaszmeg szerencse, hogy sahját irodám van, ez eddig magasan a legjobb

 • Achi

  Képeljünk el egy alternatív univerzumot, ahol Alex Ferguson a Neverwas FC menedzsere hosszú évekig. Sikert sikerre halmoz, és majdnem mindent megnyer, amit csak lehetséges. Egy öntelt gyökér, piros orrú cipődobáló alkoholista. Legjobb játékosa Cristiano Ronaldo, aki láthatóan a legnagyobb tehetségek egyike a világon. Egy arrogáns kis zselézett hajú ficsúr, aki percekig ül a fűben sírásra görbülő szájjal, ha elveszik tőle a labdát. Na, most képzeljük el, hogy a Neverwas FC sajnos csődbe megy, mindenkinek mennie kell. Alexet és Ronaldot pedig a United szemeli ki. Jönnek a pletykák. De kinek kéne két ilyen nyomorult gyökér? Oké sikeres emberek, de most őszintén, nem illik az MU mentalitásába egy ilyen portugál… Az öreg meg tök unszimpatikus. Ne már!

  • Freeezer89

   csillagos 5-os

 • EZS

  ’91 óta szurkolok a Unitednek, amikor megnyerte a csapat a KEK-et a Barcelona ellen. Akkor még középiskolás voltam, és inkább még Kispest meccsekre jártam. Angol bajnokit még nem nagyon lehetett látni itthon, csak a Bajnokok Ligáját. Majd megőrültem, amikor nem mehettem ki a Bozsikba a két kedvenc együttesem BL mérkőzésére (ez azt hiszem Giggsy első BL meccse volt). ’99-ben kiálltam az ablakba és üvöltöttem az éjszakába Ole gólja után. Ha rossz formában vagyunk, ha szenvedünk, akkor is alig várom a következő meccset, és gyűlölöm, ha nem láthatom. Sosem volt a barátaim között másik United drukker, mégis az lettem. A United olyan a labdarúgásban, mint a filmek világában a Star Wars sorozat. Vannak a filmek, és van ez az univerzum. Van sok ilyen-olyan csapat, és van a Manchester United. Külön kategória, valami más, valami jobb. Amíg nem találtam rá erre a blogra, nem is hallottam azt a kifejezést, hogy United way (a box to box-ról, hamis 9-esről meg a többiről nem is beszélve :D), mégis olyan, mintha mindig is tudtam volna, mit jelent. Szurkolóként ez számomra a United way.

  • Moyes Story

   Ha megtaláltad volna a fanaticsot rengeteg másik kifejezést is megtanultál volna.

   • EZS

    Jaj ne, én már attól is kivagyok, amikor Egri Viktor (vagy Matuz Krisztián, őket mindig keverem) nagy téglalapot meg kis téglalapot emleget. 🙂

    • Moyes Story

     Ők kicsodák?

     • EZS

      Sportriporter félék. Az M1-en kezdtek, most az egyik a sport1-nél van, a másik meg a diginél azt hiszem. Vagy fordítva. 🙂

     • Moyes Story

      Aha oké, akkor ezen a téglalapos célzáson kár gondolkoznom, mert nem fog beugrani semmi.

     • EZS

      A 16-ost nevezi nagy téglalapnak, az 5-öst meg kicsinek. Mondjuk valószínűleg én vagyok a hülye, hogy magyar kommentárral nézek bármit is…

     • Moyes Story

      Hogy én erre nem gondoltam…

     • EZS

      Na, aki a BL meccset kommentálja, az az egyik a kettő közül! 😀

     • Moyes Story

      Akkor örülök mert sztrímen nézem.

     • EZS

      😀

  • wolandrule

   Szintén 91, KEK, PMSC- Manchester United meccs, aztán az egész sorozat, aztán…

   • Moyes Story

    Olyan szerencsések vagytok, hogy ti már éltetek amikor a Liverpool bajnokságot nyert, sajnos nekem ez nem adatott meg. 🙁

  • Pokmalac

   Koromból adódóan esélyem sem volt látni a 99-es BL döntőt szóval irigyelek mindenkit, de nagyon.

 • wolandrule

  Ez már lassan filozófia… Nagyon sokat lehetne írni erről! Mindenesetre Giggs megjelenése, testbeszéde, kisugárzása United Way, a magába roskadó Moyes pedig nagyon nem! Van Gaal-nak sem örülnék, na de Kluivert is, ne már! Klopp, ha Ő nem jön, akkor inkább Giggs és csapata.

 • vendég22

  off: a múltkor valaki írta, hogy Van Gaal elvileg letolta a gatyáját, hogy megmutassa: neki vannak a legnagyobb golyói.
  vajon Giggs leveszi a felsőjét, hogy megmutassa: neki van a legdúsabb mellkas-szőrzete? 😀

 • kvcstms

  ha félretesszük a romantikus érzéseinket és reálisan személjük a helyzetet, akkor ténylegesen egy olyan ember kell most ide aki letud vezényelni egy megújulást, és van elég bőr a pofáján ehhez. urambocsá nem fél kibaszni ezt vagy azt a keretből stb. tény, h lvg ilyen lenne, az is tény, h mi most eléggé romantikus vonzódással vagyunk saf felé, vagyis az általa felépített menedzser model felé. azt szereténk, h legyen ismét valaki aki 20 évig sikeres a mu kispadján. ez teljesen normális. ami a nem normális, h bármennyire is azt gondolom meg kell újúlnia a dolgoknak, és bármennyire is azt érzem, h ehhez egy olyan menedzser éppen ideális lenne mint lvg, minden porcikám tiltakozik ellene, és nagyjából már 90%-ban tudom, ha ő lesz a kinevezett menedzser, nem fogok mu meccset nézni.

  • psychocska

   ha moyes alatt nézted, majd biztos lvg alatt nem fogod 😀

   • kvcstms

    moyes alatt sem sok meccsünket láttam.:)

    • psychocska

     nálam ez elképzelhetetlen, oregtrafford kollégához hasonlóan

  • oregtrafford

   Szívemből szóltál, kivéve azt a részét, hogy “nem fogok mu meccset nézni”. Még akkor is fogok mu meccset nézni, ha pullis stoke 2-t csinál a csapatból.

 • csakaMU

  A United way? Talán az az érzés, amit szombat este is éreztem, hogy annak ellenére, hogy szarul/pontatlanul/lassan játszunk, tuti nyerünk, mert vagy megnyomunk 10-15 percet, rúgunk 2-3 gólt és a többi kocogás, vagy ha fogy az idő, az ellenfél torkának szorítjuk a kést, és addig nyomunk, ha kell a 98. percben is, amíg be nem visszük a döntő találatot. A megalkuvást nem tűrő játék, meg amikor látszik a játékosok testbeszédén, hogy érzik, United játékosnak lenni egyfajta felsőbbrendűség, mert hát mi vagyunk a United, valahogy úgyis nyerünk. És már éppen kezdtem elfelejteni milyen is pontosan ez az érzés…

  • EZS

   És akkor hirtelen gondolj az őszi United-WBA mérkőzés utolsó 15 percére… 🙂

 • RafaRoo
 • psychocska
  • Porter Ramsey

   http://www.football-oranje.com/van-gaal-to-manchester-united-deal-hits-snag/

   nem jó dolog szerintem erőltetni, ha ez a makacs faszra rákényszerítik, akkor talán ő maga fogja őket kitúrni, már ha tényleg erről van szó. de nagyon nem örülnék ha a No. 2 a csapatnál nem Giggs lenne.

   • psychocska

    kinevezzük giggst, ez lesz a united way

    • Porter Ramsey

     Van Gaalt meg az asszisztensének.

 • vendég22

  Ha United Way, vagy egyediség, akkor én is mindenképpen Beyonderrel értek egyet.. 1958, február 6. München, ennél nem kell több!

 • Strigo

  A United way az, amit érzel amikor éppen szurkolsz a csapatnak.
  A United way az, hogy néha elszakadsz a megszokott életedtől, a szaros melótól, és újra kisgyerek vagy, aki ugrál a tévé előtt ha gólt szerez a csapat.
  A United way az, hogy sosem adod fel. Sem akkor, ha a fél csapatot elveszíted egy repülőgép-szerencsétlenségben, sem akkor ha a 90. percben égsz egy BL-döntőben, vagy ha az ellenfél csapatkapitánya a mindent eldöntő tizenegyeshez készülődik.
  A United way a klub karaktere.
  A United way a történelem, a hagyományok.
  A United way a sikeresség.
  A United way a gyors, direkt támadófoci.
  A United way a szélsőjáték. Ha nem Valenciával és Younggal, akkor Rafaellel és Evrával.
  A United way az, hogy az ellenfél összeszarja magát az első bekapott gól után, és utána már csak a végét várják.
  A United way olyan, mint a (z egészséges) nacionalizmus. Nem vagy különb másoknál, mégis annak érzed magad.
  A United way olyan mint a you’ll never walk alone, vagy a fradiszív. Nem kell megmagyarázni, csak úgy van.
  A United way a tizenkettedik ember a csapatban.
  A United way Ryan Giggs. Nem David Moyes. Nem Louis van Gaal.

  • Freeezer89

   + legfokeppen mi, a szurkolók vagyunk a United Way… mintha kezdene kiveszni az emberiségbol, h ez az egész cirkusz miattunk ÉS értunk van…

  • Szabiboy

   A united way amikor egy alairas utan majdnem elsirod magad es ugralsz örömödben.

   • vendég22

    nekem O’Shea-tól volt szerencsém megszerezni 🙂 utána még láthattam a pálya széléről, hogy mekkora király!

  • stanleykubrick

   Ennyi.

   “A United way olyan mint a you’ll never walk alone, vagy a fradiszív. Nem kell megmagyarázni, csak úgy van.”

   “A United way az, hogy néha elszakadsz a megszokott életedtől, a szaros melótól, és újra kisgyerek vagy, aki ugrál a tévé előtt ha gólt szerez a csapat.”

   Szerintem ez a lényeg. Tehát minden klubnak a hite és a karaktere, aztán pont és a kisebb kluboknak is megvan és minden szurkolónak megvan. Ahogy szurkolok a Nyíregyházának én is, mert itt élek és itt nőttem fel és itt járok meccsekre és pont. Ezért nem értem ezt a cikket igazából. Mert a tudat létezik, a többi az mismásolás, hogy mitől mondjuk azt magunkra, hogy United Way.

  • t.o.d.

   Strigo, amit itt leírsz, annak minden Barca-, Chelsea-, Inter-, vagy Liverpool-szurkesz ismeri a saját csapatára illő analógiáját.

   Giggs pedig egyszerűen tapadztalatlan ahhoz, hogy megkockáztassuk a kinevezését. Nem is a United miatt, kibírnánk akár mág egy szezont is komoly eredmény nélkül, de Giggsnek szörnyű volna azt mondani, “ez kevés, állj fel”. Ő az Állandóság, nem szabad (még) kockáztatnunk, de Ő a Jövő, szerintem is.

   Van Gaal pedig számomra a legalja, mert egyszerűen ellenszenves, de majd összeszorítom, amit össze kell. 🙂

   Glory!

 • crpa7

  Boldog születésnapot Juan!

 • psychocska

  látom a szerző is olvasta a bbc-n pár napja megjelent cikket, hogy vajon mi is lehet a united way. nem gondoltam, hogy poszt formájában itt is lehet majd ezzel foglalkozni. redcafe-n egy kedves szurkolótárs tökéletesen szemléltette az én véleményemet is.

  “The Man Utd way doesn’t exist in words it lives in people, specifically in the class of ’92 as Keano’s quote shows.”

  https://pbs.twimg.com/media/BmKIxMSIIAAE_Oq.png

 • Moyes Story

  Egyetértek,
  kivéve a United Way okfejtésével, értem a koncepciót, hogy le van vezetve az éppen aktuális edzőkérdésre, de attól még szükségtelennek tartom ezt a fajta semmibevételét. Attól hogy van egy két ellenpélda, az nem jelenti azt, hogy eltértünk a hagyományoktól, gondolok itt arra, hogy be mertünk állni védekezni a Nou Campban, hát istenem. A Barca elleni BL döntőkben is megtehettük volna, hogy bekkelünk, utólag kiderült, hogy valószínűleg többre mentünk volna, mint hogy loholtunk a labda után, de mi felvállaltuk a nyílt focit. Az angol mag, és a fiatalok előnybe részesítésre vonatkozó rész szerintem nevetséges, igen az ott leírt érvek is közre játszanak, ahogy még sok másik, nyilván de hát azok nem illettek volna ebbe hangvételű írásba, nem tudom hanyadrangú prioritás a játékosmegfigyelőknél, hogy a kiszemelt mennyire barátkozik az angol éghajlattal, de biztos nincs az első tízben. Moyes esetében szerintem valamilyen szinten jelent volt a United Way. Nem hinném, hogy bármelyik csapatnál tovább húzta volna, mint itt, ilyen eredmények mellett. Az utolsó két pont szerintem nem tartozik hozzá a United Way-hez, azt a sikerekben dúsgazdag évtizedek szülték, ami leginkább a szurkolókon csapódik le, maga a klub nem igazán volt az arrogancia, és a nagyképűség mintája.

  • stanleykubrick

   Lényegében én is ugyanezt írom lentebb, egyetértünk.

  • giornalista

   hát, ha az is a United way része, hogy egy szar menedzsernek is annyi időt adunk, amíg mindent el nem szar, az elég szar azért.

   • Moyes Story

    Miért mikor kellet volna kirúgni? 2 hónap után?

    • Everred

     a Fulham-meccs után, de ezen kár rugózni most már. Szerencsére nem baszhatta el még a nyarat is.

    • giornalista

     legkésőbb a 3. januári vereség után. de ha több esze van a boardnak, akkor a Newcastle elleni szopó után.

 • giornalista

  srácok, írtam egy “vendégposztot” nektek, hová küldhetem el, hogy felmérjétek, közlésre érdemes-e?

  • stanleykubrick

   Én is írtam, mindhiába…

 • Freeezer89
  • Moyes Story

   Slippy G

 • cochabamba

  na akkor elmondom mi az united way: mióta követem a MU eredményeit, a csapat gerincét, arculatát olyan játékosok adták akik ha kell, elpusztulnak a pályán, kicsit tahók, gőzölög a tesztoszteron a fejükből, de mindemellett tehetséges, kiváló játékosok… ilyen volt cantona, kean, scholes (az megvan amikor betiltották a hátulrol becsúszást és az 5 “mintavideobol” 2-3 scholesé volt, hogy így nem szabad?:D), jaap stam, és persze bár nem volt hosszú karier itt de veronnak és larsennek is itt volt a helye… nem véletlen az sem hogy az öreg meg akarta szerezni a tottit és gattusot… és amikor megláttam a rooneyt játszani, azonnal tudtam hogy ezt a srácot 100% hogy megvesszük… rio és vidic ha szembe jöünne velem egy sötét utcában, lehet elfutnék… phil johnes vagy gary neville is akkora tahónak néz ki mint aki szédül a betonon… valenciával vagy rafaellel se érdemes kötekedni…
  és ezek köré a figurák köré gyültek az olyan labdazsonglőrök mint giggs, beckham, croni, RPV, vagy Mata… az öreg (mármint SAF) zseniálisan ötvözte a nyers erőt a nagyon kifinomult technikával… na ez a UNITED… és am,úgy Van Gaal pont ilyen kompromisszumot nem tűrő tahó zseni.. Sztem jó választás lenne… Gigsyt imádom, de ez nem grundfoci, komoly tapasztalt edző kell..

  • psychocska

   nagyfel

 • reelbeba

  Illetve, megforditva Everred gondolkodasat: Young es Valencia nem lehet ok arra, hogy lemondjunk a szelsojatekrol. Inkabb az emlitettekrol mondjunk le.

  • Everred

   azt próbálom mondani, hogy nem határolhatja be a gondolkodásunkat az, hogy “SZÉLSŐJÁTÉK AAAARGH”. Ha van elérhető klasszis szélső, vagy ki tudunk olyat nevelni, akkor éljen. Ha nem, akkor nem kell félni más megoldást keresni, addig, amíg csak Youngok és Valenciák vannak. Gary Neville ezért baszott fel egész szezonban a “Manchester United are about wingplay” hülyeséggel.

 • United82

  Az utolsó bekezdés a lényeg és teljesen egyetértek vele.
  Ide most egy Van Gaal kell aki 3-4 év alatt ad egy kicsit másfajta iskolát mint a Fergie féle volt. Egy új impulzus egy frissítés. Nem mellékesen Giggs tovább tanulhat és 3-4év múlva a Fergie féle 20évvel és a Van Gaal féle 3-4évvel a háta mögött bátran tovább építheti a kettő elegyét. Szerintem a képessége megvan, és a srácok (Scholes,Butt,Nevillék) is bőven segítenének neki.
  De most Van Gaal kell mert újjá kell építeni a mostani csapatot és ezt nem bíznám Giggsre , arra kell egy Van Gaal kaliber most. Aztán jöhet Ryan apó 20éve 🙂

 • reelbeba

  A ” lóarcű nők” kitetel nem tetszik, szerintem gyonyoru nok vannak Angliaban.

  • Moyes Story

   Csak azok nem ott születtek. 🙂

   • reelbeba

    Ez is jol hangzik, de ez sem igaz.

    • Gaben

     linkelj néhány jó angol nőt

     • reelbeba

      Nana, ezt gyerekek is olvassak!

  • Dyer

   Hát ööööö…. én személy szerint sosem láttam egyet sem élőben. Persze, Spice Girls meg az a csaj a harry potterből (már ha az egyáltalán angol) kivétel, de őket meg élőben nem láttam :). Csak lófejűeket, szőkéket és enyhén túlsúlyosakat.

   • Everred

    Emma Watson, igen, ő teljesen angol. És szívesen meglátogatnám a testének különböző pontjait.

    • Szabiboy

     Off Topic, többen kertek tegnap egy Old trafford meccs beszamolot elmenyekkel illetve hasznos tanacsokkal, irnek egyet de nem tudom h van e ra komoly igeny illetve h hova kuldjem

     • Freeezer89

      részemrol van

  • Freeezer89

   hogy is hivjak azt a nagy bogyos szoke csajszit? vlmi modell, es mostanabn mar filmben is lathato

   • sallark

    Bocs, de szerintem ezt jó pár emberre rá lehet húzni. 😀

   • Freeezer89

    meg van, remelem nem kapok bannt. ha linkelem 😀

    • sallark

     Terry Tv. :DDDDDDD

 • én teljes mértékben egyetértek zolival. ne süppedjünk bele ebbe az angolos konzervativizmusba, mert szopás lesz a vége. a united ferguson alatt (alsó hangon) ötször újult meg teljesen, és sosem volt ugyanolyan. az eredmény, a játék, a siker a fontos. biztosan óriási kiakadás lenne, ha felvásárolna minket egy arab sejk, és a fujjogás hangosan tartana is egészen reus, gündogan, shaw és cavani érkezéséig. mondjuk.

  • Gaben

   ez a névsor akár a nyári érkezőknek is megfelelne, csak Cavani helyett egy védő kellene.

  • Achi

   Mondjuk én nem mennék ilyen messzire. Nem szeretném, ha pár év múlva a PL az arab milliárdosok live FIFA manager-e lenne.

   • giornalista

    na igen, főleg, hogy mi még így is hasonló gazdasági erőt képviselünk, mint ők, csak a hiteltörlesztések miatt nem tudunk kiteljesedni.

    • Achi

     Mert az amerikaiak üzleti vállalkozásként néznek a csapatra. Ők igazi modern kapitalista üzletemberek 🙂 Az arabok meg csak simán végtelen pénz csítet használnak… 😀

 • Achi

  Ismét csak egyet kell, értsek. Az írással is és Beyonder alábbi kommentjével is. Hasonlót próbáltam megfogalmazni azoknak, akik itt az elmúlt napokban azt hangoztatták, hogy ez a United mostantól már nem az a United, ami régen volt. Baromság. Ez az írás rávilágít arra, hogy sokan rossz helyen keresik a klub lelkét. Szerintem, a kulcs a történelem. Azt már nem lehet elvenni, nem lehet megváltoztatni. A jelent ismerjük (sajnos), a jövőt pedig… nos szerintem úgy kéne alakítani, hogy a cél ne valamilyen homályos szlogennek, körülírhatatlan eszmének való megfelelés legyen. A csapatnak szerintem egy fontos hagyománya van, amit folytatni kell. És ez a győzelem! Csak ez tarthatja az MU-t a világelitben. Ha pedig nem tartoznánk oda hosszú évekig, akkor szerintem minden szurkoló mérhetetlenül csalódott lenne, és leszarnák a hagyományokat…

 • reelbeba

  Most is, mint mindig, Everreddel vagyok. A Championshipben nem beszelgetnenk “United Way”-rol. A sikeres csapatok kivaltsaga, hogy “tortenelmuk” legyen.

 • Rio

  Most nézem vissza a hétvégi meccset, a közvetítés első 40 másodpercében háromszor hangzik el az, hogy “The United way”. Szerintem ez egy olyan gyűjtőfogalom, amit azok is ismernek, akik egyébként nem követik nap mint nap a klub körüli történéseket. Igenis létezik United way. Kicsit sárga, kicsit savanyú, kicsit megkopott, de a miénk.

  • Everred

   de mi az?

 • stanleykubrick

  Hát nem lettem boldogabb, hogy mostanság mindig ilyesféle okfejtéseket olvasgathatok itt.

  • giornalista

   miért, mi a baj vele? néha nem árt ám kitekinteni a lámpabúrából, és kívülről is megnézni, hogy világítunk-e még.

  • Kövi

   Ez a poszt jó kis reakció az elmúlt két nap hurráoptimizmusára. Szerintem jó írás (az én véleményemet legalábbis tükrözi az edzőkérdést illetően).

   • stanleykubrick

    Én eddig azt láttam, hogy az emberek javarészt sztáredzőre vagy van Gaalra bólintottak volna rá. Ezt a dolgot lebeszéltük már bőven, több helyen is.
    Giggs valóban csak egy opció, főleg, ha van Gaal nem jönne. Nyilván a logikusabb az lenne, hogy Giggs még legyen a háttérben, bár a kudarctól való félelem szerintem csak a mi félelmünk leginkább.
    A többiről azt gondolom, hogy van Gaal-féle hurráoptimizmus is hasonlóan ül egyébként és még hangsúlyosabban élem meg az ő iránti csodavárást, lásd 1-2 üzenetet itt is. Na mindegy, majd kiderül. Olyan átlag írásnak érzem.
    Nyilvánvalóan csomó edzőt cserélgettünk azért, nem sokan töltöttek el 6-7-8 évet sem a padon. Főleg Busby és Fergie között. De előtte sem. Tehát nálam ez nem United Way. Nem gondolom, hogy mi azt csinálunk amit akarunk és azt sem gondolom, hogy mi kifejezetten brit csapat lennénk, vagy kell, hogy legyünk és, hogy mindenáron tucatjával építsük be az angol focistákat. Bennem ez eddig sem volt bennem egyik sem. De számomra is örömtelibb, ha saját nevelések kerülnek be a csapat, akik még lehetőleg angolok is pl. De nyilván nem ez az egyetlen és létező prioritás csupán. Szerintem falsok ezek az érvek, amik itt leírásra kerültek.

    • Everred

     na de akkor mi? Könyörgöm, erről szól az írás: hogy itt ez a sok dolog, egyiket sem lehet igazán a United Way egy és igaz megtestesítőjének tekinteni. Ha az összeset egybecsapjuk, akkor kapunk egy receptet, amihez a klub többé-kevésbé tartotta magát az elmúlt évtizedekben, de nem gondolnám, hogy ez valami misztikus dolog lenne, amit kívülálló nem érthet. Szóval akkor tőled is kérdezem: mi a drágalátos hidegvízbe mártott lófasz az a United Way? Mert szerinted sem ezek. Akkor mi?

     • stanleykubrick

      De én nem is tartom annak és ahogy látom sokan mások sem.

     • Everred

      de hát akkor meg velem értesz egyet 🙂

     • stanleykubrick

      De akkor leírtál egy írást arról, hogy lényegében nincs United Way csak páran azt mondják, hogy van, de akkor mégse?

     • Everred

      igen. És hogy nem szabad, hogy egy efféle misztikus, ámde teljesen megfoghatatlan dolog, illetve akár a vélt vagy valós összetevői (amiket kilistáztam, és amelyek, szerintem, maximum együttesen képezhetnek valamiféle “way-t”) komolyan befolyásolják a klub döntéseit és jövőjét.

     • Everred

      én kábé ezt tartom a kulcsmondatnak, hogy tovább fejtegessek: “Abba a misztikus United Way-be az összes felsorolt dolog beletartozik, csak éppen mindez így együtt sem képez egy olyan egyveleget, amely tényleg megérdemli, hogy külön nevet kapjon, és valamiféle emelkedett, éteri síkra emeljük.” mondom, irányelvek, amelyek betartásának örülünk, de amelyekhez nem kell olyasvalaki, aki “érti a klub lelkét”, vagy mittomén.

     • stanleykubrick

      Én sem gondolom, hogy ilyen ember kell, ezzel teljesen egyetértek. Csak úgy érzem ez egy cikk vagy ez egy moralizálás a szavakról, valami jelenségről ami van, közbe meg egyébként még sincs. Ezért nem értem én ezt a cikket még mindig.

 • Beyonder

  Szégyentelen önreflexió: a United különlegességét én anno Münchenre vezettem vissza. Az az állandó referencia pont, minden más (csak brit menedzser, szélső játék, stb.) változhat idővel.
  http://manunited.blog.nepsport.hu/archives/2011/08/05/United_-_a_film/