Kényszerpályán

A Fergie visszavonulásával tovaszállt top-of-the-league kezdetű álmok ugyan továbbra is valószínűtlennek tűnnek, de összességében elmondható, hogy az elmúlt másfél évben talán most a legjobb és a legnyugisabb Manchester United szurkolónak lenni: a csapat tíz meccse és két hónapja veretlen, ezalatt pedig felsőház aljáról egészen a kényelmes harmadik helyig kapaszkodtunk előre. A felhőtlen idill ettől függetlenül még mindig igen távolinak mondható – már csak azért is, mert hatos győzelmi szériánkat követően az utóbbi négy mérkőzésen három X-et is összeszedtünk. És bár külön-külön nézve az Aston Villa, a Spurs és a Stoke otthonában lehozott döntetlen egyike sem mondható különösebben rossz eredménynek, összességében azért mégis az elszalasztott győzelmekről szólt az elmúlt fél hónap. Most pontokba szedve próbáljuk megfejteni a hullámvölgy okát.

vangaalstoke


1.) Elfogyott a kispad

A rengeteg sérülés az egész szezonunkra rányomta a bélyegét, és bár ősszel az 1 meccs/hét tempó még nagy segítség volt ennek áthidalására, az angolok ünnepi futballőrülete most – szokásunktól eltérően – egyértelműen kifogott a csapaton és van Gaalon. Frissességet ennek megfelelően nem sokat lehetett látni a játékosokon, ráadásul a pad felé is hiába tekintgettünk nagy reményekkel, hiszen ritkán fordult elő, hogy olyasvalakit láthattunk az ott ücsörgők között, aki érdemben hozzá tudott volna tenni a játékunkhoz. (Nem, Giggs nem számít.)

Nem segít persze az sem, hogy a legtöbbet sérült játékosok (Blind, di Maria, Herrera, Shaw, Rafael) lényegében mind olyanok, akik amikor játszhattak, nem egyszer kiemelkedően teljesítettek, vagyis nem feltétlenül a keret gyengébbik felét kell általában nélkülöznünk. Egy United-szintű klubnál persze elvárható lenne, hogy az ominózus “gyengébbik fél” hasonlóan magas színvonalat képviseljen, az azonban előzetesen sejthető volt, hogy ennyire kifinomult keretünk még nem lesz az első évben.

bench

2.) Lajos döntései

Az előző pont kapcsán persze felmerül bennünk: oké, ez sajnálatos, de miért nem próbált meg van Gaal felkészülni rá? Előzetesen is tudni lehetett, hogy szűkös kerettel fogunk nekilódulni a decemberi meccsdömpingnek, van Gaal azonban látszólag pont akkor hagyott fel a rotálással (melyet korábban persze főleg kényszerűségből művelt), amikor a legnagyobb szükség lett volna rá. Kiállni kétszer ugyanazzal a kezdővel 42 órán belül? Nos, papíron valóban ez tűnhetett a legjobb megoldásnak, összességében azonban két “hígított” kezdő talán többet hozott volna a konyhára, mint két “top” tizenegy, ahogyan erre Fergie idején is számtalanszor láttunk már példát.

Hiába tehát a kényszerhelyzet, Lajos húzásai az elmúlt hetekben általában nem jöttek be. Jól példázták ezt a Stoke ellen véghezvitt cseréi is (pedig azok általában ülnek), hiszen Shaw és Falcao személyében talán a két legjobb játékosunkat hozta le. Hogy ebben mennyi volt a kényszer, az igazából lényegtelen, hiszen a győzelmet ekkor fél kézzel ki is engedtük a kezünkből.

Érdekes még emellett a fiatalok helyzete is, ahol ismét állandó témánkhoz, a kényszerhez jutunk. Amikor ugyanis nem volt más választás, akkor általában bátran és jól nyúlt hozzájuk a menedzser (itt elsősorban nyilván McNair és Blackett párosa az, melyet mindenképpen meg kell említeni), azt azonban sosem lehetett érezni, hogy teljes értékű kerettagot próbál belőlük faragni. Pedig Moyes-nak ez tavaly maradéktalanul sikerült Januzajjal, és most is jól jött volna, ha minőségi cserék híján legalább motivált és releváns rutinnal rendelkező fiatal ülhettek volna a padon az erőltetett menetben. A számunkra most induló (és remélhetőleg nem Ligakupa-gyorsasággal végződő) FA-kupa talán változtathat majd ez utóbbi helyzeten.

vangaalstoke_2

3.) A Rooney-dilemma

Blind, di Maria, Herrera és Fellaini kiesésével elég nagy lyuk tátong a középpályánkon, hiszen az egy szem quality player, Carrick mellett csak egy Premier League topcsapat-szinten sajnos már használhatatlan Fletcher maradt mindössze van Gaal számára (Andersonnal meg valami nagy zűr lehet, mert állítólag már a hamburgerzsömik között sem találták meg). Ezt a mester Rooney hátrahúzásával próbálta áthidalni, mellyel – hála Wazza univerzalitásának – Fergie és Moyes is előszeretettel próbálkozott időnként, és bár tudjuk, hogy kapitányunk ebben a Scholes-szerű szerepkörben is képes klasszis teljesítményre (lásd a Newcastle elleni győzelmünket), éppúgy tisztában vagyunk azzal is, hogy ő inkább önszántából szeret visszaszaladgálni, az előzetesen kőbe vésett mélyebb pozíciót kevésbé szereti.

A felvázolt helyzet attól válik dilemmává, hogy a keret kapitányát és legjobb játékosát kell “visszafogni” a csapat érdekében, abban pedig még most, 2015 januárjában, van Gaal regnálása alatt sem lehetünk biztosak, hogy ez megéri. De igazából sosem voltunk azok, így alighanem Rooney most az egyik legfogósabb kérdés a menedzser számára, aki hiába univerzális klasszis, éppen az ebből adódó csiszolatlansága (vagyis hogy nincs konkrét és állandó szerepköre) az, amely évek óta megakadályozza abban, hogy betörhessen a legszűkebb elitbe.

rooney_stoke

4.) Falcao + van Persie = ?

Hiába mondhatjuk, hogy papíron messze nekünk van a legerősebb támadóhármasunk a ligában, a gyakorlatban – legyen szó a gólok számáról, vagy éppen a mutatott játékról – ez aligha érvényesül: Rooney esetéről már beszéltünk, van Persie képes meccsekre eltűnni, Falcao pedig a sérülések ellenére is nagyon lassan rázódik bele a dolgokba. Amíg a két fő riválisnál egy Costa és egy Agüero ontja számolatlanul a gólokat, addig hiába mutogatjuk a jól csengő neveket. Főleg úgy, hogy olyanok vannak még legjobbjaink előtt a góllövőlistán, mint a tavalyi Championship gólkirály Austin, “nem-is-vagyok-középcsatár” Sanchez, vagy éppen az előző szezonban még fillérekért focizó és ellenünk berobbanó Berahino.

Az egyszemélyes gólzsák hiánya önmagában még nem lenne probléma, az azonban sokkal inkább aggasztó, hogy van Gaal hiába játszatja együtt van Persie-t és Falcaót immáron meccsek óta, ez a játékunkhoz nem nagyon tett hozzá. Oké, a helyzet világos: adott az “érinthetetlen” honfitárs, meg a vagyonért kölcsönvett csúcscsatár, de egy LVG kaliberű edzőtől éppen azt várnánk el, hogy meg tudja oldani az efféle szituációkat. Most ugyanis hiába van elöl két top támadónk is papíron: jól kiegészíteni aligha képesek egymást, a figyelem lekötésével pedig szintén nem érünk sokat, hiszen a széljátékunk jelenleg se nem igazán hangsúlyos, se nem hatékony.

falcao_rvp

5.) Fellaini kiesése

Sok problémát azért nem sikerül gyorsan megoldani, mert megfeledkezünk a legegyszerűbb és legnyilvánvalóbb megoldásról. És nem kizárt, hogy most is ez a helyzet: lehet annyit kellene csak megnézni, hogy mi történt a Liverpool legyőzése és az Aston Villa elleni döntetlen között. A válasz: Fellaini megsérült, és ezzel elveszítettünk egy stabil kezdőt.

A felvetés elsőre már-már nevetségesnek tűnik, hiszen még csak az sem mondható, hogy a belga a legjobbjaink között volt az idén. De ne feledjük: ő maga a Balansz, Mr. Chest Control, az ember, aki képes labdát szeretni, és mindmáig az utolsó játékosunk, kinek játékpercei alatt volt érdemi középpályás jelenlétünk. Talán éppen ez utóbbi a kulcs: bármennyire is hihetetlenül hangzik, de egyáltalán nem kizárt, hogy ebben a folyamatos fejlődésre és az örökös problémák áthidalására finomhangolt szerkezetben éppen egy mikrofonfrizurás kiegészítő-elem kiesése okozta a legnagyobb problémát.

fella


Bár éppen az évfordulóval párhuzamosan léptük át a szezon félpontját is, a poszt célja nem a félidei summázat volt, sokkal inkább az elmúlt négy meccs gyengélkedése mögött meghúzódó okokra próbáltunk meg rávilágítani. Ti mit gondoltok, mennyiben felelős van Gaal a győzelmek elmaradásáért, és mennyiben róható ez fel a jelenlegi körülményekre?

 • Pokmalac

  új poszt

 • Csordás Adrián

  Off: ma este Moyes-Barca 😀

  • Pokmalac

   Meg is raktam mixen 😀

   • crpa7

    én is a barcát

 • Moyes Story

  Zaha kezdő Párgyú első meccsén, most adott egy gólpasszt, eddig MotM

  • Krunyec

   Ja tényleg. Van egy Zahank is.

 • Moyes Story

  Apparently No Rvp today! But Di Maria, Falcao, Mata, Wilson and Shaw have travelled

  • stanleykubrick

   Akkor már tudjuk ki fog kezdeni a Soton ellen.

   • Moyes Story

    hát RvP-re rá is fér a pihi, remélem véjn, és májkül is csak a padon lesz

    • crpa7

     egyik kell a kezdőbe,biztos ami biztos

     • crpa7

      inkább Roo

  • RedMark

   blind?

 • reelbeba

  Szerintem kicsit tulreagaltuk ezt a ket dontetlent, elfelejtve hogy lesimaztuk a poolt vagy a toont, sot a spurs elleni elso felido sem ugy nezett ki, hogy most akkor azonnal ossze kell hivni a valsagstabot. Verjuk el a sotont, es nem lesz semmi problema.
  Persze jo dolog, hogy beszelunk errol, felevi bizonyitvanyt osztunk Lajosnak es bandajanak, kell is a kritika. Valahogy biztos vagyok benne hogy az en eletemben mar nem lesz meg egyszer olyan lent a United mint tavaly, ugyhogy amikor azon bosszankodok, hogy ketszer ugyanazt a kezdot kuldi ki Lajos pihenes nelkul, akkor az tulajdonkeppen egy kellemes agyfasz. En valamiert ugy erzem, hogy egy jo csapatot fog osszerakni nekunk, es konkretan a munkalkodast latjuk most. Meg kell ismernie a bajnoksagot es a sajat jatekosait is. Szerintem jol tolja, bizonyitva hogy taktikailag rugalmas, van egy vizioja, tudja merre szeretne menni, de azt is tudja hogy a top4 a kotelezo minimum amit hoznia kell.
  Hajra Lajos.
  Sztenli, tavaly Rooney nelkul kiestunk volna, es iden is a legjobb mezonyjatekosunk.

  • mufurc

   “lesimaztuk a poolt” XD

   • csakaMU

    hát ahogy távolodunk a meccstől nekem is csak a szép és a jó marad meg. ezek alapján: lesimáztuk a poolt 😀

  • stanleykubrick

   Nem értek vele egyet, hogy Wayne lenne a legjobb mezőnyjátékosunk, de továbbra sem az a bajom vele, hogy nem jó focista, csak rohadtul nem klasszis. Se nem Cantona, se nem CR.

   • crpa7

    wayne kurvára egy klasszis.Jobb játékos mint dm vagy rvp,mert sokkal több poszton tud minimum jót hozni.

    • psychocska

     azt nem klasszisnak hívják, hanem sokoldalú játékosnak. amúgy szerintem is klasszis, de közel se akkora mint a világ legjobbjai

     • crpa7

      nem cr7,de szerintem top 15-ben benne van

     • crpa7

      blind is sokkoldalú,de egyértelműen nem klasszis

     • Angus

      Elképesztő képességekkel rendelkezik, ezért nyugodtan nevezhetjük klasszisnak.

   • glory

    tizenegyedik szezonját gyűri manchesterben, ezalatt 224 góllal minden idők harmadik legeredményesebb united-játékosa lett. legrosszabb szezonjában is összehozott 16 gólt, mindezt úgy, hogy számtalanszor tették meg őt a vízhordóvá “klasszisok” mögött. amikor meg ő volt a csapat vezére, 34 gólos szezonokat futott. biztos, hogy vannak nála ügyesebbek, viszont nagyon kevesen vannak, akik a csapatukat annyival képesek segíteni, mint ő. lehet szeretni, lehet nem szeretni, de hülyeség nem elismerni. talán ha lejátssza nálunk az ötszázadik meccsét és beelőzi sir bobby-t, elhiszik róla, hogy klasszis.

    • stanleykubrick

     Már 226-nál jár. Én nagyon is elismerem Rooneyt. Nyilván a United legeredményesebb gólszerzője lesz és ez a válogatottban is így lesz. Talán még Gary Nevillet is beéri mérkőzések számában. Egy szóval nem írtam azt, hogy ne köszönhetne neki sokat a csapat, csak hogy én, ennél többet várok, pont, nem offolok tovább.

   • mc_deere

    azért Cantonát már régen túlszárnyalta. ha igazságosak akarunk lenni.

 • Pokmalac

  Fun fact
  37 500 font, azaz 15,225 millió forint Tény: Radamel Falcao
  egymaga egy nap alatt annyit keres, mint az FA-kupában a Manchester
  United vasárnapi ellenfele, a harmadik vonal utolsó, 24. helyén álló
  Yeovil teljes kerete egy hét alatt.
  Ezért fogjuk őket meg…

  • Csordás Adrián

   büntessük meg őköt!

 • crpa7

  Egyébként egyre több helyen olvasom,h újra érdeklődünk Gündogan iránt és a Borrussia nem hosszabbította meg szerződését ami 2016 nyarán jár le.
  Szerintetek ez is csak kamu?

  • csakaMU

   rengeteget hagyott ki, hatalmas lutri at the moment.

 • Nazara

  Egyet remélek nagyon, hogy végre láthatjuk Lindegaardot ma védeni. Szegény tavaly egy-egy PL-Ligakupa-FA Kupa összecsapáson kapott lehetőséget, idén meg még egyáltalán nem szerepelt a felnőttek között. Azért ennyire nem rossz kapus, ráadásul imádja is a klubot.

  • Pokmalac

   Igen én is örülnék neki, sajnálom őt.
   Off
   manutd.hu-val mi történt ?

   • crpa7

    Szerintem,mivel a fanatics jobb ezért már csak nagyon kevesen nézték őket és leálltak.

    • Pokmalac

     Hát én azért jobban szerettem a .hu-t és like-ok számában nincs nagy különbség.

     • crpa7

      Régen én is azt olvastam,de aztán megtaláltam a fanaticsot,ahol bár nincsenek jó elemzések és a hozzászólok is gyökerek,de a híreket biztosan és naprakészebben szolgáltatják,mint a .hu.

    • Rio

     Még mindig tart a szilveszteri másnaposság? 🙂 Más indokát nem látom a “fanatics” és “jobb” egy mondatban való szerepeltetésének.

     • Fish08

      Lehet nézni a fanatics-ot, én is ott nézem meg a külföldi lapokban megjelent cikkek linkjeit.

     • crpa7

      szerinted jobb a .hu?

     • Rio

      Szerintem egyik sem jó.

     • crpa7

      akkor egyetértünk

     • mc_deere

      😀

   • Nazara

    Sajna nem sok szabadidőnk van, és azért elég nagy feladat ezt a rengeteg cumót forditani, igy egy kicsit elhanyagolódott a dolog. Szó volt róla, hogy lesz új honlap egyébként, azt most nem tudom hol tart a dolog.

   • Krunyec

    Az a baj hogy a cikkek amik mind2 portálon vannak egy reklámszatyor értelmi szintjén vannak. Tudom hogy a .comról vannak fordítva, de ott is borzalmas egyszerű jelentéktelen dolgok íródnak.

 • stoncilol

  3,5 gólnál több, 3,5-ös szorzóra, napi ajándék.

  • ketomika22

   nyert is vele a bet365 🙂

 • crpa7
  • psychocska

   felhozzák őket pl-be

   • crpa7

    ja,de sajna csak átmeneti menedzerek

   • Pokmalac

    Most az 5. osztályban van a csapat ?

    • Porter Ramsey

     majdnem. 8.

 • crpa7

  Yeovilban?

  • csakaMU

   fórum, debrecen

 • crpa7

  Jones és a jóga:

 • psychocska

  Jamie Carragher ✔ @Carra23Follow
  Enough of Gerrard now he’s leaving. Replacement has to be Ross Barkley offer 10 million go to 12 tops job done.

  carra beszívott

  • csakaMU

   neville-lel elszívták a békepipát vagy miafasz?

  • crpa7

   aztakurva.Neville szólt belőle.

  • Moyes Story

   ez trollkodás, amit csak a poolosok értenek, talán ha egy idetéved, meg is magyarázza

   • Newton_heath

    Szvsz az Everton szurkolókat akarja felbaszni, hogy a városi rivális legjobb, legígéretesebb fiatalja ennyit ér szerinte.

    • Moyes Story

     nemnem, ennél sokkal összetett dolog ez

     • Newton_heath

      Carragher-ről beszélünk. Szerintem ennél nem tud összetettebb lenni. 🙂

     • Moyes Story

      az még neki is egyértelmű, hogy Everton szülöttje nem fog a Poolba igazolni semmi pénzért

 • Krunyec

  OFF:

  Mindig elfelejtem vagy lemaradok egy-két műsorról ami Sportklubon megy. Van rá valami mód esetleg hogy valahol vissza tudjam nézni?

  Honlapukoin, youtubeon nincs sajnos.

  Köszi előre is ha tudtok valami tippet adni.

 • Newton_heath

  Akkor lehet majd megítélni LvG-t, ha visszatérnek azok a játékosok, akiktől a futballt lehet várni (Blind, Herrea, DiMaria). Érdekes lesz, hogy akkor milyen csapatot küld pályára illetve hány csatár lesz a csapatban illetve milyen felfogásban játszunk. A long ball-os statjaink leginkább a kiscsapatok statjaival vannak összhangban egyelőre, középről semmi veszélyt nem jelentünk, szélről lövöldözzük be a labdákat, illetve hosszú labdákkal operálunk a csatárok felé. Egy nagycsapattól ez ocsmány futball, lássuk be. A possession-os statjaink nem rosszak, de alapvetően csak a saját térfelünkön tudjuk birtokolni a labdát, ritkán van olyan helyzet, hogy a középpályásaink az ellenfél térfelén tudják huzamosabb ideig tartani a labdát, ráadásul a védőink a letámadás legkisebb jelére összeszarják magukat, és az eredmény egy punt. Szóval van gond, nem kevés,

  • stanleykubrick

   Mélyen egyetértek azzal, hogy igen kétséges mit fogunk játszani, de azért akkor te is bizakodsz a visszatérőket követő gyors változásban.

   • Newton_heath

    Bizakodok persze, ugyanakkor kíváncsi leszek, hogy Lajos a csapatösszeállításkor melyik ujjába harap.

    • stanleykubrick

     Ha engem kérdezel erre annyira nem lesz szükség, de nehéz időket jósolok Herrerának, Youngnak és Valenciának.

     • Dávid Papp

      Herreranak miért? Neki lett kitalálva ez a csapat.Egy fiatal fabregas

     • United82

      Herrera 25. Cesctől azért bőven messze van 😀 😀

     • Newton_heath

      Szerintem Herrera a legjobb nyolcasunk.

     • stanleykubrick

      De én akárhonnan nézem, LvG lesz annyira bölcs, hogy mondjuk ha egy Carrick, Fellaini, Di Maria – Rooney, RvP, Falcao kezdőt pakol fel, akkor Blind vagy Fletcher is előbb kerülne inkább be inkább a kezdőbe, hogy meglegyen a balansz, mint Herrera és akkor még ott van Mata is, akit már remélem nem akarna szélre pakolni.
      De a lentebb felvázolt Carrick – Blind/Fellaini, Mata – Di Maria – Rooney, RvP/Falcao fellálásnál is hasonlóan gondolom a dolgokat. Én inkább annak nem látom a biztosítékát, hogy miként tudna Mata és Herrera egyszerre a pályán lenni, hogy az jó legyen. Talán hazai pályán még meg lehet reckírozni olyat amiben ők is ott vannak egyszerre középen, de most is, még akkor is, amikor nem volt sérült Herrera, sem pakolta őt be többször LvG a csapatba. Young meg Valencia meg fura kérdés, főleg, hogy ilyen formát mentek, igaz most kiestek egy időre, talán Valencia jobbhátvédként gyakrabban feltűnhet, de Young, nem is tudom…

  • Chestcontrol(formerSzabiboy)

   nyilvan amiatt nem erheti kritika h akiktol a szep jatekot varjuk nincsenek. amiatt mar inkabb h miert van tele az orvosi ill h meg az is megserul aki csak tvn nez mecset. arra azert kivi leszek h dimaria blind herrera fellaini carrick mata roo rvp falcaobol milyen csapatot rak ki. alig varom 😉

 • psychocska

  sokan várjátok vissza a gyémántot, de úgy, ahogy a szezon elején láttuk szinte biztos nem fog visszajönni (blind-herrera, dima-rooney) előre ez volt a legjobb játékunk, cserébe viszont kaptunk egy csomó gólt

  • Newton_heath

   Az helyzet, hogy a gyémánton illetve az 5-3-2 – n kívül nincs olyan felállás, ahol 2 center elfér. Esetleg a flat 4-4-2, de nem hiszem, hogy Lui ezzel próbálkozna…Bár egy Carrick-Blind fedezet elég csábítóan hangzik.

   • psychocska

    igen, csak ahhoz kéne még legalább egy fasza szélső. mata viszont abba sehogy se férne be

   • United82

    Nem muszáj két centerrel játszani. Én hanyagolnám Falcao és RVp együtt játszatását ha visszatérnek a sérültek. Rooney+ Rvp/Falcao már okés. De Falcao és Rvp együtt hosszú távon nem fog menni. Ezért sem erőltetném 50milkóért Falcaot véglegesíteni…de ha jól olvastam csúszik is a döntés áprilisig.

    • stanleykubrick

     50-ért nem is, de inkább adnék 40 millió eurót (?) Falcaoért, minthogy Robint kelljen néznem még jövőre is, versenytárs nélkül. Se formában nincs, sérülések bármikor becsúszhatnak nála. Ha nem tartjuk meg Falcaot, kell csatár, mert Wilson lófing, Hernandez pedig ha visszajön, tőle azért csodákat nem várhatunk.

     • United82

      Ez attól függ jövőre mi lesz Lajos célja és kiket igazolunk illetve h Rvp 32évesen azzal a térdel képes lesz e csúcsragadozó lenni. Sok mindentől függ. De ha választani kéne h a 40millio eurot Falcaora vagy CB-re költsük akkor CB. Persze ha Woodward meg az Adidas azt mondja h van zsé, akkor tőlem vegyük meg Falcaot IS meg egy csúcs CB-t is 😀

    • Newton_heath

     Gazdaságilag egyetértenék, de a futballpályán én azt látom, hogy Falcao sokkal többet ad a csapatnak mint RvP.

     • United82

      Ezzel én is egyetértek , ezért is várok egy olyan alkalomra mikor Rvp padon ül v sérült és Falcao egyedül lesz bent mint csatár és nem kell Rvp-vel egymásba ütközniük. De pechemre Rvp-t nem kapta el a sérülés-kór 😀

  • United82

   Én már arra várok h Blind és Carrick végre valahára együtt tudjon játszani mint 2 passzgép és biztonsági ember a középpályán. Utána gyakorlatilag mindegy hogy a 4 támadótípusú játékos hogyan áll fel 😀 (ok persze nem mindegy, de érted 😀 )

   • Chestcontrol(formerSzabiboy)

    en is a carrick blind parost varom a legjobban

  • Moyes Story

   Blind helyett Carrick és kész

   • mc_deere

    úgy érted mellé

  • stanleykubrick

   Jó lesz a Carrick – Blind/Fellaini, Mata/Herrera – Falcao, Rooney. Legalábbis én ezt szeretném, de tartok tőle Rooney nem kapja meg a neki megfelelő helyett a kapu előtt, hogy verhesse a gólokat. Kivéve, ha Robin lesérül.

 • Dávid Papp

  Arra értettem h nem látom mit akar játszatni LVG. Nem tudom mit játszik a csapat.

  • Rio

   Máskor is nyugodtan fogalmazz kétértelműen, jó hatással vagy a kommentszámra 🙂

   • Dávid Papp

    Nem akartam én itt kicsapni a biztosítékot senkinél sem.

    • Rio

     Szerintem nem tetted 🙂 csak simán kétértelműen fogalmaztál, vágom h arra gondoltál, h nem látod az LvG-philosophyt. Ez is egy vélemény.

    • godlikezaza

     csupán csontot dobtál nekünk 😀 de ez ne vegye el a kedved

  • Moyes Story

   ne csodálkozz, ha még a reply gombot sem látod

  • United82

   Mondok egy egyszerű példát. Ferginél ha a labda nálunk volt, akkor a cél minél előbb az volt hogy valamelyik szélen felvigyük a labdát az ellenfél 16-osáig ahol nyomást gyakorolva az ellenfél védelmére hibára kényszerítsük őket és meglegyenek a gólhelyzetek. Lajosnál a helyzet az h nem kell egyből felvinni a labdát az ellenfél 16-osáig ha nálunk van a labda, hanem sok kis passzokkal hibázásra kell kényszeríteni az ellenfél védelmét ahol aztán a csatár megtalálva a lyukat rést üt, és ahová érkezni fog a gyilkos bepassz akár a CB-től akár a CM-től akár az AM-től. Egy egy játékszituációban a Fergie féle stílusnál és Lajos stílusánál is mások a bemozgások a beindulások és a játék lejátszása. Fergie stílusát mindenki álmából felkeltve ismerte 27év után, Lajoséval most találkoztak először (rvp blindet kivéve), így az átállás nem azonnali. Bele kell tanulni, de jól haladunk.

   • glory

    lajosnál a helyzet az, hogy 30 méteren belülre se tudunk mindig kerülni 😀
    értem én, hogy mit akarsz ezzel a sok hülyeséggel mondani, de a helyzet az, hogy ennek az egész filzófiának nagyon ritkán van látszatja (eredménye), akkor is a hull meg a qpr ellen. más kérdés, hogy szerintem ennek a barcelónás toszakodós focinak nem nagy jövője van angliában, de ez majd elválik. érdemes lenne arra építeni, ami van és amit a keret ismer, nem szezonközi esti egyetemet indítani. mert nem tudhatjuk, mikor fogy el a szerencsénk.

    • Moyes Story

     epekedve várod gondolom

    • ketomika22

     azért ez nagyon nem Barcelonás toszakodás.. megfogsz lepődni amikor Herrerával és Di Mariával feltúrbózva olyan gyorsak leszünk, hogy azt sem tudod hol a labda.. és egyébként az ilyen focit tényleg nem 2 nap megtanulni.. labda nélkül sokkal jobbnak kell lenni.. és az nehezen tanulható

     • glory

      tényleg meg fogok lepődni 😀

    • stanleykubrick

     Szerintem nincs vele akkora gond, mint az most tűnik vagy gondolod. Ha Di Maria, Herrera és Mata keményen osztogatná a zsugákat, Falcao vagy éppen Rooney pedig könyörtelenül beverné ezeket, megspékelve még Blind, Valencia, Shaw és Young beadásokkal RvP-nek vagy Falcaonak, akkor szerintem nem lenne itt semmi probléma. Ezt kellene csúcsra járatni a támadásoknál. És ez hiányzott nagyon most ezen a három idegenbeli meccsen. Helyzeteket belőni, legalább 2-3 helyzeteket kialakítani még meccseként, nem eltökörészni magunkat.

     • godlikezaza

      nincsenek hozzászokva a helyzetekhez, ezért basszák el őket biztos. edzésen tuti még ennyi se jön össze

     • stanleykubrick

      Evans, Blackett, McNair, Smalling, Jones, Rafael, Rojo védőfelállást bárhogyan osztanak fel, elég áthatolhatatlan, te is tudod. Lindegaardról még nem is beszéltük.

     • godlikezaza

      valszeg nem Linde az ellenfele pl rvp-nek edzésen. de gea ellen meg hát nem sok sikerélménye lehet:)

     • glory

      az elképzelései döcögősek, amatőr hibák a taktikában, az edzésein lesérül a fél keret, kifogásokból meg mindig van. valószínűleg amúgy én vagyok az átlagnál pesszimistább. sokkal többet vártam ennél. nem űrfocit meg bajnoki címet. de semmiképp sem a moyes-szagú nézhetetlen dögunalmat.
      a diamondos ötletét elismerem, az nagyon jó volt, lehetne rá építeni (és kéne is).

     • stanleykubrick

      Én is írtam már többször, hogy többet vártam és főleg a szezon eleje idegesít, ahol még mindig nem tudom mit akart LvG, de örülök, hogy azóta belátta a hibáit és sok olyan döntést hozott, ami a csapat javára sült el. Viszont most ismételten vissza fogunk állni az általad emlegetett démonra (muhahahha), amivel kísérteni fogjuk a csapatokat, csak térjen vissza Di Maria-Blind meg Herrera rendesen, Shaw meg Rafael meg játsszon le 10-15 meccset sérülés nélkül és még akár jó tavaszunk is lehet. A 3. helyet aláírnám, viszont a fejlődést jó volna látni, aztán meg betömködünk pár lyukat majd nyáron az átigazolási szezonban. Azért azt mindenképpen lehet bizakodva tekinteni, hogy az OT most már megint méltó régi nagy híréhez, idegenben kellene könyörtelenebbnek lenni.

     • mc_deere

      látványos volt a diamond, de, hogy működött volna, hát, azt nem nagyon mutatták az eredmények

     • psychocska

      matától már látni a zsugákat, amikről beszélsz. elmúlt pár meccsek mindegyikén volt ilyen remek passza, be kellett volna rakni őket

     • stanleykubrick

      Bizony, bizony, nem is akármilyenek, mikor lőtte a Palacenek a gólt csereként, az elindított benne valamit, tele önbizalommal, meg minden, maradjon is így.
      Amúgy RvP-nek a Spurs ellen, ha nem tévedek Carrick adta azt a zseniális labdát, néha rá is lehetne ezzel számolni. Di Maria, ő lehet a nagy kulcs, csak térjen már vissza az Isten szerelmére.

    • United82

     Lajos focijának köze nincs a Barca féle toszakodós focihoz. A kiinduló séma azonos de utána kb semmi. Nem véletlen h Cruyff és Lajos utálja egymást mert mind a ketten a holland iskolát képviselik de totál más módon. Ezért Is szenvedett a Barcánál Lajos mert a főbb alapokat ott Cruyff tette le, ami ugyan nagyon hasonló Lajoséhoz, de azért mert holland iskola valami, még nem azonos teljesen. Sőt 😀

    • Dávid Papp

     Ehhez a felálláshoz igazolt.Most h valaki elmondta mit akar LvgG már érthető miért ezek a játékosok.De a Dortmund féle gyors foci eredményesebb lenne.Ez a jövő szerintem.Minél gyorsabb kontrákat vezetni.

     • Porter Ramsey

      16. helyen van a jövő?:DD

     • EZS

      Nem. A 17.-en. 🙂

     • Porter Ramsey

      szegény párák:S úgy látszik a többi csapat még nem áll készen a jövő focijára.

     • EZS

      Ok, de a Bundesligában különleges a helyzet, mert a labdarúgás antikrisztusa minden olyan csapatot tönkretesz, ami meg meri előzni a bajnokságban. És ez előbb-utóbb mindig sikerül neki az anyagi fölénye miatt.

     • Porter Ramsey

      az elmúlt félévért nem lehet csak a Bayernt okolni szerintem. egyébként csak ironizáltam, valami nagy gáz lehet Wesztfáliába. (ettől független kurvabayern)

     • EZS

      Persze, ez a 17. hely érthetetlen, még így is. Remélem bent maradnak.

     • Dávid Papp

      Hát azért nálunk meg van az az anyagi körülmény amivel a dortmund nem rendelkezik.Amikor egy Lewa helyett Ramos meg Immobile játszik meg Götze helyén Mkhitaryan.Naná h nem tudják azt hozni amit eddig.

     • Pokmalac

      De egy qprt aki az anyja kedvéért se lépne át az ellenfél térfelére, nem tudsz lekontrázni.

     • United82

      De a kettő nem zárja ki egymást. Tudom marha régen volt de az Ajaxal ugyanúgy sok passzos labdabirtoklós de ugyanakkor qva gyors focit játszatott. És a 2010es Bayern se volt lassú csapat Robennel és Riberyvel. A kettő nem zárja ki egymást.

     • Dávid Papp

      De nekik volt 2 szélsőjük.Nekünk is van csak őket Youngnak és Valecniának hívják.DM nem értem miért nem játszik néha szélsőt.

     • United82

      Mert annak pocsék. Nem véletlen h Carlo is a középpályán használta Cé mögött kicsivel 😀
      Nálunk is majd a 4312ben Roo és Rvp mögött kell lennie AM-ben, mögöttük meg Carrick,Blind,Herrera adja a balanszt 😀

     • Dávid Papp

      Bárcsak már összeállna ez a felállás.Viszont akkor Mata fölösleges emberke.Ha csak nem tanul meg hátrébb játszani.

     • stanleykubrick

      +1. Abszolút, amikor ki volt pakolva Di Maria a szélre, sajnos már nálunk is párszor, gyalázat volt, amit hozott.

 • Dávid Papp

  Egyébként szerintem LVG nem sokkal jobb Moyesnal csak eredményesebb.De Moyesnak el kellett bukni h lássák a vezetők és a játékosok is h változások jönnek.

  • Moyes Story

   nem értek egyet

  • Angus

   A holland csúcsedző, a skót meg csak simán jó edző.

  • Moyes Story

   amúgy RvP sem sokkal jobb Bebénél, csak több gólt lő

  • psychocska

   nem sokkal, csak mint egy hublot egy casionál

  • Ábel

   LVG bajnokságot nyert a Barcelonával, a Bayernnel, az Ajax-szal, az AZ Alkmaarral. Moyes csak a Real Sociedaddal fog bajnokságot nyerni.

   • psychocska

    te sunyiban a másodosztályra célzol, tudom én

    • Porter Ramsey

     egyébként Moyes nyert már harmadosztályt. most komolyan Lajos hány Division Twot nyert? mond valamit a srác!

  • United82

   Erre kár reagálni. Lajos egyetemes edzőzseni kb fél európa tanítómestere. Moyes meg….na jó hagyjuk is mert tényleg kár reagálni…

  • Dyer

   Hujjuj, ez elég hajmeresztő, de legalább van min mosolyogni 🙂 Végül is Schumacher sem jobb versenyző, mint Kartikheyan, csak eredményesebb.

   • Csordás Adrián

    na azért India gyöngyszemének nevével ne dobálózzunk 🙂

  • Moyes Story

   Az Arsenal még jobb is mint a MU, viszont nem eredményesebb

   • Porter Ramsey

    micsoda brain strormingot váltott ki ez a komment:D

  • csakaMU

   A Ferrari nem jobb kocsi a Trabantnál, csak valamivel gyorsabb.

  • mrmojo
   • godlikezaza

    hát lol. amúgy sztem pont a második mondtad illett volna coelho-hoz 😀 az olyan magasztos

 • Dávid Papp

  Szerintem a legnagyobb gond azzal van h nem telik az idő. 🙂 Még 2 átigazolási időszak kéne h Bajnok esélyesek legyünk.Remélhetőleg jóval kevesebb sérülttel.

 • Dávid Papp

  A kapuson a csatárokon és a belső kp kívül nincsen baj.Tehá kéne h legyen széljáték meg védelem.Szerintem.Bár én kipróbálnám azt is h 4-3-3 Elől Ronney Falcao RVP robin szélső volt fiatal korábban.Rooney mindenhol jó.

  • psychocska

   ez a hármas sose fog szerintem 4-3-3ban együtt játszani, hiányzik belőlük a sebesség. rooneyt is láttuk már szélen, de maradandót nem alkotott soha

   • United82

    Na igen a támadóinkban (Roo, Mata, Rvp,Falcao) egy közös van. Lassúak. Egyedül Marisban van sebesség. Így nehéz lenne a fent említett dolog.

    • psychocska

     rooney mondjuk sokkal gyorsabb mindegyiknél, de szélen használhatatlan

     • Moyes Story

      lenne annyira hasznos, mint valencia, inkább pazarlás

     • psychocska

      tekintve, hogy valencia használhatatlan támadó szélső poszton, így igazad van

  • Beyonder

   Mi a baj a kapussal? 😀

 • Porter Ramsey

  hm, szerintem az eredményeken kívül nem sok különbség van az elmúlt 4 meccs és az azelőtti 6 között. ahogy a cím mondja, kényszerpályán vagyunk, a játékosok egymást váltogatják az orvosi szobában, pedig nem is Eva a csapat dokija. csak eddig nem volt 2 naponta meccs és még magunkhoz képest is sokszor óriási mázlink volt. ha tavaszra elapad a sérüléshullám, szerintem minden adott, hogy egy nagyon eredményes második szezonfélt folytassunk le, én bizakodó vagyok.

 • Moyes Story

  Berahino 24 meccsen, 12 gólnál jár, 21 évesen.

  • Porter Ramsey

   nekem 10 évesen ennél sokkal jobb statjaim voltak:(

  • Khal Drogo

   13 gól az mert a Ligakupában is lőtt egy gólt. De a mai négy gólt szinte felesleges beleszámítani a statba, mivel az ellenfél ötödosztályú csapat volt, ahol tartok tőle nem valódi profik voltak az ellenfelek. Megtévesztő az ilyesmi. Egyébként jut eszembe, Henry Kén is 21 éves. Ő előrébb tart, sztörlingről nem is beszélve.

 • United82

  Nem volt bevethető Blind Fella Herrera Maris. Örüljünk neki h Carrick,Rooney,Mata végigmelózták a 4 meccset és lehoztuk veretlenül. Ha még ketten egészségesek a 4-es sérült listából akkor minimum 4pontal többet szereztünk volna. Így alakult , nem probléma. Harmadik helyen vagyunk továbbra is.

 • Angus

  Egyszer ezen a blogon volt szó Giggsről, hogy alárendelte magát a csapatnak és ezért nem lett belőle minden idők egyik legjobbja. Én valahogy így érzem Rooney helyzetég. Persze ettől független mindkettőjüket a sportág nagyjai közé kell sorolni.

  • Moyes Story

   és ez kinek vált a hátrányára?

   • Angus

    Ez egy nagyon jó kérdés, de egyszerű a válasz: senkinek!! 😀

  • psychocska

   rooney igen messze lenne minden idők legjobbjaitól, akármit is csinálna. képességekben azért egy maradona, ronaldo, pelé, zidane kicsit más kategória

   • Angus

    Pelé és Maradona tuti. Persze igazad van

  • oregtrafford

   Mi az, hogy Giggs nem minden idők egyik legjobbja?

 • David_MOTM

  Én még mindig a három védős rendszert hibáztatom. Nem vagyunk mi olaszok! Életükben nem játszottak ezek a fiúk ilyen rendszerben és sokaknak ez óriási problémát jelent. Young-ot fel lehet hozni ellenpéldaként, hogy háhá ő ebben a rendszerben mennyire jól tolja. Igen. Ebben a rendszerben jól tolja, de nézzük meg az érem másik oldalát: Januzaj-t. Januzaj-t többször ekéztem itt mindenféle statisztikát előhozva, hogy mekkora egy kalap szar, de azt nem lehet elfeledni, hogy tehetséges. Ebben a játékrendszerben azonban se csatárnak, se csatárok mögött, se wingbacknek nem jó! Hazard-hoz hasonlítva, szerintem ő sem tudna egyik helyen sem igazán kiteljesedni. Vagy nézzük a védőinket. Sokszor összevissza szaladgálnak, azt hiszik övék az ember, aztán kiderül nem is, aztán vissza és akkor kapjuk a gólt, vagy éppen ordító helyzetbe kerül az ellenfél és De Gea tisztáz. Nem mondom, hogy Januzaj vagy mások miatt változtassunk taktikán, csak el lehetne gondolkozni azon, hogy a mi játékosainkra illik-e ez a hadrend, mert szerintem NEM.

  • Angus

   Mivel nem volt szélsővédő, ezért sokszor mást sem tudtunk volna játszani. Nekem is jobban tetszene a 4 bekk, de igazából mindegy. Legyünk sikeresek az adottal, mindegy hogy melyik az.

   • glory

    a Sir alatt is előfordult, hogy lesérült a védelem, én mégis csak egy alkalomra emlékszem, amikor nem 4 védővel játszottunk (legendás Fletcher-Carrick De Laet). ha lvg akarja, meg tudta volna oldani, nem akarta, ez lett belőle.

    • United82

     Hagyjuk már ezt a “Fergie alatt” szöveget. Teljesen új futballt akar Lajos ,mert Ő másban hisz mint amiben Fergie. Nála nem fér bele az h mondjuk Smalling v Jones RB legyen vagy h Jones DM legyen. NEm fogja ugyanazokat a megoldásokat alkalmazni mint Fergie. Máshogy gondolkodnak a futballról. Nem volt rendes szélsővédőnk és egy szem DM-ünk volt így a 3412 kézenfekvő megoldás volt. Inkább örüljünk h többféle szerkezetben is tud játszani a csapat.

     • Beyonder

      Ott megy félre ez a logika, hogy ahonnan McNairt vagy Blackett-et előbányászta, onnan szélsővédőt is tudott volna szerezni. Nem tette. Miért nem?

     • Moyes Story

      Janko?

     • Beyonder

      Igen. Vagy van az a belga srác is, aki aszem már 22, de ügyes, gyors és gólokat is lő.

     • Moyes Story

      Vermijl, mondjuk ő nem hiszem ,hogy gólokat lőne, mindketten bizonyítottak az Mk Dons ellen

     • Beyonder

      Mekkora faszság lenne már egy meccs alapján ítélni meg egy fiatal játékost? Szerintem: nagy.

     • Moyes Story

      persze csak mondom, hogy kb kik álltak a rendelkezésére, akikhez nyúlni tudott volna, McNair, és Blackett esetében láttuk, hogy ha megfelelőek, akkor berakja őket, biztos hogy megvolt rá az oka, hogy miért nem favorizált egyeseket

     • Beyonder

      Az ok szerintem az információ- és időhiány. Új országba, új városba költözés, új futballkultúra megszokása, a felnőtt keret és a létesítmény megismerése és a többi mellett arra már valószínűleg nem volt ideje, hogy U21-es meccsekre járjon, vagy ne adj isten videókat nézegessen a kölcsönben szereplő játékosainkról. 🙁

     • Moyes Story

      én emlékszem pár U21 meccsre, ahol mutatták, hogy ott ül a lelátón, szerintem akik érdemesek lettek volna a felnőttbe kerüléshez, azokkal tisztában volt

     • psychocska

      valószínűleg nincs alkalmas jelölt, erre tippelnék. nem igazán fél hozzájuk nyúlni, feltéve, ha lát bennük potenciált

     • United82

      McNair és Blackett végignyomta a nyári túrát, gyakorlatilag végig Lajosékkal készültek. Ha felhozol a reservsből egy szélsővédőt aki kb 2szer volt a nagycsapattaé edzeni annak kb semmi értelme.

     • glory

      tud játszani? jó vicc. ha van gaalnak van egy elképzelése (ezt hívja mindenki baszott idegesítő módon filozófiának), és ehhez a körülmények figyelembevétele nélkül ragaszkodik, mert lássuk be, ez így nem működik, és nem úgy tűnik, mint aki változtatni akarna, akkor pontosan annyi pragmatikusság van az elképzeléseiben, amennyit moyes hozott manchesterbe. ha 10 szar meccs után is ilyen kézenfekvő ez a megoldás, akkor komoly problémáink vannak…

     • United82

      Igen tud játszani.

     • psychocska

      van gaal nem változtat? az egész szezonunk (nagyjából kényszerűen) de változtatások sorozata. felálltunk a szezon elején 3védővel, kaptuk a gólokat gombóc módjára. átálltunk diamondra, lőttük a gólokat, de ugyanúgy kaptuk is. berakta fellát és váltott 4-1-4-1re, megjött a balansz, nyertünk hatot egymás után. közben megint lehalt az összes szélső védő és majdnem az összes középpályás, vissza 3védőre. így vagyunk jelenleg harmadikak, nagyjából 0 folyamatossággal és állandó változtatással

     • glory

      “Nála nem fér bele az h mondjuk Smalling v Jones RB legyen vagy h Jones DM legyen. NEm fogja ugyanazokat a megoldásokat alkalmazni mint Fergie”
      na ezen lehetne változtatni.

     • psychocska

      mi lenne, ha ott használnánk a játékosainkat, ahol a legjobbak? young vajon véletlenül néz ki futballistának lajos alatt?

     • glory

      láthattad mi van, ha ott használjuk őket, ahol a legjobbak. acélos döntetlen a stoke ellen, és büszkék is vagyunk rá. na meg köszönjük meg, hogy megúsztuk döntetlennel.

     • psychocska

      igen, ez a pl. itt nem fogsz elmenni idegenbe és legálázni egy szar sztókot

     • stanleykubrick

      Mondjuk a Chelsea nagyon lefocizta őket otthon, azt pont láttam.
      Alapvetően én soha nem értettem egyet vele, ha össze-vissza tologattuk a játékosokat a posztjaikon. Lényegében LvG is megcsinálja, viszont inkább kényszerből és főleg a támadóalakzatban, plusz persze Young és Vale. Ezek valóban nem történnek meg, hogy Jones leáll jobbhátvédet játszani vagy védekező középpályást. Nem biztos, hogy hátrány ez a dolog hosszútávon. A többieknek meg keresi a helyét, amit bízok benne, hogy meg is fog találni, elég jó próbálkozásai voltak már erre. Mata nagyon jól nyomja, Falcao is, Herrera is, ha játszott, Fellainiről nem is beszélve, Young és Valencia hasonlít a szélsőkre, Carrick szerintem még mindig nagyon megbízható. Di Mariat is a meccsek jelentős részében jó helyen sikerült alkalmazni. A balanszt kell még megtalálni, meg a Blind-Di Maria kettőstől komoly dolgokat várok. Főleg a többi arccal kiegészítve, akik nagyon biztatóak mostanság.

     • psychocska

      a cselszit meg lefocizta a totenem, minket meg nem. ezért nem elfogadható érvelés ez. a sztók ellen idegenben kevesek fognak nem megszenvedni

     • stanleykubrick

      Csak sajnos a tabellán még mindig baromira előttünk vannak és amúgy José is beépített új arcokat a csapatba, neki is megvolt a konkrét elképzelése mit szeretne kezdeni ezzel a csapattal. Tudom, hogy könnyebb helyzetben volt és a sérülések is baromira elkerülték őket, plusz ott van még a tavasz…Látom a mi csapatunkat is, én egyetértek veled, hogy van fejlődés, vannak próbálkozások és lépegetünk is előre. Abban viszont osztom Strigot is, hogy nagyon kevés a jó meccsünk, főleg idegenben vagyunk érthetetlenek. A sérülések egyébként már évek óta ezt csinálják velük és én már évek óta nem értem, hogy mi a fenéért történik ez.
      LvG-t azért tisztelem, mert nem erőlködik, mint Moyes, időközben rájött, hogy bizony kemény fába vágta a fejszéjét, Moyes azt mondta mindig, hogy nem tudja ennél mit lehetne jobban csinálni már, LvG viszont igen, de azt hozzátenném, hogy én jövőre itt már nagyon komoly dolgokat várok. Idén meg bízom az FA Kupában, mint az állat, kérem szépen.

     • United82

      José: A chelsea DNS-e José első eljövetele óta Josétól származik. Gyakorlatilag csak rebootolni kellett a dolgokat. Tavaly végig építgette a csapatát, minő véletlen pont harmadikok lettek és megtalálta a 3 hiányzó láncszemet amivel most elsők(Matic,Fabre,Costa). (ráadásul úgy h nem volt sérültje kb egész ősszel)
      Lajos meg idejött egy szétesett csapathoz egy teljesen más futballstílusra akarja megtanítani a csapatot mint amit 27évig vitt a csapat Fergivel (direkt nem a filozófia szót használtam). Építkezési folyamat van, ráadásul ezer sérültel állandóan, és minden nehézség ellenére a harmadik helyen állunk és kinek tetszik kinek nem az alapjátékot kezdi megtanulni a csapat. És itt nem a felállásról beszélek ami változik, hanem az alapjátékról aminek a stílusa gyökeresen eltér Fergie stílusától.

     • stanleykubrick

      Reméljük mi is megtaláljuk a 3 hiányzó láncszemet, amit szerintem jobbhátvéd, középhátvéd, védekező középpályás és szélső oldalon kell keresgélni. Tudom, hogy ez 4, de 3 ember még kellene ezen posztokra.
      LvG nagyon sok játékost kapott és ezt ha Moyes megkapja tavaly, még sok minden kisülhetett volna már akkor is. Valószínűleg őt sem menesztik egy Ligakupa elődöntő, BL negyeddöntő meg mondjuk egy bajnoki dobogót követően. De én is jobban örülök LvG-nek és jobban bízom benne, aztán reméljük Giggs pár év múlva kézbe veszi a dolgokat és 27 évig nem kell gondolkodnunk a pótláson. 🙂

     • United82

      “amit szerintem jobbhátvéd, középhátvéd, védekező középpályás és szélső oldalon kell keresgélni”. Coleman,Hummels,Strootman,Depay 😀

     • stanleykubrick

      Hummels megkérdőjeleződött bennem mostanság. Strootmant egy orvosi stábnak kellene meggyötörni, plusz LvG-nek beszélni vele, hogy mit képzel el vele kapcsolatosan, tudjuk mekkora kedvence és nem ok nélkül. Coleman és Depay bepróbálható lenne. Nálam amúgy Clyne játszana be.

     • United82

      Ok én most csak a 4 legerősebb pletyit mondtam a megjelölt posztokra 😀

     • stanleykubrick

      Csak ritkán követem ezeket a dolgokat, de azt tudom, hogy Cuadrado, Bale és CR is jön valószínűleg a nyáron. 😀 De esélyes Pepe vagy Coentrao is még. 😀

     • psychocska

      várjuk meg a 2. szezont és utána hasonlítsuk majd össze a két csapatot

     • stanleykubrick

      Ezt várom én is. Remélem Majmok Bolygója alapon Lázadás és Forradalom lesz a PL-ben és begyűjtjük minél hamarabb a szerencsés 21-est.

     • glory

      pulis örökségére építő mark hughes iskolázta van gaalt. szerinted ezt az eredményt érdemes mentegetni?

     • United82

      Iskolázta 😀 haha 😀 Komolyan elképesztő frusztráció van benned még mindig Fergie visszavonulása miatt amit nem tudsz megemészteni. Ha egyszer sikerül majd akkor érdemes újra vitázni, beszélgetni. Így felesleges 😀

     • stanleykubrick

      Alapvetően Fergusonra én nagyon mérges vagyok még mindig, többen írták, hogy bajnokcsapatot adott át, de szerintem egy csapat volt, amiben utolsó tisztességes szezonjukat hozó arcok voltak, akiknek ezt követően ilyen-olyan okokból, már nem sok maradásuk volt. Vidic, Rio, Evra, Giggs…RvP-ről is tudtuk, hogy a büdös életbe nem fog még egy ilyen szezont futni. Evans, Smalling, Jones nem lettek klasszis védők ez idő alatt, ahogy Rafaelről sem tudtunk sokat elmondani, Valencia és Young finoman szólva is maximum középszerűnek voltak nevezhetőek egy Manchester Unitedben. Jó lett volna, ha ezt a két-hároméves átmenetes, új igazolós dolgot Ferguson vezényli le és akkor nem kellett volna LvG embereket hívni tüzet oltani, nagyon kíváncsi vagyok marad-e LvG a szerződése lejáratát követően.
      Amúgy én sem gondolom, hogy le lettünk volna játszva a Stoke ellen, de azt sem gondolom, hogy ne nyerhettük volna meg a meccset. Ez a három X még mindig frusztrálttá tesz engem.

     • United82

      Én nem vagyok mérges Fergiere. 27év után egy szavunk nem lehet. Még azt is elnézem neki h úgy gondolta Moyes jó megoldás lesz. Nem számít. Fergie annyit tett le az asztalra h nincs miért neheztelni rá, még akkor is ha az utolsó 2 évet tényleg csak arra tette fel h bajnoki címmel búcsúzzon és nem figyelt túlságosan tovább. De ilyen történettel a háta mögött megtehette és nem neheztelek rá miatta. A vezetőségnek meg gratula h mert változtatni és egy újat húzni Lajossal aki teljesen más futballstílust képvisel mint Fergie és mindenki tudta h nem fél év alatt fog itt bajnokcsapatot csinálni, ahhoz idő kell.

     • glory

      hahaha. iskolázta. hahaha. láttad a meccset? hahaha. javaslom nézd meg még egyszer. 66% labdabirtoklás, 0 helyzet. ennyi.

     • United82

      Elfogytunk erővel mert nem volt rotálási lehetőség pont most amikor kellett volna. Ennek ellenére nem kaptunk ki, sőt ahogy írtad megvolt a labdabirtoklási fölény, amit lehet kiröhögni, de Lajos alapstílusának egyik ismérve. Azaz megállapítható hogy a csapat lassan kezdi megtanulni “álmából felkeltve” kifacsart fizikummal is az alapsémát, ami jobban számít mint hogy épp 1-1 lett egy meccs.

     • psychocska

      kértél aláírást és nem adott, valld be mostmár

     • United82

      Valaki már megpróbálta Fergie megoldásait. Láttuk az eredményét. Máshogy gondolkodik futballról Lajos és Fergie így más megoldásokra jutnak. Ennyi.

    • psychocska

     na igen, a legendás pak-rafael középpálya és hasonlók. csak egy bajnokságot buktunk rajta 😀

     • Porter Ramsey

      mondjuk múltkor komolyan kiesett a szemem, mikor megláttam, hogy a 2010-es Bayern elleni visszavágón Gibson nem csak kezdett is, de gólt is lőtt. alig tudtam elaludni aznap.

     • stanleykubrick

      A mai napig fájó pont az a meccs, talán akkor is BL-t nyerhettünk volna.

     • stanleykubrick

      A José Interje elleni BL döntő szerintem egy szuperlatívuszokat felvonultató összecsapás lett volna és a két Barca elleni meccsen annyira, de annyira nem volt semmi esélyünk, hogy azt még nézni is rossz volt. Négy év, négy BL döntő vagy 2 sikerrel nem lett volna gyenge presztízs akkoriban. Most meg örülünk, ha második kalaposak leszünk a BL-ben. Na, polemizálok itt magamban.

     • mufurc

      és az arzenál elleni Rafael-Fabio szélső duó a kp-n?

     • Angus

      Legendás kezdő! Fábio-Gibbo-Sheasy-Rafa… elképesztő 😀 😀

     • David_MOTM

      és nyertünk

     • mufurc

      Sőt, még játék is volt….

 • bfgbobo

  szerintem most csak annyi volt a probléma hogy a védelem helyett a középpálya költözött be az orvosi szobába

 • Angus

  Hogy van Gaalnak felróni az utóbbi 3 ikszet? Szerintem badarság. A Spurs ellen győzni kellett volna, el kell dönteni az olyan meccseket és kész, nem pedig kihagyni mindent. Fellaini kiesése tényleg sokkal nagyobb probléma lehet, mint azt hittük. Talán csak Jones tudná az ő munkásságát valamilyen mértékben (talán teljes mértékben is) pótolni. Csak hát ugye ő a legjobb középhátvédünk.
  Én majdnem biztos vagyok benne, hogy ha van Fella, Blind, Herrera és Di Maria is, akkor az utóbbi 3 ikszből min. 2-őt megnyerünk.

 • Csingasz

  Szerintem a Spurs elleni (ahol az első félidőben nem volt szerencsénk/balfaszok voltunk, utána meg elfogytunk) és a Stoke meccs egyértelműen a játékosok fáradtságának számlájára írható, abban igenis van felelőssége LVG-nek még a sok sérült ellenére is (Rooney is ezért hozott egyre gyengébb meccseket). Ahogy azért is, hogy Van Persie-t favorizálja Falcaoval szemben, aki jelenleg még így “félig belerázódva” is többet tesz hozzá a játékunkhoz. Robin simán mehetett volna a Villa meccs után a padra. Fellaini meg a tökömért sérül meg állandóan hónapokra, tavaly is ezt játszotta csak akkor kevésbé hiányzott, mert szar volt így is, úgy is. (Fiatalokról még annyit, hogy ha holnap Januzaj nem nyújt valami maradandót, akkor szerintem irány kölcsönbe egy második ligás csapat, onnan meg a Sunderland. Ne legyen igazam.)

  • bfgbobo

   igen, Jancsit 19 évesen egy gyenge szezon után én is eladnám bárkinek

   • stanleykubrick

    Szerintem amúgy nagyon nehéz eldönteni a fiatalok és kicsit idősebbek sorsát. Pl. Evans mekkora tanár volt anno, 2008-2009-ben, amikor az egyik főoszlopa volt kölyökként a 14 meccsen clean sheet szériának. Mostanság pedig magunk sem tudjuk mit kellene vele tenni, aztán ez a helyzet Smalling esetében is. Mondjuk összességében azt tudom leszűrni mind a kettejük teljesítményéből, hogy nem vezérek, de egy klasszis mellett, (Vidic és Rio volt) nagyon jó teljesítményt tudnak nyújtani. Ezért is kellene szerintem ide bizony nagyon egy zseniális középhátvéd, aki vagy 8 évre gatyába ráz minket. Ezért volt nehéz dönteni Welbeck esetét, de itt van Rafael is. A fene tudja mit kellene kezdeni vele? Én pl. örülök, hogy Cleverleyt most már remélhetőleg elengedtük, hozzátenném én már Rafaellel sem próbálkoznék hosszútávon. Lényeg a lényeg, hogy szerintem baromi nehéz eldönteni játékosok sorsát és a klubnál így is mindent megtesznek az angol, főleg saját nevelésű vagy fiatalon idekerült játékosok megtartásánál nálunk. Kíváncsi vagyok tényleg Fletcher hol kapott volna ennyi esélyt, de Evanst is mondhatom szerintem.

   • Csingasz

    Ahogy írtam, én nem örülnék neki, ha ez lenne a sorsa, de 1, láttunk már nem egy ilyen példát fiatal saját nevelésű játékosokkal kapcsolatban is 2, nem biztos, hogy van most annyi türelem egy-egy játékossal szemben a keretben, mint volt pár éve

  • Moyes Story

   A Spurs ellen volt annyi helyzetünk, mint a Villa, Spurs, Soton, Castle, Stoke ellen összesen, LvG nem tudja belőni helyettük, csak 1-et kellett volna belőni, és lehozzuk. A rotálás meg már ki volt tárgyalva, hogy ki mi miatt nem volt elérhető, vagy miért kellett lecserélni meccs közben. Hameg ifiket küld fel, akkor meg az lett volna a baj, ahogy volt is, mint amikor Wilsont, és Januzajt behozta, hogy minek hozta be őket, elbaszta a győzelmet.

   #Mindenszar

   • Angus

    jogos

 • Moyes Story

  csatárok játszanak a középpályán, mert középpályánk nincsen, ők végzik a mezőnymunkát, persze hogy nem lőnek annyi gólt

 • stanleykubrick

  A pad alapvetően tényleg elfogyott, ugyanakkor lett volna lehetőség rotálni NUFC-Spurs meccs között, volt ott akkor már Blackett, Rafael, Smalling, Shaw. Ami finoman szólva is megengedte volna, hogy a kezdőbe dobja őket, vagy legalább 1-2-3 embert kicseréljen a csapatból.
  A cserék esetében talán a Villa elleni meccs volt a legfájóbb. Lehoztuk Valenciát és átkerült Young, aki a meccs maradék 30 percében jobbról legalább 4-szer ívelte a kapus kezébe a labdát, úgyhogy emberelőnyben voltunk. Nem hiszem el, hogy ez volt a taktika. Arról nem is beszélve, hogy a teljesen súlytalan Wilsont sikerült Antonio helyére behozni. Aztán továbbmenve pedig már láthatjuk, hogy akik végig robotolták ezt a két hónapot, most mind a ketten kiestek pár hétre: Vale és Young. Lehetne még Herreráról is beszélni, aki több esetben nem csak sérülés, hanem láthatólag taktikai okokból maradt ki, főleg akkor, amikor Fellaini rendelkezésre állt és ezzel jól döntött LvG, a győzelmi sorozatban ő és de Gea nagy szerepet játszottak. Fellaini esetében pedig le is kell vonni a konklúziót, bizony, hiányzik. Talán hatodik pontnak bevettem volna Carrick (és Mata) kérdését is, amióta visszajött, kegyetlen fontos láncszeme a csapatnak és mindenhol megállja a helyét, szerintem hatalmasat hibázott vele LvG, amikor többször is a védelem gyakorlatilag közepére rakta. Áthidalható megoldások lehettek volna, hogy ez ne így legyen, csak nézzétek meg a padot.
  RvP-re bizony nagyon ráférne pár meccs padozás, de most az FA Kupában nyomhatná, hátha tudna szerezni 1-2 gólt, ami kicsit visszarántja az önbizalmát. Azzal pedig nem értek egyet, hogy Falcao nehezen illeszkedik be, vagy ilyesmi. RvP 1594 perc alatt 8 gólt termelt és adott 2 gólpasszt, Falcao 604 perc alatt szórt 3 gólt és adott 3 gólpasszt, ami finoman szólva se rossz átlag. Falcao gyakorlatilag meccsenként adott egy gólpasszt vagy lő egy gólt és hozzátenném, hogy igencsak pontokat érő góljai és gólpasszai vannak. Ráadásul Falcao motivált, többször csereként állt be, sokszor levitték stb, harcol, labdákat szerez, amiket gólok követnek. Lásd: NUFC meccs.
  Rooneyról meg tartom a véleményem. És te is írod, nem akkora klasszis, hogy olyan emberek mögé tudjuk sorolni, mint Messi vagy CR, de még Henryt is sokkal többre tartom, hogy őszinte legyek. Wayne nem döntött el mostanában meccseket, nem lőtt gólt egyik mostani döntetlenünk során sem idegenben, amikor fontos lett volna, nem volt egy különösebben jó szöglet, vagy szabadrúgás. Mataban sokkal több elszántságot és odaadást láttam, akaratot, Rooneytól ennél én többet várok el. Tudom, ezért most kapok a fejemre majd, de annyi lóvét, amennyit ő itt kibumlizott már magának sokszor és amiért most ott viseli a csapatkapitányi karszalagot, azt várom, hogy bassza oda magát kőkeményen, termelje a gólokat és a gólpasszokat és a liga top 3 játékosa között legyen, de talán a top 10-ben sincs idén.

  • Moyes Story

   Wayne nem döntött el mostanában meccseket? a mostanában az utolsó 4 meccsre vonatkozik? mert a NU ellen konkrétan középpályásként szerzett 2 gólt, és adott egy gólpasszt

   na meg a 16 meccsen 8 gólt, 4 gólpasszt sem a hatnullás gálameccseink végén kaparta össze

   inkább RvP az aki a soton elleni meccsen kívül nem igen volt döntő tényező

   • stanleykubrick

    A NUFC meccsen, ha Rooney ellébecol a pályán, akkor is meglett volna, persze, imádtam amit művelt, fontos, szükség van rá, de ez idegenben idén nem volt sehol, amikor sorra x-eljük a meccseket, sehol Wayne, aki döntene. Amikor viszont baromira kellett, akkor nem volt sehol.
    Én nem akarok ebbe a vitába belemenni.
    Rooneynak, ennyi pénzért, ekkora hype-al a háta mögött, a liga top játékosának kellene lenni, de nem az. Unom már a szöveget, hogy ‘sokat robotol’. Ez nem elég. Azt várom tőle, hogy évi 20-25 gólt rúgjon a bajnokságban, nem érdekel a pálya melyik részén játszik és osszon ki legalább még 10 gólpasszt. Ha ő elvileg a csapat legjobbja.

    • Moyes Story

     RvP-től is ugyanaz lenne az elvárás, ehelyett általában 3-4 helyzet kell neki 1 gólhoz,

     nekem nem az számít, hogy év végén ki mennyi gólt rúgdosott össze, hanem mennyire vette ki a részét a győzelmekből, a csapat érdekeit kell szem előtt tartani, nem azt, hogy Wayne hány gólt tud összekaparni

    • Angus

     Most nem azért, de Rooney mindig 20 körül termelt szezononként, no meg a gólpasszokkal sem maradt adós soha. Nem Wayne-rő kéne most itt beszélni.

     • stanleykubrick

      A csapat attól lenne bajnok, hogy ilyen meccseket behúzná, mint ez a három, amit most láttunk idegenben, de legalább kettőt mindenképpen. Mondtam már, Wayne-el szemben magasabbak az elvárásaim és tőle tudnám várni azt és csapatkapitányként, meg ekkora fizuval főleg jó volna, ha döntögetné elfelé az ilyen meccseket. Biztos volt itt már vitafórum arról anno, hogy mi legyen vele, én el tudnám nélküle képzelni a csapatot, ezt hozzátenném. Amiben bízom, hogy ha visszább fog játszani idővel, akkor ott tud klasszis szintet hozni majd.

     • Moyes Story

      Rooney nélkül kb olyan szarok lennénk, mint a pool

     • stanleykubrick

      Ezt minden bizonnyal soha nem tudjuk meg, mert Wayne itt fogja befejezni.

     • Moyes Story

      A Pool ellen látszott nagyon szépen, hogy a fociban mennyire számít a pszichológia. Mindkét csapatnak volt kb ugyanannyi helyzete. Csak nálunk megvan a győztes mentalitás, a győzni akarás, amitől nem remeg meg a láb a döntő pillanatokban, náluk meg volt egy rakás lúzer, akik örültek volna ha nyernek. a végeredményt láttuk, nagy tévedés, hogy az csak a szerencsét múlott

      Rooney ennek a győztes mentalitásnak a tökéletes példája, a játéka nem tökéletes, de le nem cserélném semelyik latin zsugás gyerekre

     • Angus

      Én Rooney nélkül nem tudnám elképzelni a Manchester Unitedet. Én így nőttem fel, hogy Ferdiand, Neville, Giggs, Scholes, Rooney és Ferguson. Mondom, nekem elképzelhetetlen. Scholes és Giggs visszavonulása után egyértelműen a kedvencem.

     • Angus

      Bárhogy csűröm, csavarom, nekem bentvan a Top 5-ben a világon.

     • stanleykubrick

      Na ne már…

     • Angus

      Mondtam, a kedvenc játékosom (maradt) és elfogult vagyok. De mondj 5 jobbat 🙂

     • stanleykubrick

      Szerintem 20-30 jobbat is tudnék. http://www.fourfourtwo.com/features/fourfourtwo-100-best-football-players-world-2014 Elég ezt a listát végigbogarásznom.

     • Angus

      Elismerem, ez egy nagyon szubjektív lista lenne, és az sem biztos, hogy lenne két egyforma lista a Stretford Enden, ha a jelenlegi Top 5 spílerről kérdeznénk. 🙂

     • mrmojo

      ha szimplán a játéktudást ,tehetséget nézzük abban sem vagyok biztos hogy a csapatunk legjobb 3 játékosa között van (félreértés ne essék semmi problémám nincs vele, sem pedig a játékával jelen körülmények között)

     • Angus

      Hú, lehet nem kéne többet ilyen témát feldobni…

    • ketomika22

     miért nem azoktól várod a gólt akik csatárposzton játszanak? szidod Rooney-t, mi közben lövi a gólokat adja a gólpasszokat, minden támadás kezdetekor a saját 16-osunktól sprintel fel, ott van elől Falcao és RvP, parasztos gondolkodással, nekik kéne gólt lőni, de te Rooney-t szidod.. állj úgy, hozzá, mint egy robotoló kp-hoz, mert AZT JÁTSZIK és nem csatárt..

     • stanleykubrick

      Én Robin leigazolásánál nagyon kételkedem, az első évben extraklasszist hozott, tavaly persze már jött a sérülés, idén valamivel jobb, de nekem hatalmas hiányérzetem van vele kapcsolatosan is. Főleg a Spurs meccset is látva. Fergie akarhatta őt nagyon, pedig szerintem akkor is más poszton kellett volna erősíteni, én elmondtam ezt is többször, hogy Moyes szerintem vert helyzetben volt mikor idekerült.
      Robint pedig el kellene engedni ahogy lejár a szerződése.

  • Moyes Story

   most megnéztem RvP góljai nélkül 6 ponttal lenne kevesebb nekünk eddig, Rooney góljai nélkül 8, Falcao góljai nélkül 4, Falcao kb fele annyi percet töltött a pályán, mint a másik kettő

   ( leakartam vonni a büntetőket, de nem volt rá szükség :D)

   • stanleykubrick

    RvP-t nem tisztem védeni és nem is akarom, éppen azt mondom, hogy amit Falcao ennyire rövid idő alatt itt nyújtott, ilyen hosszú sérülést követően, az nekem megsüvegelendő. Én is Rooney mellett döntenék, ha RvP-el szemben kellene döntenem és többször elmondtam már, hogy szerintem őt mindenféle gondolkodás nélkül csatárposzton, igazi ékként kellene játszatni. 2009-2010-ben 26, 2011-2012-ben 27 bajnoki gólt lőtt, ha idén megint eléri a tavalyi 17-et, már hurrázhatunk. Sajnálom, böki a csőröm a Rooney jelenség.

    • Angus

     Az a baj, hogy házat is alulról kezdünk építeni, mint ahogy csapatot is. Védelem, középpálya és a csatársor. Na, ezért nem rúg annyi gólt, mert kell a középpályára, vagy az és a támadók közé. Kéne két Rooney! 🙂

   • Kis Vak

    Rooney góljai nélkül ugyanúgy 6-tal lenne kevesebb, mint Robinnál.

  • Angus

   Rooval kapcsolatban elég sok a megkérdőjelezhető mondat. Na de ha te így látod. Érdekes…

   • godlikezaza

    szerintem meg nem áll messze az igazságtól, sőt. de többet nem írok. sokszor poénkodtam itt, a saját bannolásommal, de ami itt indulna vele annak már tuti az lenne a vége 😀

    • stanleykubrick

     Szerintem azért jó, mert itt korrektül meg lehet ezeket a dolgokat dumálni, nem nagyon van ilyen platform hazánkban szeretett csapatunkról. Nekem jól esik ezt ilyen közegben leírni, ha úgy érzem a falnak írnék, nem tenném meg.

     • Angus

      Erős a gyanúm, hogy a Stretford End az egyik legjobb dolog, amit az internyet világa adott nekem. Persze csak a fészbúúk meg a enkór után. 😀

  • psychocska

   első bekezdéshez: belökhette volna őket 60percre sérülés után egyből, de nézzük meg kikről beszélünk. rafael, smalling. mennyi esély van rá, hogy nem sérültek volna le egyből?

   • stanleykubrick

    Mostanság ugyanúgy játszottak már azért, Smalling kezdett is és 90 percet is játszott pár nappal később. Mondjuk az szembeötlő Fletcher mennyire körön kívül marad, most már minden szinten.

    • psychocska

     ne csodálkozz, az öreg fletót mikor bedobtuk, egészen borzasztóan festett 🙁

     • stanleykubrick

      Sajnos és nehezen mertem leírni, de Wilsont és őt nem akartam általában a pályán látni a padozók közül.
      Rojora leszek kíváncsi, ha visszatér.

 • titook

  Szerintem a fő probléma az volt, hogy a Rooney, Mata, RvP, Falcao kreativitásért felelős négyes majdnem végig a pályán volt, szerintem az egyiket érdemes lett volna hamarabb pihentetni, és frissen bevetni a hajrában. Akár Fletcher árán is…

 • psychocska

  de, a villa elleni dönci különösen rossz eredménynek mondható. én már kifejtettem korábban a véleményemet, miszerint a sérülésekkel kell kezdeni valamit. ezért lehet basztatni a stábot is, de az ebből következő kényszermegoldások miatt én nem teszem

  • bfgbobo

   én már Fergie alatt is le lettem oltva hogy “hogy gondolom én azt hogy a szakmai stábnak ez a része nem ért hozzá”