Jobb későn, mint soha…

Korrekt futballt bemutató csapatmunkával sikerült legyőzni a masszív moszkvai együttest. Ezzel végre megszakadt, ama gonosz sorozatunk, hogy képtelenek vagyunk hazai környezetben orosz gárdát legyűrni. Ezúttal az osztályzás azonban mégis elmarad, ugyanis vitának helye nincs, négy láb jó, két láb rossz, top of the table!

rooney

A kezdőt látva többen a szívükhöz kaptak, miszerint visszatér a 352-es felállás, de ekkorát nem kellett csalódnunk, pusztán annyi történt, hogy Valencia után, ezúttal egy másik támadó szélső, Ashley Young foglalta el a jobbhátvéd szerepét (?!). A Sport 1 képernyőjére visszatérő Bajnokok Ligája stúdióját méltó szakértők foglalták el. Akikkel valószínűleg kicsit később közölték, hogy nem a Juventus meccsen lesz stúdió, így a mérkőzést megelőzően a “Unitednak nincsen sztárkerete” fejtegetést figyelhette a nagyérdemű.

Az első 10 percben nagy elánnal kezdett a csapat, aminek hála Lingard, Rojo és Rooney is helyzetbe került. Az argentin ráadásul ráállt a hogyan nem találunk embert szerű beadásokra is. A lehetőségek száma azonban így is optimista kezdetnek bizonyult az elmúlt hetek játékához képest, különösen ifjú angolunk produkciója láttán.

ling

Az első félidő legnagyobb lehetősége a 32. percben Mata és Young zseniális összjátékát követően jött össze, Lingard azonban viszonylag ordító helyzetben felé lőtt, nem mondjuk ki kitől láttunk ilyet utoljára BL meccsen az Old Traffordon. 3 perccel később Rojo ismételte meg a szituációt, a gólpassz szintű labda ismét Youngtól érkezett, az argentin azonban igen jó szögből sem találta el a kaput. Amikor a Manchester United szélsőhátvédei összejátszanak…

rojo

Szakértőink a szünetben megmondták, hogy nagyon lagymatag a foci és hát egyébként is mit várhatnánk a Unitedtől. A csapat jól futballozott, igaz a második félidő elején jelezték egy szöglet utáni fejest követően, hogy bizony Rojo a csapat legveszélyesebb játékosa. A 64. percben pedig már 10-1-re állt a lesek aránya (ezen még lenne mit tompítani) és ennek okán bennem végül a 65. percben ötlött fel a lehetetlen, hogy bassza meg, ez a mérkőzés nem lehet megint null-null. De ekkor elkezdett öltözködni Fellaini, aminek okán Fülöp Laci megjegyezte, hogy végre, megérkezik a “gyorsaság és a kreativitás” a csapatba.

Football - Manchester United v CSKA Moscow - UEFA Champions League Group Stage - Group B - Old Trafford, Manchester, England - 3/11/15 Manchester United's Anthony Martial is substituted for Marouane Fellaini Reuters / Darren Staples Livepic EDITORIAL USE ONLY.

Majd jött is a legnagyobb helyzet, amit Lingard és Mata hozott össze, de Rooney…ööö…belebotlott a labdába, túltolta azt, szóval maradjunk annyiban, hogy ekkor már valószínűleg nem csak az én fejemben fordult meg a 0-0 esélyének fennmaradása. A stúdióban ekkor szakértőink már sugdolózták, hogy ezt bizony Détári beverte volna, később Carrick is próbálkozott egy életerős lökettel.

A rémálmok színháza azonban kis híján ekkor érkezett el, amikor a csereként beállt, friss Dumbia egy okos kombinációs játékkal tornáztatta meg a mérkőzésen egyébként csak iphoneozó álldogáló de Geat, ami ezt követően következett, arról inkább emlékezzünk mindössze egy kép formájában. Az viszont elmondható, hogy a Moszkva ekkor ejtette meg mind a két kapura lövését, nagyjából 4 másodpercen belül. Az oroszok 187 passzát csak az Astana csapata tudta alulmúlni a tegnapi napon, de ez is inkább csak száraz tény.

omg

Két perccel később azonban egy sikeres Carrick-Lingard-Rooney kombinációnak hála meglett az olyan fontos győztes gól is, csapatkapitányunknak hála. Schweinsteiger a végén már a hátsóján vette a levegőt, így cserét kapott a legvégén. De beállt Depay is, aki 4 sikeres passzal és 2 dr. Rudeboyt megcélzó labdával igyekezett kedveskedni nekünk. Ezt követően már semmi érdemleges nem történt, hosszabb beszámolót ígérünk helyszínen tartózkodó riportereinktől, mindenesetre possessionben hoztuk a közel 70%-ot.

A találkozót követően Várhidi és Puhl összegzéseben kiderült, hogy Rooney képes villanni, tőle várhatnak egyedül ilyesmit az Old Traffordon, a világ sokszoros legjobb játékvezetője pedig csak annyit fűzött hozzá, hogy “nem a jobbik, hanem a szerencsésebb csapat nyert.” Mesterünk pedig megköszönte Smallingnak az önfeláldozó mentést a pályán és azon kívül is. Te is fiam, Michael?

michael

Összességében végre láttunk focit, de a moszkvaiak kegyetlen védekező, a kapu elől igazából kimozdulni sem akaró játéka nem könnyítette meg helyzetünket, így nem is tud túlzottan fokmérőnek mutatkozni az elkövetkezendő hetek-hónapok várható eseményeiben. A gárda megmutatta, hogy felforgatott védelemmel, Carrick-Schweinsteiger középpályával is tud mit kezdeni és az egyre jobb formába lendülő Lingardra is számíthat. Kedvenceink fontos három egységet gyűjtöttek kedd este, mindezzel okosan rotálva néhány futballistát.

 • újposzt

 • Csordás Adrián

  Scholes szerint mindenki Rooneyt tartja felelősnek a gólínségért miközben itt még Agüero is szenvedne. Nem szeretem a kritikáit, de sajnos igaza van. Lajos rendszerében csatár még nem szerepelt jól huzamosabb ideig, pedig nem akármilyen nevek fordultak meg ezen a poszton az elmúlt majdnem másfél évben. Nem mondom hogy a világ jelenleg legjobbjai játszottak itt, de az tisztán látszik hogy Lajos elképzelése csatárposzton halott ügy, bárkit is rak oda egyszerűen nem tud jó teljesítményt nyújtani. Persze maga az egész filozófia ezzel még nem bukik meg, de egy nagyon fontos eleme hiányzik amit képtelen megoldani, hosszú távon gondokat okoz és ennek a levét isszuk már egy ideje.
  Szerintetek is így van vagy csak Rooney formája lehet perdöntő a csapat teljesítményét illetően?

  • bedeabl

   Volt valami olyan statisztika, ami azt mondta, hogy Olic Lajos Bayernjében ötször vagy hányszor ért bele a labdába egy meccsen. Ez bizonyos típusú csatároknál (ilyen Gomez, Olic, Chicharito(?) félék) jól jött ki, mert máshoz nem nagyon értettek, de valahogy mindig bepattant róluk a labda, bármi is legyen. De a legtöbb csatár nem ilyen, Rooney pláne nagyon rohadtul egyáltalán nem. Ő máshoz ért jobban, nem azt jelenti, hogy szar befejező lenne, de nem 100%, hogy berúgja azt az egy helyzetét a meccsen, amit Olic, Gomez megtett, pedig mindannyian tudjuk, hogy a Rooney, Olic, Gomez trióból ki a legjobb játékos.

   Ez csak személyes vélemény, itt vannak akik nálam sokkal jobban értenek a focihoz, ők majd mondanak okosabbat, de én ezt gondolom.

  • Pásztor László

   A baj tényleg az, hogy annyira statikus a játék, hogy vagy neki kéne beforgatni a két középső védőt, vagy 1 helyzetből kéne gólt rúgnia.
   Ezek közül egyik se volt jellemző soha rá, amikor csatárt játszott, számtalan pontos beadás jött a szélről, és középről is jöttek a keypassok.
   Martial azért tűnil egyelőre jobbnak, mert szarik Luira és kimozog szélre, így van területe rávezetni a védőre. Viszont a Moszkva elleb erről kb. le lett tiltva, végig középen volt, és ezt meg is szenvedte.

   Lajos játékrendszere olyan csatárt preferál, amelyik technikásabb, mint Chicha, viszont nagy hatékonyságban lövi be a helyzeteit. Ilyen csatárunk nincs, Klose lenne a legjobb olyan 8 évvel korábbról.
   Kéne inkább több helyzetet teremteni, és akkor nincs gond.

 • Moyes Story
 • Angus

  Mit gondoltok, igazolunk valakit télen?

  • stanleykubrick

   Meglepne, de jó volna…

 • mddnszksz

  Only 3 teams in UCL history have reached 100 home wins

  Man United
  Real Madrid
  Barcelona

  Chelsea and City are yet to play 100 home games.

  • Sousaphone

   Ezt minap találtam, csak nem volt alkalmam posztolni (kép)

   • stanleykubrick
    • Sousaphone

     Igen, ez igazságosabb, mert átlagteljesítményt néz!

     • Angus

      56. Újpest
      .
      .
      .
      63. Fradi
      64. sziti

     • Fish08

      Totál kamu. A Fradi jobb mint a dózsa

     • Angus

      Az Újpest volt a négy között, a Fradi szerintem nem. Vagy mi alapján van ez?

     • Fish08

      Á, nem, semmi komoly nem akart lenni, írásban szarul megy át 🙂
      Amúgy, szerintem a százalék alapján van sorrendbe rakva, győzelem 1%, döntetlen 0,5 Ha jól értelmeztem

     • Sousaphone

      Nem inkább a megszerzett pontok a megszerezhető pontok százalékában? 🙂

     • Fish08

      Lehet 🙂

     • Angus

      ne aggódj, át jött! 😉 csak én már “komolyan” válaszoltam. 😀

 • chief scoutunk jelen lesz a rosenborg-lazion. lehet tényleg van valami a felipe andersonos sztoriban

  • Schweinsteigerlin

   Nagyon kéne már egy normális focista aki rángatja a szélét. Csak megint ez a “brazilkór” az ikreken kívül mi még jót nem hoztunk ki belőlük.. 🙁

   • stanleykubrick

    Én nem igazán értem a logikát, egy CM-ért bármikor több pénzt adnék.

  • mddnszksz

   hogy hívják a chief scoutunkat?

 • stanleykubrick
  • csakaMU

   Chris “The Mike” Smalling. Zseniális találmány.

   • sipi

    Magic Mike :v (#kéjp)

 • Angus

  Jobb csapat a Bayern, mint mi, de tegye szívére mindenki a kezét, és mondja, hogy minket is ki lehetne így ütni. Ne jöjjetek az Arsenal meccsel, az elmúlt, abból tanultunk és annak a hatásait érezzük még most is. Szóval én bizakodó vagyok, ami a béelt illeti.

  • Mainpieeater

   az Arsenal meccs egy félresikerült felkészülés/felkészítés eredménye szerintem. Ha lejátszatnánk 100x azt a meccset 3x nyerne ilyen simán az Arsenal csak

  • RobinGood

   5-1 talán nem lenne, de simáznának minket is.

   • Mainpieeater

    érdekes lenne, ahogy megpróbálja a két csapat középpályán dominálni a másikat. Azért jöhetnénk ki a párharcból veszetesen 1-2 góllal mert a Bayernnek vannak gyors kontrára alkalmas tempós szélsőik (vagy 5 db), nekünk meg nem nagyon, ráadásul az elmúlt hetekben a támadóink teljesítménye is hagy kivánni valót maga után. 🙁

    • RobinGood

     Igen erre gondolok én is. Kb ugyanazt játszuk, csak ők gyorsabbak és pontosabbak. És azért amennyire türelmem volt tegnap nézni a meccset (valahol a 2/3-ánál untam meg végleg) jobban felvállalják az egy-egyeket, amit nálunk nagyjából csak Martial tesz meg.

     • Mainpieeater

      Illetve Lingard, Pereira és Depay. Utóbbi nagyon rossz százalékkal, előbbi néha túlságosan forrófejűen. A közepe meg nem is játszik szóval ja. Januzaj nagyon fontos eleme lehet ennek a puzzle-nek jövőre. Idén meg, ha lenne 2 (Depay? Lingard?) értelmes szélsőnk és egy darab olyan középpályásunk aki ki tudja váltani Carricket (Blind?) akkor simán partiban lehetnénk ezzel a Bayernnel is. Mármint nem most, hanem majd tavasszal. 🙂

     • RobinGood

      Vagy 2 év múlva egy másik menedzserrel 😉

 • György Márk

  Az a seggencsúszás örök emlék. 🙂

  • Valentin Károly

   Lajos értetlenkedne, ki az a Chris.

  • Sousaphone

   Nem Mike?! 🙂

 • Schweinsteigerlin

  Arsenal sliding out of the Champions League like.. 🙂 Jó pihenést (kép)

  • Angus

   nananana (kép)

 • Pásztor László

  Az Arsenalnak úgy kéne továbbjutnia, hogy mindkét meccsét megnyeri, és be kell hoznia a 4 gólos lemaradását a GK-ban. Irány az EL!

  • fabiancancellara

   nem egymás elleni és ezért kettővel (vagy pl 3-4-re) kellene nyerni Hellászban?

   • Pásztor László

    Ha egymás elleni van, akkor tényleg az lenne a megoldás, de nem tudom mi ilyenkor az elsődleges.
    Bár azt se látom, hogy idegenben hogy nyerne ez az Arsenal 2 góllal.

    • fabiancancellara

     Giroud beüt egyet, a következő meg jön magától

     • Pásztor László

      Jah, ezt mondták az első két meccs elött is, aztán elbukták mindkettőt.

     • fabiancancellara

      Azért, ha nagy a tét (a kedvem világos (hiszen, ha kicsi, akkor sötét)), akkor az Arsenal nem egy góllal jobb egy ilyen görög bandánál.

     • Pásztor László

      Ezt lehet mondogatni, meg tény, hogy jó csapat az Arsenal, csak nem ártana neki látni bemutatni ezt. Mert én nem látom a BL-ben ezt. Márpedig a görögök hazai pályán nem fognak asszisztálni, az biztos.

     • EZS

      minden nap egy alma…

     • fabiancancellara

      kijazakorporésön?

     • EZS

      A Görög a legnagyobb játékos az egész keleti parton, szóval az Arsenalnak sincs esélye! 😀

     • fabiancancellara

      sőt, a világűrben sincs párja

   • Sousaphone

    De BL-ben az egymás elleni eredmény számít!

  • Mainpieeater

   Elküldtem egyik haveromnak, hogy meg kéne tanulnia valamit. Nem boldog, pedig két hete arra veri, hogy megverték a Bayernt és most is menni fog 😀

   • sipi

    ((mi sem jutottunk még tovább..))

    • Mainpieeater

     de az Arsenalosokat basztatni mindig vicces 😀

     • Moyes Story

      5 percig volt esélyünk ellenük

     • Mainpieeater

      4-el több pontunk van a BL-ben.

     • sipi

      jó ez tény :v

     • Mainpieeater

      főleg, hogy el kellett viselni két hétig az arroganciájukat, hogy ők a világ legjobb csapata mert leiskolázták a bayernt és fúú idegenben is szétverik őket hurrdurrpiffpuff

 • fabiancancellara

  Ezt a Will I am gyereket előbb vagy utóbb, de el fogja vinni egy nagy csapat.

  • ezraharrari

   de, ha nem, még lehet a Vylyan reklámarca

 • Pásztor László

  Jesse Lingard “Sir Alex sat down with me (when he was the manager) and said that I would probably be ready for the first team at 22.”

  How old is Lingard now?
  22.

  • Fish08

   Fergie knows

   • EZS

    ja, hát előző poszt vitája közben felvetődött, hogy melyik játékos jut eszébe valakinek, ha meghallja, hogy United. Hát nekem nem játékos jut először eszembe, hanem Fergie villan be mindig.

  • RobinGood

   Bele sem merek gondolni mit hozna ki ebből a keretből. Mekkora játékost faragna Depayból…

   • Mainpieeater

    Vagy Martialból 😀

    • RobinGood

     Martial így is nagy játékos lesz, sokkal összeszedettebb fejben. Mondjuk ezt még fokozná Fergie :-)…
     De majd ha elviszi egy nagy csapat… 😀

   • Fructie

    Mert Van Gaal nem képes erre, mi? Hagyjuk már. Tucatnyi tehetségből ő sem tudott kihozni semmit. Említsük csak meg a legnagyobb hibáját ever: Pogba. Az, hogy kiből mi jön ki, általában a játékoson is múlik, azt se felejtsd el.

 • Schweinsteigerlin

  Roma – Leverkusen BL meccs szurkoló vagyok.

  • Schweinsteigerlin

   Ebből a Calhanoglu – Kampl duóból elnézném valamelyiket nálunk..

   • Mainpieeater

    Kamplt a Dortmundba kevésnek bizonyult. Kalhancsöglu viszont más tészta. Jól nyomja?

    • Schweinsteigerlin

     Hát most ez hogy ki-hol bizonyult milyennek szerintem nem mérvadó 🙂 Szenzációsan, én még Pjanicot is imádom. És olyan rugói vannak..mondjuk az nekünk mindegy, mert itt mindenki elfelejt jól beadni/szabadot lőni/ szögletet rúgni.

     • Mainpieeater

      Pjanic tényleg rohadt jó, őt még a Lyonban néztem ki magamnak. Kampl nem győzött annyira meg Dortmundban, de előtte se a Salzburgban se a ‘kusenben nem láttam játszani, csak összefoglalókon 🙁

   • Angus

    Kampl gyenge fodbalista ide. A török srácról már nem mondhatnám ezt biztosan.

 • mddnszksz

  elalváshoz

  • Bixoww

   Sose felejtem el az első gólját!

 • Tom’On14

  OFF: Nem bayern meccset nezek hanem arsenal cumi meccset, azon gondolkodom hogy nem tudtuk mi elhozni ezt a Douglas Costat?! eszmeletlen ez a srac :O

  • Schweinsteigerlin

   Van Gaal meg a brazilok nem barátozzák egymást

   • Csordás Adrián

    szegény Anderson is csak ezért nem szerez a klubnak 2008 után újra aranylabdát

  • Achi

   Majdnem így játszunk mi is:D Jó, mondjuk Guardiolánál lehet távolról is lőni 😛

  • Pásztor László

   Baszki, az Olympiakosnak kéne nyerni, aztán leikszelnek az Arsenallal és akkor a Gúnárok mehetnek a EL-be. Hajár Görögök!!!!

   • stanleykubrick

    Hatalmas luzerek a görögök jah.

    • Pásztor László

     alakul, elvileg még így is győzelmi kényszer lesz az Arsenalon végig, míg az Olympiakosz nyugodtan készülhet az utolsó meccsre úgy, hogy csak kikapnia nem szabad,

 • Csordás Adrián
 • bfgbobo

  Rooney játékát milyennek láttátok?

  • Pásztor László

   Kihúztad a gyufát 😀

   Szerintem jó volt, nem az elmúlt hónapokhoz képest, hanem magához képest is alapvetően jó volt. Már a 3. percben is volt lövése, mozgott folyamatosan, többször visszasprintelt védekezni, jól osztogatott és csak az övé a győztes gól, bár egyesek szerint (szerintem azért csak meg kellett nyújtóznia érte) bárki befejelte volna.
   Én egy 6.5-t adnék neki.

  • György Márk

   Nem hagyott szerintem kívánni valót maga után. Keypass-ok és gól. Ha minden meccsen így játszana nem lenne gond 🙂

  • Mainpieeater

   előző poszt végén van erről vagy 150 komment, igaz főleg fogalmatlanoktól, de legalább élvezetes. 😀 Szerintem az idei Rooneyhoz képest jó, egy átlagos Rooneyhoz képest szar, középcsatárhoz képest szar, mindent egybevéve közepes (6/10). Nem voltal tőle elalélve, szerintem ez a minimum amit neki meccsenként hoznia kéne. 🙂

  • EZS

   “ő volt a meccs embere. majdnem minden passza jó volt és ő diktálta a tempót. Ha ezt nem ismerítek el, akkor egyértelmű, hogy fogalmatlanok vagytok.” 😀

   • RobinGood

    Nem is lehet többet hozzátenni a kérdéshez 🙂

   • Angus

    ŐVAMEMMPJVÉŐDATHENIEAEHFV!!!!!!

    Á, mégse… azt hittem olyan jó lesz mint a FAF, vagy a SZLAMB 🙁

  • fella

   Rooney nem középcsatár, életében egyszer volt jó ott huzamosabb ideig, amikor Valencia minden beadása gólpassz volt 2010-ben. Mindig kellett elé-mellé egy fizikai presence-t biztosító, erős, megjátszható csatár, aki mellett szabadabban, mélyebben játszhat. Martial ilyen. Rooneynak akkor van esélye megint formába lendülni, ha Martial mellett fog játszani, amit tegnap is láthattunk, mert ilyenkor tudja azt játszani, amiben jó: visszalép, átveszi, dobja ki a szélre, érkezik második hullámban – igen, ez kicsit scholesos, de Rooney így 30 évesen ebben jó. Nem trequartista, nem középpályás, hanem egy angol parasztgyerek, aki 4-4-2-ben, egy center mellett tud kiteljesedni – és pont. én legközelebb simán úgy kezdnék, hogy Young, Schweinsteiger, Schneiderlin, Lingard – Rooney, Martial. Mata amúgy is visszaesett (elfáradt) most, ráadásul ezen eszmefuttatás alapján az is lejön számomra, hogy ő menedzseri szemmel nem igazán szerencsés eset, mert viszonylag behatárolt keretek között jó csak, konkrétabban három támadós rendszerben. tegnap egy szinte 4-4-2-ben nagyon eltűnt, jót is tett a lecserélése, mert széthúztuk a pályát a két klasszikus szélsővel.

   • RobinGood

    Így látom én is. Remélem LvG is belátja, hogy nem középcsatár és hogy Rooney is belátja.

   • Mainpieeater

    442-ben kezdenél és lenne 0 összeköttetésed a középpálya és a két csatárod között vaagy 0 összeköttetésed a védelem és a középpálya között, de ha rombuszolnál akkor folyamatos emberhátrányba kerülnél közepén illetve elvesztenéd a mérkőzés teljes kontrollálását, ami Lajosnak a
    fétise. A 442-nek már sajnos leáldozott európában, a modern fociban a
    középpályán dőlnek el a párharcok. Lehet, hogy a kiscsapatok ellen 1-2 meccsen jó lenne, de az első komolyabb csapat úgy rohanna át rajtunk, hogy rossz lenne nézni. Amit mi játszunk teljes dominanciás focit (normális gyors szélsők hiányában a kontrafoci ugye kiesik), arra vagy a 4-1-4-1 vagy a 4-2-3-1 vagy a 4-3-3 alkalmas csak. 3 középpályás legalább kell amiből legalább 1 védekezik és maximum egy marad fent. Ha véletlenül emberhátrányba kerülünk a középpályán vagy nyílik egy rés a VKP-k és a védelem között akkor jön az Arsenal elleni első 20 perc újra. Nekem a 4-2-3-1-el is annyi a bajom összesen, hogy Martial nem szélső, Rooney nem egyedüli középcsatár és Herrera nem klasszikus irányító. Ennek a keretnek a 4-3-3 (vagy a tavalyi 4-1-4-1) feküdne a legjobban és néhanéha már arra is hajazott az everton elleni meccs pl, de Rooney miatt azt elég nehéz játszani mert abban neki “nincs helye”. Én mindenesetre abban látom a jövőnket és a sikerességünket is, de ehhez kéne még 2, de legalább 1 minőségi KK is. (Veratti például)

  • RobinGood

   Ilyen fogalmatlan bagázsnak még a kérdést is felesleges feltenni 😀

  • Daley_MOTM

   Nálam az egyik legjobb volt. (nem vicc). Pontos, jó direkt passzok az első félidőben a csatár mögött. Szerintem ez a legjobb posztja

  • Fructie

   Whoscored-on 7,5-öt kapott. Persze egy fogalmatlannál az csak 6-os lenne max. 🙂

   • Fish08

    Lingard meg 7.92-t akkor maradhat ő a MOtM? 🙂

    • Mainpieeater

     Ne legyel mar fogalmatlan, azert mert 4 jatekos jobb ertekelest kapott nala meg o a MOTM. 7,50 > 7,92, hat nem tudsz matekul?

     • Fish08

      Blackett>All 😀

    • Fructie

     túl sok labdát buzizott el az első félidőben:)

     • Fish08

      Te hoztad a whoscored statisztikáját, az alapján Lingard jobb volt. Plusz, elég sokan láttuk így.
      Persze, végre Rooney is jól játszott, ami örömteli, remélem megtartja ezt a formáját, és nem csak fellángolás. De Lingard megérdemelten a meccs embere

     • Fructie

      Igen, az alapján igen. De nem látom jobbnak mondjuk Depaynál…ugyanúgy viszi rá az emberekre a labdát, ritkán és elég rosszúl passzol. Remélem hamarosan beépül Depay, mert benne sokkal több van. Persze büszke is vagyok rá, mert saját nevelés

  • a lelatorol nezve (stay tuned, poszt vasarnap) egyszeruen ijeszto volt, hogy hanyszor volt az, hogy mehetett elore a cspat, lehetett volna indulni, rooney pedig valahol a palya kozepen totyogott. ettol fuggetlenul volt par nagyon jo megmozdulasa, meg mindig tud jokat huzni, es van par igen fasza labdaja, de befejezeshez kezd keves lenni

   • bfgbobo

    én is a lelátóról néztem 😀

 • ezraharrari
  • stanleykubrick

   hol a don’t belong to the game? 😀

  • reelbeba

   😀

 • stanleykubrick

  Tegnap amúgy attól működött jobban a csapat, hogy alapvetően igencsak 433-ban működtünk, ahol a felfutó két szélsőhátvéd nem volt rest összejátszani a fentebbi szárnyakkal. És ettől nem csak oldalfasz volt, hanem a támadásoknál is szépen mindenki be tudott tömörülni a kapu elé, tehát a lövéseknek, lapos vagy ívelős beadásoknak volt értelme.
  Rojo, Young. Lingard és Mata egészen elképesztő dolgokat műveltek.
  Jó lenne, ha a gyakorlatban többször alkalmaznánk ezt a felhozatalt. Shawval nagyon faszán futhatna ez az elképzelés.

  • Mainpieeater

   Matán kívül egyetértek veled, neki 1 maximum 2 momentuma volt a meccsen amire azt mondom, hogy ez igen, azon kívül szegény matadorunk eléggé eltűnt a mezőnyben, viszont a Rojo-Young szélsővédőpáros baromi jól játszott, megnézném őket egymás előtt is hétvégén 🙂

   • stanleykubrick

    Akkor ajánlom a 32. perces Lingard helyzetet, meg a 70. perces Rooneyt. A két legnagyobb helyzetnél nagyon nagy volt, amit művelt.

    • Mainpieeater

     Igenigen ezekre gondoltam, meg arra amiről lemaradt egy picit. Akinfejev szedte fel előle. 🙂 A mezőnyben viszont sokkal kevesebbet tett a játékhoz mint szokott. Legalábbis én úgy emlékszem.:)

     • stanleykubrick

      Konkrétan ezek elég brutálisan agyondolgozott helyzetek voltak, a 70. perces egyenesen zseni.

     • Mainpieeater

      Ezzel is nehéz vitatkozni, viszont én Matától érzelmi alapon többet várok. Nagyon kedveltem mielőtt a Chelseabe ment és ő volt az akit sosem tudtam onnan utálni, tök korrekt playa volt, fosta a gólpasszokat meg a jó játékot és én mindig ahhoz a 2 éves Matához hasonlítom 🙁

     • stanleykubrick

      Ideális esetben tegnap 1 gólpassz, 1 kb. előkészítés…Amúgy meg azért idén érzelmi, nem érzelmi alapokon is tolta az 1 gól + 1 gólpassz kombókat.

     • Mainpieeater

      most elbizonytalanodtam, hogy tényleg romlott-e Mata teljesítménye a Chelseas időszakhoz képest, vagy csak én lettem hülyébb azóta, ezért utánatúrtam a statisztikáinak mindjárt be is rakom ide. Nagyon megváltozott a játéka az tuti.

     • stanleykubrick

      Kevesebb gólpasszt ad, ellenben több gólt rúg. Nagyjából ugyanannyi meccsre levetítve bőven jobb mérlege lesz.

     • Mainpieeater

      remélem nem cseszi le nagyon a felbontást 🙂

     • Mainpieeater

      szummázva: a legelső fél éve volt nálunk hasonló a Chelseasekhez, a tavalyi egy eléggé visszafogott éve volt magához képest, idén viszont eddig javuló tendenciát mutat majd minden érték szerint. 🙂

     • stanleykubrick

      Számszerűsítve jobban fog szerepelni ugyanannyi meccsen nálunk, mint a londoniaknál, ez tuti. Az, hogy nálunk kevesebb az előre passza vagy sikeres passza pl., szerintem nem túl sokat mondó adat.

     • Mainpieeater

      Igazából a játékstílusáról sokat mond szerintem és én főleg arra voltam kíváncsi. Gólokban szerintem is, assistokban viszont nem. Bárhogy is lesz, nagyon fontos tagja a csapatnak és ujjongtam amikor ideigazolt. Nagyon szimpatikus fickó, a blogját nem lehet nem imádni 😀

     • Angus

      én is úgy érzem, hogy ott jobban focizott, de a számok szerint meg itt sokkal jobb. mindegy, örülök hogy itt van 🙂

     • Mainpieeater

      Nézd meg a számokat, azt mutatja, hogy más. Nem azt hogy jobb. De nem is azt, hogy rosszabb. Elbizonytalanodtam, hogy mit gondoljak. Teljesen más a szerepköre és a feladatköre, de akkor is fura.

     • Angus

      Igen, fura. Én totál úgy emlékszem rá, hogy godmode-ban tolta a cselziben. Itt meg olyan visszafogottan. Áá, nem tudom. Mert közben meg lövi a gólokat, gólpasszokat ad. 😀

     • Mainpieeater

      itt kevésbé látványosan király. 😀

  • reelbeba

   Azert lehetett ezt jatszani, mert a moszkvanak esze agaban sem volt tamadni. A szelsohatvedeknek alig volt munkaja hatrafele, plusz Lingard sebessege is gondot okozott az ellenfelnek. Aztan meg Marcira folyton harman ugrottak, ha neha eljutott hozza a labda. Szoval szerintem nem a felallas volt a lenyeg, hanem hogy kizarolag a tamadasra tudtunk koncentralni.
   Ezenkivul meg nagyon benne volt a meccsben, hogy muszaj nyernunk, mert a stretford end nepe mar kezdte elveszteni a turelmet a harom 0-0-as meccs utan (jogosan). Kurvara kellett a gol, mert szar lenne futyulo, elegedetlenkedo szurkolok elott jatszani az OT-n. Nem csak a pontok miatt, de lelektanilag is nagyon fontos volt ez a gol. Ereztek, tudtak ezt a jatekosok is, mentek is becsulettel.
   Most igy visszanezve lehet Lajos tulbiztositotta a kozeppalyat, talan hamarabb johetett volna Herrera, es tobb helyzetet alakithattunk volna ki, nem tudom.

   • stanleykubrick

    De magyarul hajlandóak voltunk a biztonsági 4231-et feladva végre támadó focit játszani, igen, egy gyenge, igen, egy tömörülő Moszkva ellen, de minden bizonnyal meg lehetne ennek a módja másként is, máskor is találni…Jöhetett volna hamarabb a spanyol, mert Schweinsteiger is totál kipukkadt a végére pl. Lajos ezért is nem meri szerintem hosszabb távon nyomatni ezt a storyt, csak akkor nem a németet, hanem egy nála 6 évvel fiatalabb fickót kellett volna hozni vagy éppen is-is.

    • reelbeba

     Van egy ilyen dilemmam, hogy:
     a) Lajos nem kiszamithato kockazatok minimumat vallalja be, es ez rossz hatassal van a tamado jatekosok teljesitmenyere
     vagy
     b) a tamado jatekosok gyenge teljesitmenye miatt ugy tunik, hogy Lajos nem hajlando kockazatot vallalni
     Szerintem mindketto. Depay es Rooney is hihetetlenul gyengen kezdtek, Mata hozza az elvarhatot, illetve az egy szem Martial nyujt klasszis teljesitmenyt a posztjan. (Lingard megvaltasnak tunik, de csak azert mert Depay gyakorlatilag teritett betlizett)
     Ugyanakkor latszolag Lajos gecire unottan dolgozik. Semmi innovacio, csak a rutin. Megvette a Schmidfieldet, ezzel stabilizalta a vedelmet, aztan most, hogy szerzett egy focistat – Marci – korbejatszatja, hogy hol lehetne igazan hasznara. Mindekozben nincs veszelyben a top4, es a BL csoportban is elso helyrol varjuk a hajrat: szoval nem igazan erheti kritika.

     • stanleykubrick

      Már sokkal jobbak a cseréi, végre van rotálás, (1-2 kivételtől eltekintve – Smalling), szerintem tanul a hibáiból, ami külön pozitívum, játszanak a fiatalok etc.
      Abban bízom, hogy lesz formajavulás jó néhány játékosnál, mert annak lennie kellene, de nagyon. Főleg Darmian, Jones, Rooney, Depay focijának javulására lenne szükség idén még nagyon. Shaw kiesése egyértelműen a kegyetlen szopás kategória volt.
      Arra azért kíváncsi lennék Lajos szerint hol szorul még erősítésre a csapat.

   • Mainpieeater

    Kivételesen azt kell, hogy mondjam, hogy Herrera (akit most mégsem utálsz? :D) nélkül ez a tegnapi játék azért nem volt rosszabb, mert Herrera + mozgása és labdajáratása nem volt esszenciális Rooneyhoz képest, mert végre a széleken összpontosítottuk a támadásokat és az volt gondolom a haditerv, hogy a Rooney-Martial páros jobb százalékkal váltja gólra a beadásokat mint a Hernyó-Martial. Herrera ebben a rendszerben maximum Rooney helyén lett volna elképzelhető Martiallal párban, de mivel Maritalnak a nálunk töltött idő alatti leggyengébb meccse volt, így vsz azzal sem mentünk volna sokra, ha gyorsabban jár középen a labda. At least szerintem. Az is biztos, hogy ha ő van akkor sokkal többet kerestük volna a rést és a lehetőséget a védelem megbontására, de érzésre Herrera mindig mélyebben játszik am-et mint véjn és egy olyan csapat ellen amelyiknek veri a seggét a háló nehéz eldönteni, hogy éppen melyik hasznosabb. Mivel most a szél+beadások mellett döntött Lajos ezért Rooney, ha inkább a kombinatív háromszögelések meg a vízilabdás körbeadogatás lettek volna előtérben, akkor tuti, hogy Hernyó kezdett volna. Végül nyertünk, szóval Lajosnak lett igaza 🙂 (én legalábbis így láttam)

    • reelbeba

     Pont ezt mondom, hogy Svejni helyere johetett volna Herrera, folosleges volt ket kvazi vkp

     • Mainpieeater

      Azt valószínűleg nem érezte eléggé biztonságosnak Laller és mindenképpen nyerni akart. 4-1-4-1 lehetett volna mint tavaly miután fent volt Fellaini is az is igaz mondjuk. Hmm

     • fella

      a legtöbb szakíró pont a két védekező középpályást rója fel idén Lajosnak. jó lenne a szezon végére átszokni megint a 4-1-4-1-be (ami akár lehetne 4-3-3-is) Schneiderlinnel mint szűrő, Herrera/Rooney/Schweinsteiger/Fellaini négyesből kettővel, két szélsővel és Martiallal. ebbe az irányba haladunk egyébként. De a tegnapi 4-4-1-1 is jó volt, csak Mata nem vonalszélső, de ha Depayból játékos lesz, akkor vele és Lingarddal a két szélen, Rooney-Martial csatárpárossal és Schneiderlin + valaki középpályával nyomhatnánk a classis United Way-t is, mert tegnap látszott, alkalmas rá a keret.

      Edit: De Gea – Darminan, Smallling, Jones, Shaw – Young, Schneiderlin, Carrick, Lingard – Rooney, Martial kezdő esetén 7 (!) angollal tudnánk felállni. 2015-ben.

     • stanleykubrick

      Rooneyt azért kihagynám ebből a középpályás sorból. Szerintem Lajos fél, hogy nem elég a védő sor, főleg ha 4141-ben Schweinsteiger is fentebb játszik alapból.

     • fella

      Rooney nem középcsatár, életében egyszer volt jó ott huzamosabb ideig, amikor Valencia minden beadása gólpassz volt 2010-ben. Mindig kellett elé-mellé egy fizikai presence-t biztosító, erős, megjátszható csatár, aki mellett szabadabban, mélyebben játszhat. Martial ilyen. Rooneynak akkor van esélye megint formába lendülni, ha Martial mellett fog játszani, amit tegnap is láthattunk, mert ilyenkor tudja azt játszani, amiben jó: visszalép, átveszi, dobja ki a szélre, érkezik második hullámban – igen, ez kicsit scholesos, de Rooney így 30 évesen ebben jó. Nem trequartista, nem középpályás, hanem egy angol parasztgyerek, aki 4-4-2-ben, egy center mellett tud kiteljesedni – és pont. én legközelebb simán úgy kezdnék, hogy Young, Schweinsteiger, Schneiderlin, Lingard – Rooney, Martial.

 • Newton_heath

  Lingard-ról mi a kis közösségünk véleménye?

  • bedeabl

   • Newton_heath

    Nagyon elégedett vagyok vele én is egyébként..Szerintem fejben nagyon jó, jók a beindulásai, kicsit ügyesebb lenne, nagyobb szerepet is kaphatna…Szerintem az a kicsi is, ami hiányzik nála, elsősorban az elmúlt években játszott kevés meccs következménye. Remélem a játszott perceknek köszönhetően tud még előrelépni…

    • bedeabl

     Én arra vagyok kíváncsi, mennyit tud fejlődni, 23 éves, ami még nem annyira késő, de azért kezdték már korábban is.

     • Mainpieeater

      decemberig csak 22 :asdasdasdsad kákán is csomó 😀

  • box-to-box defender

   Én szezon előtt megszondáztattam a népet és mindenki azt mondta, hogy neki over.
   Én sem hittem, hogy Depay érkezésével neki bármilyen babér teremhet. Hátha lesz belőle valami.

   • Mainpieeater

    mindenki?

    • Fish08

     Majdnem, a kivételek (mint én) erősítik a szabályt 😛

     • Mainpieeater

      Akkor EZS-zsel és veled már hárman vagyunk. Ha most egy kötekedős alak lennék itt a blogon lefogalmatlanoznám b2bdefendert és elküldeném a blogról a faszba. :DDDD

     • Fish08

      Várjunk csak, te egy kötekedős alak vagy 😀
      Amúgy, Lingard egy nímand! Miatta nem kapta meg Rooney a meccs embere címet! #sarcasm

     • Mainpieeater

      Meg Rojo, Smalling, (csak a te kedvedért:) Disznótigris és Young miatt sem. Utánuk közvetlenül már Rooney jön a sorban 🙂

     • Fish08

      Na most idézted meg fruktózt! 😀
      Most már jöhet a Disznótigris, tegnap is csak azért nem tetszett, mert még nem álltunk nyerésre 😀

     • Mainpieeater

      Mondjuk Youngnál talán jobb volt Rooney ez igaz, de Schweini Lingard Rojo és Smalling kiemelkedőt játszott 🙂

     • ezraharrari

      Itt az igazi neve, ezt kell éjfélkor háromszor belemondani a tükörbe http://3.bp.blogspot.com/-WXcDpq1Atpc/U2Gcbg6F1PI/AAAAAAAAGJ0/Rfi2RYY4Fk4/s1600/Fructose.jpg

     • Mainpieeater

      ez tök úgy néz ki mint a Hős6-osból a gumilény fémruhában 🙂

     • ezraharrari

      Čo? Én csak gumilanyokat ismerek, gumilenyeket nem nagyon :/

     • box-to-box defender

      Az a baj, hogy ott is veled talákoznék, mert téged már átküldtek oda. Onnan meg nem tudnál már sehova továbbküldeni 😀
      Egyébként aki rámkommentelt az azt mondta, hogy nem lát esélyt a beépítésére.

     • Mainpieeater

      jó hát de rajta kívül mindenki fogalmatlan a focihoz és foteledző. Nem lesz beépítve. Az megmondta és kész. 😀

     • box-to-box defender

      inkább ne is emlegessük, mert még megjelenik 😀

     • Mainpieeater

      Ahhoz háromszor le kell írni a nevét. Vagy azt, hogy “rooney mekkora egy fostalicska, remélem eladjuk télen a gecibe és elhozzuk Bödét. Ő legalább tud gólt lőni. ” :DDDD

   • EZS

    én tuti nem, sőt firtattam is úgy 1-2 hónapja, hogy miért nem játszik.

  • RobinGood

   Jó hogy többet játszik, én szurkoltam neki, hogy kapjon lehetőséget. De én pl a tegnapi teljesítményétől, az első félidő miatt, nem voltam igazán elájulva. Viszont az a gólpassz nagyon komoly volt.

  • stanleykubrick

   Az, hogy ideje volt beérni, én nem tudom igazából merre kószált a srác eddig, de ha most itt van és belövi magát kb. fix kezdőnek, akkor az nagyon jó dolog. Egyébként az utánpótlás kapcsán én soha nem figyeltem keményen a hátteret, mert tök tiszta, hogy még a legnagyobb ígéretnek kikiáltott arc is elbucskázhat. Jó lenne már 2-3 saját nevelést vagy nagyon fiatal korától itt felcseperedő játékost United kezdő szintként tisztelni.

   • ezraharrari

    A Lingard, Martial, Wilson, Perreira, +Janu ötös átlagéletkora nincs 20 év, ha nem is betonként, de eljutnanak a stabilitás egy szintjéig, bennük még bőven lehet jövő. Aztán, ha nem, majd Wenger elviszi őket az orvosiba

    • stanleykubrick

     Lingardról keveset tudtam és őszinte leszek, Wilsonban és Januzajban én nem igazán hiszek, Pereiraban több kraftot látok. Aztán persze ez csak megérzés, bármi megtörténhet, ez az amit mondtam is.

     • ezraharrari

      Nyilván nem lesz mindegyikőjükből Messi itt, vagy máshol sem, de ők még bőven kerülhetnek a mérleg bármelyik serpenyőjébe. Lingardban én meg a Moyes-féle CS meccs óta reménykedem

     • Mainpieeater

      Wilsonban az én bizalmam is megcsorbult , viszont a Janu-Pereira-Lingard tengely ígéretes főleg Depay-jal és Martiallal kiegészülve 🙂

     • Newton_heath

      Ugyanígy látom én is a fiataljainkat.

  • Mainpieeater

   Végre megkapta a lehetőséget. Én örülök. Eddig rászolgált. Tehetséges. Gyors. Technikás. Tud lőni. Tud beadni. Csapatjátékos. Mindene a United. United nevelés. 4 éves kora óta focizik nálunk. És akkor most kontra Lingard: fizikálisan nem elég erős és rohadtul tapasztalathiányos. Mindkettőn lehet javítani, reméljük konstans játszik és jól játszik. Én látom benne a United-factort, ha világklasszis nem is, nagyon hasznos és jó squadplayer lehet még. 🙂

  • Angus

   Őszinte leszek: halvány lila gőzöm sincs, mit gondoljak róla. 🙂

  • Pásztor László

   Ha egy Young szintet elér, maradjon nyugodtan, ha többet, akkor meg végképp. És szerintem már most jobb, mint Young. Szal kell mint egy falat kenyér.

 • bedeabl

  Anthony Martial on Instagram: Bad match for me tonight but good win. ‪#‎HardWork‬

  • box-to-box defender

   vote már, de nagyon szolid a srác.

 • ezraharrari

  Rooney szar? Közben mivel egy ideje nem érkezett új szavazat,a nem túl reprezentatív 41-es minta alapján megszületett a végeredmény: Ennyire nagyon Rooney-ellenes a blog, és ennyire nagyon gondolja mindenki, hogy miatta szar minden (kép – Pités úrnak külön pitével)

  • Bixoww

   Fogalmatlanok vagytok mind! 😀

  • RobinGood

   Az a 3 az mind az egyetlen hozzáértő volt? 🙂

   • ezraharrari

    Az egyik abból EZS 😀

    • EZS

     mitöbb, közülük az első! 😀

  • Mainpieeater

   megehetem :3 ?

   • ezraharrari

    Ha Kate_ü-t nem zavarja az a pár plusz kiló, simán 😀

    • Kate Ü

     Majd megeszem helyette,nehogy elhízzon 🙂

     • Mainpieeater

      not cool brah

     • Fish08

      Látod, ilyen amikor a zasszonyt a szórakozásod közelébe engeded 😛

     • Mainpieeater

      Már csak az kéne, hogy a Fifamanager mód vagy valamelyik sorozatom közelébe menjen 😀

  • godlikezaza

   ez a szavazás meg hun volt kiírva?

  • EZS

   leszögezném, hogy én elküldtelek a fonatra! 😀

   • Mainpieeater

    oda is való vagy a sok Rooney fikázásoddal 😀

    • EZS

     én legalább nem a kiskedvenc Herrerát szidtam a mérkőzés alatt! 😀

     • Fish08

      És mégis én lettem megcsapva, amikor kijelentettem, hogy a spanyolok népművészeti agyagedények 🙁

     • Mainpieeater

      neked ki osztott lapot?

     • Fish08

      Aki megpróbálta benyúlni a sörömet

     • Mainpieeater

      Így jár aki nem vigyáz rá 😀

     • Fish08

      Holnap visszakapod 😉

     • Mainpieeater

      Nem is megyünk meccset nézni butus 😀

     • Fish08

      Hajnalban NFL-lesz, ki tudja. 🙂

     • Mainpieeater

      Most nincs Thursday night football sajna 🙁 vagyis én azt láttam, hogy ma van meccs éjjel csak, holnap nincs

     • Fish08

      De van, Cincinnati Bengals-Cleveland Browns meccs lesz csütörtökről péntekre virradólag 02:25kor 😛

     • Mainpieeater

      Na akkor ezt benéztem 😀

     • Fish08

      Amúgy, szerintem az egyetemi bajnoksággal keverted. Ott lesz ma meccs, holnap meg NFL

     • Mainpieeater

      Neeem elnéztem a bengals meccset. Azt hittem ma lesz 2.25-től. 🙂 Így már világos minden

     • Mainpieeater

      Herrera > Blackett > all. Aki mást mond az téved, hiszen No Herrera = No party
      Blackettnek magas a workrate-je, és a buli jobb mint a meló, szóval Herrera > Blackett > all 🙂

   • ezraharrari

    Pedig én nem is szavaztam

    • EZS

     akkor félreértettem, azt hittem felháborodásként lehet így elküldeni a szavazás kiíróját, mert kikéremmagamnakakérdést! 😀

  • safbérenc

   :D:D Én csak most olvastam vissza az előző poszt alatti gyöngyszemeket, és meg kell mondjam, nagyon jól szórakoztam. Na de nem is untatlak itt tovább titeket, mentem vissza a fonatra. Csácsá 🙂

 • Moyes Story

  i.imgur.com/koKp9CT.png

  • EZS

   😀

  • KecsopBeno

   Ki is basztuk annak rendje es modja szerint. A testvere, Michael sokkal jobb.

  • Achi

   Boston Depay és Joe Rooney felkészül…

 • KecsopBeno

  Rooney fos ide vagy oda, de azert mar van 7 golja ebben a szezonban.

  • Angus

   Martial igen rég nem rúgott már gólt. Illetve, alig lő gólt. 😀 Nagyon bekezdett, lehet ez a baj. 🙂

   • Moyes Story

    adjuk el

    • Angus

     nem

  • box-to-box defender

   Ez volt az első fontos gólja, hátha ez megtöri a jeget.

  • stanleykubrick

   3 Brugge gól, 1 Sunderland, 1 Ipswich és egy 3. gól az Everton ellen…Robint másolja Wayne ennek kapcsán…Kellene már 3-4 fontos gól, a szar pillanatokban már, mint amilyen a tegnapi is.

 • stanleykubrick

  Player of the month szavazásban a United oldalán Smalling, Martial, Rojo hármas közül lehet válogatni, tessék, csak tessék.

  • enyeger

   Smalingnak kell megkapnia

   • KiB

    én bíztam abban, hogy csak előjön majd Rojo-ból, amit igazán tud
    már látszik az a teljesítmény, amit a VB-n előadott, és ami miatt leigazoltuk
    remélem így folytatja tovább, még jobb lesz, és akkor tudja pótolni Shaw-t bal bunkóban, amíg vissza nem tér

  • godlikezaza

   rooney

 • enyeger

  szörnyű, hogy a Sport1-nél olyan “szakértők” mondanak lesújtó véleményt a csapatról, akik max a BL-összefoglalókban találkoznak United meccsel…
  voltak időszakok, amikor valóban tanácstalannak tűntünk, de összességében nagyon igazságtalan lett volna, ha nem nyerünk

  • Achi

   Szánalmas azt mondani, hogy ők voltak a jobbak. Vicc! Ha a barca játsza tök ugyanezt, akkor úgy ünnepelnek a végén, hogy az embernek hányingere lesz. Mondanák, hogy “Végig nyomás alatt tartották… csak idő kérdése volt… szerencse, hogy csak egyet kaptak stb.

   • KiB

    frenetikus, amilyen United-ellenesség alakult ki az elmúlt években
    és az utóbbi 2 év még tápot is ad nekik, hogy rugdossák kedvenc csapatunkat
    mondjuk a spanyol focin szocializálódott brigádtól sokat nem is várunk el (+olasz…pfff)

    • RobinGood

     Ezek nem a spanyol, hanem a magyar focin szocializálódtak. Ha a spanyol focin szocializálódtak volna nem sok gond lenne velük. Így kell őket nézni és ennyire kell komolyan venni amit mondanak.

     • KiB

      az utóbbi időkre gondoltam…

    • Sousaphone

     Főleg annak tükrében szörnyű, hogy eddig azt gondoltam, persze, de jó belerúgni egy hosszú évtizedek óta sikeres csapatba, most hogy van egy-két kevésbé sikeres éve. Mert ugye legszebb öröm a káröröm! De most a Chelsea vesszőfutása által kiváltott reakciókat látva-hallva (szegény Chelsea, szegény Murinnyó, átok, fekete mágia, sátánisták műve 😛 ) rá kell jönnöm, hogy nem erről van szó, ezek valami miatt tényleg utálják ezt a csapatot.

     • KiB

      mégiscsak maga az Ördög:))

  • Paul

   Én rászoktam arra, hála a upc boxnak, hogy kezdés előtt, meccs közben leállítom, és “összegyűjtök” annyi időt, hogy simán átpörgetem a félidőt. Mondjuk ez a digin nem működik. Ott simán kimegyek a szobából.

 • Moyes Story
  • stanleykubrick

   Ettől a szerződéshosszabbításos hírek alapján egyelőre nem kell tartani. Mindenesetre azért érdemes megjegyezni, hogy idén a Barca, Real duó sem ontja a gólokat, a Madrid defenzív focija egyenesen sokkoló kb. és a Bayernt is nehéz lemérni, eddig két-három komolyan vehető meccsük volt az idén.

   • Moyes Story

    ez számít valamit?

    • stanleykubrick

     Nem látok ilyen kegyetlenül támadójellegű csapatot, csak ennyi. Tehát én annyira nem tartom ördögtől valónak Guardiolat, mint Peter. Néha az eredményfoci a fontos.

     • Moyes Story

      dortmund

     • stanleykubrick

      Azért az Európa Ligában ők sem ontják a gólokat, azt azonban aláírom, hogy a német bajnokságban erejükön felül támadnak, de ennek könnyen meglehet a negatív eredménye is. A lényeg szempontjából azonban sokat nem változtat, mindig is a védekezésre adtam nagyobb hangsúlyt a futballban.

     • Mainpieeater

      kaptak is egy ötöst a Bayerntől

  • csakaMU

   vote már, rejtve pedig pont neked címeztem előző poszt alatt