Jobb későn, mint soha…

Korrekt futballt bemutató csapatmunkával sikerült legyőzni a masszív moszkvai együttest. Ezzel végre megszakadt, ama gonosz sorozatunk, hogy képtelenek vagyunk hazai környezetben orosz gárdát legyűrni. Ezúttal az osztályzás azonban mégis elmarad, ugyanis vitának helye nincs, négy láb jó, két láb rossz, top of the table!

rooney

A kezdőt látva többen a szívükhöz kaptak, miszerint visszatér a 352-es felállás, de ekkorát nem kellett csalódnunk, pusztán annyi történt, hogy Valencia után, ezúttal egy másik támadó szélső, Ashley Young foglalta el a jobbhátvéd szerepét (?!). A Sport 1 képernyőjére visszatérő Bajnokok Ligája stúdióját méltó szakértők foglalták el. Akikkel valószínűleg kicsit később közölték, hogy nem a Juventus meccsen lesz stúdió, így a mérkőzést megelőzően a „Unitednak nincsen sztárkerete” fejtegetést figyelhette a nagyérdemű.

Az első 10 percben nagy elánnal kezdett a csapat, aminek hála Lingard, Rojo és Rooney is helyzetbe került. Az argentin ráadásul ráállt a hogyan nem találunk embert szerű beadásokra is. A lehetőségek száma azonban így is optimista kezdetnek bizonyult az elmúlt hetek játékához képest, különösen ifjú angolunk produkciója láttán.

ling

Az első félidő legnagyobb lehetősége a 32. percben Mata és Young zseniális összjátékát követően jött össze, Lingard azonban viszonylag ordító helyzetben felé lőtt, nem mondjuk ki kitől láttunk ilyet utoljára BL meccsen az Old Traffordon. 3 perccel később Rojo ismételte meg a szituációt, a gólpassz szintű labda ismét Youngtól érkezett, az argentin azonban igen jó szögből sem találta el a kaput. Amikor a Manchester United szélsőhátvédei összejátszanak…

rojo

Szakértőink a szünetben megmondták, hogy nagyon lagymatag a foci és hát egyébként is mit várhatnánk a Unitedtől. A csapat jól futballozott, igaz a második félidő elején jelezték egy szöglet utáni fejest követően, hogy bizony Rojo a csapat legveszélyesebb játékosa. A 64. percben pedig már 10-1-re állt a lesek aránya (ezen még lenne mit tompítani) és ennek okán bennem végül a 65. percben ötlött fel a lehetetlen, hogy bassza meg, ez a mérkőzés nem lehet megint null-null. De ekkor elkezdett öltözködni Fellaini, aminek okán Fülöp Laci megjegyezte, hogy végre, megérkezik a „gyorsaság és a kreativitás” a csapatba.

Football - Manchester United v CSKA Moscow - UEFA Champions League Group Stage - Group B - Old Trafford, Manchester, England - 3/11/15 Manchester United's Anthony Martial is substituted for Marouane Fellaini Reuters / Darren Staples Livepic EDITORIAL USE ONLY.

Majd jött is a legnagyobb helyzet, amit Lingard és Mata hozott össze, de Rooney…ööö…belebotlott a labdába, túltolta azt, szóval maradjunk annyiban, hogy ekkor már valószínűleg nem csak az én fejemben fordult meg a 0-0 esélyének fennmaradása. A stúdióban ekkor szakértőink már sugdolózták, hogy ezt bizony Détári beverte volna, később Carrick is próbálkozott egy életerős lökettel.

A rémálmok színháza azonban kis híján ekkor érkezett el, amikor a csereként beállt, friss Dumbia egy okos kombinációs játékkal tornáztatta meg a mérkőzésen egyébként csak iphoneozó álldogáló de Geat, ami ezt követően következett, arról inkább emlékezzünk mindössze egy kép formájában. Az viszont elmondható, hogy a Moszkva ekkor ejtette meg mind a két kapura lövését, nagyjából 4 másodpercen belül. Az oroszok 187 passzát csak az Astana csapata tudta alulmúlni a tegnapi napon, de ez is inkább csak száraz tény.

omg

Két perccel később azonban egy sikeres Carrick-Lingard-Rooney kombinációnak hála meglett az olyan fontos győztes gól is, csapatkapitányunknak hála. Schweinsteiger a végén már a hátsóján vette a levegőt, így cserét kapott a legvégén. De beállt Depay is, aki 4 sikeres passzal és 2 dr. Rudeboyt megcélzó labdával igyekezett kedveskedni nekünk. Ezt követően már semmi érdemleges nem történt, hosszabb beszámolót ígérünk helyszínen tartózkodó riportereinktől, mindenesetre possessionben hoztuk a közel 70%-ot.

A találkozót követően Várhidi és Puhl összegzéseben kiderült, hogy Rooney képes villanni, tőle várhatnak egyedül ilyesmit az Old Traffordon, a világ sokszoros legjobb játékvezetője pedig csak annyit fűzött hozzá, hogy „nem a jobbik, hanem a szerencsésebb csapat nyert.” Mesterünk pedig megköszönte Smallingnak az önfeláldozó mentést a pályán és azon kívül is. Te is fiam, Michael?

michael

Összességében végre láttunk focit, de a moszkvaiak kegyetlen védekező, a kapu elől igazából kimozdulni sem akaró játéka nem könnyítette meg helyzetünket, így nem is tud túlzottan fokmérőnek mutatkozni az elkövetkezendő hetek-hónapok várható eseményeiben. A gárda megmutatta, hogy felforgatott védelemmel, Carrick-Schweinsteiger középpályával is tud mit kezdeni és az egyre jobb formába lendülő Lingardra is számíthat. Kedvenceink fontos három egységet gyűjtöttek kedd este, mindezzel okosan rotálva néhány futballistát.