Lessük meg az exeket!

Törzskommentelőnk, Ezra az ígérte, hogy írni fog, és tényleg. Köszönjük!

A poszt megírásakor 142 nap telt el azóta, hogy bezáródott a nyári ablak, és mivel a téli ablakban hozzánk legfeljebb csak a hideg jön be, inkább nézzük meg, mi történt eltávozott játékosainkkal abban a cirka 20 hétben, mióta nincsenek köztünk. Figyelem, a poszt a török liga, a harmadosztály és egyéb egzotikus helyek lemaradt követői számára spoilereket tartalmazhat! [De szerencsére azért nem akkorákat, mint hogy Han Solo és Kylo Ren… de már tudjátok úgy is – a szerk.] Bevallom töredelmesen, az írás inkább csak saját kíváncsiságom miatt készült el, és a legalapabb adatokon és sajtóhíreken kívül mélyebb kutatást nem végeztem.

mg_fbstalker_compA távozók közül csak azokat fogom sorra venni, akik véglegesen tették át a székhelyüket Manchester szebbik feléből, a kölcsönök utánkövetését másra bízva. A lista az átigazolási összegek növekvő sorrendjében készült, 0-tól a rekordig. A megemlékezés alapvetően számokkal dolgozik, ami ugyan nem feltétlenül fest reális képet arról, hogy „mi lett volna, ha?”, de a számszerűsítést általában mindenki szereti.

A lista rögtön a szebb napokat látott és még annál is szebb reményeket mutató CLEVERLEY-vel kezdődik, aki ebben a szezonban már az Evertont erősíti. Akármennyire is a mi kutyánk kölyke Tom, gyakorlatilag már az előző szezonos birminghami kirándulás is jelezte, nem tőlünk fog visszavonulni, ezzel szemben, ha kicsit rapszodikusan is teljesít és az ősszel sérülések is hátráltatták, Martinez folyamatosan dicséri, és miután McCarthy sérülése megnyitotta a helyet a középpályán, Tom végigjátszotta a decembert és megszerezte első Toffee gólját is a Newcastle ellen. Azóta újabb sérülés miatt kimaradt a Chelsea elleni adok-kapokból.

Mérlege: 14 meccs, ebből 12-szer kezdő, 1 gól, 1 gólpassz

cleverley

Szintén ingyen távozott a klubtól Ben „60-yard” AMOS, aki azóta a Championshipben küzdő Bolton kapuja előtt állt meg a cekkereivel, abszolút elsőszámú hálóőrként serénykedve azóta.

Mérlege: 29 meccs, 29-szer kezdőként, 7 clean sheet

amos

A távozók között volt egy másik kapusunk, LINDEGAARD is, aki a De Geával szembeni versenyben alulmaradva jobbnak látta a távozást, pechére abba a West Bromwich-ba igazolt, ahol egyetlen Ligakupa meccsen védett, melyen 3 gólt kapott.

Az utolsó free transzferünk idén nyáron pedig Tom THORPE volt. A 23 éves védő a másodosztályú Rotherham United játékosa lett, ahol egyetlenszer sem láttam és sok érdekességet sem találtam róla, így csak száraz adatokkal tudok szolgálni vele kapcsolatban.

Mérlege: 7 meccse, 5 alkalommal kezdőként, 2 gól – (mindkét alkalommal DM-ként játszva)

thorpe

Mustránk következő szereplője egykori svájcinégerünk, az alpesi Valencia, Saidy JANKO. A fiatal jibbek 196k Ł-ért váltott csapatot és meg sem állt a Celtic ajtajáig, ahol aztán a szezon elején nem is szégyellték őt bedobni a mélyvízbe, az augusztustól októberig lejátszott mind a 10 bajnokin a keret tagja volt, ám egy térdsérülést követően azóta nem elérhető Jankónk.

Szerencseszámai a következők voltak: 9 meccs, 7-szer kezdő, 3 gólpassz

janko

Robogunk is tovább, hogy megnézzük, vajon Riszi Jones mostohaöccsének, Reece JAMES-nek bejött-e a környezetváltás. Hámeszünk gyakori kölcsönpartnerünknél, a Wigannél talált új otthonára potom 980k Ł-ért, és erősíti lendületesen a feljutás felé vezető úton a jelenleg a League One 5. helyén vitézkedő Latics reményeit. Teszi mindezt nem kis szerepvállalással, ugyanis a fiatal balbekknek már 28 meccs van idén a lábában. Edzője legutóbb a múlt heti Chesterfield ellen megszerzett első wigani találatát követően részesítette nyilvános buksisimiben, úgy tűnik a harmadosztályban ideális közegre talált.

Mérlege: 28 meccs, 26-szor kezdő, 1 gól, 3 gólpassz

james

Listánkon egy újabb fiatal következik, mégpedig a chilei csoda, Ángelo HENRIQUEZ, aki korábbi kölcsöncsapatához a Dinamo Zagrebhez írt alá véglegesen, méghozzá 1,17m Ł fejében. Miután sokkal több infót nem találtam róla, beszéljenek helyettem a számok.

Mérlege: 26 meccs, 21-szer kezdő, 10 gól, 6 gólpassz

Egyre dráguló felsorolásunkban egy újabb régi ismerőst köszönthetünk RAFAEL személyében, aki ezen a nyáron nevetséges 2,1m Ł-ért cserélte le az ördögös mezt a Lyon színeire. Rafi a franciáknál azóta meglehetősen változatos hatékonysággal áll rendelkezésre, de ez neki sajnos biztosan nem újdonság, a Lyon eddigi 31 meccsén 18-szor próbálta meg segíteni a csapatot. A kis brazilt persze nem lehet nem szeretni, elég csak a twitteren követni, ahol a mai napig jó kapcsolatról tesz tanúbizonyságot egykori csapattársaival. Nekünk is hiányzik?

Mérlege: 18 meccs, 15 kezdő, 1 gól

rafael

Soros delikvensünk a listán nem György lesz, hanem Robin a VAN PERSIE-házból, aki LvG érkezésekor még abszolút lieblingként várhatta a Vastulipán regnálását, ám elég gyorsan vége is szakadt a románcnak és egy-két kevésbé elegáns nyilatkozattal kísérve végül a törökországi Fenerbahce csapatához került a nyáron, egészen pontosan körülbelül 3,85m angol pénzért. A váltás aztán úgy nézett ki nem jön be Robinnak, a télen már olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint minden egyes Fenernél töltött percet utál, és olyan kellemetlenségekkel szerepelt a hírekben a góljai helyett, mint annak a listának a második helyére kerülése (Falcaóval holtversenyben), amely a legnagyobb értékcsökkenéseket mérte össze a futballisták között, mintegy 20 millió eurós csökkenést produkálva. Mi volt erre Robin válasza? Ha más nem, akkor a blogon többször is linkelt (vótmá!) szépségdíjas gólja a Giresunspor ellen.

Robin idei számai: 27 meccs, 17 kezdő, 12 gól, 1 gólpassz

vanpersie

Újabb név, újabb számhalmaz következik, aki nem más, mint Robin régi-új csapattársa, ki a portugál agysebészek társaságának tiszteletbeliként sem tagja, NANI, aki nem kevesebb, mint 4,20m Ł-ért nézte ki magának a Süper Liget és a Fenert. Nani, holland kollégájával ellentétben már augusztusban villogni kezdett a jó török levegő hatására, az Antalyaspor elleni szabadrúgással is felhívva magára a figyelmet, de azt is érdemes megemlíteni, hogy a 27 meccsen szerzett 9 darab sárgája és emiatti két eltiltása talán nem egy támadóra jellemző klasszikus statisztikák, na de, hogy egyéb teljesítményét is számszerűsítsük:

Nani a Fenerben: 27 meccs, ebből 26-szor kezdő, 8 gól, 7 gólpassz

vanpersienani

Hosszú még? Kérdezheti az egyszeri olvasó, de megnyugtatok mindenkit, elértük a „dobogó” legalsó fokát, ugyanis harmadik legdrágább eladásunk a nyáron nem más volt, mint Jonny EVANS, a maga 5,81 millió fontos árcédulájával, amelyet a West Brom csengetett ki. És tette milyen jól, hiszen Jonny Boy idénre a birminghamiek védelmének alapköve lett, sokan már most a szezon jobbikfajta védői között emlegetik, amely még akkor is hízelgő, ha Pulis csapata a 4 CB-s megoldással nem is feltétlenül csinál mást, mint védekezik szakmányban. A defenzív statisztikák kielemzését meghagyom a nálam okosabbaknak, de Evans megbízhatóságát mi sem jellemzi jobban, hogy míg nálunk korábban nem egyszer álltak sérülések a konzisztencia útjába, idén az összes West Bromwich mezben lejátszott meccsén kezdőként lépett pályára, melyből mindössze két alkalommal került sor a cseréjére.

Számmisztika: 20 meccs, 20-szor kezdő, 1 gól, 1 gólpassz

during the Barclays Premier League match between West Bromwich Albion and Stoke City at The Hawthorns on January 2, 2016 in West Bromwich, England.

Elérkeztünk az ezüstöt érdemlő helyre, amit nem más, mint CHICHARITO tudhat magáénak nívós listánkon, méghozzá a 8,4 millás vételárának köszönhetően és meg sem állt a Leverkusen öltözőjéig. Chicha szeretése legalább akkora axióma, minthogy van Gaal egy pöcs, ennek ellenére – vagy ennek következtében – mégsem fértek meg egy csapatnál, a mexikói távozott is, és mindenki jót kívánt neki. Csak azzal nem számolt senki, hogy a jókívánságok olyannyira működnek, hogy Hernandez idén lassan több találatot szerez, mint a teljes támadósorunk együttvéve, egészen kivételes formát futva. Az állítólagos, majd később kamunak bizonyuló nyilatkozatok és a termelési rátája azonban nem arra engednek következtetni, hogy nagyon megbánta volna a váltást, vagy éppen rossz döntést hozott volna. Számoljunk!

Chicho mérlege: 24 meccs, ebből 20 alkalommal kezdőként, 19 gól, 1 gólpassz

chicharito

Végül pedig álljon itt rekordigazolásunk listavezető eladási árával, aki nem más, mint Ángel DI MARIA, aki nem kevesebbet, mint 44,1m Ł-ot ért meg a PSG-nek, bizonyítva, hogy az argentin pályafutásának inkább csak botlását, mint zuhanását jelentette a nálunk eltöltött egy esztendő. Di Maria idén újra kezdi annak a játékosnak a képét mutatni, aminek a reményében mi is leigazoltuk, azonban Párizs állítólag már akkor is szimpatikusabb volt neki. Megtáltosodását a sajtó már csak azért is szereti megénekelni, hogy a Manchester United orra alá dörgölhesse balszerencsés üzletet, reméljük, a párizsi közbiztonságban nagyobb bizalma van, mint a manchesteri bűnüldözésben.

Di Maria és a matek: 24 meccs, 20-szor kezdőként, 9 gól, 12 gólpassz

epa04944129 Angel Di Maria of Paris Saint Germain reacts after scoring the 2-0 goal during the French Ligue 1 soccer match between Paris Saint-Germain (PSG) and EA Guingamp at the Parc des Princes stadium in Paris, France, 22 September 2015. EPA/YOAN VALAT

Ezzel gyakorlatilag végére is ért az egykori játékosaink jelenlegi sorsáról szóló rövid összefoglalás, remélem nem volt túl zavaróan egyszerű a sok adattal, de nem is mélyelemzést, inkább csak egy-egy képet szerettem volna adni idei távozóinkról.

 • stanleykubrick

  Hamarosan beharangozó és nem tőlem ám. 🙂 Glory-Glory ManUnited!

 • Newton_heath

  http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3412638/Manchester-United-close-60m-Renato-Sanches-step-plans-sign-Benfica-starlet-following-rivals.html?ITO=1490&ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490&utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

  Ez a Sanches dolog remélem kamu..
  LvG örül, hogy a játékosok egymásnak esnek a szünetben.
  Az edzői stáb első sorból élvezte az U18 Chelsea elleni szopóját.

 • mddnszksz
  • stanleykubrick

   Felkészül a turi 2020 című programom lassacskán.

 • box-to-box defender

  KÉP: Jó kis fb cover 🙂

 • Porter Ramsey

  Fergie legacyje tovább él, céloztam már erre a blogon, hogy az észak-írek EB-kijutásának is van szerepe az öregnek.

  There are a few of us who have that mentality from the manager, Sir Alex,” said Simpson. “Losing hurts and even when Aston Villa scored that goal [against Leicester last week to claim a 1-1 draw], that hurt us. Especially as a defender I want to keep clean sheets. We kept a few on the bounce and in the dressing room, even though we drew and gone top of the league, it still hurt us. But through being at United from an early age they drive it into you that you play well and want to win.”

  “Danny this season has shown it as well and I think he has been one of our key players this season. That has come from the coaches at youth team level at United. Kasper is the same, shouting at us like he is. He wants to keep clean sheets and it hurts him when we concede. We show it out there, how much we fight for each other and try to keep clean sheets because we have the players who, at any moment, can score.”

  • Porter Ramsey

   az idei bajnokságot úgy behúzná a sir, mint mészáros lőrinc a közbeszerzéseket, ebben biztos vagyok

 • Nice little rebuttal from LvG when asked if any interest in Ashley Cole: “He has not played for a year, so that is a silly question.”

  😀

 • Mainpieeater

  Amúgy az utánpótlásunkról annyit, hogy az FA Youth Cupban amit évekig uraltunk, ma Manchesterben a Chelsea gurított egy 5-st a csikóinknak. United U18 1-5 Chelsea U18. Van még kérdés?

  • stanleykubrick

   Elkeserítőek ezek a számok. 🙁
   Fradi-Ajax eredmény.

   • Mainpieeater

    Pedig Fosu, Gribbin és Rashford is játszottak…

  • Moyes Story

   ennek mondjuk én tudok örülni, az ilyen arcpirító eredményeket könnyen felkapja a sajtó, és csámcsog rajta, ami arra a sarkalja a klubot hogy csináljon valami az utánpótlás, ebből a szempontból jobb ez, mintha hoznák a középszer eredményeket, esetleg lesimáznának mindenkit, mert a többiek még szarabbak, és ezzel mutatná hogy milyen fasza utánpótlásunk van

   • Mainpieeater

    Ékes bizonyítéka annak, hogy mennyire szar munka folyik a klubnál. A dekraláltan legnagyobb tehetségeinknek tartott U18-as játékosok mind pályán voltak, a csapat nagy része Uválogatott és tessék, jön a Chelsea és felmossa velük a padlót (ha jól emlékszem tavaly 0-4 volt ugyanez a meccs). Ha ez nem indít be egy nagy változást akkor semmi. Ez a csapat játszott:
    Byrne, Warren, Williams, Fosu-Mensah, Reid, Scott, Whelan, Dearnley (Boonan 56), Gribbin (Gomes 85), Kehinde, Rashford

    • Moyes Story

     a cselzinek mondjuk tényleg kurvajó állománya van U szinten már évek óta, egyáltalán nem meglepő eredmény ez, eddig az volt hogy mindenki szart az utánpótlásban, és a MU-é volt a legkevésbé szarabb, és emiatt nem fejlődött nálunk semmi, most felnőttek, és túlnőttek rajta, egyáltalán nem baj, ha a kicsit nagyobb versenyhelyzet lesz ott is

     • Mainpieeater

      Az a vicc, hogy a Chelsea hiperszuper utánpótlása is egy rakat szar, mert az ő legjobb játékosaik is a Vitesse cserepadján meg a Slavia Prahában végzik és a miénk ennél még rosszabb. A legtöbb elsőosztályú csapat éppen most bunnyhoppol át felettünk, de nem baj, pénz van szarásig, majd veszünk kész játékosokat 70-80 milliókért, vagy mégsem, mert nincs érték a piacon. Lesz még Johnny Evans a United kapitánya 😀

     • Moyes Story

      az már egy komoly szint ha egy utánpótlás képes tizenévesek nagyrészét egy felnőtt elsőosztályú klubban elhelyezni, nem mindenkiből lesz messi, a barsza utánpótlása is a spanyol középcsapatok padját táplálja, kisebb részük elhelyezkedik egy tocsapat padján évente 5 kupameccsre, a maritalokat meg még nagyon fiatalom elviszik komoly pénzekér

  • ezraharrari

   Az u18 bajnokságban elvileg 10 vereségnél tartanak a csikók

   • Hamptitus

    Ott is Lajos az edző? 😀

   • Mainpieeater

    16 meccs, 11 pont, -16-os gólkülönbség. Csak a Stoke van mögöttünk. Akik előttünk:
    1. City, 2. Pool, 3. Everton, 4. Blackburn!, 5. Wolves!, 6. Sunderland, 7. Middlesbrough! 8.West Brom, 9. ‘Castle, 10. Derby! 11. (MI), 12. Stoke..

    (több csoportra van osztva az U18-as Premier League)

    Ez azért kurvagáz

    • Achi Mike

     Erre is céloztam, akikor azt írtam nemrég, hogy a city már jobb az utánpótlásban.

   • Moyes Story

    ez se nagy tragédia utápótlás szinten, generációváltás, átmeneti időszak van most, az újonnan feljött fiataloknak keresik a helyüket hogy hova illeszthetők be, ne felnőtt szinten kell mérni ezeket a számokat, meg egyébként sem az a lényege az akadémiának, hogy az u18 hány bajnokságot nyert, hanem hogy a felnőttbe hány ember tudott hozzáadni

    • Mainpieeater

     az U18-as csapatunk a kifutó 97-es generációval játszik egész évben, U21 játékosaink nagyrésze a 94/95-ös generáció, szóval amit írtál az sajnos nem állja meg a helyét, a generációváltás tavaly és két éve volt, amikor Pereiráék (Januzaj, Wilson, Paddy meg ilyenek) léptek fel egyet. 🙁

     • Moyes Story

      nézd meg hogy tavaly kik játszottak az u21-ben u18-ban, és hogy idén kik játszanak, nem sok átfedést fogsz találni, most attól tekintsünk el hogy felliani meg váldez romeró falcao is rontotta ott a levegőt, és pereira januzaj wilson is már rég túl vannak azon a szinten attól hogy idén játszottak ott

    • ezraharrari

     szerintem sem kell ezt a felnőttcsapathoz kötni, egyszerűen csak rossz látni, mennyire baszunk bele az utánpótlásba

     • Moyes Story

      ráadásul annak fényében szarunk bele, hogy mi azért elég sok embert használunk az utánpótlásból, legalábbis a a többi PL csapathoz képest a legtöbbet a felnőttben, nyilván a legtöbb a dögvész miatt kerül oda, de akkor is, csomószor rászorulunk hogy adott esetben jó lenne használható embereket kukázni az u21-ből hogy valakit huzamosabb ideig helyettesítsen

   • Kleinheislerlin

    az megvan h olyan jó az utánpótlásunk, hogy az u18 HARMINC ponttal van a City mögött? Utolsó 5 youth FA cupból(amit anno megnyert a class of 92, meg a Pogba-Morrison-Lingard féle brigád) 4et a Chelsea nyert

    • ezraharrari

     sajnos tisztában vagyok vele

 • csinibob

  Van Gaal részéről ment az okoskodás, hogy #BoJa43 vajon kellően konzisztens lesz-e a későbbiekben, hat, holnap biztosan kiderul, ugyanis meglepo lenne, ha a hónapok jegelt Varela, McNair duóból bárki is tobbet kapna 20 percnél.

  Ezek utan az Opta meg majd jól kielemzi, hogy igazából ddg az utóbbi 10 év legrosszabb MU kapusa.

  • ketomika22

   igazából van Gaal-nál engem már nem lepne meg aha hónapok óta jegelt McNair hirtelen 1 hónapig kirobbanthatatlan lenne. eddig is előfordult azért, hogy teljesen átmenet nélkül adott/vett el lehetőséget játékosoknak/tól

  • Roleee

   Hát inkább nézném McNairt mint Blindet CB poszton…

   • csinibob

    Megszépítette az idő az emlékeidet. Baromi bizonytalan volt a srác a legutolsó fellépéseikor. Persze, az FA kupában játszhatott volna, de nekünk a gálakezdő kell ott is, hogy meglegyen a továbbjutás.

    • Roleee

     Lehet, de McNairben még ott van a fejlődés lehetősége, míg a szerethető hollandról ez nem mondható el 25/6 évesen.

     • csinibob

      De hiszen a hollandnak nem is ott kellene játszania, hanem egy 4-3-3-ban kozepen. Nyilván mindnekinek az lenne a legjobb, ha McNair tudna villantani valamit.

 • mddnszksz

  Manchester United squad for Southampton game: De Gea, Romero, Varela, Darmian, Smalling, Blind, McNair, Borthwick-Jackson (1/2) #MUFC
  (2/2) Herrera Schneiderlin, Fellaini, Pereira, Mata, Januzaj, Memphis, Lingard, Rooney, Martial. [M.E.N] #MUFC

  semmi meglepetés. remélem Laller előkapja a #balls-t és egy 4-4-2-vel hengerlünk
  dávidka; darmina-smalling-blind-#CBJ43; depay-herrera-sch-mata; martial-rooney

  • ketomika22

   ne is reménykedj ilyenben

   • mddnszksz

    én már csak az örök reménykedő maradok :3

  • csinibob

   Kizart. A 4-1-4-1 csúfos bukása utan (Castle) marad a jo öreg labdabaszós 4-2-3-1.

  • Moyes Story

   fellaini nélkül nincs kezdő

 • Mainpieeater

  Ha már exek, egy szó erejéig emlékezzünk meg az állandó második-harmadik helyről amivel ma szakítottak a magyar csajok és teljesen meglepő módon megnyerték az EBt esélytelenként. :3

  • stanleykubrick

   Elképesztő, örömteli, le a kalappal, nagyon nagy siker!

   • Mainpieeater

    Valami földönkívüli volt amit műveltek az első meccset leszámítva folyamatosan a lányok, szinte szürreális. A fiúk előtt is le a kalappal, már a top4 is szép a jelen helyzetben, jó érzés, hogy két végső sikerre is esélyes csapatunk lesz kint Rioban. Nagyon szurkolok, az tuti, hogy jó nyár lesz ez a magyar csapatsportok szempontjából. 🙂

    • Pásztor László

     Szerintem a fiúk nyernek Rióban, a lányok minidg neccesek. De talán ez a siker őket is felbuzdítja. Sajnos a kézisek eléggé megrekedtek.

     • Mainpieeater

      Hát a fiúknak addig lesz trieszt meg egykét minitorna összecsiszolódni és feljavulni emberelőnyben, a lányoknál meg a szintentartás meg az emberhátrányos védekezése “összeszedése” még ami hátra van, de valószínűleg mindkét csapat az érmes helyekért küzdhet. A fiúk addigra reálisan a 2.-3. legerősebb gárda lehetnek. Szerbia és Montenegró előttünk jár, az Olaszok és a Horvátok mögöttünk (attól is függ, hogy Obradovic, Muslim és a többiek felépülnek-e déli szomszédainknál), Görögök valahol ott mint mi, az oroszok meg a zusa kapaszkodnak rendesen, szóval ott is több esélyes de valószínűleg a Szerb-Montenegró-Magyar hármasból fog kikerülni a győztes. A lányoknál meg mindig lutri. Jók a hollandok, az amcsik, a spanyolok, olaszok, görögök, ausztrálok és újabban kína is, de az oroszok is be-be zavarhatnak 1-1 meccsen. Azt sokkal nehezebb megsaccolni, hogy ki lesz topformában és ki nem, de most az USA-ra és Hollandiára tennék pénzt, ha muszáj lennék.

      Kézilabdában meg Dujsebajevnek kell egy kis idő, hogy összerakja a fiúkat, a következő 1-2 év valószínűleg erről fog szólni, legalábbis remélem, hogy van hová továbblépni. Női kéziben meg rengeten kurvatehetséges fiatalunk van, ott is jó lenne lassan valami kiemelkedőt elérni. 🙂

     • Pásztor László

      Én csak azt furcsállom a kézis fiúknál, hogy ott van Dujsebajev, van egy elképzelése, és valami elképesztő hogy mennyire nem próbálják ezt megcsinálni a srácok. Néztem a dán meg az orosz meccset is, és valami elképesztően szar a támadásvezetés. Mintha a MU-t nézném, csak 6 a 6 ellen, néha kijön a lépés a beállóra, vagy valaki átlövi. Egyszerüen az edző nem tudja átadni azt, amit akar. Nem fogja bírni a vezetőség ezeket az eredményeket. Pedig érthető lenne adni 2-3 évet a kapitánynak, de nem fognak.

     • Mainpieeater

      9! tapasztalatlan játékos van a keretben, szerintem mindenki tudta, hogy itt még nem ehetünk meg sok sót, ez Dujsebajev első nagy világversenye ezzel a csapattal és ehhez képest szerintem nem vészes a dolog, legalább a játékosok akik a csurgó-szeged meccsek színvonalát évente 3x látják, azalatt meg magyar szinten is gyenge csapatok ellen játszogatnak csak megszedik magukat tapasztalattal. Talant beadja az EB után a lemondását, hogy a szövetség eldönthesse-e, hogy ezen az úton menjen-e tovább a válogatott (azaz folytassa a möster, aki amúgy nem mutogat ujjal másokra -lsd fociedzők-, hanem minden vereséget és rossz eredményt magára vállal teljesen, ami nekem gecire szimpatikus), vagy inkább kezdjen el egy másikat előről. Szimpatikus lépés, remélem megtartják. 🙂

     • Pásztor László

      Én is remélem, hogy megtartják, nem vagyok ellene, tökéletesen értem miért olyan a játék, amilyen. Csakhogy a magyar vezetés, legyen szó fociról, kézilabdáról, bármiről, soha nem a türelméről volt híres. Bár azt se értem meg soha, hogy miképp irányíthat egy edző több ciklusban is nemzeti csapatot, lásd Németh András, akinek minden vereség után az jön ki a száján, hogy nem érti, a lányok miképp nem adták ki a 100%-ot. Ugyanaz, mint a Mezei a tésztájával.

    • crpa7

     Le a kalappal. Hatalmas teljesítmény volt, főleg amit az olaszok és a hollandok ellen nyújtottunk, ember feletti. Azt azért nem merném leírni, h örömteli nyárunk lesz a csapatsportok tekintetében, mert bár a vízilabdások most tényleg mindkét nemben végső sikerre is esélyesek, de kézilabda nélkül nem lesz az igazi Rio.

     • stanleykubrick

      Majd jönnek az úszók, kajakosok, a meglepő birkózó teljesítmények és vívók…

     • crpa7

      igen, én is rájuk számítok. Meg úgyis foci EB-t nyerünk, senkit nem fog érdekelni már utána, h az olimpián, h szereplünk.

     • Mainpieeater

      Szerintem ha egy meccset megnyerünk is nagy eredmény lenne az EB-n, de pl ha kiesünk két döntetlennel meg egy vereséggel is azt lehet mondani, hogy szépen helyt álltunk. 🙂

     • crpa7

      persze. a nagy zakókat kerüljük el és én már elégedett leszek.

     • Mainpieeater

      lesz helyettük fociEB. A kézilabda meg most éppen mélyponton van, de én bízom a srácokban és a csajokban, hogy pár év és a fiatal generáció (akik most elég jó edzők keze alatt növekednek és van egykét oltári nagy tehetség köztük) képes lehet kiugró teljesítményre, ugyanúgy mint ma vagy tegnap, vagy tegnapelőtt a pólós csajok. 🙂

     • crpa7

      A nőkben én is bízok, de oda kéne egy edző. De amit dujsebajev leművel a srácokkal az siralmas. Értem én, h csapatépítés, rutintalanok, fiatalok, de azért ez így nagyon durva. Még szerencse, h vizilabdában most nagyon helyre állt világ rendje, különben nagyon magam alatt lennék.

     • Mainpieeater

      azért Benedek és Bíró két top edző, ott attól nem kell félni, hogy ezen múlhat akármi is. A fiúknál ln még várnék egy évet mielőtt leveszem Dujsebajevről a keresztvizet, nem egyszerű nulláról újrakezdeni mindent, remélem, hogy az élet őt igazolja és igen tényleg kéne egy jó edző a női csapat élére. 🙂

     • crpa7

      persze, a vizilabdás edzők abszolút jók, én a kézilabdás edzőkre gondoltam….

     • Mainpieeater

      Tisztában vagyok vele, csak hozzátettem, hogy ott azért pörögtünk megint fel, mert elég jó edzőink vannak, habár tegnap véletlenül az enesó kommentszekcióra tévedtem és láttam, hogy egyesek bendeket fikázzák, hogy “csak” elődöntőig ment a csapat…

 • mddnszksz

  edzésen a pálya felé menet mellélép a futópályán és kimegy a bokája. belső-külső szalag szakadás illetve törés. 5 hónap rehab…
  viccet félre téve egy szezonban lenne 15 meccse amikor nem sérül meg és kiderülne h lehet-e rá építeni a jövőben, dehát nincs
  https://twitter.com/PhilJones4/status/690566037075525632

  • infinite_red

   tényleg, neki minek új csuka? 1 kitartana neki egész szezonban

   • Moyes Story

    asszed felveszik kétszer ugyanazt?

   • EZS

    miért, ez cipő??

    • infinite_red

     mamusz

    • Kleinheislerlin

     Egészen minősíthetetlen, kajak 1-2 év és ez lesz a 50.000-es stoplis. (kép)

     • mddnszksz

      fűzővel meg a bokafix nélkül nekem bejönne

    • ezraharrari

     ha gyerekként ilyen csukát kérek születésnapomra, lehet, hogy kitagadnak 😀

     • ketomika22

      amúgy kíváncsi vagyok hány gramm lehet ez a cipellő.. kb. 100se

     • ezraharrari

      hát nem egy munkavédelmi bakancs

     • ketomika22

      az tuti

     • EZS

      😀

  • jones a mi liverpoolunk. majd jövőre

   • infinite_red

    ja és mint a pudlinál, jonesnál is tudjuk, h jövőre se lesz sehol

  • reelbeba

   bruhaha

  • stanleykubrick

   2-3 évet még kellene, hogy kapjon, még mindig csak 23 éves, Smallingnak is kellett némi idő. Nagyon szorítok neki, de nem áll jól a szénája.

   • Fish08

    Már nincs Fergie, és évtizedekre edző, hogy egy reménységünk 22-23 éves kora fölött éveket kapjon :/

    • stanleykubrick

     Szerintem ez minden normális klubnál kijár majd egy játékosnak, főleg, ha sokat nem játszott előtte. Bizonyítás nélkül nem fognak elzavarni egy 23-24 éves játékost, egy 25-26 évest már igen, főleg, ha nem játszik stabilan és még sokat is sérült. Ennek lett Rafael és Evans is az áldozata.

     • Fish08

      De jelenleg a játékospolitikánk minden csak nem normális. Mármint, oké, az átigazolások nagyrésze fasza, de ahogy ki lettek pakolva akik nem kellettek Lallernak…

   • mddnszksz

    én is szeretném ha egy majdnem teljes angol védelem + Durmi állna Dávidka előtt. Ha szezonon 70-80%-ában egészségesek tudnának lenni akkor a következő 5-7 évre meglenne a védelem fixen

 • reelbeba

  Ugye van rá esély, hogy Fellainit eladjuk még ma éjjel?

 • Rio

  http://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/transfer-news/manchester-united-transfer-news-martins-10774756

  Ömm.

  Martins Indi: hát ő is inkább középső védő, mint szélső, nem? Plusz kissé fegyelmezetlen.
  Rodriguez: luxus lenne két szuper balvédő, ha jön, Shaw-nak kb. vége.
  Janmaat: one-hit wonder, még a ‘Castle-ből is kilóg, lefelé
  Fabinho: lutri, de van benne fantázia
  Evra: imádnám!

  • Newton_heath

   Egyetértek. Mondjuk Fabinho szerintem kurva jó, túl jó Darmian mögé.

  • mrmojo

   debuchy el akar menni wengeréktől , ő is szóba jöhetne

 • saltanus

  D. Drinkwater is megemlitenem igaz h nem tavaly adtuk el de a mostani Leicester City egyik alap embere….

  • bfgbobo

   Matty James is
   A különbség az hogy mi nem a PL. középmezőnyét célozzuk meg minden évben, hanem a bajnoki címet

   • saltanus

    oke de meg sincs egy epkezlabb CM ünk…

 • infinite_red

  csori Bogdán 🙁 kép

 • fella

  nemtom mivel lesz jobb egy random szélsővédő, akinek 3 hónap megszokni a csapatot, mint nyomni CBJ-t és Varelát. Will Keane-t viszont lassan megnézném felnőttben, az U21-es meccseken elég jól mozog.

  • stanleykubrick

   Hidd el, létezik olyan minőségi szélső akit megéri leigazolni.

   • fella

    Luckhurst szerint: Martins Indi, Ricardo Rodriguez, Janmaat és Fabinho lehet célpont. Janmaat nekem tetszett, esetleg Rodriguez is, a többit nem erőltetném.

    • Porter Ramsey

     Janmaat elég gyenge a castleben, pedig vbn ő is jóvolt.

    • Newton_heath

     Ezek vagy túl jók Shaw és Darmian mögé, vagy túl gyengék… 🙂

     • stanleykubrick

      Szerintem most már egy korrekt, megbízható létszámerősítő is sokat jelentene, főleg a balon, 15 meccset kell lenyomnia, erre egy Janmaat jó lehet, filozofi kompatibilis.

   • Newton_heath

    Szerintem nem szélső védő kell, hanem inkább belső védő…Ha hozunk egyet akkor még mindig elfér egy nyáron, különösen ha Jones-nak megköszönjük

    • stanleykubrick

     Az is kellene, de jelenleg a szélső védők vállalhatatlanok. Darmian jó lenne, ha stabilan jobbos lehetne és innentől pedig vége van a dalnak. Mert se CBJ, se Varela nem komolyan vehető szélső opciók. Young, Valencia nincs és Rojo sem lesz még egy ideig. Blind meg kitolhatatlan, mert akkor senki nem marad középre és nem lehetne alkalmazni kipakolva sem, mert akkor a nyelve a földön fog lógni és ott lesz mellette a teljesítménye is. Így se pihen se ő, se Smalling semmit.

     • Newton_heath

      Darmian jobb szél, baloldalra meg Blind, ha jön egy belső védő…

     • infinite_red

      engem blind balon se győzött meg, rojo szintekkel jobb nála. beugróként rendben van, de amúgy elég semmilyen, sajna, pedig nagyon kedvelem

 • Csordás Adrián

  Azt írtam tegnapelőtt hogy szívesen olvasnék egy pár soros írást a távozókról, szóval köszi, jó lett 😀
  Ezek után szívesen olvasnék egy pár soros írást a Southampton elleni (bajnoki címünkben kulcsszerepet játszó) győzelemről és Lajos szezon végi távozásáról.

 • bfgbobo

  basszameg azt hittem ma játszunk a Derbyvel és jövő szombaton a Sotonnal

 • fellasz

  Svájnival mivan? még mindig sérült?

  • csinibob

   Kellett a játéka a sheffield ellen. Hiába, a nagy rangadók neha áldozatokkal jarnak. #bazdmeglajos
   Pedig elvileg mar a múlt heten edzett.

 • csinibob

  A mostani press conference-ből is annyi jott le, hogy Januzaj ül majd a padon Pereira mellett, Fella meg továbbra is szervezi a játtékot.

  • stanleykubrick

   És imádkozzunk közösen, hogy Smalling le ne sérüljön vagy 2 hónapra.

   • Kleinheislerlin

    Max beáll van Gaal

    • stanleykubrick

     Ha lesérül, nekem is muszáj lesz.

     • Kleinheislerlin

      Jó vagy seprűben?

  • mrmojo

   meg lajos januárban akar venni egy szélsőhátvédet

   • stanleykubrick

    “This is why we have to look in this transfer period for replacements. The difficulty is that we ask for a level and the clubs do not want to sell in this period. That is our problem. We are looking but it is not so easy. Nobody can understand that because [people think] it is easy and it is not so.”
    Bele kell húzni akkor.

   • csinibob

    Az nem fog megtörténni 😀

   • Rio

    Just in fuckin’ time. Fel evet kesett vele.

  • Yossuf_84

   Egyértelmű holnapra. (kép) Talán Mata helyén Lingard.

   • csinibob

    Erdekes lesz, hogy a soton mennyire akar majd buszozni, mert, ha igen, lesznek gondok. Szerintem Mata kezdeni fog most.

    • Yossuf_84

     Ha csak Fella nem az Empoli ellen játszik már holnap este. 🙂 Az viszont borítana mindent. :))

     • csinibob

      Kizártnak tartom, hogy bárkit is eladnank, annyira vékony lett a keret. Fellaért meg senki nem fog 20 millát adni, plane nem csóró Milan.

     • Newton_heath

      Csóró milán-nak nyáron a nettó költése játékosokra 80 millió öjró volt

     • csinibob

      Beletolt valami ázsiai vállalkozó annyit. Előtte meg lehet nézni, hogyan üzleteltek. Nem fellara fognak 25 millió eurót kiadni.

     • mrmojo

      nem csóró csak ilyen bertolaccikra dobnak ki 25 milliót

     • mrmojo

      úgyhogy fella maximálisan illik a transfer policy-be

    • Yossuf_84

     Ezt a soton-t ha buszoznak ha nem, mindenképpen el kell holnap kapni. Ez nem a tavalyi soton.

   • Golf

    Könnyű dolgod volt, nincs is más épkézláb játékosunk. 🙂

    • Yossuf_84

     😀 😀

    • Yossuf_84

     Tessék! 😀 (kép)

     • Golf

      Jó hát kihagytad Fellainit, komolytalan az egész. 😀

     • RedDevil4life

      Ez így nagyon unortodox. 😀

     • Yossuf_84

      Pont ez a lényeg. 5 Védekező, 5 Támadó. 😀 Ha nagy gáz van elől, fel lehet frissíteni egy Keane-el elől, persze szigorún Morgan helyett. 😀 😀

   • Csordás Adrián

    CBJ43 holnap zsebre teszi Manét

   • infinite_red

    de gea – darmian, smalling, blind, CBJ43 – morgan, ander – mata, pereira, marci – roo

  • Moyes Story

   te már érted a filozofit

 • bfgbobo

  A szomorú helyzet az hogy mindannyian rászolgáltak a távozásra

 • csinibob

  Rafael a franciáknál bizonyítja, hogy nem top szint. Evans nem hiányozna egyaltalan, ha nem lenne 2 CB mínuszunk, illetve McNAir csak egy kicsit tudna hozna az elvárhatót. RvP a 4-2-3-1-ben fel sem merülne, ha depay formában lenne. Financiális okból es sérülések miatt erteto, hogy nem marasztalta. Di Maria-t megvenni nem kellett volna, latszott rajta, hogy nem kedveli a hideg, esős esteket Britanniában. 🙁

  • saltanus

   miert a mostani RB top szintek?

   • csinibob

    Darmian bármikor hasznosabb nála. És még valencia is ki tudta szorítani, szóval nem kérdés a váltás jogossága.

    • saltanus

     de top szintnek nem mondanám egyiket se…. szal nem egy Gery Neville egyik sem, nalam meg azert ott kezdodik egy top szint (vagy lasd. Ivanovic,Alves,Ramos,Clyne is az lesz szerintem )

     • csinibob

      Ramos mar egyértelműen CB, őt ne keverjük ide 🙂 de a top szint valahol Azpi, Lahm es Carvajal lehet. ok tudnak támadni es védekezni egyaránt. Iva láthatóan idén öregedett meg, legalábbis ezt állítják a kollégák. Alves meg támadni félelmetesen tud, de a Pl-ben halálra kontraznak ilyen stílussal. En azt mondom, hogy egy megerősödött Darmian nem lesz rossz azon a poszton, plane, ha a másikon oldalon Shaw van.

 • Yossuf_84

  Nekem Berba hiányzik. Imádtam a palit! Örök emlék a liverpool ellen szerzett ollózós gólja.

  • Kleinheislerlin

   Akkor ugye a nagy ellenérv az volt, hogy lelassítja a támadásokat minden tekintetben, de azt mondom amilyen pokoli tempót diktálunk manapság, kulcsjátékos lehetett volna a MOSTANI lassú csapatban.

   • Yossuf_84

    34 évesen simán kezdhetne! 🙂 El kell hozni görögből.

   • ketomika22

    nagyon illene a mai rendszerbe. szerintem van Gaal is imádná. meg én is

 • Fish08

  Rafaelt és Borsót nagyon bírtam, és kövezzetek meg, de Evanst is. Felemás érzés hiányolni őket, ugyanakkor örülni, hogy most jól megy nekik az új helyükön.

  • Clement7

   Rafaelnek mi megy jól?

   • Fish08

    Legalább játszik.

    • Clement7

     Hát sajnos ez sem igaz, mert a 18/31 jól hangzik, de abból csak 11-szer volt kezdő, és akkor is volt alkalom mikor lecserélték. Biztos jobb, mint az itteni 5/50 mutatója, de tényleg igaz volt h nem színvonal már egy ideje.

     • ketomika22

      az a durva, hogy láttam, hogy volt winger 433-ban, ami azért nagyon durva tőle… szegény srácot is tönkretették a sérülések. pedig nagyon jó lehetne

     • Clement7

      voltak durvább posztjai Fergie alatt is szerintem

     • Fish08

      Mint a belső középpálya? 😀

     • ketomika22

      dehogy voltak. 1x volt kp. 45 percre

     • Fish08

      Többet játszik mint nálunk, ez már előrelépés 🙂

 • mrmojo

  Én azt nem tudom megfejteni hogy kagawát anno miért úgy küldte el hogy tétmeccsen ha jól emlékszem nem is próbálta ki

  • kagsi v mata, választani kellett. innen 10ből 10en matát választanák, jogosan

   • mrmojo

    arról beszélek hogy esélye sem volt kagawának bármit mutatnia lajosnak , az szólt mata mellett hogy 30 millióval drágább volt

    • bfgbobo

     volt 2 éve a japánnak hogy villantson valamit a PL-ben
     lőtt egy mesterhármast a Norwichnak és annyi volt

     • mrmojo

      csak nála gyengébb játékosok is kaptak egy évet arra hogy mutassanak valamit , ezt pofázom fentebb is , köszönöm hogy tájékoztatsz

     • bfgbobo

      az nem fordulhat elő hogy Kagawa akart menni
      bármi van, Lajos a geci

     • mrmojo

      Előfordulhat , főleg miután feltételezem (lehet hogy tévesen) közölték vele , hasonlóan hernandezhez , hogy van 1% esélye a csapatba kerülésre független mindentől. Ettől függetlenül tény , hogy 2 év volt hátra a szerződéséből , és komikus 5.8 millió fontért passzoltuk el , tehát valszeg a klub sem nagyon ragaszkodott a kis japóhoz.

     • Kleinheislerlin

      Kagawa egyik fő gondja az volt hogy balszélsőt játszott nálunk. 10-esbe nagyjából 2-3 alkalommal játszott max..(most nem tudom felidézni hogy pont a Norwich ellen az volt – e).

   • infinite_red

    egyik meccsen moyes alatt (talán castle ellen idegenben) úgy álltunk fel, h mata-kagsi-janu-chicha és ha jól emlékszem 3+ felett rúgtunk, szóval a pályán volt mindkettő, mégis “elvoltak”

  • Ő is játszott a Dons ellen.

 • ezraharrari

  ja igen, nem írtam bele, de nekem egyikük sem hiányzik

  • Newton_heath

   Mondjuk ez akkor lenne érthető, ha azok akik itt vannak azok, magasabb szintet kísérelnének minőségben…De hát nem így van.

   Nekem némelyikük nagyon hiányzik, akik itt maradtak, azoknak kevesebbet jelent a klub..Egy szóval jobban elviselném a zsoldosokat, ha jobbak lennének…De nagyon kevesen bizonyítottak.

   • ezraharrari

    nem erről van szó, egyszerűen Lajos annyira sikeresen filozofálta meg a csapatot, hogy akármennyire is kötődtem érzelmileg Rafához, vagy Chichához, nem hiszem, hogy sokkal jobbak lettünk volna velük, mert szerintem a fos játék nem elsősorban a keretben gyökerezett, akkor meg már inkább legyenek sikeresek olyan helyen, ahol szükség is van rájuk

  • stanleykubrick

   Azért egyszerre elzavarni a Falcao, RvP, Chicha hármast és ugyanez igaz a Blackett, Rafael, Evans trióra is. Mert Lali nagyon kalkulált, hogy egy játékos tudjon több poszton is játszani és erre majd Blind, Darmian, Young, Valencia, Martial, Fellaini, Herrera majd jó lesz, csak hát ugye sérülések, fos teljesítmény, formahanyatlások…

   • Yossuf_84

    Falcao-nál látjuk, hogy nem fekszik neki a PL. Valóban nem, tehát Ő érthető. RvP-vel szerintem összezörrent, így neki sem volt maradása. Chicha-t nem értem… Bár érkezett Marcika, de akkor is. Rafael, (jött Darmian, Valencia kiegészítő), Evans szerintem érthető, de hogy Blackett-et miért??, azt nem értem. Az nekem óriási kérdőjel… Főleg mert amennyit a Celticben játszik, nálunk is játszott volna. Sőtt…

    • stanleykubrick

     Fosu-Mensah, Tuanzebe hátvédsorra vágyunk.

     • Yossuf_84

      Ordít a keret értük… :)) Mondjuk én nagyon támogatom a fiatalok beépítését a csapatba. Ez a tulajdonsága nagyon tetszik Lallernak. Azt ki is fújt.

    • bfgbobo

     Falcaonak nem a PL nem fekszik, hanem a térde
     Blackettnek kellett a kölcsön, hogy stabilan játszon, de simán visszahívhatnánk

     • Yossuf_84

      Mikor egészséges volt, akkor sem játszott. Blackett pedig szerintem, nálunk stabilan játszana most. Mert jobb esetben a padon, rosszabb esetben ott sem. Na még ez egy óriási kérdés számomra, miért nem hívja vissza? Vagy valóban ennyire nem lenne jó player?

 • United82

  Biztos velem van a baj ,de gyakorlatilag senki nem hiányzik a felsoroltak közül. Mindenki elküldése teljesen jogos volt és érthető, max a pótlás lehetett volna kicsivel jobb, bár max itt is csak a CB poszton volt hiányérzetem, az sajna nem volt előre kiszámítható h Memphis ekkora flop lesz idén. Senki miatt nem sírok aki elment.

 • Louis van Gaal tells #MUTV Ashley Young has a severe groin injury and will be operated on. The #mufc winger will be out for “a long time.”

  nincs jones+svejni, adnan viszont elméletileg már játszhat

  • stanleykubrick

   Szóval a védelem bevethető tagjai: McNair, Darmian, CBJ, Blind, Smalling. Hell yeah! Nem, szerintem se igazoljunk senkit.

   • United82

    Egy CB kéne. Stones v Laporte mint labdával jól bánó CB aki tud irányítani hátulról elérhetőek. Ok 40-50milkák de ki kell fizetni és Blind mehet idén balra LB-nek és akkor nem CBJ-t kell nézni. Ki kell pengetni ennyi pénzt, ennyibe kerülnek, valamelyiket be kell zsákolni és kész.

    • stanleykubrick

     Young így felejtős kb. márciusig, Valencia dettó márciusban jön vissza, Shaw maximum pár tapsoltatós percet játszik az idén, Jones komolyan, 50 perc foci, 4 meccs pihenés. Egyedül Rojo fog ebből a brigádból visszatérni és a fentebbi névsor meg igen mókás. Jah, még van egy Varela is. Éljen majd a Varela, Smalling, Blind, Darmian védelem egy City, Arsenal, Spurs, Leicester ellen…

     • United82

      És akkor ott van az EL is, amiben azért 1-2kört csak megyünk, azaz kéne rotálás is 😀 Remek kilátások 😀

     • stanleykubrick

      + az FA Kupa…

     • United82

      Ok de FA hétvégén van, ok lehet az miatt hétközbe csúszik egy PL meccs, de az EL biztosan hétközben van , sok utazással és utána PL meccsek. Ok persze ha Derbyben hozzuk a 0-0t,akkor hétközi ismétlés lesz 😀 😀

     • Yossuf_84

      Senki nem mondta, hogy UNITED szurkolónak lenni megnyugtató… :))))
      Nyugi, idén szerintem kihordok még egy-két strokot lábon… :)))

     • Yossuf_84

      Nem gondoltam volna, hogy Young ennyire súlyos… 🙁 Bár, nem is hátvéd… amúgy…

     • stanleykubrick

      Meg, ha még most műtik, lesz abból április is, Rojo esetében is az volt, hogy január vége, most meg már márciusnál járunk.

     • Yossuf_84

      Rojo elméletileg 3. hete folyamatosan edz. Legalább is ezt posztolja instára… Akkor viszont jó lenne, ha elkezdeni a csapattal is edzeni. Pedig titkon reménykedtem benne, hogy a Derby ellen láthatom. Akkor ez holnap egyértelmű, hogy Darmian-Smalling-Blind-CBJ43 lesz.

     • stanleykubrick

      Van Gaal is still without long-term injury absentees Luke Shaw, Marcos Rojo and Antonio Valencia, with neither Shaw nor Valencia expected to return until April at the earliest, and the likelihood is that they will not play again this season. Rojo meanwhile is not due back from a dislocated shoulder until next month at the earliest.

     • Yossuf_84

      Akkor módosítanék, baszott sokáig (ha meg nem sérül valamelyik), ez az alap 4-es lesz hátul.

   • Newton_heath

    És mi van Rojo-val? Az physioroom-on nincs a sérültek között már.

    • United82

     Túl sokat ugrált az Anfielden, pihennie kell 😀

    • stanleykubrick

     A huzamosabb ideje rokkantakat már nem is számolják. Ismeretlen a visszatérési ideje.

   • Roland

    1-2 napja azt nyomatják twitteren, hogy Lajos nem igazolhat senkit januárban. Inkább védők terén érvágás, az, hogy 3 játékost is meg kellett műteni (+ most már Young-ot is, 4) és közel fél évre kidőltek. Mondjuk kicsi CBJ egész ügyes eddig, plusz én Varela-t sem tartom reménytelennek, viszont CB-k terén szerintem sose voltunk meg, sajnos Jones idén is használhatatlan.

    • stanleykubrick

     Ha hatalmas mákunk van, akkor egy Darmian, Smalling, Jones, Blind négyes kihúz 6-8 meccset zsinórban, viszonylag jó teljesítménnyel és akkor talán Rojo és Valencia benézhet kiegészítőnek lassacskán, de előbb lesz Carrick és Fellaini középhátvéd. Ezt elkúrtuk. Örüljünk a top 4-nek ilyen védelemmel, ha meglesz.

     • Newton_heath

      Ez egyébként LvG felelőssége, már augusztusban is látható volt, hogy a védőink injury record-ját figyelembe véve gond lehet…

     • Yossuf_84

      Ezt nem mi kúrtuk el, ezt LvG kúrta el. Kezdésként azzal, hogy Blind-ből, (szerinte) KH-t “csinált”…

    • Golf

     Ha nem igazolhat senkit, akkor hogy várják el tőle a top4-et vagy egyáltalán bármit, mert most már nem csak minőségre, de mennyiségre sem vagyunk meg.

     • infinite_red

      szvsz kölcsönvenni is lehet, lajos kinézhetne szezon végéig egy CB-t, aztán nyáron lajos out, stones in

    • Achi Mike

     Ez elég vicces. Ha nem bíznak benne rúgják ki a faszba, ha meg igen, akkor hagyják igazolni. Értem, hogy nincs jobb most a helyére, de annak mi értelme van, hogy végigszenvedjük ezzel a védelemmel illetve csatár “sorral”, a szezont, majd megint kikötünk a 7. helyen?

  • Most már vajon igazolunk egy jobbhátvédet?

   • stanleykubrick

    Bármilyen hátvédet!

    • Golf

     Bárkit! 🙂

  • fráki

   a mocskos NSO megijesztett, hogy “hosszú időre kidőlt a MU támadója.” már aszittem Martial, de azért Young is elég nagy baj. csak azt nem tudják, hogy a jö öreg Esli Jung védő!

 • Fructie

  Érdekes cikk, de nem szabad semmilyen következtetést levonni a számokból. Mind megkapták nálunk a lehetőséget, és a listáról csak RvP volt az aki nálunk is letett valamit az asztalra, és még simán maradhatott volna 1-2 évet. Az, hogy cicha mennyi gólt rúg németben…nálunk nem tudta levenni a labdát, és gondolom padozni sem akart. szóval ez van. Egy valakit hiányzik, Fergie legnagyobb hibája: POGBA. Na őt lehet sajnálni, mert esélyt sem kapott!

  • Golf

   Az örök klasszikus Pogba, aki beállva 5 perc után a seggén vette a levegőt, hagyjuk már. Az öreg hibázott, de Pogba sem volt az a türelmes szűzlány típus.

   • Fructie

    Figyelj, nincs mit mondjuk…Nézd meg most Pogbat! Csak kussolni tudunk, nagyon elbasztuk…Ez az ember hamarosan aranylabdáért fog vetekedni, és ott volt nálunk ingyen:((((((Ezt sosem fogom feldolgozni

 • Golf

  Szerintem kicsit megszaladt a ceruza Lui kezében, amikor a játékos listát nézegetve próbálta kihúzni azokat a neveket, akik nem filozofi kompatibilisek. Ez van, túléljük ezt is.

  • Fructie

   Én örülök, hogy elzavartuk az összes olyan embert, akiken sírtunk/nevettünk már évek óta.

   • Golf

    Nem is az a kérdés, hogy idevalók vagy sem (mert tudjuk hogy nem), hanem lassan az, hogy Ödönke játszik az U7-ből vagy olyan aki látott már felnőtt meccset is.

 • fráki

  nekem nem hiányzik közülük Cleverley, Nani és Evans.
  viszont a Stretford Endes közösség nagy részével ellentétben én hiányolom Van Persie-t. még a rossz idényeiben is rúgott 12 PL gólt Moyes alatt és 10 PL gólt van Gaal-os szezonjában. most mondja azt vki, hogy nem hiányzik minimum 10 gól? és kaptunk érte 4 millió Fontot…
  ezért is megfogtok lincselni: Di Maria 3 PL gól és 11 gólpassz a szörnyű idényében, mi lett volna ha hagyták volna, hogy hozzászokjon a PL-hez? helyette játszik Lingaard és/vagy Depay, illetve a utolsó Realos idényében középső középpályást játszott, mondjuk Fellaini helyett bőven elférne még oda is…
  Rafael: 2 millió Fontért ment el, vicc kategória, közben meg a legfontosabb BL meccsen nézhettük Varela-t jobb hátvédként…
  Chicharito: nem is mondok semmit, a számok magukért beszélnek. a tökéletes cserecsatár. most meg imádkozhatunk, hogy Rooney ne legyen fos és Martial meg ne sérüljön a szezon végéig. na fasza!

  • Porter Ramsey

   dimarianak már a hozzáállásával komoly problémák akadtak, egy pöcs volt.
   viszont RVP és chicha is bőven hozzátudott volna tenni az idei prodoktumunkhoz

  • csinibob

   Millió felett keresett havonta!!! Annyiért meg sok volt a sérülés es keves a gól.

 • Achi Mike

  Én Chichat akkor is nagyon sajnálom. Értem én, hogy Lajosunk nem szereti a gólokat, de sokszor milyen kurva jól jött volna. Meg persze bírtam is a fejét, jó srác.

  • Fructie

   Valamit mindenki elfelejt. Mi van, ha Lajos megtartotta volna padra, de ő inkább játszani akart…akkor ez nem Lajos hibája!!!!

   • Achi Mike

    Semmi nem az ő hibája, minden csupán a szerencsétlen véletlenek kiszámíthatatlan összjátéka.

    • Fructie

     Na jó, mit akarsz mondani? Chicha egy kezdő szintű csatár a Unitedben? Ne csak kötekedj, hanem írd le amit gondolsz.

     • Achi Mike

      Kötegszem itt van Gaal-al már augusztus óta, de még nem reagált semmit a gyáva. Arra gyanakszom, hogy nem tud elég jól magyarul, vagy nem olvassa a blogot, de ez utóbbit kizárom, ezt a blogot mindenki olvassa. A Chicha ügyben a 8-as számú Hal kollégához csatlakozom.

   • Fish08

    Ha Laller azt mondta volna neki, hogy maradhat, és játszhat ésszerű mennyiséget, akkor szerintem nem lépett volna le. Ő volt az aki még kölcsönbe is elment, Welbeckel ellentétben.
    Borsó LvG hibájából ment el, és ezt csak azért nem sajnálom annyira, mint kellene, mert végre játszhat, és megmutathatja mit tud, megérdemelte már a kezdő szerepet.

    • Fructie

     Nálunk is meg tudta volna mutatni…de nem tette. Kevés volt PL-hez, Csak magát okolhatja, nem Lvg-t

     • Fish08

      Érdekes, Fergie alatt ment neki 😉

     • Fructie

      ment neki? a padról ment neki csak…amit nem hiszem, hogy annyira élvezett volna egész karrierje során. Talán egy meccs volt amit végigjátszott és jól is játszott. Amúgy mindig csak a padról volt jó.

 • stanleykubrick

  Rafael annyi ideje volt sérült, Evans annyi ideje volt szar, hogy megértettem, hogy elpasszoltuk őket. Nanit picit sajnáltam, de ő sem nyújtott túl értékelhetőt az itt léte utolsó két évében, Hernandezt is azért kellett volna megtartani, mert mindenkit elzavartunk már. Fura, hogy néhány játékost meg kölcsönadtunk a semmiért, alig játszanak stb. és vissza is jöttek már néhányan, ezeket sikerült elbaszni. Némileg gyors volt a pucolás, ez Lajos sara. Lecsupaszodott a keret és különösen hátulról hiányoznak az emberek.

 • stanleykubrick

  Darmian azért ready mindenre. Kép.

 • Hamptitus

  Szegény Lindegaard :/ Az egyértelmű volt, hogy hosszú távon nem ő lesz a kezdő kapusunk, de hogy még a WBA-ban sem tud 1-es lenni az nagyon szomorú.

  A többieknél érthető a váltás, Hernández meg nem volt Lajos-kompatibilis.

 • h492019

  azért az érdekes, hogy elengedtünk egy-egy nem topclass, de kb. használható bal- és jobbekket és most meg támadók játszanak ezeken a posztokon…

 • lindegaard nagy talány, szerintem ennél sokkal jobb kapus

  • godlikezaza

   nem csak szerinted

  • ketomika22

   konkrétan nagyon jó kapus, sztem Pl-kezdő szint, egy alsóbb csapatnál.. viszont az a 2-2,5 év játék nélkül azért nem tett jót neki

 • h492019

  néhol fura, de lehet belőle 11-et összerakni.
  Lindegaar – Janko Evans Raffael James, Cleverley, Di Maria Nani, – Henriquez, Chicharito, RVP