Tulipán a kandallón

A nap már rég a horizont alá bukott, mire mindenki megérkezett, ezért az ablaktalan, poros pincében csak néhány gyertya segítette érzékeltetni a helyiség szűkös mivoltát, ahogy a nyálkás falakon pislákolva ugrált a halovány fény. Hivatalosan senki nem tudott a mai találkozóról, de egy ekkora királyságban nincsenek titkok, ezért a csőcselék a kastély leengedett rácsai előtt várakozott, egyelőre csöndben, csak az egymás után kialvó fáklyák sistergését lehetett hallani. Elfáradtak a napközbeni ordibálástól, azt skandálták, hogy ők is pont ugyanúgy el tudnák vezetni ezt a királyságot, mint azok, akik a trónterembe születtek, mégis vakok ülnek odabenn, gyáva némaságba menekülve, mintha a nép nem tudná magától, mit is kellene tenni.

ezra2

A Kistanácsot kivételesen nem a király hívta össze, egyrészt ő nem is tudott az összejövetelről, másrészt, ha tudott volna se érdekelte volna különösen, amíg a pohara soha ki nem ürül. És hogy a királyt látta-e valaki valaha józanul döntést hozni? Nos, az a históriás vagy írástudatlan volt, vagy nem létezik, ugyanis senki nem hallott ilyenről soha. Nem. A királyságot igazából a parasztok által csak „A Nyálképűnek” gúnyolt kincstárnok vezette, ő döntött élet, halál és pénz kérdésében, miközben napról-napra növelte a kamara kincseit messzi földről jött gyanús céhek adományaiból. De ma nem is az ő jóvoltából gyülekeztek a nemes urak ezen a késői órán. A ma este főszereplője már egy órával ezelőtt megérkezett a találkozó helyszínére és várakozott idegesen a Kistanács többi tagjára. Egy ismeretlen történetíró meg nem nevezett forrásai szerint a következő személyek jelentek meg aznap (leírását kezeljük forráskritikával, a kor tudósítói ugyanis közismerten megbízhatatlanok voltak):

 • A kincstárnok, Erdőőr gróf
 • A kancellár, von Grál
 • Az alkancellár, akit krónikásunk csak „a férfinek” hív
 • A gárdakapitány, Rónai úr.

Hitelesnek tűnő források szerint hollót küldött még a tanácskozásra a két agg lovag, az egykori gárdakapitány és a korábbi kancellár, Ser Robert és a Borviráglovag, ezen információkat azonban szintén óvatosan kell kezelnünk, minthogy a két öreg lovag csak a Nagytanácsban kapott helyet, így egyelőre tisztázatlan a Kistanácsban való részvételük lehetősége. Azt azonban az összes krónikás egyhangúan írja le, ami a tanácskozáson történt (nem kizárva, hogy mindegyikük egyetlen tollnoktól vette át aztán a következőket.)

A kancellár, miután mindenki helyet foglalt, felállt és röviden köszöntötte a megjelenteket, és köszönetét fejezte ki a kincstárnoknak, hogy a király bevonása nélkül kerülhetett sor a tanácskozásra, majd a szuvas diófaasztal végében lévő székébe ült, és a tárgyra tért.

– Amint, azt tudjátok – kezdte először halkan, de határozottan –, az adminisztráció haldoklik. A kormányzást számomra ismeretlen erők akadályozzák, minden próbálkozásom kudarcot vallott. A királyi gárda képtelen ellátni tevékenységét, holott a kincstárnok úrnak hála anyagi korlátaink nincsenek, a bűnözés azonban eddig nem ismert szintekre lépett. Az közeli hegyek orkjait ugyan sikeresen visszavertük az első betörésük óta, az öreg gyermekvadász boszorkánylovag viszont újra ébredezni kezd évtizedes álmából, az őszi betakarításkor tűzesővel verte tönkre a földjeinket, a gárda fele odalett, a nép pedig soha nem látott éhséget kellett hogy megismerjen. Hosszú egy év ez, és még épp csak elhagytuk a féltávot, a termésről már most lemondhatunk, a fosztogatás és betörések egyre gyakoribbak, az északi barbárok a legnagyobb túlerőnket verték szét legutóbb, a csőcseléket pedig nem elégíti ki, ha csak kisebb falvakat rohanunk le a kedvükért. A nép pedig éhes. A gárdakapitány a kezdetek óta az én utasításaimat követi, a felelősség csak engem terhel. Rosszul számítottam ki a tartalékainkat, a gárda fele hónapok óta az ispotályban, ha tavaszt a negyede túléli, már optimistán számolunk. A toborzás is kudarcot vallott, hiába szereltük fel a tanoncokat és apródokat lovagi fegyverzettel, ha még a kardot sem bírják el, nemhogy a páncélt. Ez is az én hibám, belátom. Mint ahogyan a stratégia is. Annyi ideig figyeltem csak a betörésekre, hogy mind a portyákról, mind az igazi hódításokról megfeledkeztem. A zsákmányról hetekkel ezelőtt mondtam le, de akkor még láttam esélyt a túlélésre. Ennek vége. Önként vonulok a bitóhoz, legyek én a bűnbak a nép szemében, s akkor talán a kincstárnok úr megmenekül. Fogadjátok hát el javaslatom!

A teremben csönd volt, az alkancellár szokás szerint most sem szólalt meg, még akkor sem, amikor a kancellár pofozni kezdte, a gárdakapitány pedig csak annyit tudott hozzátenni, hogy a jelenlévők nézzék meg az új csizmáját, amit a Pipakovács csak neki készített. De miután ez senkit nem érdekelt, a kincstárnok emelkedett szólásra. Minden hang után, mi elhagyta ajkait egy-egy csepp nyál hullott az asztalra, nem hazudtolva meg a nép által ráragasztott gúnynevet.

– Nemes. Nagyon szép. De szó sem lehet róla, öreg barátom. Mint tudod, kérésedhez a király jóváhagyására van szükség, amit az én szavam garantálhatna is neked, de még mit nem! – csapott az asztalra hirtelen. – Ezek után már gyengeség lenne minden beismerés. Nem. Végigjátszod a neked szánt szerepet, kedves kancellár uram, egészen addig, amíg azt nem mondom, elég! Persze… hahh… – nevetett önfeledten – nehogy azt hidd, hogy nincs már meg az új kancellár. Oroszlánvég korábbi elüldözött kancellárját már hónapok óta az otthonomban bújtatom, aki csak arra vár, hogy átvegye a helyedet. De még nem jött el az ő ideje. Nem bizony. A csőcselék még emlékszik az Oroszlánvárból kapott hírekre, ott a királyság nagyja éhen halt miatta, elfeledve a sok dicsőséges hódítást, melyet ő intézett az Ábráskirály nevében. De a hősi énekek soha nem halnak meg. Mindig marad egy-két dalnok, aki a régi idők dicsőségéről énekel majd, és nem is olyan sokára szépen újra mindenki együtt fog koccintani az oroszlánvári kancellár nevét dalolva. Ahhoz viszont, hogy a népnek újra nosztalgiázni támadjon kedve, teljes bukásra van szükség. És igen, kancellár uram, te fogod olyan romlásba dönteni a királyságot, hogy a nép magát az ördögöt is szívesebben lássa majd kormányozni, mint téged. Akkor, és csakis akkor engedem meg, hogy távozz. Sőt, hogy kívánságod végül teljesüljön, magam lököm ki lábaid alól a széket, hogy vastag nyakadon lant húrjaként pendüljön meg a feszülő kötél.

– De kincstárnok úr – vetette közbe a kancellár, de nem fejezhette be, ugyanis a kincstárnok folytatta.

– Csönd. Csöndben tűröd, amit mondok, a két lányod ugyanis már rég az őrizetem alatt áll – vigyorodott el bárgyún. – És még valami, ha a népben bármi kérdés merülne fel, nem gyengülhetsz el előttük. Határozott és arrogáns leszel, úgy még jobb lesz a kívánt hatás. Gyűlöljenek csak. Gyűlöljenek és kívánjanak a pokolba. Minél előbb, annál jobb. És most elmehetsz.

– Kincstárnok úr – szólt közbe az alkancellár – azt azért mondja már meg, mit üzent a két öreg lovag!

– Hát persze, barátom. – váltott negédesre a kincstárnok – Az oroszlánvári kancellár kinevezése ellen tiltakoztak és téged, alkancellár uram, követelnek a kancellár székébe, azzal fenyegetve, hogy száműzetésbe vonulnak, ha nem így történik. Vén bolondok. A királyi pecsét már tegnap óta szárad a száműzetésükről szóló dekrétumon…

A feljegyzésekben más nem szerepel a híres tanácskozásról. Illetve még valami. A gárdakapitány másnap azonnal festményt készíttetett az új csizmájáról és annak másolatait osztotta szét a nép között. Állítólag a Szent Ünnepen majd odaadja egy szerencsés szegénynek. Ez azonban már a legendárium része és nem pedig történelem…

 

Természetesen egy ezraharrari vendégposztot olvashattatok. Köszönjük a szerzőnek az újabb faszipántos alkotást! (A szöveg már február 20-a körül megérkezett hozzánk, de akkoriban épp elkezdett a csapat feltámadni, ezért inkább megvártuk, amíg újra felpattanunk a szopórollerre.)

 • reelbeba
  • reelbeba

   Ha más nem lesz, legalább bírózhatunk egy jót

 • reelbeba

  Volt már olyan a latyak-érában, hogy kétgólos hátrányból fordítottunk?

  • stanleykubrick

   Inkább minket vertek meg kétgólos előnyből.

   • reelbeba

    Vájá beírom az új poszthoz inkább

 • Porter Ramsey

  Midfielders: Dele Alli (Tottenham Hotspur), Ross Barkley (Everton), Eric Dier (Tottenham Hotspur), Danny Drinkwater (Leicester City), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Liverpool), James Milner (Liverpool), Raheem Sterling (Manchester City).

  akármennyire nincs formában carrick, a fentiek tényleg jobbak nála?

  • stanleykubrick

   Nem hívnám már be én sem 35 évesen…

   • Newton_heath

    Pedig nagyon kellene nekik egy passzolni tudó kp, mert azt senki nem tud.

   • Porter Ramsey

    tavaly az olaszok elleni meccs…

  • Angus

   Finoman szólva nem élete szezonja (tavaly sokkal jobb volt).
   Egyébként nem tudom hogy mit gondoljak Drinkwaterről.

 • stanleykubrick
 • sipi

  boldog Szent Patrick napot mindenkinek. basszuk ma meg a poolt én azt mondom! #kéjp

  • United squad: De Gea, Romero, Valencia, Darmian, Varela, Smalling, Williams, Borthwick-Jackson, Rojo, Schneiderlin, Schweinsteiger, Fellaini, Carrick, Lingard, Mata, Memphis, Martial, Rashford

   nincs blind, herrera

   • Moyes Story

    herrera-val csinálta a meccs előtti konferencet, a meccs plakátján is ő van, erre a keretben sincs

    • ha fella kezd, visszavonom a győztes tippemet

     • reelbeba

      Én smidfilddel kezdenék, de nem tudom svájni mennyire red zone

     • stanleykubrick

      Megmondta, hogy abban van.

     • Moyes Story

      nemtom mire számítasz

     • stanleykubrick

      Így, hogy nincs Herrera és Schweinsteiger is red zoneban van, Fellaini lesz a csapatkapitány is lassan. 😀

    • Newton_heath

     Valószínű megsérült…Nem hiszem, hogy a city-re tartalékol..

    • stanleykubrick

     Legszebb, hogy a mérkőzések előtti szokásos pinterest is vele van.

   • stanleykubrick

    Mennyire official ez?

 • Csordás Adrián

  Még hogy Tottinak Madridban volt a BL búcsúja… Az olasz lapok arról írnak hogy a nyáron Leicesterben köt ki 😀

  • KiB

   NSO átköltözött??

   • Csordás Adrián

    NSO is olasz lapra hivatkozik 😀

 • Sousaphone

  Igaz nso, de k..va jó! 🙂

  „Wenger pihenteti a játékosait a BL-ben, hogy koncentrálhassanak a negyedik helyre a PL-ben, hogy bejussanak a BL-be, ahol újra pihentetheti a játékosait, hogy koncentrálhassanak a negyedik helyre a PL-ben.”

  „Örülök neki, hogy kiestünk az FA-kupából, most már koncentrálhatunk arra, hogy negyedikek legyünk a bajnokságban.
  4rsene Wenger”

  🙂

 • crpa7
  • Fructie

   über lécci!

  • Achi Mike

   Nem lehetne ma estére kibérelni? 😀

   • filozofi

    mint valami ribancot?

    • Pepoka

     Nah nah a ribancok ingyen vannak. A kurvákért kell fizetni

     • Achi Mike

      És ő amúgy az is:D

 • crpa7
  • Roleee

   nem, City is Anglia megmentője.

  • stanleykubrick

   “Az angolok egy helyet elveszthettek volna, ha az olasz együttesek az előző idényhez hasonlóan most is jól szerepelnek a BL-ben és/vagy az El-ben.” Lényeg, hogy ez 2017-18-ban is változatlan marad, ami elég jó hír. Továbbá én nem látom az olasz klubcsapatok jó szereplésére a garanciát a jövőben és az is könnyen lehet, hogy még idén sikerül növelni az előnyt, pl. ha egy Pool bejut a négybe vagy egy City is mellé.

   • crpa7

    jaja

   • Newton_heath

    Idén kellene növelni, mert jövőre akár 2 angol kiscsapat is lehet a BL-ben…Mondjuk a city-nek akkor van esélye még egy kanyarra, ha a Benfica-t vagy a Wolfsburg-ot kapják…

    • stanleykubrick

     Szerintem egy Atleticot is verhetnek.

     • Newton_heath

      Szerintem nem..Tökéletes ellenfél Simeone-nak a city

     • crpa7

      áhhhh…szerintem esélytelen. az atleti sokkal jobb

     • Roland

      csak mennyire kapják őket szét nyáron? azért egy kanté, mahrez pótlása nem lesz egyszerű

     • crpa7

      persze…..a leszter fogalmam sincs, hogy mit fog kezdeni a BL-ben, főleg , ha bekerülnek egy halál csoportba

     • Pásztor László

      Bajnokkét első kalaposok lesznek, olyan halál csoportot nem fognak kapni. Bár érdekes lenne egy Leicester-Atletico-Napoli-Hertha négyes. Dárdai leigázná az egész csoportot 😀

    • crpa7

     miért? jövőre vardy meghódítja a BL-t is:D

   • a következő szezon lesz a döntő, ha ott betlizik a top4, lehet baj

    • KT

     Pláne úgy gázos, hogy Leicester meg a Spurs is egyenes ágon megy a BL-be valószínűleg.

   • Newton_heath

    Egyébként szerintem az sem elképzelhetetlen, hogy az UEFA ha bekövetkezne, hogy 3 angol indul csak a BL-ben, kibővíti eggyel a 4 csapatot indító bajnokságok számát 4-re..Egyre több hang van arról, hogy néhány nagy csapat európai szuperbajnokságot indít, és nem lenne jó az UEFA-nak, ha eggyel több pénzes csapat érezné úgy, hogy kimarad valamiből.

    • stanleykubrick

     Meg mondom, milyen alapon mérik ezt a szart? Nem kellene külön mérni, hogy a BL-ben hány angol és olasz csapat jut meddig? És külön az Európa Ligát is? Nevetséges, hogy több olasz mehetne a BL-be, miközben a Juventuson meg az Interen kívül a közelében nem voltak a sorozatnak egy évtizede gyakorlatilag (Tudom, a 2007-es Milan).

    • http://www.sport1tv.hu/Blogok/Moncz_Attila/20160315_szuperliga

     csekkdisz. már az uefa tervezgeti a szuperligát

     • Newton_heath

      Érdekes, okos dolog az UEFA-tól, hogy elébe mennek. Arra mondjuk kiváncsi lennék, hogy mi alapján határoznák meg, hogy ki indulhat benne..Ha gazdasági erő (bevételek) alapján akkor akár 5 angol is lenne, de max 3 spanyol, 1 olasz, 1 francia, 2 német…A németek hárma, ami a cikkben van, az tök irreális, gazdaságilag az Everton-Soton nagyobb szerintem mint a Schalke vagy Mönchengladbach…Lesz vita erről bőséggel…

     • a három németet én se értem, viszont az olaszoktól azért marketing érték alapján inter, milan, juve gondolkodás nélkül

     • Newton_heath

      Szerintem csak valami számszerűsíthető dolog szerint lehet sorrend, a marketing érték az nem elég egzakt…A bevétel jó támpont szerintem, és ebben a 2 milánói csapat nem áll jól…Még az lehet, hogy belekavarják súlyozásképpen a korábbi eredményeket a BEK-ben illetve a BL-ben, és akkor ez a 3 olasz ott lehetne…

     • biztos, hogy nem csak bevétel alapján fogják ezt meghatározni, mert akkor tele lenne angollal. gondolom az is cél lenne, hogy a rengeteg lóvéból a szar, de egyébként tradicionális nagycsapatokat kicsit felzárkóztassák az elithez

 • Csordás Adrián

  Valaki tudja a magyarázatot arra hogy a mi meccsünk miért maradt változatlan időpontban a többi párharccal ellentétben?

  • crpa7

   elv. ma este valami ünnepség lesz mencseszterben este és emiatt kérték az UEFAT a klub elöljárói, hogy legyen 9-től a meccs(Léderer Ákos szerint)

   • saint patrick’s day van

    • crpa7

     az

    • filozofi

     játsszunk zöldben, hátha szerencsét hoz

     • crpa7

      de gea otthoni meze zöld, nem? vagy az nem az idei?

    • ezraharrari

     akkor Paddy kezd végre?

 • crpa7

  Elég hornyk vagyunk ahhoz, hogy kiverjük a mocskospúlt az EL-ből?

  • filozofi

   én bízom benne, talán egyedüliként

   • crpa7

    csatlakozom
    ha össze áll a schmiedfield és hátul kezd rojo és darmian lehet esély a 2-0-ra

    • Csordás Adrián

     így-e? (kéjp)

     • crpa7

      blind tuti, h kezdeni fog. Varelát én nem próbálnám be mégegyszer egy ilyen fontos meccsen a vasárnapi produkciója után….elöl meg depay helyett rashford szerintem….nekem idénre már elegem van a hollandból

     • Csordás Adrián

      kívánságkezdődet próbáltam kitalálni 🙂

     • crpa7

      ja….annak tuti
      am. fella játékára szerinted mennyi az esély?

     • filozofi

      biztos játszik, tegnap nyilatkozta Lui, hogy Svejni még nem lesz kezdő, ezután szerintem nem fogja chestcontrollt kihagyni

     • Csordás Adrián

      játszani fog, ahogy valószínűleg Blind is

     • Fructie

      Attól félek marad Marci a szélen, és megint erőltetjük rashfordot…

     • stanleykubrick

      Fellaini? Gyakorolnod kell még. Lajos megmondta, hogy Schweinsteiger nem elég még 60-70 percre, szóval felejtős. Mindjárt jön a beharangozó.

     • Csordás Adrián

      lentebb írtam hogy crpa7 kívánságkezdője

     • Sousaphone

      Felejtsd el! Olyan nincs, hogy se Fella se Blind!! 🙂

 • Csordás Adrián


  Mondjuk ez ma pont nem lenne elég, de szép vót

 • Angus

  Mutatnak írektől szép jeleneteket, meg néha bevágják Keano-t, ahogy emelgeti a trófeát. 😀 Feel the difference! 😀
  https://www.facebook.com/premierleague/videos/1293262787364800/?autoplay_reason=gatekeeper&video_container_type=0&app_id=2392950137

  • Csordás Adrián

   O’Shea gólörömét mái napig lehetetlen fapofával nézni 😀

   • filozofi

    szerintem ő sem hitte el, Reid meg egy kis erőt rakhatott volna a lövésbe

 • crpa7

  Nézte itt valaki a tegnapi bayern-juvét?
  Miben jobb a juve kerete mint a miénk?

  lvgout wewantallegri

  • Fructie

   Igen, jól látod, nem sok keret jobb a mienknél jelenleg

   • Ressan

    Mivel a “sok” az egy határozatlan számnév, teljesen igazad van! 🙂

    • crpa7

     bayern, barca, real, atleti, city akiknek jobb a kerete esetleg a szarzenálé még

  • stanleykubrick

   Szerintem sokat számít, hogy az olasz bajnokságban nagyon a mezőny felett állnak, így a BL-re most jobban jutott energia. Jó edző Allegri, mert kihozott nagyon sokat játékosokból és azért ahhoz képest, hogy lelépett Tevez, Pirlo és Vidal, ez nem feltétlen látszik meg a csapaton. Amúgy Pogba hatalmas klasszis, Morata is nagy játékos, a csapat jól összeszokott, fegyelmezettek és ahogy valaki mondta is, szépen kukáztak, bár most volt pár pénzesebb igazolásuk is.

   • crpa7

    hát pont ez az….jó abban van igazság, hogy otthon annyira nem kell megfeszülniük, bár ez idén a napoli miatt kevésbé igaz. Körülbelül a mi keretünk is hasonlóakra hivatott mint az övéké csak kéne végre egy jó edző.

   • crpa7

    és ami a különbség leginkább köztünk és európa top csapatai között szerintem, az az, hogy egy TOP csapatban nincs megközelítőleg sem annyi sérült mint nálunk most már 2 szezonja

    • CaptainRoy

     Szerintem a legnagyobb különbség köztünk és a TOP csapatok között az, hogy nekik van hitük. Tudnak és akarnak küzdeni. Be merik vállalni a dolgokat. Nálunk a képesség meglenne erre. De ebből a pályán semmi nem látszik. Én idén egyetlen egyszer láttam ezt a csapaton. A cfc ellen otthon, hogy a játékosaink nem csak kimennek, de szívvel lélekkel ott is vannak a pályán. A bayern, a juve, a barca, a reál erre törekszik minden meccsen. Ellenféltől függetlenül. Na ezt hiányolom, mert oké szar a taktika, LvG (out) egy fasz, de a játékosoknak nincs hite. Nem tesznek eleget a mezért. SAF alatt is voltak szar meccseink, meg unalmas meccseink, de elő sem fordulhatott hogy nincs hit, hogy nincs erő. Mondjuk olyan se fordulhatott elő, hogy nem hiszünk középcsapatok elleni sikerekben. Teljesen jogosan amúgy…

     • crpa7

      igazad van. bár szerintem ez is nagyban az edzőn múlik, hogy a játékosoknak legyen hite. figyeljük pl. simeonét, mit leművelt kedden: buzdította a szurkolókat, a játékosokat….és bár a teljesítményükön ez nem látszott meg, de a rejtvényt fejtő lvg-ről nehéz elhinni, hogy az öltözőben egy geci nagy motivátor. Am. a realnak is a hittel van baja jelenleg szerintem.

   • Newton_heath

    Ez igaz, a Bl-re jobban tudnak összpontosítani, de ez a gyengéjük is, mert az ekkora tempójú meccsekhez nincsenek hosszászokva a Serie A-ban..Ezért kellett Morata-t Cuadrado-t és Khedira-t lecserélni, mert annyira kifutották magukat…És ezen ment el a meccs…

    Még azzal kiegészíteném, hogy Marchisio és Dybala sérült volt…Marchisio Khedira helyett sokat számított volna, illetve Dybala is jobban ütött volna csereként mint Mandzu…

    • stanleykubrick

     Kis szerencsével meg is lehetett volna, kihozták magukból a maximumot, szerintem ez a legtöbb amit tehettek. A Juventus simán Európa legjobb 4-8 csapata között van. Ezt a tavalyi BL szereplés is mutatja és ez a két meccs a Bayern ellen is.

     • crpa7

      és mondhat akárki akármit, de az az edző akinek a 3 kulcsembere elhagyja egy nyáron a csapatot és utána majdnem ver egy bayernt szerintem azért tud valamit

  • Newton_heath

   Sokan mondják ezt, mert mindenki lefikázza az olaszokat a Serie A szintje, tempója miatt jogosan, de a Juve-nak nagyon jó a kerete…Szerintem jobb a keretük, ha a futballtudást nézzük és levesszük a játékososokat övező hype-ot…

   • crpa7

    biztos igazad van, de azért morata, cuadrado, khedira, mandzukic, cáceres, marchiso sztem. pont olyan játékosok akik itt képesek kihozni magukból a 120%ot, mert van egy edző aki kihozza belőlük azt. Úgy mint nálunk anno fletcher, valencia, young,o’shea nem olyan nagy játékosok, de fergie kihozta belőlük a klasszist.

  • Ressan

   Tegnap azért (is) esett ki a Juve, mert Allegri minden támadóját lehozta, és a bunkerre tett fel mindent. Ehhez nem kell nagy géniusznak lenni, ezt még zsozé is tudja, + kb 10 evente lehet ezzel nyerni.

   • crpa7

    lehet igazad van, ezért kérdeztem, hogy ki látta, mert én nem. Abban azért megegyezhetünk, hogy egy juve kerete azért 3-szor szarabb a bayernéénél, ehhez képest eléggé pariban voltak velük.

    • Ressan

     Igen, ebben meg. Meg abban is amúgy, h Allegri nem rossz edző, de azért nem kell rögtön idehozni. Sztem mindenképpen egy United kötődésű ember kellene, vagy egy no name. Értsd: nem vezetett még nagy csapatot. Pl Poccs, Kúman. Ilyesmi. Mou, meg Benitez meg a többi qrva meg ne! 🙂

     • godlikezaza

      benitezről lecsúsztunk 🙁

     • crpa7

      persze, igazad van. Nem is úgy gondoltam azt a wewantallegri-t, hogy csak őt akarom, csak egy példát hoztam, hogy nem kell 500 millákat költeni meg gárdiolákat várni, ahhoz , hogy újra oda kerüljünk ahova valók vagyunk.

   • Newton_heath

    Azért hozta le őket, mert nem bírtak futni..

    • Ressan

     Lehet, de kizárólag védekező játékosok jöttek a helyükre.

   • Fructie

    zsozé ezt simán behúzta volna 2-0ról. Kurva bayern

  • mrmojo

   játékosokban , ettől független , ha lenne egy normális edzőnk mi is képesek lehetnénk ilyen performanszra

 • megint az a furcsa érzésem van, hogy nyerünk

  • RedDevil4life

   Fellaini fejel kettőt, meg Blind egyből kapuba teker egy szögletet. 😀

  • stanleykubrick

   Szerintem is, de ez semmire nem lesz elég.

   • ha nem kapunk gólt, még egy hosszabbításra is látok esélyt

    • stanleykubrick

     Megártott neked az Atletico Madrid, meg a Bayern München meccs. 😀

     • ritkán érzek győzelmet, általában bejön. remélem most is

     • stanleykubrick

      Nem tiltakoznék egy hosszabbításos, felejthetetlen 3-0 ellen, de én már nem hiszek a mesékben, csak South Parkot nézek. 😀

    • crpa7

     arra én is 😀

    • Newton_heath

     Nekünk menni kell az eredmény után, 1 hét pihenés után 3 gyors emberük elöl szét fog szopatni bennünket…Ez a valószínűbb forgatókönyv..Ha lenne egy kiállítás az első felesben tőlük, abban az egyetlen esetben tudnám elképzelni reálisan, hogy esélyünk legyen..

   • Fructie

    Hát ja…ha kapunk egyet, rögtön 4et kell vágjunk. Én 3-1 tippelek

  • Newton_heath

   Szerintem meg még csak nem is nyerünk…

 • Ressan

  Amilyen nagy taktikus Lajos, szerintem ma nekik esünk az első pillanattól kezdve, majd kb a 8. környékén kapunk egyet, és vége!

 • box-to-box defender

  ,,Különös” mód a Schweini, Herrera, Schneiderlin 3-asnak külön-külön a legnagyobb a pont per meccs mutatója: 1,86-1,85. Fellainié a leggyengébb a csapatban: 1,3!

  • sipi

   ezt még a Blind is látja..

  • Sousaphone

   van Gaal szerint Fellaini kulcsfontosságú játékos 🙂

 • Newton_heath

  http://www.goal.com/en/news/1862/premier-league/2016/03/17/21396112/premier-league-retains-four-champions-league-places-even?ICID=HP_BN_1

  Had teams from Serie A fared better in this year’s two competitions, the Premier League could have lost one of its places in the Champions League for the 2017/18 season. But it is now mathematically impossible for Italy to overtake England in Uefa’s coefficient table – even if Lazio go on to win the Europa League.

  Italy’s chances of stealing a place from England will increase next season as the 2011-12 campaign – in which Chelsea beat Bayern Munich in the Champions League final – will not count in the coefficient standings.

  A lényeg, hogy idén vagy jövőre egy angol csapatnak a BL-ben vagy az EL-ben nagyot kell mennie mert különben bukó van..Ami nézve a jelenlegi top4-et, nem tűnik valószínűnek…

 • KiB

  nagyon sajnáltam tegnap a juvét, bár kicsit maguknak (meg a bírónak is: szabályos gól elvétele, 4ik gól előtt falt a 16oson…) köszönhetik, be kellett volna rúgni még 1et 2-0nál
  nem szívesen nézem ezt a német brigádot…

  • Achi Mike

   Berúgták. Elvették. Ilyenkor jönne jól egy challange, video. De nem érdekes, komolytalan barátságos meccs volt, belefér:)

  • godlikezaza

   szerintem nem kicsit, hanem nagyon. 90 perc ott volt. én azt mondom az első gólt pl simán lehet buffon-ra is fogni. ilyen szituban le kellett volna tarolnia lewandowskit, az a labda nagyon a kapu közelébe jött.
   a második meg…rendes játékidő letelt, hosszabbításba ilyet balfaszkodni…
   olasz csapat és nem bírt kibekkelni két gólos előnyt. szégyen

   innentől kezdve a többi kifogás felesleges (még, ha jogos is)
   a rühes bayern meg szarjon sünt

   • Csordás Adrián

    ha 90 percen át védekezel akkor teljesen elfogysz, ez volt tegnap a zebrákkal is.
    és én is ugyanezzel a mondattal zárnék: a rühes bayern meg szarjon sünt

    • godlikezaza

     de szerintem nem védekeztek 90 percen át, első felesben csak csináltak valamit, ha kettővel elhúztak.
     amúgy csak elvétve pillantottam a meccsre, szal nem vágom pontosan

 • Porter Ramsey
  • stanleykubrick

   Lajos mantrát azért ő is csapatja keményen: ” We are nine, 10 weeks left of the season and we are still in the FA Cup, still in the Europa League and still trying to get that top-four spot. We are still fighting and we still have something to play for.”

 • Angus

  Wankerék sínen vannak (kép)

  • bearking

   Én már úgy vagyok vele, hogy az Arsenalba belerúgni még egyet nem rendelkezik különösebb sportértékkel, aztán végül mégis nevetek ezeken. 😀

   • Fish08

    Ilyenkor még jobban zavar, hogy szarok vagyunk, mert nem csesztethetem nyugodt szívvel ezzel az arsenalos ismerősöket 🙁

    • bearking

     Ma pont találkoztam egyel, hát inkább egymást vigasztaltuk. Mondjuk az ő helyzetük annyiból rosszabb, vagy szomorúbb, hogy nekik “a Fergusonjuk” hoz ilyen eredményeket, nálunk, meg egy dilettáns holland pöcs.

     • Fish08

      Én nem tudnám őket vigasztalni, legalábbis az arsenal miatt nem. Ha a focira kerül a szó, arrogáns kis pöcsök lesznek, szóval remélem egyszer még láthatom, ahogy nem jutnak BL-be 😀

     • bearking

      Ha Wenger elmegy szerintem borítékolható lesz egy visszaesés, úgyhogy előbb, vagy utóbb valóra válik az álmod. Majd meccselhetünk velük az euroligában. 😀

     • Fish08

      Remélem Benítez lesz Wenger utódja :3

 • Rio

  Hajdú B nyomott egy Hortit :D:D

  • fabiancancellara

   Belovagolt Pestre?

   • sallark

    Te ma nagyon elemedben vagy. :DDD

 • fabiancancellara

  Nikolic te vagy az?

  • Roleee

   de Hajdú B milyen szöveget tolt le 😀

 • Angus

  Talán Evra volt az. A 90 akárhányadikban labdát szerzett a Juve, és Pat ahelyett hogy kibikázta volna, meg akart indulni. Basszus Evra, ha ott kibikázod, lehet már a 8 között vagytok. :/

 • mddnszksz

  azért a wolfsburg vagy a city helyett szívesebben néztem volna a juvét a továbbiakban kedd-szerda esténként

  • stanleykubrick

   És ez megint a fasza kalapok miatt van javarészt.

   • Newton_heath

    Nem…A Wolfsburg negyedik kalapos volt, ők miattunk vannak itt, a Juve meg elbalfaszkodta a kezükben lévő első helyet a csoportban.

    • stanleykubrick

     De a PSV pl. első kalapos volt, a Zenit is, a Zenites csoportból ment tovább a Gent. Itt azért már lehet kapirgálni. Persze, a Juve elbaszkodta az első helyet, nem is kérdés.

  • Achi Mike

   Pedig olyan izgi a Guardiola-féle ultimate labdabaszás.

   • lasi

    A mi-félénk még jobb.

    • Achi Mike

     Én a Lajosét azért szeretem, mert olyan kurva hatékony is amellett, hogy izgalmas és látványos.

 • fészekalj

  Coman nagy kedvenc lehet most a Juve szurkolóknál

 • fabiancancellara

  Ha egyben nézzük: 2 Bayern gól,majd 4 Juve, majd 4 Bayern

  • stanleykubrick

   A Juve ott baszta el, hogy nem bírta megnyerni a csoportját, bár így is kaphattak volna jobb ellenfelet, nem itt kellett volna búcsúzniuk.

   • fabiancancellara

    Juve ált. vagy nem jut be a Bl-be vagy elbassza a csoportját:D

 • csinibob

  Allegri a Morata cserével eltaktikázta.

 • lasi

  Szépen szétesett a Juve.

 • fabiancancellara

  sájsze

  • stanleykubrick

   Őszintén szólva én szívesebben nézem a Bayern Münchent a jövőben, mint a Juventust. Ugyanez volt tegnap az Atletico-PSV meccsen is, na meg köcsög Moreno.

   • fabiancancellara

    én egyiket sem nézem szívesen, de a Juve inkább meg tudja verni a Barcelonát, mint a Bayernt…és bárki, csak ne a Barcelona…mire leírom, már 4-2. Poor Evra

    • stanleykubrick

     Én Bayern-PSG döntőt jósoltam a szezon előtt, tartom.

     • barcát nem látom melyik és hogyan verné meg, márpedig valakinek meg kell. ezt a bayernt úgy elvernék, mint tavaly

     • stanleykubrick

      2008, United-Barca, 2010, Inter-Barca, 2012, Chelsea-Barca, 2013 Bayern-Barca, 2014 Atletico-Barca. Meg lehet őket verni.

     • de ezeknek mi köze a mostani barcához?

     • stanleykubrick

      A 2010-es vagy 2012-es Barcelona mitől lett volna gyengébb, mint a mostani?

     • lasi

      Szerintem a bárka címet fog védeni, sajnos.

   • Roleee

    Azért szegény Buffon :/

 • fabiancancellara

  aztán ha Evra lő büntetőt, ne úgy, mint anno a Sunderland ellen (asszem)

 • box-to-box defender

  De jó volt ez a Buffon-Evra jelent, remélem megcsinálják valahogy

 • stanleykubrick

  Messi 2016: 24 goals. Arsenal 2016: 24 goals. 😀 Leszarom, hogy mi mennyit rúgtunk.

  • Roleee

   Minden sorozatban 29et, szóval vezetünk.

   • box-to-box defender

    World No. 1 Manchester United
    World No. 2 Messi és Arsenal

    • mddnszksz

     1. Man. Utd.
     2. Messi
     3…
     4. Arsenal

 • fabiancancellara

  jöhet az Evra bomba

 • fabiancancellara

  és innen már nagy lúzernek kell lenni, hogy otthon kikapjanak

 • Winkler Andras

  Nem ide tartozik de a jo oreg evra most szarul erezheti magat…

  • box-to-box defender

   Őt sajnálom, pedig azt hittem vissza adta neki az élet a 2 évvel ezelőttit….

 • csinibob

  Evra megoldotta ügyesen a Bayern egyenlítést.

  • stanleykubrick

   Pech. Egész meccsen kurva jól játszott. Hatalmas meccs.

   • csinibob

    Én nem értem, hogy 35 évesen miért akar szólózni a 91. percben.

   • EZS

    ez kb olyan mák volt a bayernnek, mint a realnak az atletico ellen a bl döntőben.

    • stanleykubrick

     Kurvára megérdemelte volna az Atletico, sose jutnak odáig megint.

 • bearking

  Lehet, hogy gáz, de amikor az egész stadion zengi, hogy “Thomas…MÜLLER!!!”, akkor kicsit én is München fan vagyok.

  • mrmojo

   nálunk meg betolják félidőben a glory-gloryt , állástól függetlenül , aztán elmennek csipszet venni a szurkolók 😀

   • bearking

    Ne má! 😀 Egészen nyomorúságos, ahogy ezt összefoglaltad.

 • fabiancancellara

  x itt, x ott, barmok ezek, Lali sokkal egyszerűbben lehozza, meg Storck is

 • Roleee

  Mondtam hogy 2-2 lesz! 😀

 • fabiancancellara

  gyorsabb az eredmenyek.com, mint az emnéty

 • Fish08

  Köcsög bayern… köcsög pep 🙁

  • EZS

   ha a 90. percben nem bassza előre a hülye juvés, hanem szólózni kezd a saját tizenhatosánál, akkor ez történik.

   • Fish08

    Na ja. Bár ez egy ilyen fura helyzet, mert az olasz focit, így benne a juvét is rühellem, ugyanakkor mégiscsak a bayernnel játszanak :/ Mindkettőnek ki kéne esnie

   • Winkler Andras

    Evra…

    • EZS

     imádom, de akkor is hülye volt, rajta megy el a meccs.

 • fabiancancellara

  nem tudom mit akartok, Pereira beáll

 • mddnszksz
 • mddnszksz

  most értem haza, jól látom? fodball meccsek mennek? nem értik ezek mi az a filozofi. ez az ide-oda gól rugdalózás a hanyatló nyugat ópiuma. majd megtérnek

 • fabiancancellara

  “Coman,ööö, Pogba.” No to racism.

 • Ressan

  Ez a Juve semmivel nem jobb posztonként, mint mi. De ha így van, akkor mi lehet a gond?

  • fabiancancellara

   a csillagok együttállása

  • Roleee

   Allegri egy zseni, már megmutatta a Milánnál is.

  • EZS

   szar az edző

  • stanleykubrick

   Csak tudnak focistát csinálni egy Cuadradobol. Pogba és Morata rohadt nagy amit csinál. A fiatalok faszán be vannak építve és Evra 35 évesen még mindig focista.

   • Newton_heath

    +Barzagli – Bonucci…Régóta a legjobb belső védők ők nálam,

    • Ressan

     Azt mondjuk nem vettem figyelembe, h Blind-nél kb az összes Juve játékos jobb CD

   • juve remekül kukázik, bár idén nyáron kicsit féltem, hogy túlzásba viszik. de nem nagyon tudnak rosszat húzni mostanában

    • Ressan

     Na igen, ha meg azt mondjuk, hogy jobb a keretük, akkor adódik a kérdés, hogy hogy a picsába lehet az tized annyi pénzből?!

     • nekünk biztos dupla annyiért adták volna dybalát pl. ezzel nincs mit kezdeni

     • stanleykubrick

      Ezen vitatkoztam én egyszer Janekkel.

    • csinibob

     Mandzukic beállítása érthetetlen.

  • bearking

   bad luck.

   • bearking

    amúgy Allegrit imádnám edzőbe.

    • fabiancancellara

     közvetlenül Poch után jön hozzánk…

     • Golf

      Éves váltásban. 🙂

     • bearking

      Vagy van Gaal mögé másodedzőnek, vagy mit írt múltkor a Guardian.

     • bearking

      Őszintén szólva én már lassan bárkinek örülni tudnék. (csak Woody meg ne hallja, mert még elhozza a nyáron a castlet benntartó Benitezt)

  • Golf

   Nekünk van egy Fellainink.

  • mrmojo

   szerintem azért egy kombinált kezdő 11ben több juve játékos lenne mint united

   • Ressan

    Attól függ, ki a manager. Lajos kezdője akkor is úgy kezdődne, hogy Fellaini.

    • stanleykubrick

     + Blind.

 • Moreno_zmeg

  Amit a Bayern nyom, ugyanaz a kiszámítható fos, csak sokkal gyorsabb mint a miénk 😀

 • ezraharrari

  Az idei BL italszponzora: Pep szí

 • fabiancancellara

  de megváltozott ez a Koman, rá sem lehet ismerni

  • filozofi

   mennyit napozhatott ott lent itáliában

   • fabiancancellara

    túltolta a bagarolt

 • stanleykubrick

  Rio tolja a Barcelonas dzsekiben. Nem csodálom, hogy megtagad minket. 😀

  • Rio

   Rögtön nicket váltok, pfejj.

   • fabiancancellara

    pedig én azt hittem az olimpiára készülsz

  • infinite_red

   kutyus alá szívesen betenném, főleg ha bélelt

  • sipi

   pont most akartam linkelni. hát kapja be, most csalodtam benne..

  • box-to-box defender

   divatmajom 😀 (ja, nem: legenda)

 • Achi Mike

  Mikor leszünk mi ismét tényező a BLben… Egy rakás pénz elköltésével sikerült kiharcolni, hogy egy fos középcsapattá váljon a United vállalhatatlan játékkal. Ilyenkor fáj a szívem, mert nemrég még az MU-t néztem ilyenkor és elvártam a döntőbe jutást.

  • Angus

   Neeee légyszi, hát bazmeg, elfelejtem végre 5 percre, hogy miként szokott állni a szénánk a szezon ezen szakaszában Fergie alatt, erre feltéped a sebeket.

   • Achi Mike

    Nekem szar kedvem lett, ahogy néztem most a BLt. Legyen nektek is:D

  • Golf

   Mondanám hogy jövőre, de nem lesz top4, el-t meg nem nyerünk és még latyak is itt lesz, így talán 3-4 év múlva…

  • infinite_red

   kapuban van der sar, red wall, középpályán a kis vörös, a robbanékony rooney elől, a vonal mellett meg az Öreg…

  • stanleykubrick

   Sajnos erre nekem is fel kell bontanom egy sört.

 • EZS

  ezt a bayernnek, poolnak stb megadják. Nekünk les lenne

 • Kleinheislerlin

  Nagyon – nagyon kíváncsi vagyok mit domborítanánk egyébként egy mostani Barcelona, Bayern München (nem a mai), vagy egy Juventus ellen.

  • fabiancancellara

   pucsítanánk, nem domborítanánk

  • Angus

   nem tudom miért, de nekem meggyőződésem, hogy képesek lennénk helyt állni

   • Kleinheislerlin

    Detto.

   • fabiancancellara

    Fructie?

   • Achi Mike

    Most viccelsz? Egy poolt sem tudunk elverni az ELben, mit kezdenénk azokkal, akiknek még jó hátékosaik is vannak. Ja, meg edzőjük. Mert az nekünk kurvára nincs. Egy vak pingvin is szétalázza Lajos taktikailag.

  • infinite_red

   lehajolnánk a szappanért

  • Kleinheislerlin

   * A legerősebb kezdőnkkel.

   • fabiancancellara

    akkor 0-0, én kérek elnézést.

  • mrmojo

   ellentétben a pl közép- és kiscsapatokkal , ők valszeg még hagyományból veszélyes csapatként kezelnének minket , úgyhogy szerintem nem kapnánk nagy tömést

 • EZS

  mennyország lenne a szar szóviccek kedvelőinek, ha egy csapatbab játszana Lahm, Demba Ba é Szamarasz. Áll, mint Ba Lahm Szamarasz.

  • fabiancancellara

   kimmich vet, úgy arat

 • Newton_heath

  Benne van, hogy olyan megalázó vége lesz, mint amikor Ancelottiék nyomták fel nekik a végbélkúpot két éve.

  • Roleee

   legyen 2-2, hosszabbítás, tizik, és a Juve jusson tovább.

  • fella

   Guardiola úgy fogja szopni a faszt a City padján, hogy öröm lesz nézni.

   • Achi Mike

    Ha marad Lajos, akkor az minket nem fog érinteni.

 • reelbeba

  patrice <3

  • reelbeba

   és bazmeg, még mindig ott van, és nem is szar

 • fabiancancellara

  Nicklas Lewandowski

 • EZS

  ez sárga? Pedig nem is a török.

 • fella

  Moratát sunáznám Marci mellett

  • Moyes Story

   nemá

   • fella

    mondj egy jobbat a piacról.

    • infinite_red

     ibra?

    • Moyes Story

     ilyen morátáknál drótból lehet jobbat hajtogatni

     • Newton_heath

      :-)) Pedig ügyes, én is elfogadnám (különösen ha nem spanyol lenne)

     • csinibob

      Szerintem a sebessége, valamint a mezőnymunkája tökéletes Mandzukic és Dybala kiegészítés. Szabadon lehet alakítani a taktikát vele.

    • dybala, csak hogy ne menjünk messzire

  • infinite_red

   én inkább griezmannt

  • mrmojo

   annyira jó amikor valaki csinál 2 jó cselt meg ad egy szép passzt és már klasszis játékossá avatják

  • EZS

   a balhátvédjük se szar

  • Moreno_zmeg

   ezt a kontrajátékot sunáznám cicázás helyett

 • box-to-box defender

  na a juve véghezviszi azt, amit nekünk kellett volna moyesival

 • Newton_heath

  Iszonyat fos a Bayern védelem

  • infinite_red

   azért az elneny-flamo kp is megér egy misét

 • fabiancancellara

  das szopóroller

 • infinite_red

  de jó, szopik a bayern

 • Angus

  buzi bájern 😀 hú de jó lenne ha kiesnétek

  • Newton_heath

   Én is utálom a Bayern-t, de ez a koeffnek nem jó.

   • Angus

    szóval erre reális esély van, hogy szeptembertől 3 angol indulhat?

    • Newton_heath

     Azért azt még egyelőre nem, még messze vagyunk ennek a szezonnak is a végétől…De akár…

    • nem. majd a következő szezontól

   • EZS

    van, ami fontosabb a koeffnél! 😀 Bayern bukta jó, Guardiola bukta jó, a kettő együtt kiváló! 😀

    • fabiancancellara

     főleg jövőre:)

 • According to Gianluca di Marzio, PSG central defender Marquinhos could seriously attempt to leave the club this summer, as he continues to struggle to break into the starting XI, currently being blocked by David Luiz and Thiago Silva.

  The Italian reporter says that while the player is in contract with Barcelona, according to Spanish press reports, Marquinhos’s dream is the Premier League.

  Manchester United have been in contact for the player previously and the Italian transfer guru claims that should José Mourinho take over at the Red Devils in the summer, then the Portuguese manager will make Marquinhos one of his key priorities.

  • Newton_heath

   Nem mélynövésű ő CB-nek a PL-be?

  • Roland

   kérdés csak az, jobban járunk-e vele, mint a stones/laporte kettős valamelyikével (egyáltalán jönnének-e ide), de mou knows

  • infinite_red

   az kell nekünk, így sincs elég latin a keretben, még hozzunk egy törpe brazilt, aki szvsz eléggé overrated

  • Roleee

   Minek? Itt van Blind.

   • reelbeba

    meg honesz

    • szerencsétlen FM-ben is állandóan sérült

     • csinibob

      pedig majdnem elhoztam 100 millába’

  • bearking

   Kezdenek szörnyen fárasztani azok a hírek, hogy Hozé kiket hozna, ha jönne. Na mindegy, amúgy fasza lenne, jó kis játékos. Bár tuti, hogy szinte ingyér lenne, 80 milliót lerakja Woody és a miénk is.

 • Kleinheislerlin

  Kurva élet hogy kiestünk a BL-ből!

  • Kleinheislerlin

   Köszönöm a figyelmet.

 • csinibob

  Az olasz média szerint a nyáron bevonjuk Martialt a Cavani üzletbe. 😀 😀 Ezért emberek pénzt kapnak.

  • Newton_heath

   Azért ezt így nem merték leírni..Csak azt hogy fontolgatjuk… :-)))

  • Achi Mike

   Pffff, az év ötlete. Még adjuk hozzá De Geat is.

   • ketomika22

    Siriguért cserébe

 • mddnszksz

  teljesen off:
  a Recreativo Huelva, spanyolország legrégebbi klubja a megszűnés szélén. rossz azért ilyeneket olvasni
  http://en.as.com/en/2016/03/16/football/1458140326_804486.html

 • filozofi

  Louis van Gaal has told MUTV that it is too early for Bastian Schweinsteiger to start in Manchester United’s
  massive Europa League last-16 second leg against Liverpool. => Fellaini time

  • Angus

   a jó édes anyádat te hülye fasz! ezen tényleg kikattanok lassan… ott van a keretben egy világbajnok klasszis játékos, erre ez a tüdő belga játszik helyette.

   • filozofi

    egyre inkább kezdem azt érezni, hogy ez a red zone-os faszsága csak valami belemagyarázás Luinak, mert Fella visszatérésénél nem nagyon olvastam olyat, hogy még ne lenne fitt, pedig ő is kihagyott jó pár hetet, én nem tudom elképzelni, hogy Svejni ne lenne jó egy 45-60 percre. #chestcontroll

  • ezraharrari

   “Louis van Gaal is told by MUTD fans to go fuck himself with possessive long balls” Ezrahner Allgemeine Zeitung

  • megy a nagy fogadkozás, kíváncsi leszek mi sül ki belőle holnap

   • EZS

    bounce back, meg ilyenek? Még sose olvastam hasonlókat…

    • Newton_heath

     Ja meg az OT-n jobb a pálya, és ez fekszik nekünk.

     • Achi Mike

      Láttuk vasárnap. Nagyon feküdt.

  • csinibob

   Ahogy jön a meccs, egyre inkább felbaszom magam a sok önelégült gyökér pudlison, mert egyszer nyerni tudtak az elmúlt 2 évben. Erre kiderül, hogy továbbra is Fella szervezi majd a possession footballt.

  • Ez ugye mind game?

   • lasi

    Yeah! LvG doesn’t mind.

   • Fish08

    Lajos nem tud olyat 🙁

   • csakaMU

    “Mind” nélkül érdekes volna.

 • mddnszksz

  kicsit tekintsünk előrébb is

  • Angus

   Ez, meg a mocskospúl elleni tavalyi az anfielden és ennyi. ennyi a kedves emlék ami Latyak alatt ért engem. mennyi meccse volt eddig? 80? 80-ból 2 meccs. ezen a két meccsen éreztem azt, amit Fergie alatt számtalanszor. oszt ennyi

   • infinite_red

    én mindegyik pudli verést élveztem, ha jól játszottunk, ha nem. de amúgy igen, én is kb. ezt a 2 meccset nevezném meg laja legjobb meccseinek, illetve az arsenal elleni 3-2 azért marad meg szép emléknek, mert rashford duplázott, meg a sok hozzáértő megaszonta, hogy kitömnek minket wengerék.

    • Newton_heath

     A legjobb meccse a tavaszi Tottenham elleni volt, az első félidő tökéletes volt.

     • Angus

      így így, az a pár meccs (spurs otthon, sziti otthon, liverpool idegenben) tényleg a régi csapatot idézte. futball volt kérem

   • Achi Mike

    Kb.

   • mddnszksz

    még talán az everton elleni 0-3

 • infinite_red

  leigazoltuk kolo tourét a derbire (kép)

  • Moyes Story

   a fosu-roshaun az u21 red wallja

   • infinite_red

    akkor az már black wall

  • ketomika22

   Kolo egy érdekes figura. a Liverpoolon kívül mind a 19 Pl csapatot erősíti

  • ezraharrari

   fly, you fools!

  • sipi

   Rashford és Varela olyan másnaposak h nem tudnak megállni támaszkodás nélkül..

 • stanleykubrick

  “Elképesztően sok lehetőségünk volt, több mint negyven beadás érkezett a kapu elé ami nem egy szokványos dolog, sok szögletet rúghattunk” Mátyus Jani is érti a moyesi utat.

  • Limb for a Limb

   Az a negyven beadás nekünk egy félidő alatt megvolt.
   Vicces ez a videó, de legalább támadtunk 😀

   • Roleee

    De a taktika működött, mert szereztünk is belőle 2 gólt, az más kérdés, hogy a védelem hol volt amiért kaptunk 2 gólt 😀

    • Limb for a Limb

     Lajos és Moyes kéne ide párban, az lenne a világverő alakulat 😀

 • young, cbj edzésben

  • Roleee

   jóó akkor talán CBJ mehet balra, Rojo CBnek, és Blind az u21be.

   • Fish08

    Blind pihenni menjen 2-3 meccset, aztán a középpályára térjen vissza

    • Limb for a Limb

     Az ajax középpályára

     • infinite_red

      inkább fella térhetne vissza az everton középpályájára

   • bfgbobo

    Blindet csak egy sérülés robbanthatja ki a védelem közepéből

    • stanleykubrick

     Vagy az se .ddd

     • bfgbobo

      vagy egy másik edző…

  • Angus

   majd megsérülnek…

  • stanleykubrick

   Edzésben = Ha nem Fellaininek hívnak 3-4 meccsig a padon ülsz.

   • Golf

    Vagy az u20-ban letolsz egy fél szezont mire a nagycsapatnál a padra ülhetsz.

  • bearking

   Nagyon reménykedek Young minnél előbbi visszatérésében, hatalmas upgrade lenne több poszton is, de főleg valamelyik szélre kéne nagyon. (pár éve nem hittem, hogy így leszek kénytelen tekinteni rá a többi opció miatt)

   • fabiancancellara

    Nem egy zseni, de nagyon hasznos, még beadni is tud valamelyest. És kérdés nélkül hátramegy segíteni.

    • bearking

     Így van. A Fergie éra végére picit elegem volt belőle, de mostanra eléggé megkedveltem. Kevés ennyire alázatos játékos van, a mostani Unitedben meg főleg.

  • Golf

   Azért hogy idáig eljutottunk, hogy Youngnak annyira örülünk mintha CR tért volna vissza 3 hónapos sérüléséből az kemény. Hozzáteszem én bírom Youngot és tényleg baromi nagy előrelépés lehet ez most az ezer sebből vérző csapatnak. De azért ez szomorú…

 • KT

  Scholes azt mondta, örülne neki ha visszahoznánk Pogbát. Most nem ennek a realitását akarom boncolgatni, de szerintetek Fergie-ben mi zajlana le ha ez megtörténne? Érdekes ebbe belegondolni

  • filozofi

   Fergienek semmilyen személyes ellentéte nem volt Pogbával, a farncia egyszerűen nem tudta kivárni, hogy megkapja a lehetőséget a bizonyításra, én nem gondolom, hogy az öregben különösebb érzelmeket váltana ki

  • így is vagyunk elég nagy bohócok, nem kéne tetézni egy akadémista 100 milliós leigazolásával

   • KT

    Ha már itt tartunk, inkább egy akadémistáért adjunk annyit, mint egy öreg Ronaldoért, Bale-ért, vagy Cavani-ért. De írtam is, hogy nem erre gondoltam. Az jutott eszembe, hogy az öreg bácsika, akármilyen okból kifolyólag odaadja a szomszédnak a rotációs kapát, mert neki nem kell, nem tud vele mit kezdeni, úgy érzi nem válna be. Látszik, hogy a szomszédnál faszán működik, majd a bácsika fia kopogtat a szomszédnál, mert csak jó lenne visszaszerezni, ő meg tudja, hogy bármennyit kérhet érte. És közben már a fél falu is sorban áll a műszerért. 😀

 • Kleinheislerlin

  Nem mostanában fog elvinni a mentő, mert halálra izgulom magam a meccseinken…..(kép)

  • stanleykubrick

   Legszomorúbb, hogy a nagyobb csapatok ellen még képesek is vagyunk focizni, mondjuk a Tottenham istant bukó, a West Ham is legjobb esetben hosszabbításos. A Liverpool ellen már tök mindegy, de ez igaz a bajnokikra is kb. Jah meg a WHU ellen csak április 6-án nyomjuk.

   • fabiancancellara

    A kis/középcsapatok sajátja. Nagyok ellen felszívják magukat, hozzá hasonló kicsik ellen meg lutri. Teljesen reális.

   • Newton_heath

    A csirkéket megverjük, ebben biztos vagyok.

    • én pont abban vagyok biztos, hogy ott nem nyerünk. monnyuk a szitinél se, talán a pukli meglesz

   • Angus

    Nem tudom miért, de én előbb kinézem azt a csapatból, hogy Norwichban ikszel, de Tottenhamben győz

  • Ressan

   Hát ez sajnos mind elég nehéz! Főleg nekünk!
   Ha most hétvégén nem verjük meg a szitit, akkor kb. minden további bajnokit leszarhatunk nyugodtan. Viszont ha nyerünk teljesen nyílt lesz még a 4-ért a verseny.
   Az FA kupát azt továbbra is meg kéne nyerni, a Liga kupát vagy mi a szart meg eddig is le kellett volna szarni!

   • Ressan

    Remélem tudjátok a “szar” szó jelentését, mert egy kicsit sokat használtam, bocs!

    • KecsopBeno

     Szarok ra!

  • Limb for a Limb

   Ebből legalább 4-en 0-0 lesz a félidő, meg lehet tenni

  • danNN

   Akkor a következő 5 meccsen elbukja a csapat a szezont szépen. Aztán jöhet a bibliai megtisztulás végre.

   • Gyere_haza_Moyes

    nice 😀

   • Roleee

    Vízözön vagy Megváltó formájában?

 • stanleykubrick

  Holnap 2-1-re ledózeroljuk a Poolt, Lajos megmondja, hogy csak a pech miatt maradt el a siker, a hétvégén egy filozofi 0-0-t érünk el az Olajbarlangban, Lajos szerint versenyképesek vagyunk a legjobbakkal is, akik Európában is éppen sokra viszik. 2-1-re elverjük az Evertont, amiben Lajos kifejti, hogy Európa egyik legfélelmetesebb csatárát sikerült megállítanunk, ráadásul a masszív ellenfél az FA Kupára is esélyes. Heroikus küzdelemben 2-1-es vereséget szenvedünk hosszabbítás után a West Ham United otthonában. Lajos szerint az FA Kupa két titkos favoritja már a sorozat előtt is a West Ham United és az Everton volt. Nagyon bízik benne, hogy a csapat a jövő héten is tud harapni, mert még semmi sincs elveszve, hiszen csak 3 pontra van a negyedik hely a bajnokságban.

  • Angus

   az ***** ********* ezt a szerencsétlen csapatot a szerencsétlen edzőjével együtt

  • Krunyec

   Ha holnap bekapunk 1 gólt kiestünk.

   • stanleykubrick

    Ki mondta, hogy nem esünk ki? 😀

  • Achi Mike

   Simán elképzelhető. De az is, hogy ez egy nagyon derülátó jóslat.

  • ketomika22

   szerinted verjük a Poolt és az Evertont? 😀

   • stanleykubrick

    Simán, hát muszáj valamit felmutatni Lallernek, különben őt is felállítják, mint Moyest. Én már azt mondom, ha április elején is ez lesz, nem húzza ki a szezont. Megint jön Giggs 5 meccsre.

    • ketomika22

     simán? ebben a csapatban szerinted benne van a ‘simán’ győzelem?

     • stanleykubrick

      Mármint simán nyerhetünk, sima győzelem?! Az egy harmadosztályú csapat ellen van benne, otthon kb.

  • mddnszksz

   Détári Lajos: Dolgozunk tovább.

   • KiB

    bármelyik magyar “szakember”: dolgozunk tovább

 • Porter Ramsey

  “It isn’t good enough what is happening at the football club and we can point the finger at the manager most of the time.”

  “But the reality is that the players aren’t performing or doing anything significant. They are huffing and puffing and too many players are having too many average games” says Yorke.

  “It is just not Manchester United. Bar the young players such as Anthony Martial I think the so-called stars, the senior players really haven’t performed.

  “ I cannot look at any of them and think they have been outstanding. Normally there is at least one and at least David de Gea has been outstanding for two or three seasons.

  “Without him I dread to think what position Manchester United would be in. He has been consistent but the rest…in Fergie’s days they would all be told they’re leaving the club.

  “When the senior players are playing well they tend to drag the rest along with them and they’re not doing that.”

  ez nekem is sokszor eszembe jutott, azé fergie ilyen teljesítmények után jó néhány játékost páros lábbal rúgna először seggbe, aztán kifele carringtonból. be is ugrik a búcsúbeszéde:
  “The players, I wish the players every success in the future. You know how good you are, you know the jersey you are wearing, you know what it means to everyone here. Don’t let yourselves down. The expectation is always there.”

 • fabiancancellara

  nem volt ott Lajos, hogy kapust cseréljen…Cocunek bár megvan a 0-0 gameplan, de még van mit tanulnia

  • Limb for a Limb

   mostanában lajosnak nincs meg a 0-0, túlzottan támadófocit játszunk, főleg, ha ott van fella 😀

 • crpa7

  buzi spanyolok

 • Csordás Adrián

  Oblak szinte egész szezonban nem kapott ennyi gólt mint ma 😀

  • Moyes Story

   nem volt ott godin hogy kifejelje

 • stanleykubrick

  Az Atletico mostanság ráállt a BL-ben a tizikre.

 • Hamptitus

  az atleti megcsinálta 😀
  A kapusok meg elmehetnek egy továbbképzésre holnap.

  • reelbeba

   210 percig nem tudtak gólt löni a psvnek. egy ilyen ‘összecsapás’ után mindig azt mondom, hogy az lenne az igazságos, ha mindkét csapat kiesne. a trikóért ráadásul nem is sírna senki

   • stanleykubrick

    És jussunk be mi a 8 közé. Laci, az igazságos! 😀

    • reelbeba

     háde ilyen produkcióért ne járjon már negyeddöntö! ha nem tudnak két meccsen gólt löni, essenek ki a picsába, és kerüljön be helyettük a legtöbb gólt szerzö vesztes. új szabály, bingo, bango, bongo

 • stanleykubrick

  Azért örülök, hogy nem ment tovább mocskos Moreno és csapata.

  • Rio

   Drukkoltam, hogy rajta menjen el.

   • fabiancancellara

    ki?:)

    • Rio

     Ez most kivételesen nem pornós utalás volt 🙂

 • fabiancancellara

  kiestek a csontdarálók

 • crpa7

  kihagyja az atletis is sztem.

 • crpa7

  kapufasz

 • fabiancancellara

  ezt a 2. gólért

 • jimboy

  memphis kéne a psv-be, biztos bedobásra verné és már aludhatna mindenki

 • fabiancancellara

  Nem tudják, hogy büntetőből nem illik?

 • crpa7

  oblak bazdmeg…állva nézte a szar tizizt

 • mddnszksz

  azért ezeket a gyerekeket megtanították tizit rúgni

 • stanleykubrick

  Oblak baszki. Lassan mindegy lenne, ha kiállna.

 • reelbeba

  ezek a kapusok minek vannak ott?

 • filozofi

  ma nem alszunk

 • crpa7

  krul kéne ide

 • Achi Mike

  Milyen szar kapusok ezek?:D

  • stanleykubrick

   Az eindhoveni rajta volt pár büntetőn.

  • fabiancancellara

   egyik sem egy Bogdán

 • fabiancancellara

  Torresszel rúgatni az utolsó büntetőt nagyon komoly…neki üres kapura sem megy.

 • crpa7

  moreno

 • Achi Mike

  Köcsög moreno

  • crpa7

   kurvaanyját

   • reelbeba

    dögöjjmegmoreno

 • crpa7

  saúl kifogja hagyni

  • Hamptitus

   megkönyörült rajta a kapus

   • crpa7

    jaja

 • crpa7

  tippek?
  ki megy tovább?
  moreno kihagyja?

  • filozofi

   psv nekem magabiztosabbnak tűnt a meccsen

   • crpa7

    nekem is…tovább mennek

  • reelbeba

   mindegy

   • stanleykubrick

    Azért, ha a PSV továbbmegy, elmondhatjuk, hogy nem semmi csapatok ellen kellett harcolnunk a csoportban és még a Moszkva is ott volt!

    • Hamptitus

     halálcsoport

     • crpa7

      azaz

     • Hamptitus

      sajnos mi belehaltunk 🙁

    • Achi Mike

     Akkor nem is mi voltunk szarok? Hurrá! 😀

    • Moyes Story

     nem hiába ők az első kalaposok

 • Moyes Story

  úgy megnéznék egy büntetőt fellainitől

  • Hamptitus

   bekönyökölné

 • filozofi

  ezen most kurvára nem illene röhögni, ugye?

  • stanleykubrick

   De parasztok, te jó ég.

  • ketomika22

   ez nem Miskolc? 😛 😛 😛

   • reelbeba

    nem, ez európa. én szégyellem magam

    • ketomika22

     egyébként elszomorító.. dehát ilyen az emberi természet. a sok kis komplexusos perverznek egyből feláll ha valakit megalázhat

     • clacka

      Zéróra vicces, nekem összeszorult tőle a gyomrom meg a torkom:(

  • Limb for a Limb

   én röhögtem

  • EZS

   sok piros-fehér fasznak odaszórnék néhány kiéheztetett pitbullt, szedegessék fel őket.

  • KiB

   ezek milyen köcsögök baszki…az ilyenek kéne ütni lánccal

  • Fructie

   Hallottam én is az esetről, de csak most sikerült megnézzem. Elsőre én is úgy reagáltam mint ti, de van az éremnek egy másik oldala is…ezek nem holmi koldusok…99%(:)) hogy ezek a helyi román koldus maffia emberei,a kik egyszerűen lusták romániában dolgozni, inkább elmennek kéregetni spanyolországba, illetve különböző skandináv országokba. Nyílván ezek a részeg hollandok nem hiszem, hogy ezzel tisztába voltak…

 • crpa7

  atleti-psv meccsre újabb szurkolási lehetőség. Moreno bassza el a tizijét.

 • fabiancancellara

  Anderson szarul járna Simeonéval

  • bearking

   Nem lenne gond, neki ennyi a versenysúlya és kész. Mindig formában van.

 • crpa7

  Najó, faszom az atletibe…elvitték a mixemet, mostantól hajrá PSV.

  • Csordás Adrián

   nem a mi meccsünkre raktál? 🙂

   • crpa7

    XD

   • crpa7

    áhhhh….west ham ellen Xd

  • Achi Mike

   Hajrá Moreno! *Troll mode ON*

   • crpa7

    ezen a meccsen is volt egy köcsög szabálytalansága amit lap nélkül megúszott

    • Achi Mike

     Az milyen lenne, ha tovább mennének és mondjuk a barcat kapnák, Moreno meg eltörné Messi lábát. Akkor is megúszná lap nélkül?

     • crpa7

      lap nélkül lehet, de suárez megcsócsálná

 • mddnszksz
  • crpa7

   kurvaanyjukat

  • Hamptitus

   Jövőre majd menőzhetnek az EL-ben!

   • crpa7

    nekik legalább lesz jövőre európai kupa szereplésük

    • Moyes Story

     mi is megyünk az El-be

    • Hamptitus

     Mi megnyerjük az EL-t, úgyhogy nincs probléma.

     Viccet félretéve, azért megnézném Pep képét, ha tényleg nem jönne össze jövőrea BL a cicinek.

     • stanleykubrick

      Van ott annyi lóvé, hogy igazoljanak játékosokat, ha nincs meg a BL és Pepnek komoly elképzelései is vannak és azt mondom első évben még feltétlen csodát sem várnak tőle. Ráadásul a spanyol nem hülye egy süllyedő hajóra menni, tehát a City hamarosan igen nagyot ugorhat, Guardiola szerintem kb. garancia a sikerre, de eddigi legnehezebb feladatába vág bele.

     • crpa7

      meglássuk….szerintem azért nem könnyen nyelné le, ha nem lenne bl.

     • Hamptitus

      Nagyon kíváncsi vagyok, mire lesz képes Angliában. A fenti kommentem ellenére, nem vagyok vérmes pep-gyűlölő, de eddig azért rendre beleült a jóba (nem megfeledkezve arról, hogy mit épített fel Barcelonában), ellenben most először kerül olyan bajnokságba, ami nem egycsapatos. Közel sem vagyok benne biztos, hogy nagy siker lesz neki ez a city-sztori.

     • crpa7

      én úgy vagyok vele, hogy remélem nem. Am., ha idén nem nyer bl.-t akkor a bayern se volt siker sztori neki sztem.

     • Hamptitus

      szerintem sem, amilyen felszopás volt a münchenbe költözése előtt, ahhoz képest semmi különlegeset nem csinált (főleg úgy, hogy közben a dortmundnak is volt egy totál homály szezonja).

     • stanleykubrick

      Kicsit lehetne rá úgy tekinteni, mint egy olyan menedzserre, aki nem akar egy csapatot irányítani élete során, aki szeretne sok mindent meglátni és megtapasztalni, különböző ligákban és küzdelmekben. Ezért nem tartom lehetetlennek, hogy PSG, Juventus menedzser legyen például a jövőben. Aztán egy spanyol vagy brazil válogatott szövetségi kapitánya is. További is szemtelenül fiatal az edzői szakmában és máris rengeteg mindent fel tudott mutatni. Sőt, lefogadom, hogy lesz ő még edző Barcelonában. Egy érdekes pályafutás történik a szemünk előtt.

     • EZS

      ha kólát iszol, akkor is inkább a PEPsit választod, ugye? 😀

     • stanleykubrick

      Őszintén szólva Pep és José azért megtestesít valamit. Nagyon kíváncsi leszek a feltörekvőkre is ebben a tekintetben. (Blanc, Poch) Plusz nagyon érdekel Klopp, Löw, Simeone pályafutása is.

     • crpa7

      húúúú…én is erről fantáziálok állandóan. És hát laller, ha másban nem legalább a faszazasztalonban jó. Annál nagyobb kibaszás nem nagyon létezik, ha guordiolát megszabadítanánk egy évre a bl-től.

  • bearking

   Állva tapsolok!!!!

 • Roleee

  Moreno megint tök szabályosan érkezett.

 • fabiancancellara

  Moreno nem kap sárgát, ez valamiért olyan ismerős nekem, csak tudnám, hogy honnan…

 • Fructie

  Torres miért akar állandóan egyszerre két ember megkerülni. Olyan a gyorsulasa mint egy anyahajonak

  • stanleykubrick

   Nem egy Rooney, na.

   • Fructie

    De, hasonlóan gyorsulnak, csak Rooney nem olyan hülye hogy ilyeneket eroltessen. Arra ott van Marcika

 • Achi Mike

  Belegondoltam, hogy most végül Torres jött ki jobban abból, hogy már nem pool vagy Chesea játékos:D

  • Moyes Story

   hanem milán

  • bearking

   Mondjuk szegény az atletiben sem sikerült újra megtanulni fodballozni. :/

   • Achi Mike

    Ő viszont túlment a csoport körön:) 🙁

 • stanleykubrick

  Amúgy ki merészkedik a Mozaikba csütörtökön?

  • Mainpieeater

   ha kész lesz a hajtóművem akkor én. Gondolom Fish és EZS is lesz, többiekre tippem sincs 😀

   • Fish08

    Én most lehet kihagyom

   • filozofi

    hajtőmű?

    • Mainpieeater

     Nyomatékosztó. Tervezési feladat. 😀 BME-s dolog

   • EZS

    én sajnos nem valószínű

    • EZS

     majd a West Ham ellen. 😀

     • stanleykubrick

      Én baszki csak vereségeket járok oda nézni.

     • EZS

      😀 A Villa elleni győzelemkor ott voltam. Másra nem emlékszem. 😀

 • Hamptitus

  Szegény Lajos 🙁 Biztosan azt remélte, neki sikerül először elérni, hogy a kieséses szakaszban először játsszon oda-vissza 0-0-t 🙁

  • ezraharrari

   látszik, hogy Cocu volt Lajosfi

 • Rio

  Remélem, nem jut tovább a nyomorék PSV. Vagy igen, de előtte még háromfelé törik a lábát annak a mexikói fasznak.

 • Newton_heath

  Érdekes ez az Atletico, a nagycsapatokat lerángatja a saját szintjére, a kiscsapatoknak meg lesüllyed a nívójára…

  • Moyes Story

   nemtom velünk mi történne ellenük

   • ha szerencsénk van, akkor az, amit ma látsz

 • bearking

  Hú, ez a Lestienne, hogy néz ki, a kurvaéletbe… 😀

  • ezraharrari

   egy scooter rajongó és a vonalfestő légyottjának gyümölcse

  • Newton_heath

   Úgy emlékszem, hogy Eindhovenben ő szopatott meg bennünket (Moreno-n kívül persze)

   • bearking

    Akkor az anyja picsáját is, de az a meccs nagyon felzaklatott, nem értem rá a séróra figyelni, de ez valami borzalom. 😀

  • bearking

   ha már felvetettem

 • mddnszksz
 • bearking

  A Citynek 70 perc alatt nem sikerült eltalálni a kaput, ez azért nekünk is becsületünkre válna. Ellenünk mondjuk úgyis felszívják magukat, de durva, hogy mennyire trágya módon tudnak játszani az elmúlt időben.

  • stanleykubrick

   Legjobb, hogy a BL-ben is játszhatnak 1-2 olyan csapattal, akik ellen nem esélytelen a továbbjutás.

   • bearking

    Faszságnak tartom a szuperliga gondolatát, így is folyamatosan ugyanazok a párharcok mennek a BL-ben, meg nem sok köze van a sporthoz, de tény, hogy az, hogy ilyen Gentek lehetnek a 16 között az sem egészséges. De legalább így tovább tud vergődni egy angol… 😀

    • stanleykubrick

     A kiemeléses rendszerrel vannak súlyos problémák. Lásd: az Arsenal nem jut tovább a 16-ból, de folyamatosan az első kalapban nyomta, az idei évig, amikor meg kitalálták, hogy akkor a 8 legjobb bajnokságból legyenek az első kalaposak. Továbbá, hogy adott esetben az EL győztes közel megegyező pontszámot gyűjt össze, mint a BL győztes. 2012-ben az Atletico pl. több pontot gyűjtött, mint a Chelsea. Óriási a szakadék a BL-ből akár csak a legjobb 16-ig továbbjutók és a kiesők között pontszámban. Külön számít a győzelem és a döntetlenek is, pedig ez sokszor tetűre nem befolyásol semmit. El lehet menni egy BL elődöntőig, kb. 1 vereséggel, 2 döntetlennel és 1 győzelemmel is.

 • stanleykubrick

  A Wolfsburg már a 8 között, a PSV remekül focizik. Szerintem a hét Lajos megfejti, hogy a halálcsoportból továbbjutni képtelenség lett volna, meg egyébként is.

 • reelbeba

  megint egy botrányosan szar játéknap a béelben, jó hogy nekünk jövöre sem kell égetnünk magunkat egy ilyen nivótlan ligában

 • sipi

  megvagy Fructie!! :v #kéjp

 • stanleykubrick
 • ezraharrari
  • stanleykubrick

   Tokajban néztem, igen spiccesen. Azért örültem a gólunknak. Btw, micsoda tavaszt produkáltunk abban a szezonban amúgy a bajnokságban.

   • ketomika22

    8 W egysorban aztán jött a WTF

  • Angus

   Erre emlékszem, az OT-n Rafael “beengedte” nekik az utolsó percben, a San Mamesben meg Rooney akkor gólt lőtt, mint az állat.

 • Newton_heath

  Ez a szar Psv is jobban emlékeztet egy futball csapatra, mint mi…Cocu elég tisztességes munkát csinál..

  • ezraharrari

   holland-isko… ja, várj

 • ezraharrari

  legalább Willow baszott ma egyet a Readingnek

  • stanleykubrick

   A Brighton egy tartós leeresztés után most már komoly harcban van a feljutásért.

   • ezraharrari

    nekem ők a champo szerelmeim, mióta eltöltöttem Brightonban egy nyarat pár éve

    • stanleykubrick

     Élnek nekem is ott ismerőseim. Érdekes lenne, ha feljutnának.

     • Newton_heath

      Ha feljutnak, otthagynám Wilsont még egy évre..

     • stanleykubrick

      Nehéz kérdés ez, a Rooney, Martial kettős nem tud úgymond egymást váltva elől játszani, mert hát Wayne számára kell ennél több lehetőség, viszont, ha Martial többször megy a szélre, akkor jó lenne csatár és nem tudom a Keane-Rashford kettős ezt mennyire fogja megoldani. Kellene egy csatár is igazából és akkor én is tutira azt mondanám, hogy Wilson maradjon ott még egy évet.

  • mddnszksz

   hozta nekem a pénzem, rendes gyerek

 • otamendi, kompany lecserélve. így se leszünk jók 1 pontra se

  • stanleykubrick

   X lesz, annyira motiválatlan és gyenge ez a City.

   • ellenünk nem lesznek

    • EZS

     ja, a fasz aguero felveszi azt a vadállat pofáját, ami olyan, mint Maradonának volt azon a VB-n, amin lebukott kábszival, és baszik hármat.

     • EZS

      elnézést, a “vadállat” kicsit csúnya volt. 😀

     • ezraharrari

      legalább hoz néhány pontot nekem fantasyban 😀

  • crpa7

   mennyire tűnt súlyosnak a sérülésük?

   • kompany tuti nem lesz

    • crpa7

     kiráy

   • reelbeba

    Otamendié nem tünt annak

  • reelbeba

   fél órát bírtam, nézhetetlen

   • crpa7

    ez az atleti meccs se az évszázad meccse

  • Moyes Story

   mangala és demicsélisz úgy fog ellenünk kinézni mind maldini és nesta

 • crpa7

  Srácok, nemár, nem ma van a kupa meccs újrajátszása???

  • sipi

   öö, nem. április 6

   • crpa7

    bazdmeggggggggggg……ezért rohantam vissza a koliba, hogy nézhessem….keresem az eredmenyeken, hogy hol van és sehol…..XXD

    • stanleykubrick

     Nem nagyon szokás ennyire hamar újrajátszani, főleg nekünk EL csütörtökön, ez kb. kivitelezhetetlen lett volna.

     • crpa7

      tudom….nem is értettem a dolgot, hogy miért ilyen hamar

     • filozofi

      és így legalább nem lesz arsenal way, és nem egy hét alatt bukunk minden sorozatot

     • crpa7

      pedig már ezen gondolkoztam, h a három meccsből melyiket kéne behúzni

     • stanleykubrick

      Lajos knows. Hétvégén persze odabasszuk a Cityt, amúgy X lesz.

    • sipi

     sajnálom h rossz hírt kellett h közöljek. cserébe nézheted a kisebbik manchesteri csapatot holmi biszem-baszom sampion liga meccsen. én is azt teszem (nem)

     • crpa7

      atletit nézem, raktam őket nagy téttel XD

     • EZS

      jé, ma bl van.

  • stanleykubrick

   :DDDDDDDDDDD Látsz itt te beharangozót?

  • ezraharrari

   te tudod jól, de titok egyébként: SAFbérenc FA megengedte, hogy ma játsszuk és a West Ham ne tudjon róla, így esélyünk van továbbjutni

  • Csordás Adrián

   ezt próbáltam tegnap éreztetni veled de végül inkább nem lőttem le a poént 😀 (amikor Schmidfieldért imádkoztál)

   • crpa7

    hát, kár, hogy nem lőtted le. Kirohantam a belemet is, most meg nézhetek egy szar atleti meccset, ami ráadásul a mixemet is viheti.

 • filozofi

  moreno játszik az m4-en, ha valaki éppen szidni akarja azt a mocskos anyját

  • Pásztor László

   úgy érted, a mocskos kurva anyját? 😉

   • filozofi

    azt a rohadt, mocskos kurva anyját

    • sipi

     “baszná teherbe a tetves retkes zsiráf cigány mocskos kurva anyját” by Mucsi. bocsi

     • ezraharrari

 • sallark

  Nem tudom mennyire megbízható a transfermarketweb (ilyen névvel valószínűleg nem nagyon), de áldnám az eget, ha elhoznánk Florenzit. http://www.football-italia.net/81361/man-utd-%E2%82%AC28m-florenzi

  • menedzserben mindig elhozom, áldásom rá 😀

  • Newton_heath

   szimpatikus játékos, de nála jobb kell…Serie A-ból nem igazolnék, amit ott játszanak, az egy másik sport.

   • stanleykubrick

    Nekem lenne 1-2 nevem, de egyetértek.

 • reelbeba

  Három meccse van Lallernak. Kiesünk az EL-böl, kiesünk a kupából, kikapunk a szititöl. Aztán feláll. Ha ezek közül egyet megment, akkor marad

  • stanleykubrick

   Pont ez lesz, itt már semmit nem ment meg ebből ez a farok és elfelejtetted, hogy lesz közte még egy hazai Everton meccs a bajnokságban. Ott nyerünk, megmondja Lali, hogy minden rendben, még harapnak a srácok és van esély bármire.

  • Moyes Story

   marad a lófaszt

  • Csordás Adrián

   puli meccset szerintem hozzuk csak kérdés hogy elég lesz-e a továbbjutáshoz

   • lasi

    Nem.

  • fabiancancellara

   ha ő feláll nekem is feláll

  • ezraharrari

   Én már nem tudok olyan kataklizmát elképzelni, ami elmozdíthatná

   • stanleykubrick

    Dehogynem, pont úgy járhat, mint Moyes. Utolsó 1 hónapra, ha kb. minden elmegy, mehet a sunyiba.

    • ezraharrari

     Terhes nőre gumi tankönyvi esete

    • azér nem fog megtörténni, mer akkor giggset kéne leültetni. ezzel pedig megadnák az esélyt, hogy mondjuk megnyerjük vele az összes meccset, majd mikor kibasszák zsozé miatt, a nép elkezd háborogni. ez a hajó latyival fog elsüllyedni

     • reelbeba

      Nehéz lesz megmagyarázni, hogy mit csinál még két hónapig, ha mindenhonnan kiesünk

     • azt is nehéz megmagyarázni, mit csinál itt december óta

     • reelbeba

      a játékosoknak lehet ez a legszarabb. mert én itt leszek öt év múlva is, de nekik elment egy fél év a karrierjükböl totál feleslegesen

     • stanleykubrick

      Szerinted számítana bármit is, ha mondjuk Giggs a hátralévő 5-6 meccsből lehozna egy 5 győzelem, 1 döntetlen mérleget?

     • a szurkolóknak igen

     • EZS

      én már tavaly is sírtam azon a néhány meccsen, amikor ő állt ott a pálya szélén, nagyon is számítana, ha másodszor se maradhatna. 🙂

    • lasi

     Csak, hogy tovább fokozzuk a hülyeséget. Mutassuk meg mindenkinek mekkora a hozzáértés ennél a klubnál.

 • mddnszksz

  twitteren az egyik scoutos emberem kirakott egy 3 részes cikket norvégul, amiben a 30 legnagyobb tehetség van a világon Tor-Kristian Karlsen, a Monaco volt sportigazgatója szemszögéből(régebben valami kuvanagy scout volt). pár név a teljesség igénye nélkül:

  28. Bertrand Traoré (BFA) – 1995, Chelsea
  23. Munir El Haddadi (ESP) – 1995, Barcelona
  20. Divock Origi – 1995, Liverpool
  18. Youri Tielemans – 1997, Anderlecht
  11. Kelechi Iheanacho – 1996, Manchester City
  9. Renato Sanches – 1997, Benfica
  8. Gianluigi Donnarumma – 1999, AC Milan
  5. Hector Bellerin – 1995, Arsenal
  4. Dele Alli – 1996, Tottenham Hotspur
  2. Anthony Martial – 1995, Manchester United
  1. José Gimenez – 1995, Atlético Madrid

  • Angus

   Hát, ha nem is mind, de így hasból én is őket mondtam volna

   • Attylon

    Plusz Memphist és Depayt se felejtsük. 😀

  • stanleykubrick

   Top 10 még mondjuk érdekelne.

   • mddnszksz

    itt van a 3 cikk, csak nem volt kedvem egyesével kimásolni őket
    https://twitter.com/PortuBall/status/709789156315176960

    • stanleykubrick

     A top 10-et kivéve én is megtaláltam. Correa, Weigl, Dembélé (Rennes), Coman, Ruben Neves. Akadnak nevek. Fasza kis lista. Bellerín istant Barca vagy ManCity igazolás.

     • mddnszksz

      Bellerín a barca akadémiájából került az arsenalhoz, kétlem, hogy visszamenne oda ahonnan egyszer már kirakták

     • fella

      Piké?

     • stanleykubrick

      Fab? Bár nem ismerem a konkrét eseteket, de én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy kurva jó focista ne mondja azt, hogy hinnye, lenyomok még 15 évet inkább az Arsenalban, nem kell a Barca, köszi.

    • Mainpieeater

     Azt hittem legalább Pereira ráfér. Tévedtem. Hmmm, vannak jó nevek, de olyanok is akik engem eddig nem nagyon győztek meg. A feléből nem lesz soha jó focista, de van egykét potenciális világklasszis. Gondolom régebben készült a lista, az újra tuti benyomták volna Rashfordot is.

    • Newton_heath

     Azt gondoltam több spanyol lesz rajta, hollandból is csak egy van (Bazoer mér maradt le, minden héten le akarja igazolni valami top klub), a briteket is csak Delle Alli képviseli….Dél-amerikaiak németek vannak sokan meg pár francia…

  • Moyes Story

   felbasz még mindig hogy alli-t mi a faszért nem igazoltuk le, de legalább itt van fellaini és svejnsteger, és hátha marad carrick is jövőre

   • ezraharrari

    Poch hozzá magával, azt hittem, egyértelmű

  • Volt egy ilyen vagy 10 évvel ezelőtt, ahol Anderson volt az első.

   • stanleykubrick

    Amúgy jah, itt most a standard nevek vannak javarészt bedobálva, de inkább azok az érdekesek, akiket kevésbé ismerünk. Amúgy meg Anderson nem tudott kiteljesedni, ne szekáljátok. 😀

    • lasi

     Nagyon is kiteljesedett. A padon se fért el.

     • EZS

      ja, bakker, eddig nem olvastam 😀

    • EZS

     De, elég szépen kiteljesedett… 😀

   • sanchesben pont andersont látom visszaköszönni 😀

  • ketomika22

   rohadjak meg, de ez már túlságosan az én korosztályom

   • mddnszksz

    nyugi, ez egy folyamat. először még ideges vagy miatta, aztán beletörődsz. majd szép lassan örülsz a sikerüknek 😀 annó én is így voltam az én korosztályommal (Bale, Reus, Kroos, Müller) 😀

  • fabiancancellara

   Nincs sok jelentősége. A továbbjutás kérdése a Penfield Roadon eldőlt. Mellesleg Velasco, bár a spanyol puncifocihoz van szokva, de azért neves; aztán láthattuk mégis mennyire jól és következetesen fújt. Attól, hogy elvileg jó, még lehet ultraszar, akkor pedig vice versa igaz lehet.

 • Moyes Story
  • Achi Mike

   Hát, mondhatnám, hogy méltó búcsú lenne a Boleyn névhez is illő kivégzés, de attól tartok, ha így lesz, akkor ott minket fognak kivégezni.

 • Moyes Story

  Milorad Mazic, who voted as the worst referee of World Cup 2014, will officiate Manchester United vs Liverpool – Europa League last 16 second leg tie

  • Pásztor László

   Tipikus. Várom a kamutiziket, mint a Moyes-i 0-3-nál.

 • Newton_heath
 • Mainpieeater

  Nem szoktam ilyet csinalni, de temafeveteskent bedobom ide ezt: tanulas kozbeni piheneskent ujrajatszottam a FA-kupa meccset, legfrissebb FIFA keretekkel.

  Elso felidoben a latyak fele szar maszatolos pozessonfocit nyomattam en is 4-2-3-1-ben, 2-1-re vezettem, de kb kozom nem volt a meccshez, kevesebb loves, alig csinaltam valamit vedekezese kivul, kidolgozott tamadasok nem volt, a jatekosok egyszeruen nem ertek fel eleg gyorsan. Egy Varela-beadast fejelt be Rashford aztan egy szerencses kontragolt vert be Martial (Rashforde az assist), majd Rojo helyezkedesi hibajabol Emenike fejeltea szepitot, De Gea meg ket nagyot is vedett (habar egyik szvsz melle ment volna). Masodik felidore atalltam 4-3-3-ra, felhoztam Durmit Memphist es Morgant, Fella Lingard es Carrick helyett (Rojo be kozepsovedobe Blind fel kozeppalyara) es a Sch-Ander-Daley kozeppalyaval teljesen le tudtam dominalni a West Hamet. Rashford gol + 2 golpassz, Martial, Memphis gol, Varela golpassz masodik felidoben. Tobb loves tobb helyzet, egyedul a pozessiont buktam be de azt jelentosen (55-45-rol 47-53).

  Az a sanda gyanum, hogy ez a valo eletben is mukodne. A kozeppalya elore is hatra is stabil. Kozelebb vannak egymashoz illetve a tamadokhoz, sokkal joban tud porogni a labda korbe, konnyebb kitolteni es bejatszani a reseket, felallt vedelem ellen is tobben tudunk lenni oldalt (2v3)…. Nincs realis erv amelett h ezzel a kerettel a 4-2-3-1-et eroltetjuk. Herrera erossege jobban kijonne barmilyen mas formacioban… Most merges vagyok megyek elkenem a pudli szajat is

  • stanleykubrick

   433 után sírunk már a szezon kezdete óta. B*szd meg magad Lajos.

   • Mainpieeater

    Pool ellen is tovabbmehetnénk 4-3-3-al. 3-0 a vége, Rashford mesterhármas. Rohadt jól megcsinálták a kiscsávót FIFA-ban, élvezetes vele meg Martiallal játszani 😀

   • Captain Mike

    Amúgy egyszer sztem volt 4-3-3 amikor lefociztuk otthon az Evertont, de talán akkor is buktuk a poszessönt ezért skippelhette Lajos.

  • Achi Mike

   Milyen fokozaton? 😉

   • ezraharrari

    egyszer Level Lajosban elkezdtem egy szezont, de 23 meccs után véletlenül gólt lőttem, úgyhogy el is ment tőle a kedvem

    • Achi Mike

     Bug volt, az EA sem lehet tökéletes:D

   • Mainpieeater

    Nem jatszottam ezer eve igy a legendast nem vallaltam be 🙁 maradt a vilagklasszis.

 • ezraharrari

  Kép

  • Angus

   Sokkal több ilyen felháborodás kéne a volt játékosainktól, mint amit Scholesy tol. Persze akik nincsenek a klub alkalmazásában. És most nem Djemba-Djembára gondolok.

   • filozofi

    akkor nyilván klebersonra

    • Angus

     Eagles

  • Achi Mike

   Meggyőződésem, hogy Lajos tényleg úgy gondolja, hogy nem hibázott egész évben.

   • bearking

    Vagy ez a szitu, vagy minden mindegy alapon trollkodásból megpróbálja a lehető legtovább feszíteni a húrt, mielőtt kivágnák. Nyilatkozatai alapján én az utóbbit remélem, nem hiszem el, hogy valaki lehet annyira vak, hogy ezt elhiggye magának. Bár fasz se tudja. Szomorú dolog a demencia, na.

    • Achi Mike

     Ez inkább arrogancia. Van egy olyan foka, amikor már az ember maga is elhiszi, hogy mindenki más szar, csak ő jár a helyes úton. Ismerek ilyet sajnos személyesen. Elcsesz valamit, mindenki tudja, hogy ő volt, mégis kiáll az emberek elé hangoztatni, hogy tudja ki a hibás, persze most nem nevezi meg, de az illető egy balfasz volt stb. stb.

     • bearking

      Igazad lehet, csak próbálok valami pókfonálba belekapaszkodni, hogy nem egy intézetbe való pali vezeti a csapatot. Sajnos egyre kevesebb ilyen van, ezért is vannak ilyen kényszergondolataim. Mondjuk Woody-ék is teszik alá a lovat, azzal, hogy nem akarják kibaszni, ez egy ilyen elborult elmének biztos nagy megerősítés, ha kapja a pozitív visszajelzést és gondolja magában: “Minden rendben Lui, a game plan megvalósult, Fellaini pályára lépett, a nézők nagy része vereségre számított így ők is elégedettek lehetnek, minden a legnagyobb rendben. Na elkalandoztam, inkább befejezem a Kis Füles-t, úgyis a pontösszekötés a kedvencem, tisztára olyan, mint ahogy Blind és de Gea járatják a labdát!”

 • Tika

  nem rossz. köszönet érte
  a boszorkánylovagot még próbálom befogadni. honnan van, melyik világból, vagy saját?

  • ezraharrari

   Több univerzum összegyúrva, hozzáadva a saját nyelvi eszköztáram

   • Achi Mike

    Az a baj, hogy ebből az egyik a “valóság”. :”( 😀

    • ezraharrari

     Az a legszarabb fajta fiction

 • CaptainRoy

  https://www.youtube.com/watch?v=mDU2DJYDxkA#t=301.742 Kár hogy stoppolva van, le Wengerezném! 😀

  • mddnszksz

   az foglalt, akinek a sírján döglött ló legel!
   régi dakota mondás

  • Gyere_haza_Moyes

   a videó alapján már most David Alaba szinten játszik

  • Captain Mike

   Kár, hogy azóta mellőzve mióta rohadt jó bemutatkozása volt kezdőként és Blindről meg folyamatosan kapjuk a gólokat.

 • mddnszksz
  • ezraharrari

   Középföldét akarjuk leigázni, hogy minden főgonoszt (woody, mendes, raiola) egyesítünk?

   • Newton_heath

    Arról nem is beszélve, hogy Scholes szerint 3 olyan játékost kellene leigazolnunk, akik már egyszer nem minket választottak (Varane, Modric, Pogba)…

   • mddnszksz

    suicide squad

  • stanleykubrick

   Májusban könyörögni fogunk Joséért.

   • EZS

    na én biztos nem 🙂

   • jövő májusra érted és a távozására, én tudom 🙂

    • Fructie

     Amit ő nem tud, az nem is létezik!

  • KecsopBeno

   **
   O=

 • Angus

  kép
  (nem tudom, Keano tényleg mondott-e ilyet, de egyrészt el tudom képzelni róla, másrészt meg jogos)

  • Hamptitus

   Az az igazán szomorú, hogy egy csomó fodbalista nevét be lehetne helyettesíteni Schweini helyére és még mindig igaz maradna a mondat.

   • Angus

    egyébként szerintem Basti még mindig képes világklasszis játékra, az hogy ez nálunk nem mutatkozik meg, nem csak az ő hibája. szarba nem lehet szöget verni.
    tele vagyunk olyan spílerekkel, akikkel lehetne focizni… 🙁

    • Hamptitus

     Egyetértek, és egy normális edzővel szerintem kifejezetten nagy fogás lett volna az ő leigazolása.
     Az már más kérdés, hogy az a van Gaal, aki 2014 nyarán meglepte a világot (mindezt egy nem túl erős holland válogatottal és nyilván előtte is művelt szép dolgokat), néhány héttel később már úgy viselkedik, mint aki most kezdte az edzői karriert. Egyszer jó lenne megtudni mi csúszott ennyire félre, de sajnos ez nem fog bekövetkezni 🙁

    • csinibob

     Visszanézve a tegnapelőtti meccset, még bőven lenne benne potenciál, csak nem értem, hogy mi a fittyfenéért volt neki eddig megtiltva a 15 méteresnél hosszabb passz.

     • Angus

      a tegnapi Leicester meccsen ahányszor ívelt valaki, mindig eszembe jutott hogy bezzeg Scholes ezt hogy odarakta volna. és ez minden egyes meccsünkön eszembe jut, még mindig. csak azt nem tudom meddig kísért még 😀

     • csinibob

      Ugyanígy vagyok ezzel. Imádtam, ahogy felnéz, belerúg, majd 50 méterrel arrébb leesik a szélsőnk lábára.

     • filozofi

      a válasz nagyon egyszerűen összefoglalható egy szóban: filozofi

  • bearking

   :DDDDD
   remélem, hogy mondott

 • Roleee
 • KecsopBeno

  Fasza lett!

 • Mainpieeater

  Akinek van Snapchatje addolja a Leicestert. Nem tudom ki naluk ezert a felelos de nagyon jol tolja 😀 >kep

  • stanleykubrick

   De mit tol jól? Ilyen mezes képet sokan nyomnak.

   • Mainpieeater

    Amiket kiraknak mystoryba. 🙂 megengedik a szurkoloknak h a csapat resze legyenek, tok meno.

 • box-to-box defender

  Btw, a Leicester azért lesz bajnok, mert Drinkwater, Simpson és James ismerik a United Way-t és RvN Vardy-ban, Schmeichel meg a fiában reinkarnálódott 😀

  • stanleykubrick

   Elképesztő ma mennyit hibáznak. De ha az ilyen meccseket megnyerik, akkor összejöhet nékik.

   • box-to-box defender

    A Castle megérdemelne egy X-et, de remélem most már nem dob el 2 pontot a Leciester

    • stanleykubrick

     A Szarkák maradjanak benn máshol.

 • Ressan

  Fantasy, wich based on actual events!
  Jó, tetszik!

  • ezraharrari

   van Tasy

 • bfgbobo

  szerintem ma nyer a Newcastle

  • stanleykubrick

   Nagyon remélem, hogy nem. 🙁

   • Angus

    én is baszki, sírva könyörgöm a Leicester aranyáért

    • EZS

     Mindenki belül kicsit leszter fan, vagy hogy van a nóta 😀

    • stanleykubrick

     Én mocsok Arsenal fan vagyok.

     • Angus
     • lasi

      Nagyon csalódott lennék, ha ez kiderülne egyik kedvenc rendezőmről.

     • stanleykubrick

      Szóval a legnagyobb ellensegem az Arsenal. 😀

     • lasi

      Mingyá jobb.

   • box-to-box defender

    Hátul kicsit bizonytalanok…

 • mddnszksz

  FA Cup Semi-Final Draw
  Crystal Palace v Watford
  Everton v West Ham or Manchester United

  • stanleykubrick

   Nem fog minket érinteni a dolog.

   • Csordás Adrián

    nem értem miért biztos ebben szinte mindenki. Latyak a kiszámíthatatlanság embere, bármi lehet

    • stanleykubrick

     Ha tovább is jutunk, akkor a kékek ellen vagy a Watford ellen a döntőben kapunk majd ki. Semmilyen reális esélyünk nincs FA Kupát nyerni. Ez egy bohózat, ami itt zajlik.

    • Angus

     3 meccset kéne megnyerni még, amiből egy West Hamben és kettő a Wembley-ben esedékes. Ha ebből két meccs az OT-n lenne, és csak a döntő a Wembley-ben, akkor talán látnék esélyt. De hogy valamelyiket elbasszuk, az tuti. Egyszerűen gyenge ehhez a csapat.

  • bearking

   Ez esetben nem lenne sok értelme kiszenvedi egy továbbjutást (mondjuk más sorsolás estén se lenne sok, de az mindegy), nálam toronymagas esélyes az everton, kb. olyan meccsünk lenne, mint a tavaly tavaszi.

  • Hamptitus

   Meg fogjuk nyerni a fakupát! 99%

  • Ressan

   Nqgyon pechesek vagyunk, nekünk van a legnehezebb sorsolásunk!

 • bearking

  Remek poszt! Bár remélem, hogy nem a fentebb vázolt szcenárió fog lezajlani a valósában. Elég sötét időket élünk így is, nem kéne tovább fokozni.
  Amúgy sziasztok! Pesti mérnök hallgató vagyok, itt új a kommentelést tekintve, bár olvasni régóta olvaslak benneteket. Elég jó beszélgetések mennek itt, amikhez eddig is sokszor jól esett volna hozzászólni. Úgyhogy a hosszú hétvége miatt bekövetkező unalom és az elmúlt időszak miatt felgyülemlett frusztráció végett elszántam magam egy profil elkészítésére. Úgyhogy, ha nem gáz, akkor mostantól előfordulhat, hogy én is kommetelek ide, ha úgy adódik.

  • stanleykubrick

   Felvétel a van Gaal takarodj üzemmód aktívan tartása. Üdv közöttünk. Hihetetlen, hogy valaki évekig olvas, de nem kommentel pl. 🙂

   • EZS

    így demonstrálja utálatát török “barátunk” iránt. Csakolvas.

   • bearking

    Úgy voltam vele, hogy más úgyis leírja amit én akarnék. Meg alapból idegenkedek a kommenteléstől, facebookon “leszoktattak” róla. 🙂 De a demonstratív hallgatás jobban hangzik. 😀

   • ezraharrari

    engem egy olyan barátomnak “köszönhettek”, aki nem kommentel, de anno ő mutatta a blogot

    • Angus

     engem meg Dirk Kuytnek, mert anno végső elkeseredésemben (még az önkezűség előtt) keresnem kellett egy szurkolói oldalt dühöngeni

     • EZS

      engem meg az nso-nak

     • Kleinheislerlin

      Írogattál oda régen? 🙂 Mert én is valahogy onnan kászálódtam ide, de nyár óta írogatok csak.

     • EZS

      A cikkekhez szóltam hozzá néha, a Népsport blogoknak volt egy linkje, és ott volt a Stretford End. Sokáig én is csak olvasgattam, arra nem emlékszem, mihez szóltam hozzá először.

     • Kleinheislerlin

      Jaa, én a fórumon voltam aktív mikor még nagyon-nagy élet volt ott, rendes focitornák, kiruccanások minden.

     • Csordás Adrián
   • KT

    Pedig sokan vagyunk 🙂

   • filozofi

    én is így voltam :))

  • sipi

   *kórusban*: szia bearking!

   • EZS

    bearking news!

   • Angus

    mint egy pszichiátrián, ahol United-drukkerek éldegélnek

    • Fish08

     Lassan mindenki azt fogja mantrázni, hogy az elmúlt 3 év csupán a képzelet műve, a drog az rossz…

  • reelbeba

   klassz neved van, de a beerking még jobb lenne 😉

  • Achi Mike

   Hellcome! Én is sokáig nem írtam csak olvastam. Vigyázz, mert addiktív!

 • mddnszksz

  így estére sikerült magamhoz térnem a tegnapi csepeli túrából úgyhogy most felvételről megnéztem a meccset. ami tetszett az Mike játéka, illetve Schweini jó beállása. Kis szerencsével nyerhettünk volna

  • stanleykubrick

   Na de kérem. Ne itt vicceljünk.

 • április 6 lesz az újrajátszás

  • EZS

   tök jó! Mert… ja nem tudom, de jó.

   • Limb for a Limb

    mert szerda, tiszta BL érzet

  • Golf

   Ha mákunk van, akkor egy-két leendő szponzor azt hiszi, hogy a BL-ből estünk ki.

 • Angus

  bemutatták az új szerzeményt, mindenki rakhatja bele a Chevibe
  ordítanak képaláírásért 😀

  Tonio úgy néz ki elégedett volt az eddig használttal

  • Angus

   egyébként Woody-nak csak a pacsi járhat… mi a fasznak középhátvéd, meg csatár, mikor ezeknél van klímatisztító, karbitisztító, keréktárcsa tisztító, még műszerfalápoló spray is, a fék- és kuplungtisztítóról vagy a defektjavítóról már nem is beszélve :))))
   telitalálat!!

  • Golf

   Hirtelen azt hittem hogy csináltak nekem egy mezt, csak Woody nem tudja, hogy mindig kilences voltam. 🙂

   • sipi

    meg a nevedet is elírták.. :/ mondjuk az a Unitednél jellemző, szóval ne búslakodj!

  • Csordás Adrián

   Valencia most tudta meg hogy megye kettes…

  • stanleykubrick

   Ez igen, elzavarták az összes sérült játékost szabadidős programra.

  • Porter Ramsey

   valencianak eszébe jutott, hogy a szülőföldjének mennyi befolyása van az opecen belül

 • reelbeba

  Jó lett, ezra, tetszett

 • crpa7

  Szerintetek reménykedhetünk abban, h kedden végre össze állt a rettegett és a szezonban legjobban működő schmiedfield?

  • Attylon

   Lesz helyette Fellafield. 😉

  • Csordás Adrián

   a forradalom évfordulójának alkalmából?

   • crpa7

    jaja… hogy legyen szép napunk

    • Csordás Adrián

     vagy egy közös BL meccsnézés 🙂

     • crpa7

      MU meccs helyett?

   • EZS

    ja, Haynau alvezére, Hans Schmiedfield.

 • ezraharrari

  Kösz, srácok, főleg az újabb lehetőséget. Adalék infó: a címet ezúttal is a szépirodalomból kölcsönöztem, Sütő András Csillag a máglyán c. drámájától

  • Kleinheislerlin

   És miért van kicenzúrázva az öreg Pycelle mester, Petyr, Ned Stark és társai? 😀

   • ezraharrari

    ahhoz nincs közöm, én csak a szövegért felelek

    • Kleinheislerlin

     Az viszont príma lett, befakadtam párszor

 • godlikezaza
 • wolandrule

  Történelmünk nagyjai a hű krónikások, aki nem engedik, hogy a zord idők ködös, jótét legendáriummá váljanak, köszi Ezra!

 • halamita

  Jó poszt lett, grat. 🙂
  Közben én is kiírtam magamból a mérgemet: http://halamita.blog.hu/9999/12/31/rendhagyo_jatekosertekeles.

  • bfgbobo

   nagyon jó lett

  • stanleykubrick

   Úgy látom már nagyon hiányzik a Trónok Harca. 🙂

   • halamita

    Majdnem annyira, mint egy nézhető United… 😛

 • Roland

  Az új igazolásunk, nem tudom melyik poszton tud játszani, remélem középső védő.
  https://twitter.com/ManUtdReport_/status/709354374628245504

  • Angus

   Woody-nak egy cél lebeg a szeme előtt: a golyóbis összes cégével/vállalatával szerződést kell kötni.
   Jó úton halad…

  • Rio

   Remélem, elküldik Lajost valami jóféle norvég olajfúrótoronyra.

   • Roleee

    Azért azzal finoman, onnan haza lehet úszni, inkább adjuk el afrikába rabszolgának.

 • Roleee

  Nagyon jó lett, ilyen jöhet bármikor, felidézte a régi szép idők posztjait 😀

 • Achi Mike

  Ja, és izgultál mi, hogy nehogy Lajos mostantól megnyerje minden meccsét, mert akkor hiába az alkotás 😀

  • ezraharrari

   konkrétan igen 😀

   • EZS

    😀

 • Captain Mike

  Valaki emlékszik olyanra mikor Depay és Martial is kezdett, és mind2 vagy legalább az egyik jó teljesített? Mert nekem úgy rémlik, hogy amikor valamelyik fasza volt akkor a másik nem volt a pályán.

 • MrFer

  Szép munka, nagyon jó a poszt!

 • Dzsuk1

  tl;dr

 • Roland

  SAF szerint Kante a szezon játékosa és a Leicester, Arsenal, Spurs, Sonkák lesz a top 4.

  • Angus

   Ha jól rémlik, Fergie már decemberben kijelentette, hogy a Leicester bajnok lehet.
   Nem, én sem vettem komolyan.

   • Achi Mike

    Mi tudhat ő. Én csak Lajosban bízom. Neki mi a véleménye? A szezon játékosa Blind vagy Fellaini?

 • csinibob

  Azért valahol nagyon elgondolkodtató az, hogy egy 20 éves kölyök kénytelen húzni a csapatot. Scholest már a tavalyi kirohánasakor sem értettem, Martial igazi legenda alapanyag.

  Ja, most nem leszek népszerű: de Varela botrányos, amit védekezésben leművel, úgyhogy talán elül kicsit a hype.

  • bfgbobo

   Varela a legtöbbször úgy rohangál mint a fejetlen csirke, fingja nincs hogy hol kellene lennie
   A 19 éves Rafael nem volt ennyire fegyelmezetlen

  • MrFer

   Jó, igazad van, de tud beadni,és ilyet régen láttunk már…

   • csinibob

    Az első félidőben majdnem kaptunk róla 2-t, ha gonosz vagyok, 3-at. Ehhez már nagyon jól kell beadni. 🙂

    • Newton_heath

     Ja, miért nem ötöt…

     • csinibob

      Nézd vissza először a meccset, utána gúnyolódj.

  • sajnos darmian az ígéretes kezdés után botrány szar lett, főleg támadásban. aztán jött az üdítően jól kombináló varela a semmiből és benne láttuk sokan a megváltót. a kettőből lehetne egy fasza fullbacket gyúrni, de remélhetőleg valamelyik eltanulja a másiktól a hiányzó skilljeit

   • Captain Mike

    különbség az, hogy Varela most kezdte profi pályafutását, Darmian meg már egy kész játékos aki már nem nagyon fog fejlődni. Védekezésben amúgy is könnyebb fejlődni, Darmian már nem lesz gyorsabb és technikásabb.

  • Newton_heath

   Utálom azt, amikor huszonéves kevesebb mint 10 meccsel bíró védőket veszünk elő a helyezkedésük miatt, amikor tapasztalt játékosok is elkövetik ugyanezt…Varela fejlődni fog, ha megkapja a bizalmat, a helyezkedése javulni fog…

   • filozofi

    és szerintem a helyezkedése sem vészesen szar

   • csinibob

    Ti szoptátok körbe, hogy jobb, mint Darmian és Valencia együtt. Én csak a valóságot írtam le, mindenféle rózsaszín szemüveg nélkül.

    • Captain Mike

     a valóságba beletartozik az is, hogy amikor játszott nem kaptunk az ő oldaláról gólt, egyet se

     • csinibob

      Tehát, mert bemákoltuk, rendben is van a helyzet. Seems legit. Kezdjen továbbra is.

     • Captain Mike

      mindegy, hogy mák vagy nem de ezek a tények

     • csinibob

      erre valóban lehet taktikát építeni. te vagy, Lajos?

     • Captain Mike

      arra, hogy van végre egy támadásban is jó védőnk aki beadni is tud és a védekezésével sincs igazából gond, csak a hozzád hasonlók képesek elkönyvelni egy játékost egy rosszabbul sikerült meccs után?

     • csinibob

      Meccsek óta nem védekezik jól. Ha nem veszed észre, akkor vagy elfogult, vagy nem érted meg, mi egy FB elsődleges feladata. 30-40 méterek maradnak mögötte. A Pool ellen és most sem mutatott támadásban annyival többet, amiért megérné őt kezdőben tartani, annyit bukunk stabilitásban.
      Ügyeske meg minden, de jelenleg semmi sem indokolja, hogy kezdjen.

     • Captain Mike

      de, az hogy Darmian már védekezésben se tudja hozni azt amit a szezon elején, ő mit csinált a West Brom ellen?

     • csinibob

      Ott, ahol Mata kiállítatta magát? Nagyot varázsolt volna Varela biztosan.

    • Newton_heath

     Varela-ból még lehet jó jobbhátvéd, Darmian-ból meg Valencia-ból már nem…

     • csinibob

      Erős kijelentés, majd meglátjuk, mi lesz a kis Rafael kettőből.

    • Mainpieeater

     “Jobb mint Darmian es Valencia egyutt”. Nem. 4. Opciohoz kepest kurva jo? Igen.

 • Aoutum

  Nagyon jó lett! Gratula 🙂

 • Achi Mike

  Nagyon kreatív, grat!

  *spoiler*A kérdés az, hogy akkor most, Jon Shaw halott, vagy még visszatér, hogy megmentsen minket az északi veszedelemtől? 😀

 • t.o.d.

  Muhaha. És ne legyen igaza. Grat

 • filozofi

  hát ez nagyon jó lett. grat 🙂

 • Pingback: Tulipán a kandallón | Zongoracipelő()