Élve eltemetve – Európa Liga, nyolcaddöntő visszavágó

Olyan mérkőzés lesz ez a mai, amit épeszű ember a háta közepére sem kíván. A hétvégi szuperprodukciót követően pedig különösen kevesen érezzük úgy, hogy bármi esélyünk is lenne ma, amivel a legjobb nyolc együttes közé léphetnénk Európa második számú kupasorozatában. Nagyon úgy látszik, hogy csapatunk számára az Európa Liga nyolcaddöntőjén túl nem vezet út. A továbbiakban persze azért megnézzük, mégis nagyjából mi várhat ránk ma este, már a filozofin túl.

015151EA54BB4E75870B5FB02CF39D6B

Csakhogy bedobjunk néhány információt a közösbe, elmondhatjuk például, hogy ez lesz van Gaal 150. európai kupaküzdelme. Ez egy igen tekintélyes szám, mi viszont egy esetleges kiesést követően azt szeretnénk, ha van Gaal pályafutásának utolsó nemzetközi mérkőzése is lenne egyben. Ander Herrera ráadásul kinyilatkoztatott, hogy ez a párharc még bizony nincs lefutva, ennek ellenére a spanyol még a keretbe sem került be a mai napon, valószínűleg sérülés okán. Ott van viszont RoShaun Williams, akinek ma is az Old Trafford piros mezes szurkolóinak egyesével való megszámolása lesz a feladata. Mesterünk szerint Schweinsteiger továbbra sem képes kezdeni, ergo lenyomni 60-70 percet, így abban is biztosak lehetünk, hogy kedvenc belgánk ismételten a kezdőben találja magát, de kizárólag a balansz kedvéért csupán. Lingard is visszatérhet, de ennek közel sem tudom, hogy örüljünk-e avagy sem.

young

Edzésbe állt viszont Young és Borthwick-Jackson is, de ez a fajta red zone még el fog tartani egy ideig, szóval nincs itt semmi látnivaló. Az viszont most már tényleg kicsit a nevetséges kategóriába tartozik, hogy Phil Jones továbbra is sérült. Az angol idén 7 mérkőzésen kezdett és 6 találkozón állt be csereként. Azért nem lennénk nagyon meglepve, ha Luke Shaw hamarabb visszatérne, mint ő. Ezerarcú barátunk jövője sötét irányba halad Manchesterben.

blind

A legnagyobb sokk, hogy Blind még a keretben sincs, kérdés miért éppen egy nagyjából tét nélküli mérkőzésen pihen a holland, de jobb, ha befogjuk a szánkat a sok reklamálást követően. Mellesleg Giggs legutóbbi interjújában már a van Gaal szintű mantrákat nyomatta, mi szerint még versenyben vagyunk három sorozatban és micsoda őrültek háza ez a bajnokság különben is. Szóval a walesi eddig ideálisan pályázik a holland helyére. Szerintem ennyi bőven elég is vidám csapatunkból ebbe a beharangozóba.

A riválisnál talán Moreno kiesése miatt aggódhatnak némileg, de nem gondolom, hogy a spanyol hiánya felboríthatatlan egyensúlyt okozna az erőben, hiányzik még Leiva és valószínűleg Flanagan is (update: Ha minden igaz az Európa Liga garnitúrában egyáltalán nem játszik). Luis García korábbi Pool játékos pedig egy ázsiai kislányt cikiz Twitteren, aki Manchester United mezt vitt neki aláíratni. Liverpool felett tehát zöld az ég és kék a fű minden tiszta, landolni készül Klopp együttese, méghozzá egyenesen Nyonba, a holnapi sorsolásra. Őszintén szólva, nagyon nehéz lenne elképzelni, hogy a hétvégén piknikező Liverpool ne tudná kiharcolni a továbbjutást ilyen kényelmes előnyről. Mignolet, Ön az utolsó reményünk!

klopp

A mérkőzést a szokásos kedvenc csatornátokon, az RTL II-n tekinthetitek meg, méghozzá 21.05-ös kezdéssel. Ezért tippversenyt is rendezünk, aminek a győztese beletekinthet van Gaal pro-level Sudoku megfejtéseibe. Jó szurkolást!