I have a dream – FA Kupa negyeddöntő

Van nekem egy álmom, olyan titok ez, melyről nagyon sokat vizionáltunk már hosszú téli éjszakákon. Akadnak olyan dolgok az életben, amikre már nem is nagyon emlékszünk, persze főleg a legszebb események esetében szokott ez megtörténik velünk. Én pedig arra vágyom, hogy 2004 után, ismételten tegyük be a vitrinünkbe a világ leglegendásabb kupasorozatának trófeáját, az FA Kupát! Ehhez voodoo módon kaptok majd random képeket. Szugeráljunk Szurkoljunk együtt!

Manchester United v Arsenal

Lehet persze megint sírdogálni, hogy jól kikaptunk az Európa Ligában és a bajnokságban is leginkább az 5.-6. helyének megszerzése néz ki, de most mégis más a helyzet, éppen olyan, amikor félre kell tenni minden negatív gondolatot és egy komoly hazai mérkőzésre kell fókuszálni, amit igenis meg lehet és meg is kell nyerni!

Az elődöntőbe eddig két csapat jutott be, egyik az Everton, a másik pedig a Crystal Palace. Nem gondolom, hogy csapatunk ne lenne képes megverni a Wembley zajos lelátói között akár ezt a két együttest, akár a jó eséllyel továbbjutó Arsenalt, ez pedig hasonlóan igaz a döntőre is, de ne ugorjunk ennyire előre.

6930E0BB46A74A39A9778F6E8C130E41

Michael Carrick is megmondta, hogy túl sok neki ez az idő, amióta nem sikerült megszerezni a hőn áhított trófeát. Ráadásul különösen érdekes adat tud lenni, hogy sem ő, sem Wayne Rooney például soha nem nyertek FA Kupát.

A kezdőt viszont pokolian nehéz lenne megjósolni, az egészen biztos, hogy Schweinsteiger már játékra kész, más kérdés, hogy kezdőként vagy ismételten csak csereként léphet pályára. Arra viszont jó esélyt látok, hogy Fellaini fogja tízesként riogatni a West Ham United délceg legényeit a védelemben, erre van Gaal fog elég indokot találni, hogy így tegyen és berakja a kezdőbe a belgát. Így remélhetőleg Rashford is csak a cserék között találja majd magát, akivel szemben kezdtek irreális elvárások megfogalmazódni és talán Martial számára is jobb lenne, ha nem négy emberen keresztül kellene beverekednie magát a kapuig. Viszont ez is csak akkor történhet meg, ha Lingard egészséges és készen áll a játékra, ugyanis Mata eltiltás miatt egészen biztosan nem lép ma pályára, továbbá Young is sérült és nagyon úgy tűnik, hogy Valencia is legfeljebb perceket bírna még, így a keretbe sem került.

00391216

Továbbra is nagyon szépen könyörgünk, hogy Blind is maximum csak csereként kapjon ma helyet és engedjük szabadjára a Varela, Smalling, Rojo, Darmian védelmet. Fosu-Mensah a Twitter közösségi oldalán osztotta meg, hogy lelkesen jegeli a lábát, így egy újabb újonc, RoShaun Williams a padon kaphat majd helyet, még akkor is, ha valószínűleg egy percet sem játszik majd.

A csapatunkról ennyit lehet dióhéjban összehordani, a riválisról pedig csak félve merek nyilatkozni, mert egészséges Payet, Noble, Kouyate, Ogbonna és Antonio is. Ráadásul Enner Valencia és Victor Moses a padra is visszatérhet. Nagyon egyértelmű, hogy például egy döntetlen a londoniaknak kedvezhet, hiszen nehezen tudom elképzelni, miként tudnánk továbbjutni vendégségben, persze a tizenegyesek bármikor segíthetnek…Vagy inkább lehet, hogy mégsem. Bilic és csapata tehát azért alapvetően okkal hisz, akár egy győzelemben is.

3216FD5600000578-3487470-image-a-58_1457696498427

Szóval előre a csatába, ezt a párharcot egy fordulóban le kell rendezni, hogy ne is legyen miről gondolkodni a továbbiakban és már csak a hétfő esti FA Kupa sorsolásra kelljen fókuszálni azt követően. A mérkőzést élőben, 17 órától tekinthetitek meg a Sport 2 csatornáján. Glory-Glory ManUnited! Irány a Wembley, mert „We’re the famous Man United and we’re going to Wembley Wem-ber-ly!”

1994 winners