Nagyító alatt – Mourinho első hónapjai

Alig telt el 1-2 hónap a szezon kezdete óta, máris le kell írni olyan gondolatokat, amelyeket nagyon nem szerettem volna. Mourinho eddigi tevékenykedése számomra ugyanis csalódás. A bejegyzés a portugál első hónapjait veszi górcső alá.

manchester-united-manager-jose-mourinho_3745690

1, A Rooney kérdéskör

Watford v Manchester United - Premier League

Túlzás lenne azt állítani, hogy Rooney dilemmáról szólt volna a nyár, de nem véletlen merült fel minden igazolás mellett elsőként csapatkapitányunk további sorsának kérdése. A portugál kieszelte Wayne posztját, lényegében az egyetlen opcionális helyre. Ám mielőtt még tovább ugrálnánk tízesünk kopaszodó kobakján, térjünk vissza a felállásra, ez ugyanis legalább annyira befolyásolja kedvenceink teljesítményét. José érkezésekor mindenki arról beszélt, hogy vajon láthatjuk-e az általa nagyjából 10 éve nem használt 433-as felállást vagy marad a régi 4231. Pogba visszatérésével ez a kérdőjel pedig egyre csak terebélyesedett. Rooney szelleme ugyanis alaposan meghatározta és meg is könnyítette José választását a felállásunk kapcsán. A helyzet nagyjából úgy látszott a szezon elején, hogy működik is. Rooney bátran megjátszható volt a szélekre mozogva és bár közvetlen nem volt életveszély, de hozzá tudott járulni a csapat működéséhez. Ez pedig éppen a legrosszabb volt, ami történhetett velünk, hiszen kellett két vaskos pofon ahhoz, hogy egyértelművé váljon, hogy peremberként lehet számolni leendő gólrekorderünkkel, de alapemberként aligha. A megnyert mérkőzéseken ugyanis nem játszottunk jól, sokkal inkább minden bejött vagy gyenge formát futó riválisokkal hozott minket össze a sors. A játékrendszer hiányosságai is korán kijöttek, a támadások nagyon merevek voltak és nem volt élet a játékunkban. Rooney ennek okán 5 fordulót követően a padra került. Ez pedig egy megspórolható kudarcot jelentett a teljes közösségre nézve. Sokan ugyanis még inkább Rooney ellen fordultak (mondjuk ki, joggal), az ogre kipakolása pedig magától értetődő szerkezetváltozást hozott és egy újabb kísérleti periódust, amiben már Fellaini szerepe is lecsökkent.

2., A védelem machinálása

610086712

Meg kellett, hogy verjen minket Pep Guardiola ahhoz, hogy Mourinho berakja Smallingot a csapatba, aki gyakorlatilag csapatunk legjobbja most már a Ferguson nélküli években (de Gea-val karöltve). Blind két komoly hibát vétett középhátvédként, ami nagyon sokba került nekünk és most már a baloldalon tevékenykedik, de kérdés, ha Shaw visszatér kisebb sérüléséből, akkor mi lesz a holland szerepe. Luke nagyon peches, amire elérte volna a megfelelő élvezetszintet, akkor újra rásérült és ez nem segíti a védelem összeszokását sem, de talán itt áll legközelebb Mourinho ahhoz, hogy megtalálja az ideális négyest hátul. Ám Smalling kezdeti mellőzésére nincs mentség, még akkor sem, ha most már a kezdőben kap helyet az angol. Ugyanakkor Darmian már-már a „susogós” duóhoz hasonló áldozattá vált, mert rendben van, hogy Valencia viszonylag megbízható teljesítményt nyújt, az olaszt talán nem kellene ennyire parkolópályára tenni, a rotálásra pedig lenne igény.

3., A középpálya nehézségei és Paul Pogba

Manchester United's Portuguese manager J

A gond itt a legnagyobb. Mourinho ugyanis egyszerűen kikukázta a világbajnok Schweinsteigert a csapat környékéről, hét forduló elteltével pedig sem Carrick, sem Schneiderlin gyakorlatilag nem mondhat magának játékpercet. Ebből a francia helyzete a legszörnyűbb, hiszen mindössze 5 percet játszott a PL-ben, azt is az első fordulóban. Hiába kínálja magát az egyszűrős 4141 vagy 433, amiben a Herrera, Pogba duó mellé csereként könnyedén tudna csatlakozni Schweinsteiger vagy Rooney is, nem beszélve Mataról vagy Lingardról. Az első 5 fordulóban a bűvös sebességgel működő Pogba, Rooney, Fellaini hármas gyűrkőzött a középpálya és a támadónegyed hátsó szekciójában. A német még az EB-n is megmutatta, hogy milyen lendületet képes vinni a válogatottba, ha a helyzet úgy kívánja, azt pedig pontosan tudjuk, hogy spanyol matadorunk a már fentebb említett rendszerben képes a legjobban élni. Ugyanis itt vissza kell lépnie, de közel sem annyit, ha viszont 4231-ben szűrőként kap szerepet, akkor legalább annyira elpazarolt próbálkozásról van szó, mint Pogba esetében. A Leicester City elleni mérkőzésen minden bejött, ez pedig újra elvakította Mourinhot és a Stoke ellen is ugyanazt a csapatot küldte fel. Bár tény, hogy ezt a mérkőzést is megnyerhettük volna, de a támadások felépítésében sokkal jobban akadályozták, mint erősítették egymást a játékosok. A nagyobb csapatok ellen pedig egyenesen öngyilkosság lenne ezzel a csapattal kifutni a pályára. Miért kellene védekezésre elpazarolni a Herrera, Pogba kettőst, ha az ő feladatuk egyértelműen nemesebb ennél? Ellenben abban pedig nem a legjobbak, amire nekünk van egy Carrick és Schneiderlin is, akiknek már feltörte a hátsójukat a pad, ráadásul Blind már a harmadik szezon óta vár arra, hogy be legyen komolyabban próbálva ebben a pozícióban. Mennyi idő kell még Mourinhonak, hogy ebben is váltson? Pogba pedig pontosan látjuk mire lehetne még képes, ha szabad szerepkörben játszhatna és jobban köré lenne építve a csapat. Hogy miért nem került igazából szóba Fellaini? A válasz erre egyszerű, mert nagyon nem szeretném már a csapat környékén sem látni.

4., Mkhitaryan helyzet kezelése

henrikh-mkhitaryan

Értjük, hogy nem akarta egyből bevágni a mélyvízbe az örményt kedvenc mesterünk, de nem igazán értettük, hogy miért éppen akkor dobta be, amikor amúgy is kisebb sérüléssel küszködött. Ráadásul mennyire tehet jót egy játékosnak, ha 45 perc után lekapják, pedig biztató volt a teljesítménye, a játékába csúszó hibák ellenére. Messzemenő következtetéseket nem lehet levonni még persze ebből az esetből, de nem igazán kellemes kezdés ez és hasonlóan elnyújtott folyamatot eredményezhet Micky beépítésében. Az átalakuló szerkezettel azonban nagyon könnyen szabadabb szerepkört kapva játszhat majd a Dortmund korábbi sztárja, viszont nem engedhetjük meg magunknak, hogy elpocsékoljunk egy ilyen játékost. A Manchester City elleni vicceskedő kezdő pedig határozottan visszaütött és egy nagyon korai elkerülendő pofont hozott.

5., Az Ibrahimovic jelenség

manchester-united-striker-zlatan-ibrahimovic

A negligens fasz. Ibrahimovic ellenállhatatlanul kezdett, de sajnos egyre inkább a helyzetek elfaszkodásával hívja fel magára a figyelmet. Az elmúlt mérkőzéseken bizony jó pár gól maradt a lábában és ennek pedig könnyen lehet, hogy a fáradtság lehet az oka. Ámíthatjuk magunkat, hogy mekkora fizikai készségekkel rendelkezik a svéd, de amikor 2 hónap alatt minden mérkőzésen a pályán van és ráadásul nyomja a 90 perceket, akkor ne lepődjünk meg, ha 35 évesen nem jön ki belőle az, amit nagyon szeretnénk. Miért kell játszatni majdnem egy félidőt a Ligakupában? Miért kell ennyit tolni az EL-ben? Egyszerűen érthetetlen az egész. Különösen akkor amikor Martial, Rashford vagy Rooney is játszhatna csatárt a vajas kenyér meccseken. José bizony alaposan meg kellene, hogy fontolja Ibra agyonjátszatását, mert, ha még egy darabig nem megy neki a játék, az nem fog jót tenni az egoista sztár idegeinek. Azt pedig ugye senki nem szeretné?

Összegzés

Tehát elmondhatjuk, hogy Mourinho ugyanolyan makacs, mint van Gaal és bár több pozitívumot összegezhetünk, mint a korábbi években, de közel 200 millió euró elköltését követően már ennél jóval, de jóval többet szeretnénk látni az eredménysoron. José megkapta, akiket kért, volt ideje feltérképezni a csapatot, megújítania önmagát egy vaskos kudarc után, a legtöbb dolog azonban ugyanúgy maradt volna. Az elszúrt mérkőzéseken minden egyes alkalommal saját magát lőtte lábon a kétszeres BL győztes mester. Egyszer Blind középhátvédként játszatása, másik alkalommal a Rooney-Fellaini rozsdás gépezet nyomatása, legutóbb (Stoke ellen) pedig a szűrő nélküli játék, ahol egymás elől szívják el a levegőt a támadósorban a játékosok, de senki nem tud kiteljesedni, a kontrákra viszont tökéletes esélyt kínálunk a riválisoknak. Teljesen nyilvánvalóan adja magát egy szűrővel megspékelt 4141 vagy 433, de ideáig közel tíz forduló alatt nem sikerült eljutni. Nem kell feltalálni a meleg vizet, csak úgy kell mindenkit játszatni, ahol a legjobb. Lehet mondani, hogy lassan eljutunk odáig, ahol lennünk kellene, de a szezonkezdet erősen visszavetheti a keret önbizalmát, ráadásul pechünk mindig lehet és a kötelező meccseket be kell húzni, a WTF vereségeket (WaTFord) és pontvesztéseket (Stoke) pedig el kell kerülni. Az pedig igen rossz hír, hogy a riválisok sokkal többen vannak, mint azt hinni lehetett. (Manchester City, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur – ránézésre is sok) A türelmi idő pedig most már kezd igazán elfogyni, így a portugál jobb, ha összeszedi magát, mert azt egészen biztosan nem teszi zsebre, amit egy sikertelenebb szezon után kaphat a médiától és a szurkolóktól egyaránt.

 • Pingback: A Mournho-sejtés | Stretford End()

 • stanleykubrick

  Smallingot a padon jegelni olyan, mintha két jó nő is gerjedne rád, de te direkt a rosszabbat választod.

 • Angus

  hello hello hey pay attention to the new post!!!!

 • Harrari Ezra

  forma ide vagy oda, fura Wayne-t nem 10-esben látni
  http://i.imgur.com/dt4ytM6.jpg

  • filozofi

   gondolom, mert 1től 11ig a kezdőknek osztják ki a számokat

   • Harrari Ezra

    jól gondolod, de attól még fura látni

 • stanleykubrick

  Ez a Lingard-Walcott duó egy büntetés.

  • Porter Ramsey

   hart a meccs embere szlovénia ellen 😀

   • stanleykubrick

    Teljesen eltaktikázta Southgate. Óriási lufi ez a meccs.

    • filozofi

     igaz volt már ez a Málta meccsre is

     • stanleykubrick

      Szlovákia úgy le volt dominálva, a meccshez nem szagoltak. Itt meg, jesszus. Egy darab fos az egész. Ezt a meccset kellett volna megnyerni, aztán ennek a selejtezőcsoportnak már kalap-kabát lenne.

     • filozofi

      jaja, akkor a három nehéz idegenbeli meccsből 2 meg lett volna 6 ponttal

     • stanleykubrick

      Főleg úgy, hogy ez a litván, szlovák, skót, szlovén szépen veri körbe egymást.

  • ketomika22

   jézusom, most nézem milyen csapat játszott. úgy tűnik Southgate komolyan gondolta azt a borzalmat amit felküldött Málta ellen. nevetséges

  • KiB

   mekkora egy balfasz brigád ez az angol csapat
   tényleg Hart volt a legjobb
   a legszebb jelenet az volt, amikor a fantasztikus poolos óriási Henderson oda sem nézve indította a szlovén srácot, és csak Harton múlt, hogy nem lett belőle gól:)

 • stanleykubrick

  http://stretfordend.taccs.hu/2016/10/11/hat-ev-hat-gol/
  Szóval igen, hatévesek vagyunk.
  Nélkületek ez most nem lenne így!

 • mddnszksz

  Jesse kezd, Mike, Wayne és Marcus cserék. Illetve egy bizonyos Michael Keane is a padon van.

  • filozofi

   vótmá

 • lasi

  OFF: Ma edzés közben akadt egy kis látnivaló. A terem ablakából pont átlátni a szemközti fotóstúdióba, és éppen pornót forgattak. Az élet apró örömei.

  • filozofi

   olyan apró volt?

   • lasi

    Messziről minden kicsinek látszik.

 • mddnszksz

  off:
  lett túrát tuleltem. rigai reptéren vártunk a gépre amikor 2 ismerős hangot hallottunk a mellettünk lévő asztaltól aztán odafordulva 2 ismerős alak rajzolodott ki: Csányi Sándor és Orbán Viktor éppen ultiztak hajnali 1-kor ?
  csapat is arra jött úgyhogy lottunk pár képet a játékosokkal meg Storckkal, dumáltunk velük. Kozvetlenek nagyon, főleg Szalai meg Dzsudzsak. Tudom az itt lévők többsége nem szereti a magyar focit, de nekem örök emlék marad.

  • mrmojo

   off:
   ilyenkor ütni kell

   • mddnszksz

    megkérdeztük, hogy be lehet-e szállni, de Csányi azt mondta csak akkor, ha állom a körét

  • EZS

   megértelek, annak idején megőrültem, amikor aláírást szereztem Dúró Józsitól és Kovács Kálmántól!

   • filozofi

    Kálmán fia a csapattársam, természetesen a Svájcos poénok nem szoktak elmaradni 😀
    1-2 meccsünkre ki is nézett

 • filozofi

  Team to face Slovenia: Hart, Walker, Stones, Cahill, Rose,
  Henderson, Dier, Walcott, Alli, Lingard, Sturridge

  Subs: Rooney, Forster, Pickford, Gibbs, Antonio, Smalling,
  Keane, Vardy, Rashford, Townsend, Oxlade-Chamberlain.

  • HarciasToni

   Stones és Cahill szorítja ki Smallingot és Sturridge Rashfordot :DDD jó, ez a második részben érthető is

   • filozofi

    én annyira nem bánom, hogy Smalling nem játszik a válogatottban, van egy olyan érzésem, hogy a következő pár héten erős meccsterhelést fog kapni nálunk

   • csakaMU

    ohhhó nem baj az, pihenjenek csak fiaink

  • Porter Ramsey

   negyed órája nézem, végre jók az angolok, most hogy nincs véjn.
   .
   .
   ez valami kibaszott szar

   • stanleykubrick

    Nem értem miért nem próbálják kicsit megrázni a széleket, a szlovénok középen összezárnak, oda tömörítik a csapatot. Amúgy van mozgás, nekem Lingard kicsit erős a kezdőben, főleg úgy, hogy Vardy, Rashford ott van a padon, de őszintén szólva Walcott is kurva nagy csalódás, de ez nem meglepetés.

    • Porter Ramsey

     mintha eléggé leszarnák.
     keretre, papíron szerintem kurvarég voltak ilyen gyengék egyébként az angolok, a selejtezősorsolásokat beszotyizzák, a meccsek kb újgyakorlatok nekik, de az elittől hihetetlen milyen messze kerültek…Neville-k, Ferdinand, Terry, AshleyCole, Campbell, Scholes, Gerrard, Lampard, Beckham…és ez csak a 2000-es évek, osztálykülönbség. ja, és ehhez még hozzájön a tornákon megjelenő elmebaj, ennek is köszönhető az Izland elleni blama.

     • stanleykubrick

      Szerintem volt ennél szarabb csapat, most mindenhová van két ember. A középpályán van gond továbbra is, nincs egy igazi vezér. A Henderson, Dier, Alli nem rossz, de kevés. Hiányzik egy Gerrard vagy egy Lampard.

     • Porter Ramsey

      tényleg nem rosszak, de nem is jók, és ez az egész csapatra igaz. a fiatalokból (Ali, Kane, Rashford, Shaw) még lehet kiváló játékos, de jelenlegi állapotában ez borzasztóan középszer

     • stanleykubrick

      Egy normális kapitány kellene és mentálisan lenne fontos ezt a brigádot összekaparni.
      Egy Butland – Walker, Smalling, Stones, Shaw – Dier, Alli, Henderson – Rashford, Kane, Sturridge csapat nem lenne szar. Ott lenne még Hart, Rose, Cahill, Clyne, Rooney, Sterling, Vardy. Középpálya, az hibázik.

     • Porter Ramsey

      nem szar, de ha megnézed, hogy kik játszanak a francia, spanyol, német válogatottakban, akkor azért látod, hogy még az általad említett csapat győzelmére is elég magasak lennének az oddsok a többiek ellenében.

     • Angus

      Szerintem az angol válogatott soha nem lesz jó. 😀 Komolyan, nem az EB, vagy VB győzelemről beszélek, hanem hogy egyszerűen komolyan vehető, jó csapatuk legyen.

      Én amúgy nagyon rámozdulnék a helyükben Tuchelra. Ha ő nem, akkor senki, tessék feloszlani.

     • Porter Ramsey

      mert a 2000-es években nem volt az? vagy nemtudom ezt mi alapján mondod

     • Angus

      Hát nagy dolgoknak kéne történnie, hogy jók legyenek. Pl. az angol edzőket messziről elkerülni. Első lépés.

     • Porter Ramsey

      azok a nagy dolgok megtörténhetnek:)
      Howe szerintem simán jó lehet, és lehet váltás az angol rendszerben is mint a németeknél történt. amúgy igaz, olvastam több embertől is, hogy mindenképp angol edző kell a válogatott élére. de miért? a görögök mintha nem bánták volna, hogy Ottoval bajnokok lettek, vagy hogy ne menjünk messze, én, sokakkal együtt, Storckot is nagyon szeretem.

   • Angus

    De most mit kéne várni ezektől a szaroktól? Cahill, Rose, Henderson, Walcott, Lingard… 😀

    • Porter Ramsey

     miért kéne várni is valamit? szimplán unitedes kötődésem miatt nekik is mindig szurkolok

     • Angus

      Ja, hát én azt hittem azért írod, mert vársz valamit, valami jobbat.
      Amúgy én szimplán unitedes kötődésem miatt utálom őket.

     • Porter Ramsey

      dehogy várok tőlük valamit 😀 lent kifejtettem, hogy mennyire szar a jelenlegi játékosgarnitúra

  • Freeezer89

   milyen elbaszott logika alapján kezd Cahill, és Mike a csere? nem mintha nagyon bánnám, legalább nem fárad le a hétvégére

 • Harrari Ezra
 • MuriÁgnes

  Off: Itt ulok egy kavezoban es gurulok a rohogestol, mert egy pacak mar 10 perce nyomja a fejet az ablakra es bamul befele az utcarol.

 • Schweinsteigerlin

  Koszonom Agnes az upvotejaid! Bevallom meghatott.

 • stanleykubrick

  Ma 6 éve jelent meg az első bejegyzés az ős Stretford Enden. 🙂

  • Gezu77

   Palink csináltatott is egy új hajat ennek örömére…

   https://www.facebook.com/PaulPogba/videos/985254941602240/

   • EZS

    én is csináltatnék új hajat, csak nincs annyi pénzem, mint Wayne-nek.

    • Gezu77

     Feel the same, bro…

    • lasi

     Viszont annyi hajad van, mint nekem.

   • mrmojo

    csak engem irritál labile?

    • infinite_red

     Nem

    • HarciasToni

     igen

     • mrmojo

      lentebb meg azt mondják nem , kinek van igaza?

    • Golf

     Igen. Én bírom h akkora arca van h nem fér be az oldtraffordra. ?

  • Angus

   Beszarás… nem ma volt

  • Freeezer89

   ennyi idos lennék már? Koszonjuk az eddig 6 csodás évet! lesz vlmi unnepi poszt?

   • Angus

    tavaly volt(ak), amikor 5 éves lett a blog

   • EZS

    van valami ünnepi poszt már

 • Angus

  Nedved szólott

  “Hogy megbántam-e valamit?” – mondta a cseh Idnes újságnak. “Azt, hogy sosem játszottam a Manchester Unitedben. Ezt válaszolnám a kérdésre. Sosem érdeklődtek irántam, csak a Chelsea.”

  “Nagyon tetszett a Paul Scholes és Ryan Giggs fémjelezte generáció, csodáltam őket. Kicsit féltékeny voltam Karel Poborsky-ra, aki játszott Manchesterben és nagyszerű mérkőzéseket játszhatott. Tudom, hogy az ez iránt táplált szerelem még mindig ott van benne.”

 • infinite_red

  fonaton nagyon pozitívak a meccset illetően, a lényeg, hogy fussanak szét minket és akkor nyert ügyük van. istenem, remélem megszopatjuk őket és mehetek trollkodni.

  • KiB

   én nagyon félek ettől a meccstől
   Klopp sajnos nagyon felhozza a májmedencét
   marha nehéz lesz

   • Freeezer89

    én is tartok a meccstol, de Csozé nem lehet ennyire balfasz. jó lenne utni a mocskos pudlit

    • KiB

     akkor most már 2 dologtól tartunk, a meccstől, és Csozétól..ajjaj

     • MuriÁgnes

      En a huvelygombatol is.

     • KiB

      erre nem szeretnék érdemben reagálni:)

     • MuriÁgnes

      Te huvelyberenc!

  • Roleee

   Majd mikor megtapasztalják a Mourinho féle buszt, elgondolkodhatnak. 😀

  • Angus

   Megint be vagyunk fosva (én nem) és megint megverjük őket. :))))

  • csakaMU

   pedig hányszor megszopatta már őket József. bár szerintem hétfőn pont nem fogja, de azért jól szórakoznék 😀

  • Golf

   Nem akarom átélni a vereség utáni napokat, szóval basszuk meg őket rendesen.

 • Gezu77

  Poolék már sírnak a bíróküldés miatt: Taylor 6 mérföldre született az Old Traffordról —> tuti nekünk fog fújni. A háborgás miatt tuti, hogy akkor se kapunk majd tizit, ha Milner kettéfejel valakit a 16oson belül.

 • Angus

  na, letelt a válogatott szünet, jöhet a mocskos buzi liverpool

  • filozofi

   kíváncsi vagyok, hogy Shaw vagy Blind fog e kezdeni

 • Schweinsteigerlin

  Wayne Rooney’s six-year-old son Kai signs with Manchester United youth development squad

  • Mainpieeater

   Heti 300 fontos fizuert. Pedig a first toucha nem az igazi :DDD

  • wolandrule

   Reméljük most nem a real/barca mezt adják rá majd edzésre menet.

  • Freeezer89

   tehát Rooney már orokké itt fog minket boldogítani?

 • sipi

  1 hét alatt annyi komment jött össze, mint máskor egy félidő alatt. nem jól van ez így.. 🙂

  • KiB

   ki lett csámcsogva minden, a következő meccsig uborkaszezon van:)

  • Freeezer89

   ez csakis a válogatott faszság miatt van

 • Schweinsteigerlin

  Pogba viszont bebaszta mint betyár a bablevest.

  https://my.mixtape.moe/mehcck.mp4

  • stanleykubrick

   Onnan nem illik. Nálunk is baszhatna már vagy két ilyet. Mondjuk a Poolnak.

  • fella

   Blindtol meg kapott egy bőrt.

   • Schweinsteigerlin

    Akkor viszont adjuk el.

    • Freeezer89

     no de hova? hát a gecibeee 😀

 • Schweinsteigerlin

  Wijnaldum megsérült, valszeg hétvégén off!

 • reelbeba

  Ez az ami a besztlígben nem megy, hülyegyerek

  • box-to-box defender

   Majd az Everton ellen 😀

  • mucus

   Stekelenburg szereti beütögetni a labdákat saját kapujába, lásd Negredos eset

  • ketomika22

   azért ez potya

 • mucus

  Depay kényszerből beáll, így majdnem egész meccset végigjátsza. Most azért ha van esze odateszi magát, aztán lehet bent marad kezdőként legalább válogatottban.

 • Harrari Ezra

  magyaroff: hallgatni tudom csak a meccset meló miatt, de Nikó mit játszik, ha Szalai a CF a széleken meg Dzsudzsákék?

  • Mainpieeater

   Eddig nagyot. De nem az adit 😀

  • Pásztor László

   Valami elmozgo 10-est, adott is belőle egy gólpasszt, de összeségében súlytalan volt.

 • Angus

  13 perc libabőr

 • Porter Ramsey

  nem lepődök meg, ha Herrerőát kiállítják a derbin, Ramos kézrátétellel adja át neki a szuperskilljét
  https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14572883_1764176390522357_2910580799278227317_n.jpg?oh=154267b0ab9815cc0a57836473966809&oe=589C35D2

  • Angus

   Én a House of Cards-ba zúgtam bele. Kevin Spacey akkora király, hogy arra szavak nincsenek!

   • Angus

    Aha… ezt egyel lejjebb akartam.

   • Schweinsteigerlin

    Bevan rakva várakozóba:)

    • Angus

     Spacey-t eddig is szerettem, nagyszerű színész és amúgy egy jó humorú ember, de amit ebben művel, az hihetetlen. Aztán lehet csak én túlzok, de… Á, nem. Nem túlzok. 🙂 Látszik rajta, hogy élvezi, lubickol a szerepben, ahogy egy ilyen nagyhatalmú gecit játszhat.

     Kezdj neki! 🙂

     • György Márk

      szigorúan bizalmas megvolt ?

     • Angus

      A film? De meg ám!

     • György Márk

      kurvajó

  • Harrari Ezra

   a silvának nem a banán meg az alma közt a helye?

 • Schweinsteigerlin

  Ha már off, nézi valaki a Westworldöt?

  • MuriÁgnes

   Most epp nem.

  • Pepoka

   Én nem de érdekelne, lusta voltam bele nézni miről szól?

   • Schweinsteigerlin

    Nekem ami eddig lejött, hogy van egy virtuális világ, vadnyugat, ahova betudod magad fizetni és szerepeket kapsz/küldetést vehetsz fel stb.

    Aztán van egy központ ahonnan ezt irányítják és ott vannak a bonyodalmak illetőleg a világbna megjelenő személyeknek a testi kivetülése. De nagyon nehéz leírni igazából 😀 Én 1 rész után borogattam az agyam annyi infot kellett feldolgoznia.

    Van benne kis időutazásdi mint ami az Oblivionban volt pl.

  • HarciasToni

   az eddigi részek alapján zseniális lehet és a nolan név is csak erősíti ezt, szóval nézzétek minél többen 🙂

  • Roland

   aha, és valami zseniális 😀 én ajánlom mindenkinek

  • stanleykubrick

   Érdekel ebből megint mennyi évad kihozása a cél az HBO-nál.
   Az összes sorozatuk mostanság 1-2 évad után kaszát kap: Luck, Togetherness, Vinyl, Looking…The Newsroom is pl. A minikben vagy limitált sorozatokban viszont nagyon kiemelkedőek: True Detective, The Night Of, Show Me A Hero, The Jinx etc.
   Nyilván itt nagy költségvetésről van szó és a kicsi Nolan neve is garancia, de még vannak kétségeim. Nagyon fasza volt ez az első két rész, de meglátjuk.

   • bfgbobo

    Teljesen más az amerikai nézők “étvágya” mint az európaiaké, ha sehogy nem sikerül egy éppkézláb nézettséget hoznia egy sorozatnak akkor kaszálják, bármennyire is jó

    • hbonál nem nagyon számít a nézettség

     • stanleykubrick

      Sajnos de…ha így lenne, a fentebbi sorozatok még lazán futnának.

     • kaszálták el saját népszerű sorozataikat is, amiknek a nézettsége abszolút nem indokolta volna. egy ilyen előfizetős csatornánál más szempontok vannak, nameg a trónok harca évadonkénti 100milliós költségvetését is fedezni kell valamiből

     • stanleykubrick

      Jelenleg pont ezért prioritás a Westworld, mert a GoT már csak két rövid évadig fut.

     • én értem, de ők annyira nem görcsölnek a nézettségen. nem is reklámoznak, nincs miért hajtani. persze érdekli őket, de nem fő szempont. true blood volt a 2. legnézettebb sorozatuk a trónok harca után, mégis elkaszálták

     • stanleykubrick

      Nem vágom ki és mekkora büdzséből dolgozhat, nyilván ők masszív piacvezetők, de lényeg a lényeg, hogy a Netflix, Hulu típusú csatornák szélsebességgel száguldnak el mellettük és ezt már nekik is nehezen veszi be a gyomruk. Az HBO is olyan lehet, mint mi. 😀

     • Achi

      A Netfilx az, akik konkrétan kimondták, hogy nem számít a sorozataik nézettsége. Amíg előfizetőket húznak be a minőséggel, addig akár kis rajongótáboroknak is készítik tovább a sorikat, lényeg az össz előfizetés. Ez a jövő! Remélem. Nem a trágya, amit a régi TV csatornák erőszakolnak le az emberek torkán teletömve reklámokkal.

     • filozofi

      Jó lenne ha a sportközvetítések is ebbe az irányba mennének el, hogy közvetlen a közvetítésre (season pass stb) tudsz előfizetni (pl ahogy a franchise sportoknál is van), nem pedig szolgáltatóra ahol van az adott csatorna ami közvetíti a meccset

     • Achi

      Nagyon jó lenne! Lehetnének csomagok, hogy pl. BL+PL + El stb. Undorító viszont, amit a kábel TV-k csinálnak. Olyan csomagokat raknak össze, amik tele vannak haszontalan szarokkal, amiket meg kell fizetnek, ha nézni akarod azt a 3 csatornát, ami érdekel. Plusz konkrétan felosztják a piacot egymás között (ami konkrétan illegális…), hogy ki hol szolgáltat azt ők szépen lezsírozzák, és ha szar helyen laksz, akkor van 1 db szolgáltatód, ahol pont az az egy csatorna nincs, amit te nézni szeretnél. Azt hittem, hogy ez egy magyar sajátosság, de aztán láttam az ominózus South Park részt és rájöttem, hogy ezt is csak importáltuk. Annyira remélem, hogy hamarosan lesöpri a Netflix meg a többi hasonló szolgáltató ezt a fost!

    • stanleykubrick

     Arra akartam utalni, hogy az HBO egy csapdába került. Nagyon jó a minőség, faszák a forgatókönyvek, jók a színészek, zseni a képvilág, igényes a kidolgozottság, de igen, a nézőknek ez már nem kell. Ami a durva, hogy tovább próbálkoznak. The Deuce, Divorce, Ballers, Perry Mason, The Young Pope etc.

   • Pásztor László

    De imádtam a Newsroom-t. Jeff Daniels zseniális.

    Amúgy az HBO muszájból gyárt már minél erősebb dolgokat, mert a Netflix szarrá veri őket lassan. A Westworld viszont nagyon jó, remélem nem 1-2 évados dolog lesz.

  • Sousaphone

   Én tervezem, csak nem tudom megnézzem-e előtte a filmet, ami alapján készült, vagy sem! 🙂

 • truedevil

  Totális off, viszont muszáj megkérdeznem, hogy járt-e már valaki hasonló helyzetben:
  böngészés közben rátaláltam egy elég kedvező ajánlatú notebookra, amit rögtön meg is rendeltem,
  (http://www.bluechip.hu/termek/acer-e5-571g-15-6—nx-mlceu-044-o365), mivel az ára elég abszurd a tudásához képest, sejtettem, hogy valami nem fog klappolni, és miután megrendeltem a mai nap folyamán (pár óra elteltével) a honlap törölte a megrendelésemet, arra hivatkozva, hogy hibás áron került fel a honlapra, és a “valódi” és a feltüntetett ár között nagy a különbség. Na már most, ilyenkor tudok még valamit kezdeni vagy teljesen felesleges akcióznom? 😀

  edit: azóta törölték a honlapról, ahogy várható volt, a lényeg, hogy 20.000 Ft-ért volt felrakva, kb 170.000 Ft-ot érő notebook

  • Bixoww

   Ha van egy visszaigazolód a megrendelésről és az árról, akkor oda KELL, hogy adják azon az áron, amit megrendeltél. Ha nem, go fogyasztóvédelem. 🙂

   • truedevil

    Ez oké, viszont van egy olyan kiskapujuk, hogy az nem számít visszaigazolásnak, hogy a “rendelésemet felvették”, de én csak olyan emailt kaptam, ezért nem is tudom pontosan mi a teendőm ilyenkor 😀

    • Bixoww

     Hát szerintem mindenképp fordulj a fogyasztóvédelemhez akkor… Más ötletem nincs :

     • truedevil

      Valószínűleg az lesz, köszi szépen!

  • stanleykubrick

   Booklineon egyszer velem is megcsináltak egy ilyet a szemét gazemberek. Ehhez értenek.

   • Schweinsteigerlin

    moly.hu-t használj, megbízható és mindig alámondanaka a libris/alexandrás árnak! 🙂

    • stanleykubrick

     Ott egy ilyen 90%-os fakelés volt.

   • truedevil

    Hát sajnálom, és te tudtál valamit csinálni vagy inkább hagytad az egészet?

    • stanleykubrick

     Szerinted?

 • csakaMU

  Nem kezd Roo a válogatottban, mindenki meglátta a nyilvánvalót. Utolsó szezonját rúgja Angliában szerintem. Meg lesz neki a gólrekord, aztán mehet keresni még egy kis aprót a nagy vízen túlra. Hogy merre indul, az már rajta áll.

 • Mainpieeater

  „A Ferrari olyan, mint a Manchester United. Maga a történelem. A Manchester City összevásárolhatja, ami a sikerhez kell, és sikeresebb is lehet, de a nagyobb és őszintébb szurkolóbázisa mindig is a Unitednak lesz, ha megőrzi az identitását”

  találó párhuzam. Vettel és Alonso ugyanúgy ingyen voltak, mint pl Di Maria vagy Pogba :DDDDDD Meg nem fizet egyik csapat sem őrült összegeket egy alulteljesítő egykori világsztárnak, (mint pl. Rooney vagy Raikkönen.)
  A szurkolóbázis és a gazdasági csáberő óriási, de jelenleg ebből élünk. Kíváncsi vagyok melyik lesz hamarabb sikeres megint. Szerintetek?

  Hamarabb nyer a Ferrari VB-t, vagy United PL-t?

  • KiB

   kikérem magam Rai nevében, nem is teljesít most alul:D

   • Mainpieeater

    Idénre összeszedte magát relatív ezt aláírom, de ha Vettelt nem hátráltatná ennyi technikai malőr hülyére verné. + Raikkönenben sokszor nincs meg a tempó meg a tűz. Hiányzok belőle az, ami 2007-ben bajnokká tette.

    • KiB

     szerintem pont, hogy a tempó meglenne, de rohadtul nem tud mit kezdeni a kocsival
     most nyilatkozta nemrég, hogy végre az ő stílusához passzol, jobban is megy

     • filozofi

      bizony bizony, Kiminek nagyon jó mostanában a tempója, és biztos, hogy Vettel nem verné hülyére, jó példa, hogy mostanában az időmérőkön is Kimi teljesít jobban

  • EZS

   nananana! Kikérem… Kimi nevében! 😀

   • KiB

    VÓTMÁ!!! én vótam:))

    • EZS

     láttam, de kell a tömeg. 😀

     • KiB

      gondoltam, hogy nem kerülte el a figyelmed, de egy egészséges VÓTMÁ-zás könnyít az ember lelkén:))

     • FabianCancellara

      toljál gyorskaját

  • Roland

   Kimi nem sokkal keres többet, mint Button 😀 Még alul se teljesít, az egész Ferrari egy vicc már évek óta 😀

  • truedevil

   United PL, egyértelmű 😀
   Btw, nem tudtalak felvenni PSN-re 🙁

  • RedMark

   Latom votma, de en is kikerem Raikkonen neveben!!:(

  • Csordás Adrián

   én is kikérem Kimi nevében

 • dat témaváltás a csodálatos férfitől 🙁

 • Rioinho

  Hellóka! Megérkeztem Írországból, volt valami, amíg nem voltam? Balhé, blog elhagyása, ilyesmi? Kit kell most utálni? A szokásos Mou-Fella tengely, vagy vannak új ellenségek? 🙂

  • Roleee

   Mindenkit szeretünk, senkit se utálunk, csak árad a szeretet. 😀

   • Sousaphone

    Lábvíz in di er! 🙂

    • FabianCancellara

  • filozofi

   a mocskospoolt utáljuk

 • mddnszksz
 • Angus
  • KiB

   képaráírás kerestetik?:)

 • Schweinsteigerlin

  Mourinho kinnt volt az ír meccsen, elméletileg Seamus Coleman miatt.

  • Angus

   Adom. Ha már Darmiant el kell zavarni, akkor őt látnám legszívesebben.

  • stanleykubrick

   Nem fiatal ő sem de pár évre jó lehet.

   • Harrari Ezra

    27 az ember, a legjobb korban van

  • mucus

   Már Darmian helyett is őt kellett volna, Bellerinnel liga legjobb jobb bekkje. Egyetlen hibája, h elég sérülékeny.

  • Rioinho

   Én is kinn voltam az ír meccsen, cimbora kérdezte, ki a jó az íreknél, kapásból őt mondtam. Élmény volt nézni. Veszélyes, gyors, robbanékony, önbizalomtól duzzad. Kéne nekünk nagyon.

   • KiB

    és be is válna? vagy ő is lelassul, elbaszkodik mindent, és megy padra?

    • Rioinho

     Hát ez az.

   • Angus

    van egy olyan érzésem, hogy Ferguson már megvette volna

  • Newton_heath

   Nem igazolnám le…Őt megint csak olyan áron lehetne leigazolni, amit nem ér meg, ráadásul sérülékeny…1-2 éven belül a gyorsaságának is vége lehet.

   • filozofi

    én alapból megtartanám Darmiant és nem is néznék jobbhátvédet

 • infinite_red

  off, de szerintetek mi lesz depay sorsa? túlzottan sok játékidőt nem fog kapni, viszont így bizonyítani se nagyon tud. sokan utálják itt, nekem se szimpatikus a stílusa, de azért én sajnálnám, ha elpasszolnánk.

  • wolandrule

   Megy a Spurs-be max. nyáron és szarni fogja a gólokat.

  • csinibob

   Mourinho taktikai merevsége – gyenge eredmények – Zlatan szarrájátszatása – Rashford szükséges játszatása – Depay kevesebb lehetősége – eladásának nagyobb valószínűsége logikai láncot építenék fel.

  • Schweinsteigerlin

   Gondolom ahogy nálunk általában szokott, úgyis a Milant mondogatják, elviszik, új van Basten, legenda, aranylabda, Depay díj stb.

  • Freeezer89

   én még mindig nagyon szorítok neki

  • KiB

   sajnos amikor játszik, akkor is sok a rossz megoldása, égbe lőtt labdák stb
   mondjuk meccs nélkül nehéz is
   ha nem 10-15 percet kapna, talán…

  • György Márk

   egyáltalán nem szimpatikus a stílusa és a megnyilvánulásai sem. a Unitedbe kevés és nem is élt a lehetőségeivel, a szerződtetése jól példázza azt a tényt, hogy a játékospolitikánkban egyáltalán nem a minőség és a beilleszthetőség hanem inkább a nagy nevek szerződtetése domborít.

 • csinibob
 • Harrari Ezra

  hogy miket nem lát az ember hazafelé sétálva
  http://i.imgur.com/paGIVFb.jpg

  • Freeezer89

   elemedben vagy 😀

   • Harrari Ezra

    feltöltődik az ember templomból hazafelé

  • MuriÁgnes

   Egyszer volt Budan tujavasar!

 • Harrari Ezra

  Giggsy és a hattyúk tava:
  “Ryan Giggs says he did not pursue the position of Swansea City manager because the Welsh clubs’ “ambitions didn’t really match mine.”

  The former Manchester United star confirmed he had met with the Swans before the sacking of Francisco Guidolin last week.

  “There I was enjoying my year out, having done a bit of travelling and a bit of broadcasting, and I got the call from Swansea,” Giggs told ITV Sport. “So I met with them a couple of times.

  “But in the end, there were just mixed messages, really, from the football side and the ownership side of the club, and I just felt that their ambitions didn’t really match mine. So it didn’t quite work out.”

  • mrmojo

   nem azért de ő egyből bl-csapathoz akar menni , vagy mégis hogy gondolja ezt?

   • Freeezer89

    nem feltétlenül hülyeség amit mond, meg tudom érteni, ha nem akar úgy járni, mint Gary vagy Ole

    • mrmojo

     de egy tapasztalat nélküli edzőt szerinted hova szerződtetnének topbajnokságba olyan csapathoz ami mondjuk stabil középmezőny vagy felette?

     • Harrari Ezra

      Barcelona?

     • csinibob

      Pep vitte az ifiket sokáig.

     • Harrari Ezra

      persze, de ha mondjuk Buttot kineveznék Mou után, ugyanúgy lekapnák róla a keresztvizet, hogy nincs tapasztalata

     • mrmojo

      ja , majd elfelejtettem hogy a barca padjára vár a jó öreg ryan

   • csinibob

    Legalább vitte volna az ifit pár évig, de tényleg nem tudom, pontosan mit is szeretne. Lehet azt gondolja, hogy Mou után most már tényleg, de tényleg ő jön.

    • stanleykubrick

     Készül a poszt róla.

     • csinibob

      Naa, egészen szuper hír ez, régen volt igazán kiadós vita itt a Stretfordon. Pedig terveztem, hogy bedobom még a mostani cikk alá az Ibra túltolja a playmakerkedést, és az Ibra-Mata egyszerre halál atombombákat. 😀 Ezek szerinte nem lesz szükség erre.

     • stanleykubrick

      Még nem tudom hol jelenjen meg, de lehet itt.

 • csinibob

  a sun megmondja:

  Fosu-Menash to commit to Man Utd:
  Manchester United defender Timothy Fosu-Mensah is ready to sign a new four-year contract worth an estimated £5.2 million.

 • Angus

  Jó amúgy, hogy Fletch-nek rendbejött a pályafutása, nyilván az egészsége mellett.
  Alapember a WBA-ban (bár lehet ennél többet is el tudna viselni) és alapember a skót csapatban is.

 • csakaMU
 • filozofi

  off, de én nagyon irigylem a lengyelektől a válogatottjukat

 • box-to-box defender
  • Harrari Ezra

   neki is Messi apja könyvel?

   • box-to-box defender

    😀

  • Raddens

   Azért ezzel Kínában én óvatos lennék majd, ott nem díjazzák az ilyesmit

 • reelbeba

  Pont Rúninak való ez az öregfiúk-meccs tempó. Sétálgat és passzolgat úgy, hogy senki nem zavarja

  • stanleykubrick

   :DDD
   Mennek is az álompasszok rendesen.

   • reelbeba

    Háde nem? Tipikus charity meccs

    • stanleykubrick

     Hart miatt kell, hogy meglegyen a clean sheet.

  • Angus

   Sokkal nagyobb ekék, fodbalozni nem tudó emberek vannak ebben az amúgy számomra mindig is unszimpatikus angol csapatban.
   Rooney tud fodbalozni csak lassú. A többiek meg (persze van kivétel) nem tudnak focizni, viszont gyorsak, dinamikusak.

 • reelbeba

  Alli is nyomott egy lingardot. Tragikus ez az egész csapat

  • stanleykubrick

   Rashi megment mindenkit majd.

   • reelbeba

    Rasi pont semmit nem tett hozzá. Majd legközelebb

    • lasi

     Volt egy jó beadása, amit egy értelmes támadó kihasznált volna. Alli elbaszta.

     • stanleykubrick

      Konkrétan ajtó-ablak volt, de amúgy is jól mozgott.

     • lasi

      Nem Rash-t akartam fikázni, hanem Alli-t. Nagyon rühellem azt a csávót.

 • stanleykubrick

  Fantasztikus srác ez a Rashford.

 • stanleykubrick

  Szerintem amúgy Southgate le fogja zavarni ezt a selejtezősorozatot meg a ’18-as VB-t is az angolokkal. Ha van játékos, akinek egy kis elégtételt szolgáltathatna a sors edzőként, az ő.

  • reelbeba

   Hát nem a legmeggyözöbb produkcióval szállt be. Én is úgy gondolom, hogy marad, kényelemböl, lustaságból, de lehet még annál is gyengébb, hogy ebbe a négy meccsbe ne bukjon bele

  • méltó követője woynak 😀

 • Angus
  • Angus

   Depay-nak is fel kéne írni receptre egy Garyneville-t.

   • Harrari Ezra

    esténként lefekvés előtt pedig Schmeichel üvöltözhetne vele

    • filozofi

     most éppen a bíróval üvöltözött

 • filozofi

  nem TóCsa közvetíti az angol meccset 🙁

 • Porter Ramsey
 • Newton_heath

  Lingard kezd a válogatottban..

  Smalling nem.

  • filozofi

   Team to play Malta: Hart, Walker, Bertrand, Henderson, Cahill, Stones, Walcott, Alli, Sturridge, Rooney, Lingard

   • reelbeba

    Rooney! <3

   • ketomika22

    ez mi a szar?

    • reelbeba

     Málta ellen kábé hótmindegy

     • Newton_heath

      De Smalling helyett Cahill?

     • reelbeba

      Gondolom a szlovénok ellen azért ö kezd majd

   • Porter Ramsey

    sztem én ma walcottot fogom szidni, rooney az túl méjnsztrím

    • stanleykubrick

     Wayne tolja a vkpt.

  • Krunyec

   Smalling had pihenjen.

 • stanleykubrick
  • ketomika22

   szerintem ez úgy lenne igazságos ha mondjuk a második ilyen alkalom után lenne éves eltiltás. azért ez elég undorító döntés főleg annak tudatában, hogy 40 éve ilyen hűséges szurkoló

 • box-to-box defender

  Nem tudom mennyire megbízható a TuttoSport (gondolom nso szint), de szerintük a Juventus vevő lenne Martialra. Mondjuk ki nem?

  • Mainpieeater

   El kell adni. 20-25 milliot tuti kapnak erte, az meg a rekord lenne Di Marian kivul Ronaldo ota.

   • box-to-box defender

    És a triplájáért meg kell venni Comant 🙂

  • fella

   josé szerint martial “world beater” lehet, ha összekapja magát mentálisan. sehova nem megy

   • box-to-box defender

    kicsit második szezon szindromás meg nem túl jó a magánélete, de össze fogja kapni magát és world class lesz.

  • csinibob

   Olyan 150 millióból meg tudnánk oldani a pótlását. Bár őszintén szólva én annyira imádom a srácot, hogy remélem tőlünk vonul vissza.

   BTW ha már igazolások: a Darmian – Inter tűnik egyre valószínűbbnek.

   • box-to-box defender

    Valencia még 1-2 évig megoldhatja a kérdést, de azért kéne valami backup. Vagy megoldja néha-néha Fosu? Azért kéne valaki, aki nem csak mímeli a posztot.

    • csinibob

     Nálam valaki épkázláb senior kezdő jönne, és Valencia lenne a backup, mert szerintem nem MU szint, úgy meg pláne nem, hogy neki kellene bejátszania az egész jobboldalt. Mondju ötletem sincs, hogy ki jöhetne oda, így megfordítanám a mostani asszimetriát, és Shaw támadhatna többet, míg Darmian/FoMe/Valencia lenne a klassikusabb védekező FB.

     Bellerin adná magát, de ő meg megy a Citybe.

     • box-to-box defender

      Most csak rákukkantottam a transfermarktra érték szerint csökkenő csorrendben: Carvajal, Clyne, Roberto, Bellerin, Danilo, Coleman, Fernandes, Vrsjalko, Juanfran, Cancelo, Aurier, Walker, DARMIAN, Hysaj, Peres, Lahm, Chambers, Soares, Gaspar, Sidibé, Ivanovic, Zabaleta.

      Ezek közül tényleg csak Bellerin jöhetne szóba meg Coleman is adná magát. Rohadt jó formában van és a PL-ben bevált, kérdés nemzetközi téren milyen lenne.

     • Mainpieeater

      Hysaj sem lenne rossz fogas amugy

     • mddnszksz

      kb fél éve mondtam Hysaj nevét, el lettem hajtva azzal hogy megye 2-es játékos. Cancelo-t adnám nagyon, de ő már majdnem winger. Gary Neville mondta róla amikor a Valenciában volt, hogy Santi Mina mellett az egyik legnagyobb tehetség

  • darmiant meg januárban a zinter

 • mddnszksz
  • Freeezer89

   siman képes lenne eltörni Batman gerincet

 • infinite_red

  aki nézte a franciák meccsét: pogba jó volt?

 • mddnszksz
 • stanleykubrick
  • HarciasToni

   Coman Martial es Rashford elott? :DDD csak gyorsan fut es jol cselez, de amugy rettenetesen buta, en top 20-ba sem tennem. Renato Sanchest sem tennem ennyire elore es nalam elfogultsag nelkul Marci es Marcus top 5-ben vannak.
   Szerintem eleg szar ez a lista.

   • stanleykubrick

    Egyetertek. De szerintem o az egyetlen igazi túlzás. Comant én sem értem, amugy jo lista.

   • Coman 20 évesen vagy négyszeres bajnok, Renato Sanches meg Eb-győztes, azért elfogultság nélkül nehéz Martialt és Rashfordot eléjük helyezni. Az ilyen listákat amúgy évek múlva vicces visszanézni, itt egy 2007-es amelyen Anderson és Fellaini is megelőzik Kroost vagy Rakiticet. http://soccerlens.com/top-50-most-exciting-teen-footballers-2007/4258/

    • stanleykubrick

     Persze. Beletrafalni képtelenség. Viszont erdemes megjegyezni ezeket a neveket mert a fele sokra viszi majd.

     • stanleykubrick

      Meg ez a 2007-es lista kicsit megmosolyogtató. Akik ezen szerepelnek azokat mar nem veletlen ismerjük. Eleg alaposan.

    • mucus

     mi köze a tehetségnek ahhoz, hogy ki mit nyert a csapatával? Arbeloa 2xes BL győztes, 2xes európa bajnok és még világbajnok is. Akkor ő most jó jobb bekk?

     • Angus

      Neil Mellor is BL-győztes 😀

    • HarciasToni

     Coman negyszeres bajnok, de osszesen nincs 30 meccse szerintem a negy bajnoki ev alatt.

  • infinite_red

   Utálom a cityt, de ha Rash befért a top10-be, akkor Ikeanacsónak is be kellett volna.

  • Mainpieeater

   Dembele nalam top3, meg Rasi is, de Mor is top10.

   • HarciasToni

    Dembelé szerintem csak egy Coman 2.0, Mor már sokoldalúbb nála, ő tényleg klasszis lehet

   • csinibob

    Dembelere is igaz, hogy eddig nagy rá a kabát. 1 jó megoldására jut 6 rossz, úgyhogy rengeteget kell fejlődnie még különösen a döntésekben, mert rendre rossz, agyatlan megoldásokat választ.

  • filozofi

   jó lista, Dele Alli nekem különösen nagyon kedvencem

 • infinite_red

  na, fella kezd a belgáknál, pogba a franciáknál (marci padon), blind pedig a hollandusoknál

  • stanleykubrick

   Deschamps jó nagy farok ezzel a 4231-es felállással.

   • Captain Mike

    Majdnem akkora, mint José?

 • ketomika22

  egyébként Gera visszavonulhatna a válogatottságtól (nem a teljesítménye miatt). a 2020-as EB-n 41 évesen csak nem fog részt venni, de a selejtező sorozat kezdetekor is már 39 lesz. márpedig akkor jó lenne beépíteni valakit az Ő helyére, de ha Ő játszik, úgy nehéz lesz.

  • stanleykubrick

   Egyetértek. Ráadásul már inkább 60 perces játékos.

  • truedevil

   Mondjuk ma is az egyik legjobb volt, és szerintem neki is egyszerűbb lenne visszavonulnia ha látná, hogy ki léphet a helyére. Arról nem is beszélve, hogy fontos szerepe van az öltözőben is, főleg így, hogy már Király és Juhász sincs

   • ketomika22

    én értem, oda is írtam, hogy nem a teljesítménye miatt. sajnos még mindig Gera az egyik legjobbunk. de teljesen feleslegesen játszik, mert a következő igazán fontos ciklusban már valószínűleg úgy sem fog. így meg kihasználhatnánk ezt a két évet, hogy kicsit frissítünk a kereten, esetleg találunk valami fiatal sztárt vagy nem tudom..

    • truedevil

     Hát ez az, hogy kanyarban sincs olyan játékos aki csak megközelíteni tudná a szintjét. Mondjjuk innentől el kell engedni ezt a selejtezőt, meg kell találni azt a formációt amivel az eb selejtezőkre megyünk aztán hátha találunk valakit arra a posztra is.

     • Porter Ramsey

      nagyon igaz, még mindig rémálmaim vannak a Pintér-Elek duó teljesítményétől. és szomorú is leszek, ha Zoli visszavonul, elmúlt 20 évben közelében nem volt senki alázatban, karrierben itthonról és már csak a személyiségével is nagy űrt fog maga mögött hagyni.

     • Angus

      Azért ilyet írni… el kell engedni?! A többiek is bármikor betlizhetnek.

     • truedevil

      az oké, hogy a többiek is betlizhetnek-mi is fogunk még, sajnos- de alapból nem lehetett reális elvárás itt a kijutás. más ez mint az eb-nél volt, az első jut ki egyenes ágon, a második meg megy pótselejtezőre, ahol nem norvégia szintű csapatok jönnek szembe. 13 csapat jut ki európából, ebben mi még sajnos nem vagyunk benne. nyilván lehetne arról beszélni, hogy más lenne a helyzetünk ha repülőrajtot veszünk és nyerjük mindkét meccsünket, de már teljesen felesleges. erre írtam, hogy el kell engedni, és inkább meg kell találni a megfelelő helyetteseket, és ezt tartom továbbra is.

    • Freeezer89

     fiatal sztárt? idős sztár sincs, te gyerek 😀

     • ketomika22

      vagy nem tudom :DDDDDDD

  • Mainpieeater

   Filkort meg Nagy Dominikot beprobalnam ott. Vagy valami fiatal tehetseget. Pl Madaraszt.

   • Angus

    Filkor… Vicc kategória. Nagyban látok fantáziát, Madarászt meg ismerem is, de szerintem nem válogatott-szint.

    • Mainpieeater

     Szeretem amikor egyesek úgy mondanak itt véleményt játékosokról, hogy az adott naptári évben játszani sem látták. Filkor jelenleg kurva jó formában van. Láttam idén 8-10 meccsen, abban, hogy a Gyirmót éppen szárnyal az NB1-ben kurva nagy szerepe van. Nem azt mondom, hogy ő a legjobb és legtehetségesebb magyar vkp, de formára nála nem sok jobb van.

     Madarász meg kurva tehetséges, ugyanúgy megvan neki a Futsalos múlt mint Nagy Ádinak és előre sem vak teljesen. Amikor NagyÁdi bekerült akkor is azt mondta róla a szakma fele, hogy korai, nem elég jó. Ugyanígy Lacikánál is ez volt. Kurvára elegem van abból, hogy folyamatosan mindenki fikázza a tehetséges magyarokat, hogy “nem az a szint”. Mert Elek, Pintér, BOGNÁR!, Hangya meg ilyenek az a szint? Ne vicceljünk már. Bezzeg amikor Lacika meg Ádi jó teljesítményt hoz, akkor mindenki imádja őket meg pörög a “megmondtam előre” és “ország legnagyobb tehetsége” bandwagon… aahhh. Kis bizalom, kis hit a fiainkban nem ártana.

     • Angus

      Nyugodj meg. Nem a liga egyik leggyengébb csapatából kell szemezgetni. Kalmár Zsolti ezerszer jobb bármelyiknél.

     • Mainpieeater

      En tok nyugodt vagyok. De ha a te elmeleted megallna a helyet, A”akkor hogy kerulnek Vasas es Diosgyor jatekosok a valogatottba? Miert az donti el h ki valogatott, hogy ki melyik csapatban jatszik? Nem a posztra illo legjobb formaban levo jatekosoknak kene adniuk a valogatott magjat?

      0 jatekperces Zsolti? Aki raadasul Tkp? Vegulis tenyleg jol tudna Gerat valtani a vedelem elott NagyAdi mellett :DDDDD Oke koszi.

     • Angus

      oké, szivi :DDDDDDD

   • Newton_heath

    Nagy Dominik – Vida-Berecz-Gazdag, ők a legjobb fiatal középpályások

  • Angus

   Mivel Gera az egyik legjobb magyar játékos még mindig, így elég hülyeség lenne kirakni.

   • ketomika22

    ez egyértelmű, de szerintem meg feleslegesen játszik, sőt, csak halasztgatjuk a pótlását.

    • Angus

     Hogy játszana már feleslegesen? Hát nincs nála jobb! 😀

     • ketomika22

      de nem érted? 😀 ezt mondom én is, hogy nincs nála jobb, de ettől függetlenül inkább meg kellene próbálni valakit beépíteni a helyére, mert az EB selejtező sorozatban már nem nagyon fogjuk hasznát venni

     • Angus

      Én értem, de most meg az a hasznos, ha ottvan. 😀

     • ketomika22

      persze, csak szerintem érdemesebb lenne a 2020-as EB-ben gondolkodni. de hát nem én döntöm el. nagy űr lesz utána az tuti 🙁

  • Gyere_haza_Laja

   Ander Herrera?

   • filozofi

    Pite ápvótra számíts

 • MrFer

  OFF: tiszta szégyen, hogy minden amerikai reptéren (meg repülőn) bemondják, hogy ha Note 7-esed van, akkor kapcsold ki, soha többet ne kapcsold be és konnektorra rá se nézz… 😀 Dallasban várom a csatlakozást és negyedszerre mondják be egy óra alatt.

  • MuriÁgnes

   Ezert van nekem 5 eves telefonom.:)

   • MrFer

    Sir, walkie-talkies are not allowed to use on this airplane!

  • filozofi

   Wizzair is kiemelte a honlapján, hogy ki kell kapcsolni a Note 7et

   • MrFer

    Elég gáz a story. Értem, hogy évente kell új/nagyobb/szebb/gyorsabb, és azt is értem, hogy a tesztelésen volt hatékony a cost cutting, de hogy konkrétan halálesetet (akár) okozó hibával adjanak ki egy terméket, na azt nem értem hogy engedték meg maguknak.

 • Harrari Ezra
  • stanleykubrick

   Még a szeme is mozog.

 • Freeezer89
  • Freeezer89

   alakul, alakul. remelem a legközelebbi bejelentkezés mar tényleg egy állatkertből lesz

 • mddnszksz

  offos, de esetleg jön valaki innen Lettországba?

 • Roleee

  terítéken vagyunk mi is (Video)

  • Freeezer89

   ez csávó… tipikus magyar mentalitásu tanár, van egy információja (ami kb olyan régi, h nevetséges) majd az alapján győz meg mindenkit a saját igazáról. féligazságokkal dobálózik, az adatok is minimum megkérdőjelezendoek. lehet, h tanárnak kitűnő, de ez az interjú egy elbaszott szar

   • Pedig érdemes meghallgatni, jókat mond.

 • filozofi

  Közben Rashford a hónap játékosa, nagyon megérdemelten

  • Mainpieeater

   Herrera jobban megerdemelte volna, de Rasi sem erdemtelenul kapta meg. Annyira jo h a mi nevelesunk. :333

   • filozofi

    ha lenne egy 10ezresem feltettem volna rá, hogy Anderrel jössz 😀
    btw, jogosan azért

    • MrFer

     ha lenne egy tízezresem… már nem lenne…

    • Mainpieeater

     Mondtam h aki nem ra szavaz azt megkeresem almaban. Nem ertem a meglepettsegedet

 • Ressan

  F*szomat a válogatott szünetbe!
  Vótmá?

  • Fructie

   RIA!

   • Ressan

    Sajnos nem látok esélyt a kijutásra, és sztem a mai meccs egy bűn gyenge lesz! De megnézem, szurkolok, upvótoltam a kommented, és nem vagyok ám pesszimista, ez csak a megérzésem! 😉

    • wolandrule

     Egyetértek. Szerintem 0-2 lesz, de ne legyen igazam.

     • Mainpieeater

      Amig BognarPistak valogatottak en kurvara leszarom az eredmenyt. Felbasz h nem azok kerulnek be akik megerdemelnek. Bognart lattam 3x jatszani, egy szar dvtk-bol lefele log ki…. ha nem gyurika fia lenne, akkor a valogatott kozeleben nem lenne… cafoljon ram es dontse el a meccset, de szerintem o lesz a mi forditott kleinheislerunk

    • Achi

     Szerintem ez a csapat mindent kiadott magából az EB-n. Ott is sikerült beleszaladni egy nagy verésbe, ami talán elkerülhető lett volna, de ne legyünk telhetetlenek. De szerintem ennyi volt ez a történet, ezekkel a srácokkal. Ők már nem fogják meglepni a riválisokat és önmaguknak is barom nehéz lesz megfelelni. Én meglepődnék, sőt megdöbbennék, ha ma jó meccset játszanának és pontot szereznének. De persze nem lenne ellenemre 🙂

    • EZS

     pedig ma olyat szop a válogatott, mint Michelle Wild az MTK kivetítőjén.

    • devil’s pray

     Én se, de azért megnézem, mert mégis csak a mi falábúink, na.

   • Harrari Ezra

    ria ria di maria

  • Freeezer89

   ez mindig jöhet

  • bfgbobo

   szerintem ez most a legjobbkor jött

 • sipi

  valaki ott lesz ma a válogatott meccsen? mi 6tól a szögletben alapozunk majd irány a C1 szektor

  • György Márk

   Úgy elkapkodták a jegyeket, hogy ihaj pedig jó kis meccs lesz ez.

  • KiB

   én jó meleg ágyikóból fogom nézni egy zacskó chipssel meg valami innivalóval:)
   este nem lesz túl meleg

   • sipi

    voltam már decemberben Debrecen-Sampdoria EL meccsen -10 fokban, ahhoz képest most strandidő van 🙂

  • Fructie

   Jelen! 🙂

 • Csordás Adrián

  • box-to-box defender

   Majdnem 3 éve lőtt gólt utoljára tétmeccsen 😀

   • Csordás Adrián

    megvan amit akartatok, kikerült a középpályáról, csak jobbhátvédként játszik, de muszáj továbbra is minden alkalmat megragadni, a basztatására. Ez teljesen rendben van, de nekem nem tetszik és elegem van belőle, ezért most elindulok a kommentmezőből Moyes Storyhoz hasonlóan. Sziasztok.

    😀

    • box-to-box defender

     Na, végre! 😀

    • wolandrule

     Ennyi migránst ki fog befogadni? 😀

    • Ressan

     Ha Fergie itt lenne még, ugyanezzel a kerettel, tuti lenne olyan meccs, ahol Valencia lenne középen, mögötte meg Durmi.

     • lasi

      és ütnénk a szarzenált 4-0-ra.

    • Roleee

     Most már a kommentelő közönségnek senkire se lehet 1 rossz szava? 😀

     • Csordás Adrián

      Szarkazmus akart lenni (EZS szövegéből merítve), elnézést ha félreérthető voltam.

     • Roleee

      Enyém se volt komoly, szóval azért összehoztuk 😀

    • Fructie

     Hagyjad már…hol van ez Roo basztatásától? 😀

     • Freeezer89

      az utóbbi egy hétben, Rooney #nohate hashtag alatt fut, szal kikérem a fiúk nevében is magamnak 😀

  • stanleykubrick
   • bfgbobo

    Ez óriási
    Nem fizet ki a pali 17 ezer dollárt, amikor a PL átlagfizetési heti szinten van vagy 60 ezer font
    A rendőrök a legnagyobbak a rendőrök, csak a meccs után viszik el nehogy gyengüljön a válogatott 😀

    • filozofi

     gondolom nem pénzről van itt szó, hanem elvekről, mint Torrenténél

     • wolandrule

      Vagy megtudta, hogy a gyerek a poolnak szurkol. 🙂

   • reelbeba

    :DD

   • ketomika22

    van ennél szánalmasabb? ráadásul gyerektartást..

  • Fructie

   nem akarom bántani szegényt, de egyből kellett volna lőni…

   • RedMark

    Annyira tudtam..:D

    • filozofi

     én is, mert mint látod így ugye szar lövés lett 😀

     • Fructie

      nem lett szar, de esélyt adott az ellenfélnek.

 • Freeezer89

  off: ez a kurva murinnyo ide igazolta Kane-t mikor Hunterral szállítom a gólokat, fasz a fülét. vlki mas is kipróbálta ezt a journey opciót a fifaba?

  • bfgbobo

   ja
   jó szorakozást a championshiphez 😀

 • Schweinsteigerlin

  de Gea kezd, Darmian pad, Herrera pad, Matat meg be se hívták?!

  • KiB

   legalább nem sérülnek le

 • csinibob

  Esküszöm hogy a mai reyzegseg előtt olvastam fabregas leigazolasat!!

 • Angus

  Ugyan bántóan nem tud futballozni (értsd: támadójátékban nulla), de Darmian sokkal jobb annál, minthogy ilyen szinten jegeljük.

  • filozofi

   egyetértek, nyilatkozta is az ügynöke, hogy ha a helyzete nem változik januárig, akkor lelép tőlünk

   • Angus

    Teljesen faszság eladni… Sosem tudtuk meg igazán, mire képes az angol bajnokságban, nem?! Huzamosabban nem játszott végig 2 hónapot.

    • filozofi

     pontosan
     ráadásul én azért még emlékszem arra a player of the month kezdésre tavaly augusztusban

    • bfgbobo

     de
     első hónapban a hónap játékosa lett

     • Angus

      Jogos, akkor már mehet.

     • bfgbobo

      😀

  • csakaMU

   várható volt hogy egy-két Lui igazolás azért faszolni fog Jóska alatt. ez a szám egész pontosan négy lett, ami kifejezetten sok.

 • Newton_heath
  • mrmojo

   nem szóltak nekik hogy manchester ájrópa egyik homoszexuális fellegvára , meg a főpolgármester is az? biztos az ukrán polgárháborúban érzik otthon magukat szerencsétlenek

   • bfgbobo

    tavaly miután megérkeztem a hotelbe kimentem kajáért, olyan este 7-8 körül, mire találtam valami pubfélét vagy 3 hímringyó ajánlkozott fel :,D

    • MuriÁgnes

     Lehet, nem azt kellett volna kerdezni, mikor kajat kerestel, hogy kitol kapsz egy jo szaftos kolbaszt.

  • Freeezer89

   szegény kis lelke, remelem nem lesz maradandó sérülése

  • ketomika22

   beszél az ukrán a szegénységről..

 • box-to-box defender
  • Newton_heath

   Rio azt mondta, hogy nem volt ilyen.

   • box-to-box defender

    Linkelnél valami forrást, mert én nem találok róla semmit. Csak, hogy Moyes tagadja.

    • Newton_heath

     Ez akkora faszság, hogy ezt nem lehet elhinni…Egy idióta pletyka..

     • box-to-box defender
     • Newton_heath

      De olyat is találsz, hogy Rio-nak mondta..Te el tudod ezt képzelni? Személy szerint néha szoktam a józan eszemre hagyatkozni, és ezt egyszerűen nem hiszem el…Ennyire nem volt gyökér még Moyes sem.

     • reelbeba

      De. Én emlékszem is erre a sztorira, talán még Rio beszélt erröl elöször

     • Newton_heath

      Arra meg én emlékszem, hogy Rio ezt cáfolta…Nem is olyan régen

  • Roleee

   megtudnám érteni, mindkettő kritikán alulit produkált

 • stanleykubrick
 • “He’s playing little or nothing and it’s a shame because he’s an Italy international,” he told Radio CRC. “If the situation doesn’t change by January, we’ll have to think of something. He risks also losing his place in the national team.

  “We’ve got to see what United want to do. Italian clubs have tried [to sign him], but United closed the door immediately.”

 • Freeezer89
  • Freeezer89

   az szép

  • csakaMU

   Ő itt Sir Bobby Charlton. Igen. És? 😀 (Amúgy persze tudom miről van szó)

  • Angus

   Nem a “rohadj meg!”, “óóóó hogy az a…” kezdetű kommenteket jöttem gyűjteni, de nagyon büszke vagyok, hogy én ott voltam a stadionban akkor, amikor felavatták a róla elnevezett South Standet. 🙂

   http://www.newstalk.com/content/000/images/000158/163588_60_news_hub_multi_630x0.jpg

   • Ressan

    Büszke vagyok én is, hogy ott voltál! Szép munka! 😀

    • Angus

     Hatalmas élmény, mégha egy bűnrossz meccs is volt. Tényleg nem lenne hülyeség egyszer veletek is elmenni, jó lenne ha sikerülne valami.

     • devil’s pray

      Én már második éve készülök, de nem jutok el odáig. Tavaly vettem tagságit, nyáron hosszabbítottam, de nem akar összejönni. Egyedül nem akarok kimenni, de innen pár emberrel szívesen kimennék egy bármilyen United meccsre a Trafford-ra.

     • Harrari Ezra

      én is adnék egy stretfordos túrát, de mondjuk nekem a mozaikba is hónapokig tartott eljutni 😀

     • devil’s pray

      Én még nem vótam ott sose.

     • Angus

      Ha velünk nem is, de a fanatics-szal nyugodtan mehetsz, őket ajánlom. Nagyon rendben volt minden.

     • Ressan

      Egy közös túrára én is jelentkeznék. Nézegetem egy ideje a lehetőségeket, és most egyelőre úgy néz ki, h majd valamikor, valószínűleg egyedül, csavargok majd egyet arrafelé.
      Velük hogy nézett ki a forgatókönyv, és a költségvetés?

     • Angus

      Budapest – London Luton (repülőgép)
      Aztán onnan vonattal Manchesterig, átszállás Leicesterben és Sheffieldben.
      Visszafele meg ha jól emlékszem Nottingham volt az egyedüli átszálló.
      A program nagyjából úgy nézett ki, hogy szombat hajnalban indulás Ferihegyről, még aznap volt egy kis városnézés Manchesterben, elmentünk a stadionhoz, az ottani pubokat néztük meg. A szállás Buryben volt, a közlekedés elég fasza. Másnap meccs előtt nemzeti focimúzeum, aztán meccs. Hétfőn haza, de előtte még stadiontúra.
      Mivel ajándék volt, az anyagi vonzatáról nem tudok sokat mondani, de már nézegetem én is, hogy mi merre hogyan, ha netán idén, vagy jövőre vagy valamikor megint mennék.

     • devil’s pray

      Köszi, megkeresem sztem őket akkor majd ezzel.

   • Freeezer89

    azert egy halk rohadja meg, elfér nem?! 😀

   • sipi
 • Dutch paper Algemeen Dagblad have reported on Thursday that Manchester United have added a significant personality to their backroom staff.

  Marcel Bout has been appointed the new head scout by the Red Devils.

  • Freeezer89

   és a zÚr látá, h ez jó

  • truedevil

   lehet róla tudni valamit, hogy eddig hol munkálkodott?

  • Schweinsteigerlin

   Visszajött a Bout? De komoly!

   Akit érdekel Hoek amúgy a Galatasarayba ment, Stuivenbergről nem találtam semmit, És jos van Dijkről se találtam infot. A staffja van Gaalnak szerintem jó volt, főleg Hoek, ő nagyon hiányzik meg Stuivenberg.

   • el se ment

    • Schweinsteigerlin

     És tényleg, én azt hittem mindenki ment.

  • Some rumors that City scout David Harrison could be made United’s head of academy recruitment

 • Porter Ramsey

  adjunk szót véjnnek is:

  Rooney’s annoyance stems from the fact it created the impression he might be choosing the tactics or even influencing team selection – “which couldn’t be further from the truth” – and the episode has left him believing Allardyce needed to give more thought to his public pronouncements. “That’s part of being involved at this level,” Rooney, a veteran of 116 caps, said. “He knew he made a mistake. He said that to me on the plane home. He understood that quite early and unfortunately he doesn’t have the chance to rectify that now.

  “Sam came out and said I play where I want. I played exactly to instructions, and what was asked of me. I’ll play wherever the manager wants me. I don’t pick myself, I haven’t ever picked myself. I didn’t come in and say: ‘I want to play here or there.’ I played where I was asked to play. That was a big misunderstanding and I seemed to get slaughtered for it. I suffered from that. I got battered in many different ways when I felt it was actually a decent performance.

  “It was over the top. I played in deep midfield and I thought, being honest, I actually did quite well, especially in the second half. I helped control the game. I turn up like every other player, ready to play and, if selected, I will play hopefully how the manager wants me to play, and that’s it.

  “Everyone else can say what they think, or what they think they know, but me, the manager and the players know what is required to do well.

  “I played the role I was asked to play, played to instructions and that was it really. But it has all blown up.”

  Rooney accepted he deserved to lose his place at Old Trafford and, admitting he had lost the pace that once helped make him such a feared striker, he made it clearer than ever before that he believed he should be playing in midfield at this stage of his career.

  “I have heard a lot of people talking about transition – well, let me do it. If that is what’s going to happen, let me do that. I feel I am not being given a chance if that is the way I want to go in my career to expand it.

  “I am not being given that chance to go from there to there [attack to midfield]. It is all right talking about your career, saying you can extend it by doing this and that, but you need to be given the chance to do it.”

  His problem on that front is that Mourinho has stated he sees him only as a front player and, though Rooney insisted he would accept the manager’s thinking, he also said “there will come a time, if I’m not playing, I might have to be a bit more selfish in terms of where I want to play and making that clear”.

  • KiB

   ma nincs ehhez agyam, valaki összefoglalná a dolgot?

   • Mainpieeater

    Rooney eddig mindig ott játszott ahol az edzője kérte a pletykákkal ellentétben és ott is fog amíg játszhat.

    Illetve tudja h lassul, emiatt romlott a megítélése, habár sokszor ő úgy érzi, hogy túlzott a vele szembeni negatív kritika. Tisztában van vele, hogy középpályássá kell válnia, ha jó csapatban akar fontos, kezdő játékos maradni. Szeretné, ha megkapná a lehetőséget (az emberektől és az edzőtől is) ott.

    Elfogadja h Mou csatárnak tartja, de lehet, hogy ha nem játszik eleget mint támadó, akkor előbb utóbb megkéri a mestert, h hadd játsszon középen.

    • Freeezer89

     + az eredeti interjúban bizonygatta, h a szlovákok ellen nem is volt annyira szar, kb én itt adtam fel ezt az egész történetet. nem vagyok idős meg bölcs, de azt azert en is vágom, h ha neked kell bizonygatnod, h mar pedig te faszan teljesitettel, ott vlmi bűzlik. es asszem en végérvényesen befejeztem a Rooney aktát!

     • Porter Ramsey

      igazad van, de elsősorban azért linkeltem be, mert az angol média konkrétan lemészárolta azután, hogy big sam azt találta mondani, hogy ott játszik, ahol akar.
      ilyen kijelentés alapból furcsa, és ha már a blog állandóan rooneyzik, még akkor is, ha 5 percre beáll, akkor hadd legyen már itt az ő szemszöge is.

     • devil’s pray

      Igazad van, köszi.

    • stanleykubrick

     A vég lesz, amikor 433-ban neki kell lennie az egyik középpályásnak.

 • HarciasToni
 • estiszorel

  Ha egyben tartjuk Pogbáék ifjúsági csapatát, elég szép kis névsor jött volna ki belőle. Pogba, Morrisons (tudom ő félrement), Lingard, Keane…

  • Harrari Ezra

   Morrisons az nem valami lebuj?

   • estiszorel

    De, már valami rémlik 😀

   • Mainpieeater

    Mori 2 öcsém. Legjobb partyhely Instanttal karöltve (nem)

    • ketomika22

     förtelem

    • filozofi

     de legalább ocó a pia

     • ketomika22

      még az sem. geci drága hely. ott volt az egyik buli szervezve a gólyáknak 😀 kb. fél óra után eljöttem olyan gyenge volt

   • csakaMU

    Nem. A Lebuj az igazi lebuj. Ajánlom mindenkinek egyébként, aki a környéken jár. Nagyon fasza hely.
    Reklám OFF
    http://www.lebujpincefogado.hu/

 • Freeezer89
  • Angus

   Múltkor kaptam egy mtz-set, disznóvágásra pont jó lesz.
   Egy ilyen meg az utcára 🙂

  • stanleykubrick

   Baseball sapkát vettem a leárazáskor, az ász nagyon!

 • Porter Ramsey

  mi lőttük a legtöbbet kapura, cserébe a legkevesebbet futottunk.
  http://www.skysports.com/football/news/11667/10605234/how-jose-has-changed-united

  • Porter Ramsey

   egyébként zsozé filozofiját lehet szidni, szeretni, de a csekély futómennyiség még jól jöhet a szezon hátralévő részében. egyrészt nem véletlen, hogy mindig is kevés volt a sérülés Mou csapataiban, másfelől az Öreg is nemrég nyilatkozta, hogy nem volt olyan csapata, ami végig tudott volna szexi-presszingelni egy szezont.
   na már most a City-Spurs-Pool kombóból a Citybe vagyok legkevésbé biztos, hogy bírja a saját tempóját tavasszal is (nem mondom erre bizonyíték a vasárnapi meccs, de a BL meccsük után és KdB hiányában minden tekintetben alulmaradtak Pochetinoékkal szemben). Poolnak sajna nincsen európában dolga, Spurs meg az omniózus Chelsea elleni meccsig már tavaly is végignyomta ebben a stílusban a szezont, úgy, hogy csütörtök este még szenvedtek az EL-be is, ráadásul idén még a keretük is bővebb.

   • Schweinsteigerlin

    Szerintem is elvekonyodnak…nagyon finom gepezet az oveke ami egybe van most mint a szaros also. Viszont egy Firmino, Henderson megkotlik lesz bajuk.

  • box-to-box defender

   Szerintem előnyösen változott sok minden. Ezen a táblázaton pl. az utolsó harmadban is többet passzoltunk, több sprint. Az össz futómennyiség engem nem érdekel annyira.

 • reelbeba
  • Freeezer89

   a csajt le se szarom, de nagyon orulnek, ha Marcinak kijelolnönek vlmi mentort vagy tokomtudja

   • Csordás Adrián

    megkaphatná Csernust

    • mrmojo

     eret azért ne vágjon magán

   • Schweinsteigerlin

    Mekkora FM taktika!

    • csinibob

     Mondjuk lehetne a cégnek egy intézoje, aki kezeli a helyzetet.

   • György Márk

    Legyen már felnőtt és kezelje a problémáit. Ennyi lóvéért elvárható lenne, hogy a páyán zárja ki a magánéletét.

  • estiszorel

   José az előző sajtótájékoztatón szerintem azért is emelte ki, hogy jelezze, mellette áll. Meg hogy növelje az önbizalmát mert látszik rajta hogy meg van zuhanva. A gólöröme is sokat elárult.

 • Newton_heath

  Ezt a levelet küldte a csapatorvos az örményeknek:

  “Henrikh is still undergoing late stage rehabilitation from the left thigh muscle injury that he sustained earlier this month whilst playing for Manchester United,”
  “Although his progress has been good over the past week, he is participating in limited aspects of team training and is not yet able to train fully without restrictions or play competitively.

  “In view of that I would be grateful if he could be allowed to withdraw from the national team for the forthcoming training camp and FIFA World Cup qualifying matches in order to remain in Manchester to complete his rehabilitation.”

  • nagyon helyes, kelleni fog októberben

  • Freeezer89

   ugye-ugye, h nem eszik olyan forrón azt a kását, pedig tegnap már ment az anyazás a klub/Csozé irányába

 • stanleykubrick
  • KiB

   lehet tovább hányni minket

  • Krunyec

   Egy félrészeg proli ukrán csapatnak alig bírunk 1 gólt verni. Btw, grat az eredményhez.. 🙂

 • csinibob

  Mkhitaryan tényleg maradt Manchesterben, ahogy pletykálták.

 • dawos11
  • Roland

   Számomra még mindig a legnagyobb rejtély vele kapcsolatban, hogy aki úgy fosta a szabadrúgás gólokat, mint ő a psv-ben, itt mi a picsáért lő úgy, mint egy rohamosztagos.

  • Mainpieeater

   Mondjuk azt nem értem, hogy néha miért nem próbáljuk be őt Lingard vagy Rasi helyett 1-1 félidőre. Egy második esélyt bőven megérdemelne.

   • Freeezer89

    ha Csozé nem bízik benne, akkor megbaszta a ló. próbálom figyelni a “játékát”, ha néha napján kap lehetőséget, de ez a Depay nagyon messze van az egy évvel korábbitól

    • csinibob

     Jobb lett?

     • Freeezer89

      😀 nem értem, h az en magaslabdaimra mindig jön vlki, aki kegyetlenül kihasználja 😀

   • Schweinsteigerlin

    Ez a masodik esely is relativ..van Gaalnal 2 jatekos jatszott normalisan.

   • Angus

    hát mert egy szar…

    jó amúgy tényleg

  • KingEric

   megértem, amit mond, nyilván nagyobb ambíciói vannak annál, hogy padozzon – még ha egy top klubban teszi is azt. kár viszont, hogy úgy tűnik, ennél sokkal több nem lesz belőle nálunk.

 • Angus

  Megnézném ezt a srácot
  https://www.instagram.com/p/BLJLv53DepQ/

  • Csordás Adrián

   nem akarok beállni ebben a negatív sorba, de ezekben az ifibajnokságokban mindenki “kurvajó”, aztán felkerülnek a felnőttekhez ahol van a Rashford meg a többi felejthető teljesítmény. Fosuról is ódák lettek zengve hogy hűdebrutál fizikuma van (a fiatalok között), de egy lépcsővel feljebb, az elitben már el van veszve. lehet azzal takarózni hogy nem a posztján játszik (ami nincs is konkrétan, vagy lehet hogy van de oda még nem elég) persze van még ideje bőven fejlődni.
   csak azt akarom érzékeltetni hogy ezek a számok szinte nem érnek semmit sem

   • Mainpieeater

    meg hát azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyerek Nani rokona. Az intelligenciaszintje kb most tetőzik és innen csak lefele tud menni.

    • HarciasToni

     én csak ettől félek vele kapcsolatban. azok alapján, amit láttam és olvastam róla tényleg egy zseni, de technikailag Nani is az volt. mondjuk az biztató, hogy Gomes CAM és ezen a poszton már ifiben sem szoktak olyan buta cselgépek játszani, mint Nani.

   • Angus

    Persze, hogy nem érnek semmit, de nem lehet tudni mire képes pl. a felnőttek között. Wilson pl. sok mindenre nem volt képes (bár azért talán neki még nem húzták le a rolót…), aztán ott van Rashford, meg Fosu, aki jó, de annyira nem, hogy kezdő legyen. Mindenhol azt írják, hogy a legtehetségesebb gyerek, csak feldobtam a nevét.

    • Mainpieeater

     Wilson soha nem is volt olyan extrahűde tehetséges, csak sok gólt lőtt kihasználva a szar védőket. Pereira, Jancsi meg Rasi legalább extrán technikásnak tűntek, Wilson inkább csak gyorsnak és szerencsésnek.

     • György Márk

      Mondjuk wilson szerintem termelte volna a gólokat a könnyedebb meccseken. Amikor lvg megadta a lehetőséget neki azért v
      betalálgatott.

   • Ressan

    Rashford felejthető? Fosu meg el van veszve? 🙂
    Ezekre nem kell válaszolni, viszont arra kíváncsi vagyok, hogy ha nem ilyen, ehhez hasonló, vagy effajta számok alapján próbálunk ki valakit az ifiből, akkor mi alapján? Random? Debrecenben könnyű bekerülni a Loki keretébe, ha valakinek a valakije vagy, azt tudom, dehát, na!

    • Csordás Adrián

     Most visszaolvasva látom hogy rosszul fogalmaztam. Úgy értettem hogy ez a két kategória van: 1. Rashford, 2. Felejthető (avagy mindenki más) 🙂
     Persze, kellenek az emberek az ifiből, csak túl nagy a buzgóság velük kapcsolatban.

     • Ressan

      Mindig másfajta az izgalom egy ifi bemutatkozása, vagy szereplése esetén, mint egy sztár igazoláskor. Egy ifi esetén nagyobbat nyerhetünk sztem, míg egy sztárnál nagyobbat bukhatunk. Én próbálgatnám őket agyba-főbe, főleg, amikor az EL-ben szerepelünk.
      A túlzott buzgalom sztem pl Ibrával kapcsolatban volt, akit már tavasszal megváltóként vártak sokan, aztán eddig hozott mondjuk egy minimumot. (hozzáteszem, még mielőtt valaki azt hiszi, hogy bántom, hogy nekem ettől függetlenül egy kellemes csalódás az ember, mert ahogy odateszi magát, az előtt le a kalappal, élen jár)

 • Angus

  OFF
  csávó keménybe tolja (ha ez igaz)
  https://www.instagram.com/p/BLIwTceBAiW/

  • MuriÁgnes

   Az uj Freddy Adu!

  • wolandrule

   Olyan a feje, mintha egy oroszlán kergetné. 🙂

  • Mainpieeater

   “4-3-3 app”. Na ez se Lajosnak se Hozenak nincs letoltve az tuti.

 • devil’s pray

  Nem rossz összefoglaló, köszi. Pozitivumot nem véltem felfedezni benne, ezt hiányolom, illetve azért Rooney esetében kicsi beleéléssel belátható, hogy frissen idejött edzőként nem kezdheti azzal, hogy kivágja a csapatból a klublegenda csk-t. Ezt bizony fel kellett építeni, el kellett odáig jutni, hogy a vezérkar meg Rooney is belássa, ez igy nem mehet tovább.
  A német kivágása szerintem teljesen rendben van, a PL nem nyugdijasklub, tavaly, amikor játszott, akkor is csak a seggén tudta fél óra múltán a levegőt venni, meg különben is egy bayern-es német a köcsögebb fajtából nem való a United-be. Szerintem.

  • stanleykubrick

   Vannak pozitívumok, szó se róla, de szerintem útelágazódáshoz érkeztünk és ha most nem váltunk időben, elmegy ez a szezon és az nagyon para lenne.

   • Csordás Adrián

    • FabianCancellara

     politikai értelemben sikerült hiba nélkül felszólalnia.

   • FabianCancellara

    a legutóbbi “útelágazásnál” is váltottunk:)

   • devil’s pray

    Ha vannak, akkor azokat is meg kell említeni. Ha csak a negatívumok emlegetésére koncentrálunk, akkor abból csak még több negatív esemény jön ki.

  • mrmojo

   ja , ezeket a köcsögebb németeket , meg belgákat , meg svédeket…

   • Mainpieeater

    svéd? a bosnyákra gondolsz?

    • mrmojo

     akkor már félig horvát félig bosnyák , de malmöben született

     • Mainpieeater

      Jaja ott lattam eletemben eloszor es utoljara eloben 🙁

  • Porter Ramsey

   adom a Rooneys részt, egyszerűen nem lehet azert kritizálni Mourinhot, hogy 5 (öt, nem 15) meccset adott véjnnek. Fellaini és Blind esete számomra érthetetlenebb, kétség sem férhetett hozzá, hogy pár jó meccs ellenére ők megoldások lesznek azokra a posztokra. Sníderlen nem jatszatasanak biztos megvan az oka, mint ahogy Miki mellőzésének is – utóbbinak szerintem el fog jönni az ideje.
   Számomra a legnagyobb csalódás egyébként a City elleni 40 perc volt. Nem is az, hogy masodhegedusok voltunk, hanem hogy zsozé számtalanszor játszott Pep ellen és a 2 belső középpályás sosem jött be a Barca ellen (0-5…), de a kp-trióval rendszerint ki-ki meccset játszottak egymás ellen.
   Azon túl, ja, tényleg nincs pozitívum? Utelagazodas a 7. Forduló után? Oke, tenyleg régen volt ilyen kompetetiv a PL és volt pár statement szerű győzelmük a többieknek, mi meg szopoagon vagyunk 3 éve, de gyerünk már, most lett csak október, masfel hónap ment el a szezonból.

 • Nem a formációval van baj Mourinhonál, hanem a játékstílussal. Mi futunk talán a legkevesebbet a bajnokságban, és ha nem hibázik az ellenfél, akkor félidőket képes héderezni a csapat. A cserékkel a saját változtatásait javítja ki általában, és az ellenfél néha jobban tudja mit fogunk játszani, mint saját magunk. A Stoke ellenivel amúgy pont nem volt probléma, de a legjobb meccsünk ne egy szaros 1-1 legyen már.

  • HarciasToni

   amúgy a futómennyiség is fejlődik, szerintem az utolsó két bajnokin már simán a középmezőnyben voltunk

   • reelbeba

    szerintem is, herrera és mata javítják a statokat. Nem csak a saját futómennyiségükkel, de kevésbé statikus a játékunk ha pályán vannak

 • Freeezer89

  off: szóval ki nyojma a fifat xbox-on?

 • wolandrule

  Tegnap volt 26 éve, hogy kölyökként beleszerettem a csapatba. Van, ami nem változik. 🙂
  https://uploads.disquscdn.com/images/f181b977733e8387e77fd4f8b85a7c1cab65961954825b882ef9f771c9cf1215.png

  • Angus

   nekem mostanság lehet 12 körül 🙂

   • lasi

    Akkó velem egyidős vagy, már ami a szurkolói létet illeti.

   • KiB

    nekem 17:)

  • csakaMU

   ez kurva menő!

  • Harrari Ezra

   külön tetszik a jogdíjmentes címerünk

   • wolandrule

    Nagyon kemény az a címer. 🙂 Én azon gondolkodtam hosszú percekig, hogy miért 13.30-kor kezdődött a meccs. Aztán rájöttem… Tippek?

    • csakaMU

     gondolom nem volt világítás

     • wolandrule

      Te hamarabb rájöttél. 🙂

     • EZS

      akkoriban ez elég általános volt. 😀

     • wolandrule

      Persze, de később lett világítás és már el is felejtettem, hogy akkoriban nem volt. 🙂
      Ezennel visszatértél?

     • EZS

      van, amire nehéz nem reagálni. 😀 Nekem megvan az idény végi Barcelona elleni KEK döntő műsorfüzete, és a jegyedet látva elkezdtem keresni, de nem találom. 🙁

     • wolandrule

      Az mekkora kincs! Amúgy meccs után bandáztunk a United szurkolókkal, nagyon sokan jöttek Pécsre, akkor tértek vissza az 5 éves eltiltásból az angol csapatok, és egy csomó mindent adtak háromszög PMSC zászlóért cserébe, vagy csak úgy, de sajnos azok elkeveredtek…

     • EZS

      http://i.imgur.com/RlSe6O5.jpg

      ez annak az egyik oldala, egyszer már felraktam ide bizonyítandó, hogy Webb már ’91-ben is a mienk volt. 🙂

     • Angus

      mennyi latin 😀

    • Harrari Ezra

     mert később ütközött volna a Szomszédokkal

  • csakaMU

   fél kettőkor KEK meccs, tv rights vajon mi? 😀

  • sipi

   én itt már 3 éve szerelmes voltam, de ez volt az első randink :)) #kéjp
   https://uploads.disquscdn.com/images/923077e4a1b7d0a7ce70e7351df3bc8e06c79a37579eafdab76a4831db62759b.jpg

 • RedMark

  Jo poszt lett szerintem is, de azert vegyuk hozza hogy oktober 4-e van. Ez az ember atvett egy harom evig agyonrugdosott csapatot, mig mondjuk pep egy versenykepesebb cityt. Ahhoz kepest a jatekunk a bajnoksagban igencsak biztato. Nekem a 433al az a bajom, hogy azert irjuk allandoan, hogy Mata mennyire jol mozgatja a csapatot. 433ban pont Mata lenne az, akinek a posztjan valtoztatni kell.
  Es eddigi meccseink alapjan szerintem nem a rendszerrel volt baj, hanem a benne szereplo jatekosokkal. 4231ben blind nem cb, fellaini mindenhol lassu es tamadasepitesben 0, Rooney pedig nem azt a format hozta, mint Mata jelen pillanatban.
  Most a ket gyors cb, a harcias es tamadasepitesben is jo ander es b2b pogba azert maris adtak olyan lenduletet a csapatnak, hogy van gyorsabb jatek es koncepcio. Miert pont most valtson zsoze, ha elkezdett mukodni valami?
  Kenytelen volt felmerni a keretet, teljesen onbizalomhianyos jatekosokban nem lehet tudni mi rejlik meg, pl ander. Rooneyt ha meg az elejen kidobta volna akkor hatalmas lazadas lett volna hogy hogyan merte ezt megtenni a legendankkal.
  Ibra tuljatszatasat viszont en sem ertem, ahogy svajni kivagasa is furcsa, bar ertheto, hogy nem kore akart csapatot epiteni ennyi idosen. Morgan es Carrick nekem is hianyzik, legalabb az ELbol.
  Miki pedig leigazolasa elott is kerdojel volt szamomra es tovabbra is az sajnos.

  • stanleykubrick

   A City mitől volt versenyképesebb, mint mi?
   Fernando, Fernandinho, Mangala, Kolarov, Demichelis, Hart, Touré?
   A folyton lesérülő Agueró, a nagyon gyenge Sterling.
   Pepnek volt instant elképzelése, Mourinhonak nem.
   Én sem verdiktet írok, de azért ne felejtsük el, hogy lett egy középhátvédünk, egy Pogbánk, egy Mikink meg egy Ibránk is a nyáron. Ilyeneket a ManCity nem igazolt.

   • RedMark

    Nalunk is volt ugyanennyi kutyauto, es ott mar tavaly is volt jatek. Mas kerdes, hogy a szezon vegere mar erdektelenne valt ez a jatek
    Pepnek volt instant elkepzelese mert tudta milyen keretet kap meg.
    Egy felterkepezetlen megtepazott kerethez, hogy allitson ossze az edzo elore egy 100%ban kesz elkepzelest?
    Felre ne erts, nem mourinhot vedem, csak meg mindig azt mondom, hogy lajcsinak is adtunk harom honap turelmit, de egy evet minimum, mout meg masfel honap utan mar egy egesz kecsegteto jatekkal szidjuk.

    • stanleykubrick

     Én szidom, mert ennél jobb játékunk is lehetne és több pontunk is, de ez semmit nem jelent. Bízom benne, hogy változtatni fog és jó útra térünk. de akadnak kételyeim, miután azért sikerült pár hibát elkövetni ilyen rövid idő alatt is.
     Ennél sokkal jobban bíztam benne, mint amit itt letett ennyi idő alatt, ám mondom újra, ez nem verdikt, ez vélemény. Szerintem ezeket baszta el és nem értem miért.

     • RedMark

      Ertettem hogy nem verdikt, en is csak a velemenyemet mondtam, en sem vagyok 100%osan elegedett, mint latod, max egy kicsit turelmesebb

     • stanleykubrick

      Én parázom, hogy most jön még egy x meg egy vereség és akkor már nagyon nehéz lesz visszakapaszkodni. A média szétszed minket, bejön 1-2 sérülés. Ha most lenne plusz 3-4 pontunk és kicsit koherensebb játékunk, az jó lenne.

     • Newton_heath

      Igen, ez egy reális veszély.

     • Newton_heath

      Igazából ha a felszopott poolt megvernénk, akkor kiegyenesedünk. Kulcsmeccs lesz.

     • lasi

      Hosszú idő óta, most először fosok tőlük. (Geciszar érzés)

     • RedMark

      En valamiert ugy erzem legalabb egy rangadot megnyerunk es a masik x lesz

   • Newton_heath

    Igazából a top csapatok közül mi vagyunk a leggyengébbek tkp (szélső + 10-es) posztokon..Lehet rágni a gittet, a szar 4-2-3-1 – ről, Mourinho baromságairól, meg Pep zsenialitásáról, de alapvetően az van, hogy évek óta nincs konzisztensen teljesítő szélsőnk, tkp-nk.

    A city meg itt a legerősebb (Sterling nagyon jó idén + KdB és Silva), a Pool-nál ott van Coutinho és Mané, az Arsenal-nál Sanchez…
    Ezért Mourinho legnagyobb hibája Miki kezelése, mert ő lehetne (lehetett volna?) a fix pont, aki képes hosszú távon húzóember lenni, mert megvan hozzá a képessége…Martial és Rashford még túl zöldek.

    • reelbeba

     Ezt nagyon nem adom. Aki ebböl (Rashford Rooney Depay Miki Martial Mata Lingard Young) a nyolc emberböl nem tud egy értelmes triót felrakni, az keressen másik sportot

     • Newton_heath

      Pont ez az…Felsoroltál egy csomó embert, mennyiségre megvagyunk, de a minőség…Az hogy felsoroltad az összes lehetőséget, eleve azt mutatja, hogy nincs egyelőre olyan, aki kiemelkedő lenne és kihagyhatatlan a kezdőből…Olyan emberek kellenek akik tudnak cselezni van sebességük és képzettek technikailag…A United-nak mindig jó szélsőik voltak, ők csinálták meg a játékunkat, és ez most nagyon hiányzik

     • rashford-martial duóval nálunk van európa legjobb fiataljaiból kettő. nehogy már megint oda lyukadjunk ki, hogy kevés a keret, mer elsírom magam

     • Newton_heath

      Én szerintem kb tényekről beszélek, nincs konzisztens szélső teljesítmény évek óta…Védelemben és középpályán láttunk stabil jó teljesítményeket SAF óta, tkp-ban szélen nem…

      A többi csapat erősebb ezen a téren egyelőre (a játékosok múltbeli teljesítménye alapján). Jó lenne ha Rashford és Martial szintet lépne, és egymás utáni meccseken sorozatosan jó teljesítmény nyújtanának, lehet ez bekövetkezik.

     • koncepció nincs, az a probléma

     • Newton_heath

      Szerintem most elindultunk egy irányba, várjunk ezzel még…

   • devil’s pray

    Kb. minden posztra volt egy jobb játékosa a kopasznak, akik ráadásul jó ideje együtt játszottak, még némi eredményt is tudtak felmutatni a múltból, tehát önbizalmuk is volt, míg ide kellett hozni jó pár új arcot. És attól, hogy 100 misi volt Pogba, még nem lesz klasszis, mint ahogy Miki sem az, Ibra az egyedüli biztos igazolás, őt látatlanban lehetett tudni, hogy nem fog kudarcot vallani (még ha a Stoke ellen ki is hagyott mindent, ilyen sajna minden csatár életében előfordul).

 • Angus

  Michael Keane-t kérem karácsonyra!

 • Schweinsteigerlin

  Jo cikk lett faszi!??

 • Angus
  • Freeezer89

   szégyenszemre én róla ez elott nem hallottam

   • Angus

    nem szégyen ez, most már tudsz róla

 • csinovnyik

  Köszi a posztot, remek lett!

 • fella

  van Gaal ket ev alatt is nehezen kötött kompromisszumot, meg the captain shall play, szoval egészen mas kategória, mint a 2 hónap alatt Rooneyt padra rako Mourinho. Egyszerre 4 embert beépíteni nem lehet (lásd meg 2014-15), ezt szívja most Mkhitaryan, de ha a többi adott, akkor neki is könnyebb lesz, raadasul a karácsonyi hajtásra lehet időzíteni a formáját, ahol nem lesz rossz egy friss kreatív játékos. Az általad várt 4141-et nyomjuk, Herreraval védelem elott, ami egy tok jo ötlet, mert erőszakosabb, labdabiztosabb es build-upban jobb, ráadásul megvan a sebessége is (szemben Carrickkel, Schweinsteigerrel es Scheiderlinnel) ahhoz, hogy megakasszon nehány kontrat (ezt konkrétan lenyilatkozta Jose). Pogba ott jatszik mostmár, ahol a Juveban, es jot tesz neki, hogy kevesebbet kell ütköznie Herreranak hála. A szelsoket kell atnevelnie kicsit Josenak, mert mivel nincs ket védekező középpályás kénytelenek sokkal komplexebb feladatot ellátni, mint tavaly. Ibraval kapcsolatban egyetértek, kicsit többet jatszik az optimalisnal. A védelemben Smalling mellőzését en nem tartom hibának, kellett Baillynek Blind az elején nagyon. Kezd alakulni az összhang, de azert meg messze vagyunk attol, hogy Smalling es Bailly helye is betonbiztos legyen.

  • stanleykubrick

   Az Ancelotti-Pep kettősnél nem voltak ilyen problémák. Pontosan tudták, hogy kikkel és mit akarnak játszatni. Engem ez bánt.

   • filozofi

    Ancelottit szerintem ne vegyük ide, neki azért nem volt nehéz dolga. Pepnek meg nem volt 100milliós sztárigazolása meg hanyatlóban lévő cskja, akit mindenképp játszatnia kellett. Szerintem ő már nagyon korán tudta, hogy mi az elképzelése a csapattal és mi lesz a pontos kezdő 11. Mounál ennyire nem volt adott a dolog, ami részben a bőség zavara is, ami talán hosszabb távon jelenthet előnyt ha megfelelően rotál. A másik meg, hogy amint az utóbbi meccseken rátalált az ideális csapatra azért a mi játékunk sem rossz, sőt…

   • fella

    Jose zónát védekezik, máshogy támad, Lajosnal olyan rossz berogzodesek keletkeztek, amik nem tűntek el egy edzovaltassal.

 • kvcstms

  volt anno egy sorozatom, a waste of money, lassan itt lenne az ideje folytatni, nem?

  • Krunyec

   Egy 10 részes sorozat simán kijönne.

   • kvcstms

    hasonló érzések kavarognak bennem is. az elmúlt években felgyűlt itt a matéria rendesen. nem kizárt, h neki ugrok megint..

  • Angus

   no value in the market is volt, ugye? 😀

  • godlikezaza

   háde úgyse fogod 🙂

 • én nem bánom, ha működni fog az ander-pogba pivot, csak nem hiszek benne

  • Newton_heath

   Ha a pool középpályája működik Hendoval meg Wijnaldummal…

   • ők is meg körülöttük gyakorlatilag mindenki futóbolond, úgy könnyű

    • Freeezer89

     viszont ezt nálunk is meg lehetne oldani nem? Miki se lassú, ha Ibrat felcseréljuk Rashford/Marci srácok egyikére, máris sokkal jobban állunk, + ha vlmi csoda folytán Memphisbol vagy Depayból még egyszer fodlista lesz, akkor a mi csapatunk, sem a lassúságáról lesz híres

     • HarciasToni

      +miénk a bajnokság leggyorsabb védelme, szóval nem azzal van baj, hogy lassú a csapat. a mi keretünkkel is lehetne játszani Klopp játékát, csak Zlatan, Fella és Rooney nem férnének be.

     • Freeezer89

      ezt mondtam én is, de aztán a szkáj cikke felhomályositott

   • mrmojo

    de ott tényleg firminoék a védekezés első vonala , nagyon más amit ott játszanak

   • mrmojo

    de cityben meg pep megálmodta ezt a 2 fullback belép a halfspacebe dolgot azért működik , az ellen gyakorlatilag nem tud kontrázni , rögtön visszaszerzik a labdát , és a legtöbb szituáció vagy létszámfölényes , vagy sterlingekre kijátszott 1v1

  • stanleykubrick

   Nincs is okunk rá hinni benne. Egy nagyobb csapat szétcincál egy ilyen “védekezést”.

 • mrmojo

  azért madridban használt 4-3-3at , eredményesen , más kérdés hogy ez a mi szempontunkból mint halottnak a beöntés

  • stanleykubrick

   Túlzásba nem vitte, aztán megment ott is az agya.

   • mrmojo

    volt egy 100+ gólos szezon ahol azt nyomatta , kivétel clasicok , azokon valóban elgurult a gyógyi

  • Newton_heath

   Aztán Pogba nagyon messze volt egy nyolcastól a Stoke ellen (á lá Khedira)?

   • mrmojo

    mondtam ilyet? a rendszer messze volt 4-3-3tól , de én má’ leszarom hogyan csak legyen valami

    • Newton_heath

     Na de szerintem pont nem volt messze.Védekezni szinte nem kellett, támadásban pedig inkább volt 8-as mint 6-os

     • mrmojo

      ez igaz , de egy olyan 4-2-3-1 volt a tegnapi sztem , ahol a 2 kp-ból egyik előremegy , a másiknak (here) kell megoldani a szűrő , a mélységből labdákat kihozó ember szerepét is egyszerre, miközben lingard láthatóan azt az ukázt kapta hogy minél többet húzódjon középre , és az üres területekbe is befelé mozogjon , ami nekem kicsit érthetetlen , mert oké hogy létszámfölény satöbbi , de alig van jobbszél , a pálya széthúzása akkor is fontos lenne ha keveset érkezik oda labda , meg hát ibra is visszajön 10esbe aztán ott römiznek 5en

     • Newton_heath

      Szerintem meg pont túl széles a csapat…Akkor lenne jó ez, ha jól egyazegyező embereink lennének szélen, de pont ez nincs, így érthető, hogy a kisjátékokat erőltetjük, ezért is játszik Mata. Szerintem van ebben fantázia, amivel most próbálkozunk, és a kis spanyol végre nagyon él.

     • mrmojo

      matának ez a kötetlen 10es dolog nagyon fekszik , ez biztos , de múltkor valaki berakott egy heatmap féleséget ott azért nevetségesen középre volt tolódva az egész csapat

 • Pingback: Nagyító alatt – Mourinho első hónapjai | Zongoracipelő()

 • bfgbobo

  korrekt