Rooney be fog találni! – Ellenfél a Stoke City

Nincs itt semmi látnivaló kérem, a csapat visszatért a győzelem útjára. A Ligakupában, az EL-ben és a bajnokságban is győzelmet arattunk, a következő mészárlás (értsd: 2-0) pedig már a hétvégén is újra érkezhet. A győzelem nagyon kötelező és közben bátran lehet kacsingatni, hogy a riválisok is buckázzanak és akkor akár még a dobogón is zárhatjuk a hétvégét.

Erre pedig most kiváló riválisnak ígérkezik a Stoke City egylete, akinek a padján egy volt Manchester United legenda csücsül. Hughes szerintem maga sem érti, vajon mi lehet a probléma jelenleg a csapatánál, ám ezt nem is a mi dolgunk megfejteni. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy egy Joe Allen, Shaqiri, Bony, Arnautovic féle brancstól azért jobb félni, mint megijedni. Ráadásul riválisunk menedzsere pontosan tudja, hogy minden vereség egy újabb koporsószög itteni pályafutásán. A Stoke ellen általában idegenben megszenvedünk vagy leginkább kikapunk, de hazai pályán azért mindig begyűrjük a piros-fehéreket.

maxresdefault

Az Európa Liga kezdőhöz képest jó pár helyen várható változás, de Gea biztosan visszatér a kapuba, ahogy Valencia is befekszik jobbhátvédnek, de José Shaw-t is egészségesnek titulálta, szóval talán őt is láthatjuk a pályán. Miután Smalling és Bailly is 90 percet nyomott, ezért nem tűnik lehetetlennek, hogy Blind is visszatérhessen a középhátvéd pozícióba. A méretes kérdés, hogy vajon milyen felállást fog preferálni Mourinho a középpályán és a támadósorban, Mkhitaryan a hírek szerint bevethető, de természetesen akkor ott van még Mata, Lingard, Ibra, Martial, Rooney és Rashford is. Ráadásul a portugál azt is elmondta, hogy szeretett volna 25 percet adni Depaynak is csütörtökön, de sajnos ez sérülés miatt nem jött össze. Talán most eljöhet a holland cselgép (nem röhög látványosan) ideje. A csapatból így elvileg Jones az, akire biztosan nem számíthatunk, Schweinsteiger pedig lelkesedésében lehet befut Jimmy Jump módjára tüntetni a pályára és hozzávág Mourinhohoz egy barcás zászlót.

14522332_10207213438630488_1000495719_o

Érdekes adalék, hogy 2012-ben Pogba éppen a Stoke ellen látta meg az Old Trafford napvilágát. Ferguson nagyon lelkesen tapsolt mellette, igaz lehet éppen a jól teljesítő és levonuló Hernandeznek szólt a képzelt vállveregetés. Ám egy ennél érdekesebb információ ez a néhány mondat, amit most itt hagyunk nektek önmagában:

„(Paul) Pogba did really well when he came on. You can’t believe he’s only 18-years-old. We’re negotiating his contract at the moment, but it’s a bit complicated because he’s changed his agent.”

Siránkozásra tehát közel sincs ok, igaz a válogatott szünet előtt jó lenne belelendülni a dolgokba és kicsit előrébb moccanni a tabellán, a legnagyobb feladat még mindig az egységes játékrendszer és egy bejáratott kezdő megtalálása lesz.

A héten egy új mozgalmat is útjára indít a Stretford End (legalábbis amíg EZS itt áll velem szemben egy felhúzott 44-es magnummal a kezében) ami a „Rooney nevét a szádra hiába ne vedd” nevet viseli. Wayne nem szidható, ha mosolyog a padon és nem a kezdőben kap helyet. Wayne képe nem linkelgethető amikor szigorú fejet vág 3-0-nál a kis székecskéjén, ha pedig a pályán van, akkor minden sikertelen átadása és szöglete után a „következő majd jobban sikerül” kommenteken kívül minden más megnyilvánulás törlésre kerül.

Legyen tehát béke, egyetértés, örök élet, ingyen sör és népszavazás! Nem lesz eseménytelen napunk a hét hetedik napján!

letoltes

….Ráadásul mindez több mint 125 év fényében azért különösen durva…