Milyen felállással juthatunk újra a csúcsra?

A legtöbbünket alighanem az foglalkoztatja, mikor kerülnek már vissza kedvenceink a csúcsra és persze itt nem a financiális értelmezésről beszélünk. A pénz azonban elengedhetetlen a klubmodell combos fenntartásához és azokhoz az igazolásokhoz is, amik újra olyan magasságokban emelik a klubot, amitől mindannyiunk szíve hevesebben kezd verni, ha a régi szép időkre gondolunk. A következőkben viszont sokkal kevésbé lesz szó a pénzről, sokkal inkább a hogyanokról.

A 4231-el szerelembe esett Mourinho maga jött rá a szezon elején, alig néhány forduló leforgása alatt, hogy ha sikereket szeretne elérni, akkor bizony váltani kell, mert 100 millió kidobása az ablakon talán mégis erős egy végtelenül unatkozó védekező középpályásért még nálunk is. Így lett a jelenleg 433 a csapat felállásunk, ami azonban közel sem biztos, hogy a végleges formáció, de erről azonnal hosszabban is kifejtem véleményemet.

Ám mielőtt ennyire előreloholnánk, térjünk ki az alakzatunk hátsó szekciójára, ami nem is olyan nagyon régen még 3 védővel és 2 szárnyvédővel dolgozott, ám ez a szomorú elképzelés alighanem végleg megbukott, különösen, ha a két klasszikus csatárra való játéképítésre gondolunk. Így valószínűleg a közeljövőben is 4 védővel állunk majd fel, a kérdés viszont leginkább az, hogy milyen felfogásban. A legnagyobb kihívást ugyanis messzemenően az okozza a támadásokban, hogy nincs egy olyan rendszeresített, ráadásul hatékonyan játszó szélsőhátvéd, aki egy társ mellett rettegésben tudja tartani a riválisokat. Shaw most már gyakorlatilag három szezonjának elveszejtése a csapat játékára is hatalmas kihatással volt és van (leginkább, mert nem volt B terv egy támadószélső megoldására), mert nem hátvédeknek tanult játékosok (Blind, Valencia) és ad hoc szélsőváltogatásos megoldások (Darmian) tucatjával próbálkoztunk betölteni az űrt, nagyon alacsony hatásfokkal. Ezen pedig sürgősen változtatni kell. Mindannyian becsületre méltó, melós játékosok, a maguk erősségeivel és gyengeségeivel, de jóval többre van szükségünk támadásban. Alaposan körül kell nézni a piacon és alapvetően jobbhátvédnek tanult, de a középpályán és változó rendszerben is játszani képes focistákra van szükségünk. Így Fabinho, esetleg a Raiola fióka Tete, netán a Monaco legújabb jobbhátvéd csodagyereke, a szépen muzsikáló Almamy Touré is képbe kerülhet.

Érdekesebb pont a középpálya és az itt elérhető változások. Játszhatunk ugyanis a közeljövőben 4141-et, esetleg 4411-et is, illetve maradhatunk a „klasszikus” 433 mellett is. Ezekben a rendszerekben pedig egy embernek van biztos helye, az imojik nagy királyának, Paul Pogbának. Herrera egyértelműen befér egy 4141-ben és 433-ban is, viszont mi a helyzet egy 4411-ben? A támadólendületű szélsők és a francia mellé alighanem kell egy stablizátor, hiszen egy csatár és a másodvonalas támadó is segítene az akciókat, tehát itt mindenképpen egy új emberre van szükség, méghozzá a nyáron. A Carrick dilemmát lehet még rágni egy darabig, de az angolban már idén is óriási csoda lenne, ha benne lenne vagy 40 igazán jó meccs, az ő kaliberjét pedig még magunk is aligha tudjuk, miként lehet pótolni majd. Nem vesszük el ezt a pitét Pite elől, így a hamarosan valamilyen formában publikálásra kerülő doktori disszertációban külön végigszemlélhetjük a Carras helyére érkező jelentkezőket. Az biztos, hogy egy félrenyúlás egyáltalán nem fér bele ebben a szituációban. Továbbá a középpályán spanyol kedvencünk sem lesz az elkövetkezendő 4 évben évi 40-50 meccsen nyúzható, így ide is minőséggel kell erősítünk, lehetőleg ugyancsak a nyáron vagy komolyan elgondolkodni Mata középpályássá faragásán.

De Stanley, azt mondtad, hogy a 4411-ről fogsz írni? Jah igen, bocs srácok a kitérőért, de muszáj volt. Itt jön képbe ugyanis egy bizonyos Griezmann nevű úriember, akinek lelkesen keresi mindenki a helyét. Jelentem megtaláltuk. Azon túl, hogy a francia szerintem iszonyúan sok mindent képes kiemelkedő szinten nyomni, secondary stiker pozícióban tudja a legkiemelkedőbb performanszt lerakni az asztalra. Amennyiben mélyen belegondolunk, hogy egy Martial, Pogba, Carrick (ideális esetben valaki más), Mkhitaryan – Griezmann – Ibrahimovic felállás milyen érzelmeket váltana ki belőlünk, akkor már azonnal kereshetjük is a zsebkendőket, ki-ki más indokkal. A szélekre ebben az esetben még mindig maradna opció Rashford és Lingard személyében, akiknek továbbra is a kiegészítő szerepet látom jelenleg a legreálisabbnak, Rash talán csatárként többet szállhatna be bizonyos mérkőzéseken. Mata pedig a jobbszél és Pogba helyén, esetlegesen Griezmann rotációjaként lehetne a csapat jolly jokere. A védekező pozícióban pedig vagy jövőre is Carrick lesz a kezdő és Blind, esetleg Fosu-Mensah lehet a rotációja, avagy egy új játékost pótolhatna olykor a holland. Bármennyire nem merünk most erre a helyzetre mit mondani, a szituáció, sokkal aktuálisabb lesz akkor, amikor megtörténik a baj. Ugyanakkor azt például közel sem tartom elképzelhetetlennek, hogy Herrera lesz az új Carrick. A spanyolnak sok tudást és tapasztalatot fel kell szívnia ezen a poszton (a kép alapvetően mutatja a szerepváltozást), de idén sikerült már nem egy olyan performanszt lerakni, amibe beleremegett a föld. A két játékos teljesen más stílust képvisel, Ander azonban elfogadhatja ezt a szerepet és még az is lehet, hogy José benne találja meg az új védekező alapemberünket, más kérdés, hogy helyettesre így is szükség lenne. Így jutunk el oda, hogy 4141-ben Herrera is maradhat Pogba társa, de akkor mindenképpen egy védekező középpályásra van szükség, amennyiben pedig a spanyol hátrébb kerülne, akkor ez a poszt is nagyon sír még egy kreatív futballistáért, meg egyébként is. Nagyjából a helyzet hasonlóan írható le 433-ban is a középpálya közepén.

Ha viszont marad a 433, egyértelműen megkérdőjeleződik Griezmann leigazolásának a elképzelése, hiszen a 4411-et tisztáztuk, de úgy gondolom 4141-ben ékként is csak akkor férne be a francia, ha Ibra nem lenne, márpedig Ibra még lesz egy évet, 433-ban pedig sehogyan nem látom az Atletico sztárjának a helyét vagy például Mkhitaryan kárára. A széleken ugyanis balon Martial, Lingard, Rashford (Young viszlát!?), a jobbon pedig Griezmann, Mkhitaryan és Mata is ott sorakozna. Ez nagyon sok, még akkor is, ha Lingard szerintem már nem fog sok sót itt megenni, Rashford a jövő embere, Mata pedig talán a középpályára is visszaléphetne. A jobboldalon viszont akkor is irreális egyensúly alakulna ki. Talán a Mkhitaryan, Ibra, Griezmann bepróbálható lenne, rengeteg mozgással, helyváltoztatásokkal és akkor még nem is ejtettünk szót Rooney-ról, aki valószínűleg Grizi megszerzésével a középpályára próbálná meg befúrni magát. Amiben nem biztos, hogy lenne már köszönet.

Marketing szempontból biztosan remek döntés lenne a Griezmann 7 brand, ugyanakkor Mourinho fel kellene, hogy ismerje az egyetlen igazán hatékony játékrendszert, amiben alkalmazni lehetne az AtMa klasszisát és úgy gondolom, ebben a felállásban lenne mindenképpen a legnagyobb szükség Carrick azonnali lecserélésére is.

José megkezdte a kipakolást, Schneiderlin és Depay már távozott, jó esély van Schweinsteiger, Young és nyáron -minden barátság ellenére- Fellaini távozására is, plusz Rooney búcsújára is komoly esély mutatkozik. A keret persze ettől sem szűkölködne, de az továbbra is tény, hogy nem egyszerű ilyen jövés-menés mellett igazán koherens csapatot építeni. Bízom benne, hogy nagyjából sikerült összefoglalnom mit gondolok a csapat szerkezeti elképzeléseiről, de zárásként tömören megismételném gondolataimat. Griezmann 4411-ben tud igazán belépni, ha marad a 433, akkor egy Carrick pótlása lenne az elsődlegesen meghatározó feladat és egy fontos harmadik személy feltalálása, leigazolása a Pogba, Herrera kettős mellé, 4141-ben pedig a Herrera dilemma megszülése jelenthetné a legnagyobb kihívást. Abban pedig csak reménykedhetünk, hogy sem de Gea fejében nincs távozási szándék, ahogy a négy középhátvédünk is egyrészt formát, másrészt sérüléseket kerülve tudja folytatni áldásos munkáját. Továbbá Martial olyan fonalat kap el, amire tudjuk, hogy képes. Ahogyan az is elvárható, hogy a Pogba-Mkhitaryan kettős is végleg meghatározza a csapat arcát és a védelem széleiről (legalább az egyikről) is veszélyesek legyünk.

A 4231-ről pedig azért nem esett szó, mert képtelenség lenne mereven ezt játszani, természetesen elsősorban Pogba miatt, aki maga sem vágyik erre a szerepkörre, (hiszen négy kifejezetten támadószellemben fellépő játékos mellé kell a két holder) tízesként pedig szintén minden szempontból ki van lőve a játszatása.

 • Beyonder
 • Porter Ramsey

  http://www.telegraph.co.uk/football/2017/01/24/jose-mourinho-has-eased-manchester-uniteds-injury-problems/

  csak megkaptam a körülbelüli válaszomat, hogy miért van kevesebb sérültünk idén és általánosan zsozé alatt. egy hónapra előre meghatározott tréning időpontok, edzések alatti sérülések és a közben végrehajtott gyakorlatok korrelációjának minimalizálása, egyénre szabott edzéstervek, sport science minden mennyiségben és megfelelő talaj.

  • Pásztor László

   Lui meg csak arra figyel, hogy ne fújjon úgy a szél….

   • Freeezer89

    meg sötétben is lehessen edzeni

 • Schweinsteigerlin

  Mourinho lenyiratta a rőzsét 😂😂

 • fella

  xhaka lehet hogy diszkontaron elérhető lesz, ha igazat beszel az angol sajtó a balheirol, szerintem nem lenne rossz carrick-posztra, van benne egy kis keane-fele agresszió is, meg par piros lap. mondjuk a venasszony nem hiszem, hogy eladna hozenak, es mar smalling se kell nekik annyira 🙁

  • truedevil

   Ez a Xhakas felvetest ugye te sem gondoltad komolyan?

   • fella

    Sztem jo kis játékos, csak az Arsenal focija nem eleg direkt neki, Wengerrel meg totál nincs meg a kémia. Kicsit ugy alakul neki, mint nalunk Morgannek. De en perverz vagyok: Maticot is szivesen látnám, kedvelem Fellainit es nem vagyok az Schk elkötelezett rajongója sem.

    • truedevil

     ja, a perverzióddal semmi bajom, meg azt hiszem mondhatom, hogy “megszoktam”, de ez a Xhaka nem lenne rossz Carrick posztra meglepett, még így is 😀

  • ezt a faszságot ki hozta le?

   • fella

    senki nem hozott le konkrét faszságot, csak miután a burnley ellen megkapta a 3. piroslapját idén most valami rendőrségi ügye van, szóval annyira nemmsikeres eddig londonban. ellenben fasza kis hoszé-játékos lehetne szerintem

    • aszittem az az angol sajtó az valami konkrétum

     • az az az

     • fella

      daily fella news without truth rovat

   • Harrari Ezra
    • fella

     kurvajó! 😀
     (editke: remélem az egyetem után én is találok egy olyan melót, ahol belefér a munkaidőben képszerkesztés-gifkeresés:D)

     • Harrari Ezra

      mindenhol belefér, max 6-7-ig nem mész haza

    • fella

     WENGER: CHANCE TO SIGN UNITED DEFENDER IS ‘SMALLING’

     Arsenal boss Arsene Wenger finally had his say on the rumours he is ready to splash the cash on Manchester United centre-back as he stated he’s ‘happy’ with the current pairing of captain Laurent Kosciely and Skhodran Mustafi.

  • infinite_red

   arsenalból ne már pls

 • fella

  varelával mi a hézag?

  • Pite

   Kolcsonben van nemetben, szezon elejen jatszott is aztan megserult, azota labadozik

 • Pite

  Kucsinnyo uj szerzodest irt ala. Dragabban megy a Barcaba? Vagy nem megy a Barcaba?

  • Fish08

   A bayernbe megy.

   • Harrari Ezra

    Wenger megveszi és lesérül 2 évre

 • Angus

  Hoppá, van podcast! 😀

  • Pásztor László

   Hol?

   • Angus

    SoundCloud

    • Pásztor László

     megvan, csak nincs hozzá post még 😀

     • Angus

      ja, még kussoljunk 😀 😉

  • Harrari Ezra

   (a mutáló al pacino imitátor hangért bocs, elkapott a takonykór)

   • Angus

    Nem, egy sima náthás jutott eszembe, ez nem Al Pacino. 😀
    Kovács Tomi viszont Tom Hardy egy az egybe.

    • Harrari Ezra

     nagyon küzdöttem, hogy ne fulladjon krákogásba az egész 😀

 • stanley

  Holnap ki jön a Mozaikba?

  • Freeezer89

   én tegnap ellőttem a hétköznap_kimenős_ivós kártyámat, szóval en valószínűleg ezt most kihagyom

 • mddnszksz
  • csakaMU

   direkt csinálja ti meg kajáljátok rendesen .DDDD

   • mddnszksz

    we shall see

  • Porter Ramsey

   srsly? már kezdem azt hinni trollkodnak, bár svájni tesója és szétszopkodott minket, mielőtt idekerült volna.

  • Bob, már nem absztinens

   Alá van írva, az a nagy helyzet.

  • Newton_heath

   Attention whore

 • csakaMU
  • Porter Ramsey

   “On Saturday at Stoke, they played to the last kick of the ball. They never gave in and got their rewards to take something from the game with that great Rooney goal.

   “And did you see what he did? Ran to the halfway line. No celebration. Pointed to the ball as if to say ‘get it, we are going to win this’. That is exactly the spirit Jose has created.”

   zsiru és wenger ezt jobb, ha nem olvassa.

 • Bob, már nem absztinens

  Bailly in da house, official 🙂

  • Achi

   Kell is nagyon.

 • Shadedweller

  OFF kép:
  Egy régebbi Index cikkben a ’80-as években Szocsiban készült képeket mutattak. Csak nekem ismerős nagyon a hölgy valahonnan? :)https://uploads.disquscdn.com/images/353e2d3a1293a68d369c0cc2fd38afeb6b4c6bb73690dce887eae8e03bc90b17.jpg

  • Angus

   Én nem tudom kicsoda, de ha a mellette lévő férfi fejének csak a hátulját nézzül, akkor lehetne Lajos is 😀

   • Shadedweller

    Komolyan? Hát nekem tiszta Murinnyó! De lehet, hogy simán csak az agyamra húzódott az influenza 🙂

    • Captain Mike

     van benne vmi :)meg lajos hátsóféltekében is 😀

  • Roland

   MuriÁgnes?

   • És mit keres ott Bronn a trónok harcából?

    • Roland

     ha egy kicsit is azt teszi, amit én tennék, akkor Tyene-t 😀

    • Shadedweller

     Hát jó kis projektív kép ez!
     A 11. Rorsach tábla! 🙂

  • MuriÁgnes

   Az tenyleg egy puska a gyerek kezeben a bal also sarokban?

   • Captain Mike

    neked nem volt ilyen gyerekkorodban vagy te tényleg lány vagy? 😀

 • box-to-box defender

  Come to mama, Eric! 🙂

  • reelbeba

   alakul

   • reelbeba

    egyébként nem vagyok képben, mekkora égés ez az elefántoknak? A fifa ranking szerint még mindig a második legjobb csapat afrikában, ahhoz képest nyeretlenül esnek ki a csoportból (jelen állásnál)

    • box-to-box defender

     Ha a világranglistát nézem, akkor a Togo elleni iksz kellemetlen. Marokkó és Kongói DK nem gyenge csapatok afrikai szinten. Azért a hagyományokat és a játékosállományt tekintve mindenképp leégés szerintem.

    • stanley

     A játékos fele tüntet a kétévente megrendezendő agybajtol. Szerintem ez nem fog sokaig igy maradni.

 • Angus

  OFF:

  Az ötödik pecsét, 22.30-tól az M5-ön. A legjobb magyar film, amit valaha is készítettek.
  Aki nem látta még, szerintem ne hagyja ki.

  • Harrari Ezra

   ugyan, én az ötödik pecsétnél olyan de. 10 körül szoktam járni munkanapokon

   • Bob, már nem absztinens

    Mi vagy te, közjegyző?!

    • EZS

     urulógus. Akkor vizsgálja az ötödik pecsét.

     • Bob, már nem absztinens

      EZS, ezt már megbeszéltek, hogy a kommentjeim safeplace, itt nincs helye szóviccnek! Légyszi, gondolkodj el ezen csendben a sarokban.

     • FabianCancellara

      Hogy hívjàk a börtön postàst?
      – Fogda pecsét

    • Harrari Ezra

     az apokalipszis délelőttös angyala

  • György Márk

   és te melyik lennél én nem gyugyu

 • Golf

  Kante vs. Herrera vs. Henderson vs. Coquelin vs. Wanyama – who is the Premier League’s best CDM?

  http://www.squawka.com/news/kante-vs-herrera-vs-henderson-vs-coquelin-vs-wanyama-who-is-the-premier-leagues-best-cdm/886289#7Dr2tBrvZVMjaJTf.99

  • Pite

   nincs benne Gueye milyen szar lista ez. 😀 Meg amúgy is Hendersont hozza ki győztesnek. Eh. Korábbi magához képest impressive tényleg, de szerintem a listán jelenleg max a 4. lehetne. Kante (>Gueye) > Wanyama > Herrera > Henderson > Coquelin, ha csak a Pl-t nézzük. 😀

 • reelbeba

  Bailly ma játsza az utolsó meccsét afrikában?

  • FabianCancellara

   Honosítjuk?

   • Csordás Adrián

    nem is lenne rossz az a Lang Ádi – Báli Erik belsővédő páros

    • h492019

     guzmóval mi lesz?

   • Pite

    Ha Otigba és Orban nem akarnak magyarok lenni… miért ne? Bajcsi Erik

 • ZoliH85

  “mert nem hátvédeknek tanult játékosok (Blind, Valencia)”

  tanult alatt te mit ertesz? mert:
  Valencia évekig WB volt a Wiganel….
  Blind meg az Ajaxnal meg a valogatotban is ott nyomta…

  • RedMark

   Abban az idoben Rooney meg kozepcsatar

  • stanley

   Se Valencia, se Blind nem hátvédként nevelkedett, az, hogy játszott azt is, az egy dolog.
   “At Ajax, Blind has played as a left-back and defensive midfielder. Playing in the latter position, he won the Dutch Player of the Year Award in the 2013/14 season.”
   http://www.fourfourtwo.com/features/everything-you-need-know-about-daley-blind

   • ZoliH85

    De azert tudnak ott jatszani… Herrera sem ezen a poszton nevelkedet ahol most jatszik megis nagyon jol tolja… Rojo sem CD nevelkedet hanem LB megis latod az eredmenyeket…

  • Schweinsteigerlin

   Melchiot volt a jobbhatved vagy Boyce.

   • ZoliH85

    Vagy Valencia 😉

  • Chestcontrol

   hat azt h van e rola papirja 😀

 • Pite

  Nem az a para, hogy a neptun 643. kísérletbe enged be, hanem, hogy rögtön utána ki is dob “rosszul töltötte ki a capchát” hibaüzivel, egymás után hármoszor, miközben az utolsó tárgyaimat próbálom felvenni erre a rákos egyetemre. Erre még a norvégok is elvertek mint hormonokkal túltöltött tinifiú a pecerét… Lehet ez a nap még rosszabb? Bejelentjük, hogy Marital fél év off Sevillába? Vagy leigazoljuk valamelyik Arsenaljátékost? Klónozzuk Fellainit? Kirobban egy újabb schneiderlinvita? Megsérül valaki edzésen? Mi vár ránk még ma? 🙁

  • Roleee_tavaszraformaidozitunk

   háhá szopás, én tegnap végeztem erre a félévre :DDD

   • Pite

    idén először nem kaptam előrehozott tárgyfelvételt és én is szoptam a tömeggel. De még milyet szoptam 😀 na kinek lesz péntek délután felesleges órája amire kötelező bejárni? Tegye fel a kezét 😀

    • FabianCancellara

     ügyes

    • CaptainWazza

     kéz fenn

  • ketomika22

   power neptun és nyiss meg vagy 30 tabot. egy idő után berak

   • Pite

    power neptun: 3 laptopról csináltam 😀

   • Angus

    nem ma kezdte az ipart, szerintem tud róla

  • FabianCancellara

   Mindig van rosszabb. Ne már. Mi a fasz? Egy nem elég belőle bakker? Max az Everton fórumon. Csak nem. Francia-svéd?

   • Pite

    van egy ilyen magyar mondás, hogy a “baj mindig csőstől jön”. 🙁

   • Pite

    magyar csajok nyertek az olaszok ellen! legalább ennyi :3

  • Gaben

   #BME?

 • mddnszksz
 • EZS
  • Csumpitáz Béla

   de bővíteni kell a VB-n résztvevő csapatok számát! Szánalmas.

  • Newton_heath

   Fél évre eltiltanám

 • Roleee_tavaszraformaidozitunk

  gyerekek, én Miklert válogatott vagy Veszprém meccsen, még nem láttam jól védeni 😀

  • Angus

   Akkor nem nézel meccseket. Én már igen. 😀

   • Roleee_tavaszraformaidozitunk

    hát tényleg nem sűrűn, csak amikor vmi nagyobb meccs van, de hát akkor is na… Nándit sajnos nem tudja utolérni.

    • Angus

     Eszméletlen rosszak vagyunk 😀

     • Roleee_tavaszraformaidozitunk

      a 9es különbségnél inkább be is fejeztem 😀

  • csakaMU

   pedig elég lett volna vasárnap bekapcsolni a tévét 😀 ma ultra szarok voltunk, nem értem mit várt a vezetés a meccs előtt, a csapból is ez folyt hogy rohannak a norvégok mint az őrült (kb mint a Kiel fénykorában) jól elbaszták az egész taktikát, nem is volt védekezésünk. ha egy kapus kurva jó (nak tűnik) az nem kis részben a védelem érdeme is. na ma az nem volt meg :DD

  • devil’s pray

   Vasárnap jól védett, de itt egy-egy-ben megvertek egy védőt, majd üresen dobott a másik kapura.
   Én a 13-14. perc körül feladtam a felvétel megnézését, ott látszott már, hogy ennyi volt. Előretekertem a félidőre, hogy lesz-e csoda, de nem lett, így off-oltam és megnéztem a végeredményt.

 • Pite

  “a jövő bayernje” 😀 Ha valahogy mégis együtt maradna ez a mag 4-5 évig Tuchel kezei alatt…

  https://www.facebook.com/BleacherReportUK/photos/a.547818538613953.1073741828.544392522289888/1367011416694657/?type=3&theater

  • stanley

   És ez csak pár név.

   • Pite

    Guerreiro ott sincs a listán pl. vagy Durm, Ginter, Bürki. Pedig ők is a jövő emberei inkább.

  • HarciasToni

   ezt mindig elhiszik Dortmundban, de sajnos ebbol a 7 jatekosbol 3 ev mulva max 3 lesz meg ott. Weigl es Pulisic johetnenek majd ide

   • Pite

    Tuchel nagyon komolyan kezdte el a Klopp utáni újraépítést. Ha idén még nem is, jövőre egyértelműen a Bayern elsőszámú kihívói lesznek a bajnokságért. A foci amit tolnak így is elég szexi.

    • HarciasToni

     Tudom, de meg akkor sem fogjak tudni megtartani a sztarjaikat, ha bajnokok lesznek mondjuk jovore. Csak a Reushoz hasonlo jatekosok maradnanak ott, de ezek kozul szerintem csak Passlack es talan Weigl olyan.

     • EZS

      Reus se maradt volna, ha nem sérülne meg szinte minden nyárra. 🙂

     • Pite

      Reus már rég nálunk/Realban/Barcában lenne, ha nem lenne minden nyáron 2 hónapig sérült. Mondjuk 1-2 nagyobb sztár mindig dobbant, de folyamatosan építkeznek újra és újra. Remélem Götze, Kagawa, Sahin példája elrettenti a fiatalokat, hogy 2 értelmes szezon után pattanjanak.

    • Angus

     csak nehogy átcsapjon arzenálba, hogy minden szimpatizánsuk répázik a focira, közben meg a riválisok nyerik a trófeákat

     szerintem ez lesz a sorsuk

     • Pite

      Szerintem a Dortmundnál jobb az edző, koncepciózusabb az építkezés és kevesebb a hasonló szintű csapat a bajnokságban. Persze a puding próbája az evés. 1-2 szezon és kiderül, hogy jó-e az irány amin elindultak.

      Én első blikkre azt mondom, hogy ha sikerült akasztani egy első számú csatárt akkor nem (az lesz a sorsuk amit te írtál).

    • devil’s pray

     Az majd a Lipcse lesz inkább szerintem.

     • Pite

      sok lesz nekik a kettős terhelés. Egy minimális visszaesés várható tőlük.

   • ZoliH85

    aze Dembele is elferne nalunk…

 • Károly Fodor

  Mit szólnátok egy olyan felálláshoz, aminek az alapja a 3-4-3. Tudom, hogy nálunk nem vált be a 3 védős rendszer, de én ezt egy olyan szélsővel képzelném el, aki tud védekezni. Ez az ember lehet bármelyik szélén a 4 fős középpályának (de nyilván csak egy lenne, vagy a jobb vagy a bal oldalon).
  Az ő esetében nagyobb hangsúlyt kapna a támadás támogatása, mint a védekezés, de ha kell, akkor vissza tud zárni és a csapat pillanatok alatt vissza tud állni 4 védős rendszerre, és nem lenne teljesen idegen számára ez a funkció.
  Pogba támadóbb szerepkörrel, mögötte egy abszolút defenzív (romboló) játékos és egy védekezni is tudó, jól passzoló középpályás (Herrera – esetleg Mata).
  A hármas támadó egység pedig sokféleképpen elképzelhető, függően attól, kikre lehet számítani:
  – két szélső + ék
  – két csatár + árnyék ék
  – egy szélső, egy ék + árnyék ék
  – lehetne 3 csatár, de manapság kevesen játszanak 3 vérbeli csatárral (Sheringham, Cole, Yorke)

  • RedMark

   En nagyon nem ertem a mata es a defenziv kozeppalyas fogalmakat egy mondatban. Mata nagyon jo, de vedekezni…hat arra nem.

   • Károly Fodor

    Nem Mata lenne a védekező középpályás. Ő lenne az, aki osztogat. Védekezni IS tudjon, ha éppen az van, hogy a 70. percben vágtunk egy gólt és ülni akarunk az 1-0-án, miközben az ellen 20 emberrel támad. De azért is van ott, hogy esetleg ő.

    • RedMark

     Osztogatasra ott van pogba. Matat annyira vetek a kaputol hatrebb vonni, mezonyben nem lehet kidomboritani az erenyeit, raadasul ott, ahol Te mondod, minden csapat helyi fekaja elnyomna kegyetlenul

     • Pite

      eszembe jutott egy jó vicc az osztogatással, meg azzal, hogy ahhoz milyen rokoni viszonyban kell lenned a magyar kormány tagjaival, de mivel ez egy poltika-mentes fórum, nem lövöm el. 😀

     • RedMark

      Nekem dealeres vicc jutott eszembe, foleg a feka pogival, de en meg nem akartam drogosnak tunni 😀

     • Pite

      tudjuk, hogy alkoholista vagy nyugi, jöhet a drogos vicc 😀

     • RedMark

      Mar nagyon reg ittam, lefoglal a buzi munka meg a sajat emojim 🙁

     • Pite

      ah részvétem 🙁

    • Pite

     Mata középső középpályásként annyira okos ötlet mint Rafael. Kb.

 • fella

  már csak azért is lenne jó, ha a két nyomi közül inkább blind kezdene balhátvédben amíg nincs jobb, mert adott esetben el lehetne vele játszani a west ham ellen látott carrick-manővert. ha talál az ellenfél egy gólt, le lehet hozni egy középhátvédet, be lehet küldeni valakit (young, shaw) balhátvédbe, és be lehet húzni blindet középre, aki támadásban – ha fellép – simán plusz egy ember lehetne, amivel meg lehet bontani a buszozó csapatok védekezését. pl a stoke ellen a második félidőben sokkal több értelme lett volna őt játszatni ott, mint “amerre állok arra rúgom, de biztos, hogy taccsra” smallingot.

  • Angus

   a játékosok balfaszsága miatt nem szerzünk 3 pontot ilyen meccseken, nem azért, mert Blind vagy Darmian a balbekk, vagy mert Smalling a középhátvéd

   • fella

    tök releváns meglátás volt azért a stoke elleni meccs után, hogy csak ad hoc kerülünk helyzetbe, ha az ellenfél embert állít a középpályásainkra. így is megvannak a helyzetek, mert az ellenfél hibázik, mi meg ügyesek vagyunk, de ahogy a west ham ellen győzelmet ért, hogy egy, a támadást feladó csapat ellen volt egy plusz emberünk támadásban, úgy ez más meccseken is taktikai fegyver lehetne.

    • Angus

     biztos, nem értek hozzá, engem az zavar, hogy kihagyunk mindent

     • Porter Ramsey

      és tényleg nem arról van szó, mint Lajosnál, aki minden meg nem nyert meccs után kárhoztatta az 1 darab kihagyott helyzetünket: http://www.skysports.com/football/news/11667/10737825/the-stats-behind-manchester-uniteds-finishing-issues

      Shot conversion: 18. hely (top6 többi tagja top8)
      big chance conversion: 31% (top6 többi tagja legalább 50%), 20. hely

     • Angus

      ez így mellbevágó, de hát a vak is látja, hogy ez nagyon szar

      kedvencem: xg szerint a pool ellen nem volt bennünk több, mint 1 gól

     • Porter Ramsey

      az xg messze nem a kedvenc statisztikám

     • Porter Ramsey

      na nem mintha olyan matematikus lennék, akinek van kedvenc statisztikája 😀 csak a szemembe több sebből vérzik

     • Angus

      nekem régen a sportklubon volt kedvenc statisztikám az, hogy ki milyen gyorsan futott

     • Porter Ramsey

      😀 ezek tényleg jók.
      az xg amúgy egy jó próbálkozás arra, hogy kontextusba helyezze a helyzeteket a lehetőségeket.

      a statisztikai mutatók nagy része egyébként is csak más statisztikákkal kiegészítve van értelme. pl. egy vkp vagy védő felszabadításai, szerelései, intjei önmagában nem mondanak semmit, mert alap, hogy a gyengébb csapatok védőinek több munkája van, a szerelésekre lehet azért volt szükség, mert szarul helyezkednek, a felszabadításokat lehet meg lehetett volna játszani, stb, stb.
      vagy másik példa Herrera statjai a cikkben: más edző alatt, más poszton, posszession filozofiban, más feladatokkal volt ellátva. tavaly például 10-esben is próbálgatta Lajos, idén meg rengetegszer volt Carrick posztján – zsozéfoci mellett bárkinek javulnának a statisztikai mutatói. (ettől függetlenül persze megbízhatóan teljesített ott is)

      na ez most valahogy kikívánkozott belőlem, nemtudom mé’

     • Pite

      chicharito nyerte azt a statot a 2010-es VB-n. Nem tudom miért emlékszem rá 😀

     • stanley

      Az xG az elvakult, vak szurkoló ellensége, nem véletlen, hogy nem akarják sokan itt sem elfogadni.

     • fella

      az fellaini, nem?

     • Angus

      Szóval én vak vagyok, mert azt mondom, hogy a Liverpool ellen több volt bennünk, mint 1 gól?

     • fella

      “elvakult ÉS vak” vagy!!!!!

     • stanley

      Az xG azt mutatja kb. mennyi lenne a reális gólszám az adott csapatnál.
      Nyilván születnek találatok olyan helyzetből, amire minimális az esély (lásd: Rooney gólja) és születnek olyanból nem gólok, ami meg ajtó-ablak ziccer (lásd: Valencia, Lingard WHU, Mata Stoke). És van persze, amikor minden bejön, de értelemszerűen ez a legritkább eset:
      https://pbs.twimg.com/media/C2OOb6XW8AAmxzi.jpg:large
      Tehát lehet méricskélni, hogy ebből vagy ebből esetleg még lett volna lehetőségünk, de ez csak a saját szubjektív megérzésünkön múlik. A Pool ellen még egy gól bennünk volt, de semmi több.

     • fella

      a chelsea elleni 0-4-nek milyen volt xgje?

      editke megnézte nekem 2.8 -1.1

     • EZS
     • stanley

      Nyilván irreálisan bejött minden a Chelseanek, de reálisan nézve csak eggyel kaptunk többet, ami nem oszt, nem szoroz.

     • EZS

      és eggyel kevesebbet lőttünk, ezt ne felejtsük már el!

     • stanley

      Jah, de ez sokat nem osztott, szorzott volna. Se a játék képén, se a közérzetünkön. 😀 Egy csúnyán elkúrt meccs volt.

     • fella

      hétvégi stokeon hogy alakult? azért érdekel, mert a stokenak nem volt kapuralövése se

     • stanley

      Stoke 0,3 volt. Mi meg 1,6-1,8 asszem.

     • EZS

      de ez is hozzá tartozik. A 3-1 nem 4-0, mégis az lett a következtetés, hogy 5-6 góllal kellett volna nyernie a kékeknek. Pedig összesen egy dolognak köszönhették a nagyarányú győzelmet, az első percben történt balfaszkodásunknak. Amúgy is valószínűleg kikaptunk volna, de nem 4-0.ra.

     • fella

      érdekes, én kb pont olyannak gondoltam a játék képét, mint az everton – cityn, amíg nem estünk szét a második félidőben. de így kb reális, mert míg mi látványosan szétestünk, a city nem, csak nyelték a gólokat ahányszor eljutoztt a kapuig az everton

     • stanley

      Illetve hát a futballban nincs félgól meg 0,8 sem és ez azért szembetűnő, mert kézimeccsen lehet lenne 25,8 az xg, miközben valaki dob 29 gól, nyilván lehetetlen érzésre megmondani, hogy ennyi volt bennünk. A fociban viszont könnyű rámondani 1-1 helyzetre is, hogy óóó igen, ezt be kellett volna rúgni. Ha ez így menne, akkor minden meccs 3-2 lenne, de nincs.
      2,7 most a legnagyobb ligák átlaga.

     • EZS

      Én vállalom, hogy elvakult szurkoló vagyok (de vak nem, a szemem kiváló a koromhoz képest :D). Az xG-vel az a bajom, hogy ha kijön pl. egy 2,8-0,3 a javunkra, mert pl. az ellen kapusa kivédi a szemünket, plusz a támadóink lőnek 3 kapufát, akkor is megmagyarázza valaki az xG-re hivatkozva, hogy szarok vagyunk, megérdemeltük. Ha ugyanilyen meccsen nyerünk pl. 1 góllal, megmagyarázza az xG-re hivatkozva, hogy nem érdemeltük meg. A lenti Chelsea elleni xG mellett kijelenti, hogy a 0-4 a minimum.

      Egyébként én nem vagyok más csapatokkal korrekt szurkoló. Imádom a Manchester Unitedet, szerintem mindenkinél jobbak vagyunk, szarok minden más csapatra, nem érdekel semmilyen realista sportszerű megközelítés! Ez van, és kész!

     • stanley

      https://pbs.twimg.com/media/Cv86_GDW8AAHEpg.jpg
      Magyarul nem is az xg-t utálod, hanem a valóságot. 🙂
      Itt bőven kellett volna nyerünk minimum két góllal.
      Az xG jól meg is mutatja nekünk, hogy óóó, ez még 3-0 is lehetett volna, de nem lett. Tehát pont azt mutatja meg, hogy mi lett volna a reális, de sajnos, nem lett az.

     • EZS

      épp ez az, hogy sokaknál az volt a konklúzió itt is, hogy Mourinho egy fasz. 🙂 Inkább ezt utálom. 🙂

     • fella

      pedig egy fasz, de menedzsernek eddig nem szar

     • EZS

      tényleg fasz, ezzel nem tudok vitatkozni. 🙂 Ez volt az a meccs.

     • Porter Ramsey

      erre jobb, ha nem mondok semmit

     • HarciasToni

      Szerintem ez jo nagy hulyeseg.
      En is meg szoktam nezni az xG-ket, szeretem is, mert megmutatja, hogy nagyjabol melyik csapat alakitott ki tobb helyzetet, de nem ad realis eredmenyt egy xG.

     • Pite

      főleg a PL-ben, ahol híresen sok “balfasz” gól van meg relatív sok “óriási dugó”. Egy árnyalt képet ad, de tökéletes összképet közel sem.

     • HarciasToni

      Pontosan. Peldaul azokat sosem ertem, amikor egy ures kapus helyzetre ad az xG mondjuk 0,5 pontot :DD

     • filozofi

      még Torresszel számol

     • Porter Ramsey

      az utolsó mondat a lényeg (Y)

     • reelbeba

      A mostani united-púlról van xg? Nem találtam

     • reelbeba

      Pont múltkor néztem, helyzetkialakításban már top4 körül vagyunk, latyakkal 17.-ek voltunk ha jól emlékszem

  • RedMark

   Hat a stoke ellen crouch melle nem huztam volna be blindet

   • fella

    ott votl honesz, ő levédekezi krácsot passzolás helyett, blind passzol, smalling meg leül a helyére a padra

 • mddnszksz

  nagyon jó kis videó

  • Angus

   magával ragadó ez a képi világ, amit a gyerek csinál 😀

 • Angus
  • Achi

   Ezek a számok…

 • RedMark

  En is a 4411re tennem le a voksom, ami nalam valami olyasmi modon nezhetne ki, hogy ddg, shaw, bailly, rojo, vale, marci, pogba, herrera, miki, grizi, ibra
  Herreraban szerinten boven megvan a potencial, hogy pault nagyreszt mentesitse a vedekezo feladatok alol. Ez a rendszer ket dolgon all vagy bukik az en szemszogembol, az pedig marci es/vagy miki vedekezo skilljei. Legalabb egyikojuknek ertekelheto vedomunkat is kellene vegezni, tehat vedekezesben tulajdonkeppen a 4411 lehetne 433 is, az egyik szelsonk elorebb helyezkedesevel. Kerdes, hogy ez mennyire fekudne nekik, mert se marcit se mikit nem kene elpazarolni teljes mertekben. Illetve ott van meg shaw kerdeskore is. Nem egyszeru ez, legalabb akkora bajt szulhet ez az egesz, mint amekkora potencial van grizi leigazolasaban. Bizzunk benne, hogy egy idealis vilagban elunk, ahol minden klappol majd 😀

 • Leírhatod minden posztban hogy nincs jobbhátvédünk, de attól még van. Griezmann helyét meg ráérünk majd akkor megtalálni ha leigazoltuk.

  • Angus

   Én már belefáradtam abba a magyarázkodásba, hogy Tonio mekkora kincs.

   • stanley

    Én is, hogy mi vele a problémám. Bár szerintem ez is egyértelműen le van írva most is.

    • Angus

     Le, le, persze, és láttam is, azért nem kötöttem beléd. 😀

    • Nekem semmi problémám nincs vele, de szerencsére a menedzser és a csapattársak is csak jókat nyilatkoznak róla. Most hosszabbított egy évvel, szerintem engedd el ezt a gondolatmenetet. https://uploads.disquscdn.com/images/527cf53fcbafbec0b442b368c7ce0c1061cb76185c12bc026d6ef1e7ce6a7e58.png

     • stanley

      Azt gondolom tudod, hogy nem a védekezése miatt kritizálom és remélem azt is, hogy sokan esetben helyezkedési hibákból adódnak olyan védőstatok, amiket sokkal nehezebb valósan mérni.

  • Harrari Ezra

   podcastot akkor ne hallgasd meg! 😀

   • Newton_heath

    Milyen podcastot? Lemaradtam valamiről?

    • Harrari Ezra

     semmiről, majd jön valamikor. csak ott is előkerül a fullback téma, de nem spoilerezek.

 • Angus

  Más

  Meghallgattam a podcastet, amit stanley csinált a videóbírózásról. Az első felével tök egyet tudok érteni, amit ti “első lépcsőként” jellemeztek, de az, ami ilyen challenge, meg hasonló… Hát, na az már kurva nehéz téma. És az a téma, ami már nagyon-nagyon megváltoztatná a dolgokat, magát a focit. Az egészet hagynám szívem szerint, soha nem is alkalmaznám. Az már egy nagyon földöntúli. 😀

  • stanley

   Én nem is értettem mindennel egyet, amint hallhattad. Nálam a fontosabb események visszanézése az, ami mellett mindenképpen le tudom tenni a véleményem.

 • crpa7

  “Az Arsenal tegnap már 149. alkalommal állt ki egy Premier League mérkőzésre angol játékos nélkül. Az összes többi csapat mindössze 122-szer vetemedett ilyesmire.”
  ez azért kemény…sdzegény Danny Boy

 • infinite_red

  szvsz ha zsozé házon belül akarná megoldani Carras helyettesítését, akkor elkezdte volna Blindet, Fosut vagy más ifit beépíteni a helyére. mindenesetre kíváncsian várom, hogy oldja ezt meg a portugál, illetve ha tényleg jön Grizi, akkor ki szívja meg.

 • truedevil
  • Angus

   vagy egy rokona

  • ketomika22

   síííííírok :DDDDDD

 • reelbeba

  Hülye kérdés, de ha már secondary strikerrel akarunk játszani, mér nem próbáljuk ki ott Marcit?

  • filozofi

   szerintem nem akarunk azt játszani, csak muszáj lesz ha jön Griezmann

  • stanley

   Csatárként és secondaryként is kurva jó lenne szerintem is.

  • fella

   Sztem o oda buta kicsit

   • reelbeba

    vagy mert néger

    • reelbeba

     jól megindokoltad

     • fella

      Ha megindokolnom akkor nem is valaszolsz 🙂 de amugy ott akkor jo valaki, ha okosan mozog területre, ha jol lát a pályán, jo a decision makingje, kurva sokat mozog. A regi rooney ennek a prototipusa, amihez kepest Marci eleg 1d-s eléggé sztem. Plusz neki a befejezes es nem az előkészítés az erőssége.

     • fella

      na látod

     • reelbeba

      nem gyöztél meg

     • fella

      nem is szerettelek volna, csak megindokoltam

     • reelbeba

      nem tudom mikor láttad marcit középen játszani, hogy levond a következtetést

     • fella

      a fentieket az alapján írtam, ahogy baloldali támadót játszik. nem gondolom, hogy ha beraknád középre, akkor többet mozogna feleslegesen, márpedig ezen a poszton kurva sokat kell mozogni labda nélkül pl

     • HarciasToni

      Marci okosan mozog nagyon, a korahoz kepest jo a donteshozo kepessege es ha az lenne a feladata, akkor szerintem sokat is mozogna. Siman ki lehetne ott probalni, de senki sem akar ilyen felallasban jatszani, ezt csak mi talaltuk ki. Szinte biztos vagyok abban, hogy zsoze nem fog felallast valtani Grizi miatt, csak berakja ot jobb szelre, aztan Ibra tavozasa utan kozepre. Ennyi lesz az egesz, ezert tartom feleslegesnek ot

     • fella

      játszottunk már idén 4411-et, pl a reading ellen, meg amikor eredmény után rohangáltunk többször is. marci lusta mint a föld, ha valamit elkúr kiesik a ritmusból, nem nagyon lő távolról, nem nagyon szeret előkészíteni, és úgy összességében szerintem nem olyan típusú játékos, mint régebben saha meg berba mögött rooney vagy griezmann, akik számomra az etalont jelentik ezen a poszton (ami amúgy sztem second striker, sehol nem olvastam még olyat, hogy secondary).

      btw ma írt arról valami szakértő-pundit csávó angliában, amiről én is pár hete ibra kapcsán, hogy megint divat a pl-ben a centerjáték erőcsatárral. costa, ibra, llorente, carroll, zsiru mind-mind jól mutatják ezt, josé meg szereti ezeket, szóval sztem ha ibra megy, akkor is lesz ilyenünk, csak valszleg kicsit más jellegű, bizoyos marcus rashford, aki azért elég szép szál legényke.

 • Schweinsteigerlin

  Igen erősen gondolkodom amúgy hogy Carrick sem lesz egy az egyben pótolva, ahogy Ronaldo sem (azóta..) és Scholes sem, védőt azért nagyjából lehet egálra pótolni, de ilyen kiemelkedő focistákat szerintem nagyon ritkán, bár bevallom még nem olvastam a 27 oldalas olvasmányt.

  Most tartok e post felénél, csak ez eszembe jutott 😀

  • stanley

   Beckham – CR, van der Sar – de Gea, Keane – Carrick, Scholes – Pogba…Kulcsposztokat, ha jelentős késésekkel is, de mindig igyekeztünk pótolni. Pöccre ugyanolyan stílust és karaktert nem is lehet igazolni, de Carrick pótlását is jó lenne nem 2-3 év kihagyással, hanem azonnal megtalálni.

   • Schweinsteigerlin

    Ezt írtam, nem lehet egálra pótolni 😀

    • stanley

     De ez kell, hogy a cél legyen. Mert jelenleg nem állunk jól a középpályán.

   • Golf

    Én annak örülnék, ha már télen megjelenne a helyettese, ha fiatalban gondolkodunk. Ha kész játékosban, akkor ráérünk a nyáron. Kíváncsi leszek Pite doktorijára, este elolvasom, ha beledöglök akkor is. 🙂

 • fella

  egyetertek. annyi, hogy ez a mostani felállás szerintem a pályán sehogy nem 433, ez tisztán 4141, befelé játszó jobbszelsovel es klasszikus szélsőként vedekezo balszélső támadóval. a 4231hez: pogba gyakorlatilag ugyanazt csinalhatná, mint 4411ben; attól meg, hogy van gaal szerint ket biztosító kell, ez nem igy van, lásd még matic – fabregas – oscar hármas. de en is a 4411 mellett vagyok, viszont az azzal is jar, hogy a széleken nem jo a marci – miki duó, mert nem eleg fegyelmezettek visszafele, szoval a lingard-fele melosok felerteklodnek a jobbról induló irányító poszt rovasara. na meg pl matanak nincs nagyon helye, de ez nem tartozik szorosan ide.

  • Pite

   Mkhitaryan nem eleg fegyelmezett visszafele megis o volt a legjobb szelsovedonk amikor Hoze odarendelte 😀

   • fella

    Sztem nem tud vonalszelsokent ugy vedekezni, ahogy egy ilyen rendszerben kene. Vagy annyira nem, hogy mellette Martial is beleferjen a masik szelen, szoval a balanszhoz kene egy Park a 4411ben, aki most éppen Lingard.

 • Golf

  Van itt annyi meccs egy évben, hogy bőven juthat mindenkinek elég játékidő a támadó szekcióból is (talán José is megtanul végre rotálni).
  Nagyon egyetértek azzal, hogy a legfontosabb feladat az lesz, hogy találni kell egy szélsőhátvédet, aki tud támadni (is) és valakit valamilyen formában Carrick helyére. Ha ezt megoldja José és megtisztítja a keretet, akkor jövőre brutálisak lehetünk.

  • fella

   En egy Matic – Griezmann duó leigazolasval bőven meg lennek elégedve a nyaron, ha Shaw villant valamit addig.

   • Golf

    Matic nem lenne rossz különben. Én nagyon Griezmann párti vagyok, az nálam már-már alap a nyárra 🙂
    Csak nehogy rámenjen a szezonunk erre a szélsőhátvéd hiányra, én ettől eléggé félek, remélem Shaw összeszedi magát végre és tol egy godmode-ot a szezon végéig.

  • stanley

   Nem úgy tűnik, hogy megtanul rotálni, meg kell nézni olyan játékosok játékperceit, mint Young, Lingard, Shaw, Smalling, Fosu, Schweinsteiger, Darmian az idei szezonban és nyilván más okból, de Depay és Schneiderlin esetében is pöccre hasonló volt a helyzet.

   • stanley

    A többiek meg agyonjátszatva, posztoktól függetlenül. Persze, hogy minden harmadik meccsen kijön egy gyér performansz.

   • Golf

    Joséhoz képest most sokan is vagyunk, ha lesz egy vékonyabb kerete és kb így kevergeti őket, akkor azért az nem lesz rossz szerintem. Persze úgy nehéz rotálni, hogy balszélső posztra van 4 embered, Young Depay Martial Rashford, ezt kb lehetetlen jól kavargatni. Amit nagyon elcsesz az a Pogba, Herrera, Ibra hármas, de azért lássuk be nincs is meg igazán a helyettesük.

    • stanley

     Azért lássuk be, hogy volt/van egy Schneiderlin, Schweinsteiger duója.

     • Golf

      Amiről sajnos sose tudjuk meg hogy miért nem működött, de amúgy persze volt neki.

     • fella

      schweinsteiger több mint egy éve nem kezdett klubmeccsen, papíron lehet, hogy klasszis, de fogalmunk sincs, hogy ezen a szinten fizikailag még megállja-e a helyét. ezt épp úgy érdemes lenne belátni, mint azt, hogy smalling bárhogy nézem, tekerem, kanyarítom, csűröm, csavarom lehet, hogy jól tud rombolni, de nem tud focizni. ezt csak azért jegyeztem meg, mert lent megint leírtad, hogy bailly – smalling, miközben tök egyértelműen kezd kijönni, hogy smalling legjobb esetben is csak harmadik számú középhátvéd mourinhonál, totál érthető módon.

     • Angus

      légből kapott gondolatok, légből kapott gondolatok mindenhol

     • fella

      arra gondolsz, hogy schweinsteiger tényszerűen nem kezdett tavaly január eleje óta, vagy arra, hogy smalling csak akkor játszik, ha muszáj, vagy ha gyengébb az ellenfél, és akkor sem passzol abba, amit hoszé elképzelt?

     • Angus

      Smallingra…

     • fella

      megindokolod? rossz volt nézni hétvégén

     • Angus

      mit indokoljak meg baszki?

     • fella

      cáfolj meg ‘baszki’

     • Angus

      majd az idő megcáfol

     • fella

      őszintén meg lennék lepve, ha smalling alapemberré válna mourinhonál

   • fella

    Amíg nincs kialakult alapjatek, addig nem lehet rotalni. December végére faszan meglett a system, azóta rotal is, szarabbul is nyomjuk. Szoval a kiegészítőemberek jatekperceit sztem tévút ebben a szezonban elorangatni. Majd esetleg jövőre.

 • Pásztor László

  Izgi nyár lesz, szerintem Mourinho nem esik abba a hibába, mint Lui, hogy a jól müködő rendszerét kidobja, csak mert okosabb akar lenni mindenkinél. Ez a szisztéma most müködik. Faszán. Ha igazol, ebbe a mostani szisztémába fog, és Griezmann ide lesz igazolva. Szerintem jobbszélső lesz addig, amíg Ibra vissza nem vonul, Rashi meg a cseréje lesz, Marcié meg a baloldal. Hogy hol lesz Miki, arrol fingom sincs.

  • stanley

   Ezzel Mata és Micki is nehéz helyzetbe kerülne. Bár előbbi visszahúzható a középpályára, Micki viszont, ha nem fog játszani rendszeresen, akkor megette a fene az egészet.

   • Pásztor László

    Tudom, viszont Mourinho nem lesz fasz. Ha müködik egy rendszer, nem fogja csak azért is szétbaszni.

  • ha van esze, nem hozza ide grízembert.
   ha igen, az valószínűleg martial kárára lesz, őt griezmannra cserélni full real madrid húzás lenne, kicsit be is hánynék tőle

   • fella

    Martial elsőszámú ellensége sztem Rashford, aki kb pont olyan jo, mint o, csak fiatalabb es kicsit jobb a mentalitasa a hírek alapjan. Van ráció Griezmannban, látszott a Stoke es a Liverpool ellen is, hogy képtelenek vagyunk átmenni vedekezesbol tamadasba, ha kikapcsoljak a kp-t. Ilyenkor kell egy second striker, aki elkéri a labdát a támadó harmadban. Szal nem faszsag.

   • Pásztor László

    Sztem az lesz, hogy Herrera megy Carrick helyére, Miki meg Herrera helyére, szélre meg Griezmann. Jobb ötletem nincs. Martial faszság eladni, akárki jönne is a helyére.

   • Angus

    Wazza meg Ibra sem lesz már sajnos sokáig, ezért nem hiszem, hogy hülyeség lenne egy ilyen embert elhozni. Sőt, az lenne a hülyeség, ha nem igazolnánk le. Persze, hogyha leigazolnánk, akkor meg annyi ember lenne elől, ami túl sok. Régen csak álmodtunk ilyenről.
    Jó, hogy nem nekem kell meghozni ezeket a döntéseket. 😀

   • Porter Ramsey

    “If the right player comes along you have to be prepared to make a move, I can find room for anybody here as long as they have the required quality,” Ferguson Lewandowskiról, amikor már a RVP-Rooney-Chicha-Welbeck négyes nálunk volt.
    Griezmann a világ egyik legjobb játékosa, ha egy ilyen playa elérhetővé válik és itt is akar játszani, akkor nem kérdés, hogy le kell-e igazolnunk.

    • Golf

     Ugyanezt gondolom, hülyék lennénk ha elengednénk máshova, ha ő ide akar jönni. 🙂

    • nyilván minden csak feltételezés, de az öreg soha nem hozta volna oda lewát, ha egy szezonnal előtte kiszórja gambia éves gdpjét egy másik játékosra a poszton

     • Porter Ramsey

      de pl. Rooney idehozatala felborította a következő évi büdzsét, mégis megtette. másfelől meg látva a pár nappal ezelőtt megjelent Deloitte jelentést, nem hiszem, hogy felforgatná a költségvetésünket egy újabb nagy igazolás. (jungért remélem még jól lehúzzuk a kínaiakat)

     • nem ez volt a mondandóm lényege, hanem az ésszerűség. rooney posztjára előtte nem hoztunk nagy lóvéért senkit, erről beszélek

 • Pite

  Fabinhobol olyan koyeppalyas lett a monacoban mint a huzat. Jobbvedobe Coleman vagy Klostermann, balra Grimaldo vagy valami hasonlo noname futogep.

  Amugy a hazai meccseken meg lehetne probalni Carricket egy haromvedos rendszerben kozepso Ballplaying Centerbackkent (ugyanigy hivjak a sherlockot jatszo szineszt nem?). 3-4-1-2 be mar siman beferne Griezmann Martial Mkhitaryan es Ibra is. Veszhelyzetben mar ki is probaltuk egyszer vagy ketszer, csak arra nem emlekszem h Ander vagy Michael lepett-e visszabb :/

  • stanley

   Shaw, Bailly, Smalling – Carrick – Martial, Pogba, Mkhitaryan – Mata – Ibrahimovic, Griezmann? Brutálisan támadó lenne egy ilyen csapat.

   • Pite

    Rojo Carrick Jones – Bailly Pogba Herrera Mkhitaryan – Griezmann – Martial Ibra 😀 sosem mondtam h nem. Izgi lenne. Minden meccs arrol szolna hogy tobbet kell rugni mint kapni 😀 #izgifoci

  • HarciasToni

   Kámbörbeccs

  • Harrari Ezra

   az nem Banged Chatshitget?

   • Pite

    Nemtom valami ilyesmi

 • Pingback: Milyen felállással juthatunk újra a csúcsra? | Zongoracipelő()