Manchester is Red-pólóban ingyen sört inni az Emirates VIP-szektorában

Linkid nicken (ritkán, de néha) kommentelő olvasónk vendégposztot küldött. Köszönjük!

Nem is tudom, hol kezdjem. Bár ez a kommentszekcióból nem igazán tűnhet fel senkinek, de a blog megalakulása óta aktív Stretford End-szemlélő üti a klaviatúrán eme sorokat. Ahogy nincs karácsony Kevin nélkül, úgy nálam sincs nap SE nélkül. Habár olyan szakmai poszt nem lesz, mint amit az általam olvasott urak itt rendre megosztanak. Olyan vicces sem, mint az év végi jóslások, de akkora élményben volt részem, hogy szeretném megosztani veletek!

Hogy mi az oka a vendégposztnak? Kicsit messzebbről indítanék. Szerintem minden embernek az életében van bakancslistája, maximum nem nevezi nevén azt. Mivel már a harmadik ikszet taposom, így nálam ezek a vágyak, álmok nagyjából a 90-es évek végére illetve a 2000-es évek elejére datálódnak. Három ilyen kívánság szerepelt ebben a kategóriában, de Dévényi Tibi bácsit hiába zaklattam, még egy pöttyös labdát sem adott. Sosem gondoltam volna, hogy mindhármat másfél éven belül elém sodorja az élet.

Elsőként tavaly láthattam a magyar labdarúgó válogatottat egy világeseményen. Azt a csapatot, amelyik utoljára akkor szerepelt a nagyközönség előtt, amikor még meg sem születtem. A nemzeti tizenegyet ami „kicsit savanyú, kicsit sárga, de a miénk!” Aztán idén eljutottam Sopronba, és gyermeki örömmel, libabőrrel, és hangos kiabálással-énekléssel végigugráltam egy Linkin Park-koncertet. (Rest is peace Chester Bennington.)

Majd októberben jött az egyik gyerekkori legjobb barátomtól a telefon, aki már jó ideje Londonban dolgozik. „Hello, van 3 jegyem a december másodikai Arsenal-Unitedre, jössz?” Pár napot töprengve úgy gondoltam, hogy ezt nem hagyhatom ki, ez egy tipikus most vagy soha pillanat. Mikor megvilágosodtam, mint Newton az almával, azonnal írtam a cimborámnak, és már el is kezdtük szervezni az utat. Így jutottunk el oda, hogy szombat este ott álltunk hárman, gyerekkori barátok az Emiratesben. Ezúton is hálásan köszönöm srácok a jegyet, az idegenvezetést Londonban, a szállást, a kaját és a minőségi angol söröket! Meg hogy türelmesek voltatok, mikor 30 percenként a slozira kellett futkosnom. Örök élmény marad számomra.

Maga az utazás is egy ordas nagy erőpróba volt, mivel én voltam a lakótelep – együtt nőttünk fel a délnyugati magyarországi Nagykanizsa egyik kertvárosi részében – Dennis Bergkampja. Sajnos nem a focitudásunk, hanem a repüléstől való rettegésünk a közös pont. Úgyhogy úgy ültem a Budapest-Luton Wizzair-járaton péntek este 18.40-kor, mint hasmenéses elefánt az állatkertben. Tele volt a gatyám, de a csapatért, a csapatomért muszáj volt legyőzni ezt a félelmet. Szerencsémre egy másik haverom – aki Skóciában dolgozik jelenleg – volt a harmadik fél, aki szintén Budapestről jött velem Lutonba. Ő és az általa kezembe nyomott kis Dreher tartotta bennem a lelket.

Épségben odaértünk, a gatyám is tiszta maradt, a sör is elfogyott. Megérkezvén a szállásra gyors lasagne-maláta-alvás kombó következett, hogy meccs előtt még egy kis városnézés is beleférjen. Ez a rész valószínűleg sokakat nem hoz lázba, szóval megpróbálok rövid lenni. A metróból felérve szinte kapásból egy helyi nevezetesség, a double decker bus szúrt szemet. Itt kezdődött el bennem az igazi meccsdrukk! ’Baszdmeg José, csak ma ne, csak ma ne parkold le kérlek, ma ne legyen fosfaragás’ – mondogattam magamban. London marha nagy, sokat kell utazni, ezért csak egy greenwich-i kiruccanás fért bele, hajóúttal, előtte Big Bennel, Westminster apátsággal, Tower Bridge-el megspékelve. A belvárosban elképesztően látványos, ahogy a viktoriánus kori házak váltogatják egymást a modernnél modernebb épületekkel. Szerintem nagyon jól áll a központnak ez az erős kontraszt a Temze partján. Mondjuk arra kíváncsi vagyok, kinek volt az ötlete, hogy a Nemzeti Színházat a Star Warsból ismert Tatooine bolygóról koppintsa…

Lecsúszott még 2-3 helyi söröcske a kellő meccshangulat érdekében. A metró már tele volt Arsenal szurkolókkal. Különböző nemű, korosztályú, rasszú emberek váltogatták egymást. Egy gombostűt nem lehetett volna elejteni. Én pedig ott álltam, pulóverem alatt elrejtve a ’Manchester is RED’ pólómmal. Egyrészt a hideg, másrészt a meccsnek egyetlen szépséghibája, a hazai szektorba szóló jegy miatt. Én pedig nem szerettem volna a meccs lefújása után az összes fogamat a markomban hazavinni. Gyors, alkalomhoz illő sálvásárlás, majd irány az Emirates.

Maga a stadion óriási, fantasztikusan kialakított, tátva maradt a szám. Habár előtte csak a Velodrome-ba meg a Groupamába jutottam el (az Izland-Magyarországra), szóval elég szűkös a viszonyítási alapom. A jegyünk egy félig-meddig VIP szektorba szólt, külön étteremrésszel, ahol minden falon egy-egy Arsenal-legenda vagy statisztika nézett vissza ránk. A teljesség igénye nélkül: Henry, Pires, Bergkamp, Adams, az Unbeaten team, Mr Wenger, korábbi korok általam kevésbé ismert játékosai mind-mind meg volt örökítve egy-egy fotón.

Ettünk, (ittunk), majd elfoglaltuk a helyünket. Pontosan a Manchester United szurkolókkal ellentétes sarokban, kicsit jobbra a Hungarian Gooners molinótól. Ezzel nem mondok újat ugyan, de élőben egy mérkőzés teljesen más, mint a tévét bámulva. Az alaphangulat adott volt, a hazai és a vendégmag is kitett magáért, habár utólag visszanézve ez a televízión keresztül sokkal jobban visszajött. Nagyjából egy órával a meccs előtt még meg voltam róla győződve, hogy az eredmény 0-0 lesz, mint ahogy a legtöbb José away rangadó. De mikor megpillantottam a pályát, természetesen hirtelen megnőtt az önbizalmam, gondoltam boldolok egy merészet. A mellettem ülő szintén fanatikus cimborámnak csak annyit mondtam, hogy „Meglásd, Lingard ma United-legenda lesz.” Szerintem hülyének nézett, ismertségünk során nem először.

Elkezdődött. Még javában készültek a fotók, amikor egy védelmi megingást kihasználva Valencia a tőlünk távol eső kapuba talált. Nem hittünk a szemünknek. Idegenben? Gól? Ilyen hamar? Csípjen meg valaki! Felettünk zúgott a ’Come on Arsenal’, miközben a mi gólörömünk kimerült egy konszolidált ökölrázásban. Alig ocsúdtunk fel a mámorból, amikor jött Lingard. Zavarás, labdaszerzés, két gyors passz, zseniális Martial-Jesse összjáték és gól! Extázis. Csak mosolyogtam, mint tinédzser gyerek az első pár ciciket látva. Az Emiratesben. Alig tíz perc után. Kettővel. Vezetünk!

Úgy gondoltam, innen zsebben a meccs. Sima ügy lesz. Befűztük az oktatószalagot. Ami ezután történt, az viszont épp ennek az ellentettje volt. Meddő mezőnyfölényben volt az Arsenal, rengeteget járattak a labdát, kurva szépen játszottak, na. A Uniteden látszott, hogy Mr. Special One a kontrákban bízik. Eddig sem kételkedtem benne, hogy De Gea a világ legjobb kapusa, de ezt az első 45 perc tovább erősítette bennem. Jesse brutális volt. Folyamatosan rohangált, mint pók a falon, szerintem lelőni se bírták volna. Habár én mindig imádtam az ilyen futós, hajtós, rakkolós, ámbár kevésbé technikás játékosokat, de ez a mentalitás most teljesen magával ragadott. Martial minden érintésénél hátráltak a védők, Pogba nagyon okosan és jól játszotta meg a labdákat, és még a sokat kritizált Lukaku is nagyon hasznosnak tűnt az első játékrészben. Tényleg. Ja és Matics! Az embertől szinte nem lehet elvenni a játékszert, az összes ilyen szituációban úgy nézett ki, mintha egy apuka szállt volna be az U15-ösökhöz lötyögni. Nem is nagyon emlékszem vesztett párharcára. A védelemben Lindelöf volt üde színfolt, talán rááll a vidicsi útra, és a kezdeti lámpalázat legyőzve alapemberré növi ki magát. Rojonak nagyon kellenek a meccsek, nem játszott jól. Smalling, Valencia és Young játékára nem igazán volt panasz, habár utóbbinak volt egy zavaros tíz perce az első játékrész derekán.

Félidőben megállapítottuk, hogy ez az Arsenal ma akkor sem lő gólt, ha reggelig játszik. Gyors ingyen sör a jegyünknek köszönhetően, majd irány vissza a helyünkre. A fentebb citált tézisünk kemény öt percig élt. A publikum őrjöngött, mi meg szitkozódtunk. De szerencsére csak négy körmömet kellett csontig rágni, mert egy impozáns kontra után Pogba egyéni akciójára és centerezésére jött újra Jesse, és a kapuba helyezett. Majd kifutott ’hozzánk’ ünnepelni. Itt már felugrottunk, nem érdekelt az se, ha kapunk egy-két taslit. Hála az égnek, ez elmaradt. De Gea továbbra is IDDQD-t tolt, a dupla ziccerfogásánál nem hittünk a szemünknek. Pogba kiállítása és a meg nem adott büntető(k) kicsit borzolták a kedélyeket, de a meccs hajrájára a vörösök kiürítették az Emirates egynegyedét. A szülinapos Darmian mellett láthattam a két kis kedvencemet, Herrerát és Rashfordot is pár perc erejéig.

Boldog voltam. Nagyon. Mosolyogtam. Premier League klasszis volt. Elújságoltam mindenkinek, hogy igen, megvertük az Arsenalt, idegenben. Láttam őket, akik meghatározzák nekünk, fanatikus „bolondoknak” a mindennapjainkat. Akik annyi keserű és örömteli pillanattal örvendeztetnek meg minket hétről hétre. És Lingard ugyan nem lett legenda, de soha rosszabb boldot!

Úgyhogy nyerjük vasárnap is, Jesse találj be ismét, tegyük szorossá a bajnokságot és fessük vörösre Manchestert újra!

 • Alberti Róbert

  Jó reggelt mindenkinek ! Verjük szét a bugyikék bandát. 2-1-re fogunk nyerni😉

 • Csinibob

  Azt álmodtam, hogy nem néztem meg a meccset, de egy 1-3-as vereség lett 🙁

  • MuriÁgnes

   En nem latom a meccset, de Luki mesterharmassal 3-1.

   • Csinibob

    Rá kellene állítanod a kis karonülőket, hogy United meccset akarjanak nézni.

    • MuriÁgnes

     Moziba megyek, nem dolgozni. De psszt, stanley-nek ne mondjad el.

     • Csinibob

      Há’ mondjuk ez nekem is elég nagy csalódás.

 • Angus

  OFF

  ti láttátok a Testről és lélekrőlt? elég komoly díjat nyert a főszereplő csaj, eddig csak valami szar magyar sorozatban láttam 20 percet, most meg nem akárkik elől nyerte el az Európai Filmakadémia legjobb színésznő díját

  • Ressan

   Igen, es nagyon tetszett, engem eltalalt. Nem tudtam a dijat, es a csajt se vagtam elotte, de nagyon orulok neki. 😉

 • stanley
  • reelbeba

   király lenne ez a sorsolás

   • Angus

    az lehet, de ez milyen cikk? ilyen nem létezik 😀

    • ketomika22

     igazából azért nem túl releváns, mert lehet ennek van a legnagyobb valószínűsége, de ez még mindig valahol 1% alatt mozoghat. egyébként érdekes lenne ha ez a program kiszámolná, hogy melyik csapatot mekkora eséllyel kaphatjuk

     • Angus

      de ilyen nincsen baszod, kaphatunk x ellenfelet ugyanakkora valószínűséggel

     • ketomika22

      nem feltétlen, mert nem minden csapat kaphat ugyan annyi ellenfelet és ez befolyásolhat csomó mindent. most fejből nem tudom ki kit kaphat, de a 6 ellenfelünk közül vegyünk csak kettőt, az egyik kaphat 7 a másik 4 ellenfelet a 16 között. akkor valószínűbb, hogy azt kapjuk amelyik három másik csapattal játszhat még. épp ez a lényege ennek a cikknek is

     • EZS

      A golyók hőmérsékletéről nem is beszélve. 🙂

     • MuriÁgnes

      Ha mar program, akkor lehet egy randomot is irni (azaz random rakja hozza a csapatokat a csapatokhoz, es megall, ha valami rossz tortent), lefuttatod mondjuk 10000szer, azt megkapod a valoszinusegeket eleg pontosan.

      Jo nagy okorseget irtam. De mostmar nem torlom.:)

   • reelbeba

    mármint nekünk

    • HarciasToni

     A tokeletes ez lenne annyi valtoztatassal, hogy psg-real es pool-barca. Aztan kovetkezo korben megkaphatnank a shaktar-basel gyozteset

 • MrFer
  • stanley

   FBt olvasol-e? 😀

   • MrFer

    ofc, ott láttam, de mivel egyikőtök (szerkesztők) sem rakta ki, vettem a bátorságot, remélem nem baj

    • Csinibob

     jól tetted, én nem követem a fb-ot :))

 • box-to-box defender

  Pereira egész sokat játszik Valenciában, jó lenne ha jövőre most már itt tolná, őt tényleg nem kéne elherdálni.

  • Limb for a Limb

   És nem is rossz

   • Dyer

    De ma nem is volt túl jó…

    • Angus

     ha már fekete-fehér avatarok beszélgetnek, becsatlakozom

 • lasi

  off: nézem a juve-intert, ez a Perisic nem egy nagy eresztés, eddig

  • Alberti Róbert

   Rém gyenge meccs. Elég is volt az első félidő bőven

  • box-to-box defender

   Ez nem meglepő az Internek köze nincs a meccshez, mindenki gyenge.

 • Chestcontrol

  fella nyerunk holnap? mehet ra a lakas?

 • MuriÁgnes

  Luki mesterharnad holnap!!!!!

  • Csinibob

   megint ittál ciccca

   • MuriÁgnes

    Pussycat!!!!

 • Achi

  Azt mondják, hóhelyzet miatt elmatadhat a meccs. Van erről valami jó kis tuti infótok?

  • annyit olvastam, hogy 20 centi havat jósolnak holnap 4-6-ig délutánra
   és hogy ebben a helyzetben nem akarják megtartani, mert a közönségnek nem túl jó
   meg gondolom nincsenek ehhez szokva arrafelé
   valaki erre azt írta, hogy induljanak el előbb a nézők
   csak arra nem gondolnak ilyenkor, hogy nem 1500 néző megy meccset nézni 20 centis hóban, hanem 80 ezer

   • Achi

    Hát igen. Remélem nem jön be a jóslat.

    • Chestcontrol

     am ha halasztjak kb egy honap mulva pogba akkor sem jatszhat?

     • HarciasToni

      De jatszhat

     • nem úgy van, hogy a meccsre leadott keret megy a halasztottra is? (kivéve persze, ha köözben sérülés van)

   • Chestcontrol

    vagy csak mert tiki takahoz nem lesz alkalmas?? ivelunk fellara lukakura meg zlatanra konnyu meccs lesz remelem havazik 😂😂

   • HarciasToni

    Tavaly amikor manchesterben voltam pont kifogtam egy magyar buszvezetot, aki pont azt mondta, hogy a varosban mar par centi hotol is hatalmas kaosz tud kialakulni, mert arrafele rohadtul nincsenek felkeszulve a hora. Eso eshet ott barmennyi, de a havat nagyon nem szeretik. Szoval ha tenyleg esik 20 centi holnap, akkor siman benne van hogy elmarad

    • az a vicces, hogy nálunk, ahol évente azért csak esik hó, itt sincsenek felkészülve:)

 • én a holnapira egy hasonló forgatókönyvet remélek, mint ami az arse ellen volt
  annyi különbséggel, hogy nem kéne hagyni a citynek, hogy annyi helyzete legyen, mit Wengeréknek, mert arra sajnos kicsi az esély, hogy IDDQD DDG lesz a kapuban megint

  • CaptainTonio

   iddqd :DDDDD nice

  • Kuba

   Iddqd?

   • Khal Drogo

    A Doom-ban ez egy csalókód volt, Godmode-ba kerültél ha beírtad.

    • MrFer

     ezt csak azok tudják, akik anno egy rendszer installt úgy kezdtek, hogy sys a: (vagy még idősebbek) 😀

    • Kuba

     Mea culpa. Ezesetben jár az ápvót:D

  • Attylon

   Vajon látunk idén IDKFA Heskey-t? 😀

 • reelbeba

  Oké, én egy szük vereségre számítok holnap, kábé mint tavaly, hogy egy félórára lefociznak minket, de nem tömnek ki nagyon. Az utóbbi három meccsen nem láttam, hogy hozé a kezében tartja a dolgokat, és ez kicsit rémisztö. De holnap visszatér a jó öreg boring hozé

  • Alberti Róbert

   Hát, holnap jó esély lenne megfogni az arabokat. Remélem ezt Jóska is érzi. Bár ha nyerünk is, akkor maximum egy szar 1 gólos győzelemre számítok…

  • reelbeba

   (fasság, az utóbbi 3 helyett bázel, vadford, zenál)

 • Angus

  Nem nézek Sunderland meccseket, nem tudom mennyi van még Sheasy-ben, de ennél azért szebb befejezése is lehetne a karrierjének, mint az atomjaira hulló Sunderland csk-ja.

  • stanley

   És mindig parkol ott 1-2 volt United játékos.

 • Aljas, hazug, manipulatív alak

  Le a kalappal a Burnley előtt…Ha nincs az utolsó perces kamutizi az Arsenal ellen, akkor ötödikek, de így is 7. pozi.

 • RedMark

  Egy holnapi gyozelem elkepeszto jo helyzetbe hozna minket. Ilyenkor szoktuk elbaszni. Ha tenyleg szintet leptunk, akkor most nem kene.

  • Csinibob

   Pogba nélkül én csak a pontrúgásokban bízom

   • MuriÁgnes

    Es heszki mar smafu?

    • Csinibob

     😀 😀

     • MuriÁgnes

      Ne rohogjel!!! Tiszteletlen!!!

     • Csinibob

      Lesz itt holnap haddelhadd, hogy minden a négerheszki hibája, amikor betolja Joséka a buszt

     • reelbeba

      a paddypower visszafizeti a pézt, ha lukaku betalál holnap

     • Csinibob

      ez valami poén?

     • reelbeba

      nem, hót komoly

     • reelbeba

      de télleg!

     • reelbeba

      volt egyszer egy ilyen pár éve a derbi elött, hogy visszafizetnek minden elbukott tétet, ha nyer a united. Kikaptunk 🙁

     • Chestcontrol

      minden elbukott tetet?? hany evre visszamenoleg?? 😂

     • ketomika22

      :DDD emlékszem itt a blogon még írta valaki, amikor Heskey-t becserélték, hogy itt a vége nyertünk :DDD

 • fella

  nemtom, én most nagyon jó állapotban érzem a mieinket és nagyon recsegni látom a cityt, szóval elég bizakodó vagyok a holnappal kapcsolatban, de közben félek pogba hiányától és attól, hogy zavaróan magabiztosnak érzem magam. legyen már holnap

  • stanley

   Jogos az önbizalom. Félni sincs mitől. Ezt a bajnoki címet úgy érzem a City bukhatja el. Nekik remeghet a lábuk, hogy a magabiztosnak látszó előnyt megtartsák stb.

  • Ressan

   Easy, Fella megoldja 😉

 • dawos11

  most sikerült elolvasni a posztot, nagyon fasza lett, köszi az élménybeszámolót. jó volt olvasni a részleteket. és kicsit sem vagyok irigy 😀

 • Angus

  ennél az alza.hu-s reklámnál csak a meleg sör, akadó stream csesz fel jobban

  • stanley

   Azért az USA Sport Fan reklám még zseni. 😀

 • Csordás Adrián
 • fella

  szép volt veszthem, így egy kicsit nyugisabb lesz a holnap

  • Csinibob

   nem

   • fella

    ha valahogy nyernénk, akkor 6 pontra lenne mögöttünk a második és előttünk öttel a city. ha kikapunk, akkor gyakorlatilag bukjuk a bajnoki címet, de megmarad egy fordulónyi előny is. jobb így nekimenni a holnapnak, talán jocót is eltolja a nemkikapni-nyerni skálán utóbbi felé

    • Csinibob

     HA holnap kikapunk, akkor a City bajnok, szóval nem lett kisebb a tét szerintem. A többiek már biztosan nem fogják meg őket. A top 4szerintem idén sima lesz nekünk is, az meg, hogy 2. vagy 3. helyen, teljesen mindegy

     • Angus

      nekem nem mindegy, persze évek múltán az lesz

     • Csinibob

      Én bizakodó vagyok, ahogyan megyünk bele az évbe. Bő a keret, a pöcsösök kezdenek belelendülni, úgyhogy azt várom, hogy nem lesznek wtf vereségek, így azt gondolom, hogy ez a 2. hely tartható, esetleg egy BL menetelés miatti 3.

     • fella

      szerintem fontos, hogy ne kerüljünk be a top4-ért küzdős mixbe, mert ott könnyű megégni

     • stanley

      Én egyetértek fellával. Talán kisebb a tét ez által, bátrabban támadhatunk.

     • Csinibob

      Szerintem a holnapi nagyon izgalmas lesz, mert nem egyszerű taktikát választani. A city mostanság nagyon megszenvedett jól tömörülő védelmek ellen, és ellenük ez az erős presszing nem biztos, hogy jó ötlet.

     • fella

      nagyon csalódott leszek, ha 433-ben kezdünk 352 helyett, annyira jól működik a csapat. plusz a city játékából következően rengeteg hely van a széleken, amiket érdemes lenne kihasználni.

     • Csinibob

      szerintem kissé azt hagyod figyelmen kívül, hogy 352-ben mind a Watford, mind az Arsenal minőségi helyzeteket dolgozott ki, és A city azért a szélen elég jól meg tudja bontani a csapatokat, ami elég veszélyes, ha Valencia/Young magasan játszik, mert Linde még csak-csak mostanság, de Rojoban simán megvan a bünti/piros lap a másik oldalon.

     • stanley

      433-ban most kicsit emberhiányosak vagyunk. Carrick, Pogba nincs, Fellaini kérdőjel. Nem nagyon tudunk most oda kit beerőszakolni. Ebből Vale, Jones, Smalling, Rojo, Young – Herrera, Matics – Martial, Lukaku, Lingard lesz szerintem.

     • Csinibob

      Engem nagyon meglepne, ha az otthoni bajnokin kihagyná Lindelöföt, különösen azután, hogy Richarlison és Sanchez is zsebben volt.
      Ettől függetlenül nagyon tartok a 352-től, mert kihozhatja a City pozitív tulajdonságait.

     • reelbeba

      háde hogy használjuk ki, ha nincs nálunk a labda? A középpályát kell megszállni

  • Angus

   nézegessen hátrafele akinek 6 anyja van 😀

 • GENERATI

  tisztán 3 ponttal a buzik előtt, ezazzz, kitörölhetik a győzelmükkel (bár sajnos ettől nekünk nem lesz jobb 😀 )

 • stanley

  Stuart Pearce a jövő angol szövetségi kapitánya.
  David Moyes a jövő skót szövetségi kapitánya.
  Mindenki tudja mire számíthat.

  • fella

   kemény, hogy mojszi maga mellé tudta állítani a west ham játékosait, ez tök nagy győzelem volt, meg a city ellen is tök ügyik és szervezettek voltak.

   • stanley

    Erről kellene valami mélyreható írást hozni, hogy vajon miért egy év egy átlagedző szavatossága manapság a közép – és kis csapatoknál.

    • fella

     inkább arról, hogy moyesra hogy tud még mindig hiteles szakemberként tekinteni bárki a futballvilágban, merthogy úgy tűnik, hogy a veszthem öltözője beállt mögé. nekem ez tök wtf, ugyanakkor szimpi dolog

     • stanley

      Új seprű jól söpör. Elegük van a játékosoknak a régiből, jön valaki és kicsit elhiszik, hogy most minden jobb lesz. A Számháború című könyv ezt külön részletezi. A rossz sorozatok után egyébként is jönne a jobb, ez matematikailag is így van, de a menedzsereket menesztik, mert mindenki azt gondolja most majd jobb lesz valakivel. Ezt el lehetne mondani a Pulis, Allardyce, Pardew, Pearce, Hodgson arcokon keresztül bárkire. Szerintem a modern világnak lehet köze ehhez a dologhoz egyébként. Fergie erről is beszél a könyvében.

     • fella

      nyilván szükség van új impulzusra, azért egy ilyen középcsapatnál kurva nehéz motiváltnak maradni. nagyot dobni nincs esély, mert van 6 biztosan jobb csapat, kiesni majdnem biztosan nem fognak, mert van három szarabb csapat. az meg, hogy a 7. és a 15. hely között hol végeznek, praktikusan majdnem mindegy. szerintem tök világos, hogy ebben baromira el lehet fáradni, ezekszerint ez a 12-18 hónap körüli idő, ami alatt körbeér a folyamat.

     • stanley

      Kérdés, hogy vajon a klubok miért nem adnak több türelmet a menedzsereknek. Dárdai esete nagyon érdekes a Bundesligában. Teljesen reálisan szemléli a lehetőséget, a helyzetüket stb. Ha ő nem kerül tartósan a kiesés szélére a Herthával és nem akarja elvinni minden áron valaki, szerintem 10-15 évet is lenyomhat ott. Óriási a bizalom az irányába. Kérdés, hogy miért gondolják azt a klubok vezetői, hogy egy 16. majd 11. és végül egy újabb 14. hely nem jó, ha egyébként te is azt látod, hogy relatív mindegy a 7.-15. hely között az eredmény. Bár anyagilag nyilván kérdés, hogy mennyire vagy top vagy alsóház. Ráadásul a WHU vagy az Everton persze bőven fentebb kívánkozna. Még sincs türelem az edzők felé.

     • fella

      de pont ezt mondom, hogy szerintem ez valahol a klubvezetők számára kényszerpálya. ha elfárad az öltöző-menedzser kapcsolat, akkor könnyebb a menedzsert leváltani, mint a játékosokat. dárdainak szerintem sokat dob az ázsióján, hogy kult-hero berlinben, talán nem lenne ekkora a türelem vele szemben sem, ha csak egy senki lenne a klubnál. ettől még impozáns amit ő csinál, kíváncsi vagyok, hogy mikor csábítja el egy dortmund vagy egy angol klub.

     • Angus

      Dárdait? Soha. Max visszamegy az utánpótlásba dolgozni.

     • fella

      azért a legutóbbi nyilatkozatai már azt mutatják, hogy elgondolkodna

     • ketomika22

      nincs az az isten, hogy ha ott lenne előtte egy ilyen ajánlat ne kacérkodna a gondolattal. azért mégis csak egy edző aki ha teheti minél többre szeretné vinni

     • talán nem szeretnének kiesni 😀 sok lehetőségük nincs

 • stanley
 • Angus

  Pearce azért az igazi angol védő mintapéldánya még pályafutása után is. Forma. 😀

 • stanley

  Azért a Chelseaből a Roma-Atletico meccsek gondolom jobban kivettek, mint belőlünk a Basel-Moszkva kettős.

  • stanley

   Ezért kell lófasz csapat a BL nyolcaddöntőben.

   • Csinibob

    Ők voltak, akik annyira elszerencsétlenkedték a végét, hogy PSG és Barva meg valami gyengéből kaphatnak?

    • stanley

     PSG, Barca, Besiktas.

     • Csinibob

      Ebből nehéz jót kapni

     • Angus

      A Besiktas sem rossz csapat.

     • Csinibob

      pont ezt mondom, szar ott idegenben játszani, és biztosan harapni fognak

     • stanley

      A Besiktast azért szerintem megraknák. Óriásit azért ők sem mentek feltétlen abban a csoportban.

     • Csinibob

      Én idén sokadszorra érzem nagyon fásultnak a Chelseat, nem lenne sétagalopp, különösen, hogy pályaelőny is a Besiktasnál van

     • stanley

      A BL 16 között nem igazán van meglepetés, kb. mint a VB nyolcaddöntőkön. A gigászok párharcánál bármi lehet, de a Chelsea megverné a Besiktast, ebben teljesen biztos vagyok.

     • fella

      sikerült úgy feltölteniük a keretet, hogy nem töltötték fel a keretet, sőt, talán csak vékonyabb lett.

  • Pite
 • Alberti Róbert

  Moyes magic kezd beindulni

  • ketomika22

   kúúúrva jó edző!!!

   • sipi

    időt Kellett volna neki hagyni..

 • Csinibob

  Én amúgy nem bánnám, ha havazna a meccs alatt, kicsit a kezdő PL-néző korszakomra emlékeztetne, amikor még a heti 1 órás összefoglalókat vártam, mint a hét egyik fő programja. Meg különösen jól menne a háborús közhangulathoz.

  • ketomika22

   meg valszeg inkább a mi játékunknak kedvezne

   • Csinibob

    (nem akarom a kispályás csapatomat példának hozni, de ja 😀 :D)

   • box-to-box defender

    Plusz most kicsit fáradtabbak szerintem, most kéne őket megtörni egy kicsit

 • fella
 • mddnszksz

  amúgy. állítólag gecinagy hó várható holnapra Manchesterbe. ha netán el lenne halasztva a meccs és későbbi időpontban lenne lejátszva, akkor maradna Pogesz eltiltása, vagy a köv 3 meccsen letöltené?

  • Fish08

   Rohadtul remélem, hogy nem lesz elhalasztva a meccs, az a másnapos program a mai céges buli utánra.

   Amúgy, szerintem letöltené a következő 3 meccsen.

  • GENERATI
  • ketomika22

   sztttteeem, ilyenkor él arra a meccsre az eltiltás. illetve tuti kérvényezhetné a City. persze Pep elvileg a legerősebb kerettel kiálló ellenfél ellen szeret játszani, szóval… :DDD

   • AlgériaiIbra

    Nem élnek az ilyenek sztem, volt olyan, hogy a Chelsea ellen úgy toltuk az elhalasztott meccset, hogy játszott (és gólt is lőtt) David Luiz, aki az eredeti időpontban még nem is volt a Chelsea játékosa 😀

  • Angus

   esélytelen, hogy hó miatt elmaradjon. a pálya fűtött, gondolom hótolók is vannak (ha nincs, majd az osztrákok adnak kölcsön), az évszázad havazása kéne ahhoz, hogy ne legyen meccs

   • GENERATI

    nézők és közlekedés miatt akarják, nem a pálya 🙂

    • Angus

     azt gondolom, de elég indokolatlan lenne

     • GENERATI

      20 centi hó azért képes bárhol meglepetést okozni 😀 főleg az esőhöz szokott angoloknál

     • Pite

      Vagy a hohoz szokott magyaroknal

   • Angoloknál 5 centi hó miatt lezárnak bármit

    • Angus

     értem, nos hülyén is éreztem magam, hogy innen okoskodom 😀

 • mddnszksz

  Dénes, ha olvasol minket: “Egy szopd le anyádat, már bocsánat”-ot légyszíves csempéssz bele a szakkomentálásba, köszi.

 • fella

  Adrián tok jo kis kapus

  • MrFer

   Elnéznéd Mkihtaryan helyett a középpályán, fogadjunk 😀 #banter

   • fella

    szerencsére mikit nem kell néznem mostanság

  • ketomika22

   PL egyik leggyengébb kezdő(?) kapusa

   • fella

    nemtom, a city ellen meg ma is fasza. bravúrkapus, de egesz egyben van

    • Csinibob

     Borzasztó a csávó, nála csak Gomes meg Forster nagyobb lufi.

     • ketomika22

      Gomes egy bohóc. Forster amúgy fura, sztem volt idő, amikor kérdés nélkül a legjobb angol kapus volt, tudom nem egy nagy szint, de tényleg baromi jól védettt

     • Csinibob

      2-3 éve nagyon fel volt kapva, de én régóta nem láttam tőle semmit. Lábbal ügyetlen, vonalon sem olyan erős, mint várnám, ő nagyon megrekedt/visszafejlődött mostanra.

 • Csordás Adrián
 • box-to-box defender

  Moyesyék bevitték az elsőt 😀

 • Csordás Adrián


  Öt éve ezen a napon volt egy igen emlékezetes városi derbi 🙂

  • Angus

   azt a rohadt életbe, hogy én mekkorát üvöltöttem a 3. gólnál

   egyébként egy idegesítő fos meccs volt, 2-0-ról jöttek fel, már akkor is szokásunk volt magunkra húzni őket

   • ketomika22

    emlékszem, Jung lőtt egy szabályosat, amit elvettek les címén, azzal lett volna 3-0. arra kb 2 percre (nem vagyok benne 100 százalékig biztos) lőtték a szépítőt és jöttek vissza a meccsbe.

  • Roland

   külön öröm volt, hogy arról a baromarcúról pattant be

   • box-to-box defender

    plusz, hogy a patkány Tévez szabálytalankodott 😀

  • box-to-box defender

   ja és ugye rég vége lett volna a meccsnek, ha nem húzzák be lesnek Ashley gólját, de így szebb volt a vége 😀

  • Csinibob

   Rafael meg Cleverley bazze, hihetetlen mágus volt az öreg

   • ketomika22

    Jung, Vale… :DDDD óriási 😀 visszagondolva eszméletlen, hogy tartotta össze ezt a csapatot az utolsó két szezonban

    • ketomika22

     és bárkivel képesek voltunk felvenni a versenyt!

     • Csinibob

      nagyon durva, hogy milyen arcokkal volt képes tartani a szintet, de valahogy mindegyikből a legjobb jött ki.

  • estiszorel

   Ekkor randiztam először egy lánnyal, aki azóta már a feleségem. 🙂

   • stanley

    Akkor neked ezt nem kell kétszer elmondani. 😀 Mekkora meccs volt!

 • box-to-box defender

  Érdekesség: A 11 legtöbb játékperccel rendelkező játékos közül Martialnak a legjobb a pont per meccs mutatója (2,41) minden kiírásban. A PL-ben természetesen Pogbáé, egészen elképesztő 2,75.

 • fella
  • box-to-box defender

   Hátha el tudjuk kapni ezeket a lost balance pillanatokat

   • fella

    sztem arra utalt hogy dobálják magukat 😀

    • box-to-box defender

     ja, basszus. félreértettem. pedig úgy is lehetne érteni, ha nincs az utolsó mondat 😀

 • box-to-box defender

  • filozofi

   és vannak emberek akik szerint nem ő a világ legjobb kapusa 😀

   • box-to-box defender

    nem gondoltam volna, főleg az első meccsei után, hogy ilyen sokáig itt lesz nálunk.
    nagyon nagy pechje, hogy nem túl sikeres időszakban játszik a klubnál. Ugyanakkor mázlija is volt, hogy az eddigi utolsó PL-nél még ott volt.

    • MrFer

     Bold: Idén megnyerjük vele a BL-t a poolt verve a döntőben.

     • box-to-box defender

      😀 Egyébként simán lenne ekkora potenciál ebben a csapatban, de azért ezt nehéz elképzelni. Nem kevés szerencse is kellene hozzá.

     • ketomika22

      na meg, hogy a picsába jut a Pool a döntőbe?????

     • MrFer

      ezé’ bold 😀

   • Pite

    Az nyilvan Tomika, amikor egeszseges, de De Gea szoros masodik

  • fella

   két angolul közepesen jól beszélő ember beszélget angolul, vicces 😀

   • box-to-box defender

    Listen, I mean, Yeah-yeah a leggyakoribb kifejezések 😀

 • Ressan

  Egyreszt faszkivan, h egyidoben jatszunk a franciakkal, meg a cityvel, masreszt van hova menekulni, ha barmi szarul alakul. Ugyertem a szokasos alkoholon kivul. Az most csak a harmadik helyen lesz 🙂

 • Pite

  Gyerekek full off: eddig vasaltam, baszki emlekszem, hogy amikor anno en avattam szalagot 5 eve mar torzskommentelo voltam itt, erre ma voltam ocsem szalagavatojan es gerincbevagott, hogy mennyire megoregedtunk egyutt. Meg aztan az is ahogy a 18 eves lanyok tancoltak. Titeket ez nem vag mellbe ilyen erosen?

  • Csinibob

   ha most ideavászkodtál dicsekedni a kiscsajokkal, akkor nagyon bizony baszdmefű4!!!

   • Pite

    te is jártál ebbe a suliba, tudod milyen a felhozatal, de nem ez volt a lényegi kérdés 😀

    • Csinibob

     utállak is érte!

  • stanley

   Durva belegondolni, hogy már ennyi éve fut itt ez a blog.

   • Pite

    jaja ez lett volna a fő gondolat 😀

    • Golf

     Én azt hittem a 18 éves táncoló lányok. 🙂

     • Pite

      Hat igazabol ott lont az lett volna, hogy bezzeg az en isomben meg tudtak tancolni, most meg annyira nem (1-2 kivetellel), de latom ez nem jott at 😀

  • Chestcontrol

   de most hogy mondod…. en 15 eve avattan szalagot 😂 David Beckham mèg nàlunk jatszott 😂😂

   • EZS

    Amikor èn avattam szalagot, akkor mèg Mark Hughes is itt játszott. 😀

  • EZS

   Nem 😀

  • HarciasToni

   Amugy a 19 evemmel en vagyok itt a legfiatalabb? 😀

   • ketomika22

    valszeg 😉

    • Tam

     örülsz mi? 😀

     • ketomika22

      félig-meddig. amúgy tudtam, hogy Harcias Tóni fiatalabb nálam

   • Pite

    te inkább gyere starwarsozni tes

    • HarciasToni

     Na majd ma.

  • ketomika22

   ne is viccelj, amikor először ide kommenteltem még nem jártam középiskolába

  • MuriÁgnes

   Ja, durva belegondolni, hogy mi mindent tortent velem, mikozben kommentelgettem…

 • HarciasToni

  Nagyon jo lett es rohadt nagy mazlista vagy, hogy pont ilyen meccsre jutottal ki! 😀 En tavaly voltam hazaiban Arsenal elleni rangadon, az kozel sem volt ilyen jo meccs, de ha nincs a kocsog zsiru, akkor semmi problemam nem lett volna. De nyilvan egy ilyen lehetoseg akkor is hatalmas elmeny, ha az eredmeny nem tokeletes 🙂

 • reelbeba

  egyébként meg lehet kérdezni, hogy hogyan jutott a havered 3 jegyhez? Ha jól számolok az karcolja a 800 fontot manapság

  • Linkid

   Van valami ismerőse, akinek több bérlete is van, abból szerencsére erre a meccsre mi kaptunk hármat! Igazából az okok nem érdekeltek, de megkérdezhetem, ha gondolod 🙂

 • reelbeba

  a natonal theater 🙂 Hát igen, szép darab

 • Csumpitáz Béla

  Manchester tényleg RED. Ezt októberben lőttem egy szuvenírboltban:
  https://uploads.disquscdn.com/images/fa3a7266b7e63debbc689dea8b8ea7de534eb7799b760e8fc3581a774441c5e0.jpg

 • Angus

  Nagyon jó volt olvasni, köszi. A neved alapján én tudom, hogy régi motoros vagy.
  És hát igen, egy klasszikussá érhet ez a meccs. Az tuti, hogy trottyos öregemberként is emlegetni fogod. 🙂

  • Linkid

   Igen, ezt még a kis unokák is hallani fogják, valószínűleg nem egyszer, s nem is kétszer 🙂

 • Roland

  Mundo Deportivo reporting that Manchester United have returned for Antoine Griezmann. The response they’ve gotten from his representatives: “he’s in Barcelona’s hands”. Atleti boss Miguel Ángel Gil and Barcelona boss Josep Bartomeu have negotiated, personally, a deal for him
  They report that a deal is not signed, which is also why Manchester United are still chasing Griezmann. PSG and Real Madrid are also said to monitor the deal. Barcelona, however, are said to have been given the “OK” from Griezmann. MD say United want to offer better terms
  Mundo Deportivo have several “Barcelona sources” who claim that the deal for Griezmann to Barcelona is well on its way. They expect a deal to be made for €100m, and to be closed on July 1st

  • Roland
  • fella
  • Achi

   Az a baj, hogy ilyenkor előtörnek a traumatikus emlékek, amikor elvittek a kiszemeltjeinket az orrunk elől.

  • crpa7

   de a bárkába hova? messi vagy suárez helyére aligha és hát dembelét is 150 milláért vették…

   • Pite

    Suarez helyere szvsz

    • crpa7

     kicsit neki már kifelé áll a szekérrúd ezek szerint? kb. annyi bárka meccset nézek mint magyar bajnokit 🙂

  • Károly Fodor

   Na nagyjából ezért mondom én, hogy menni fog a Barcaba. Süt a nap, a világ második legjobb bajnoksága. Nem kell angolt tanulnia.

   • Tam

    Lukaku, Pogba, Martial, Mata, Mkhitaryan, Herrera, Fellaini, Rojo, Valencia, Bailly, Romero, DDG – ezek azok akik hirtelen eszembe jutottak és tudna velük értelmesen beszélgetni, bár ebből nyilván nyáron már nem lesz itt mindenki, főleg ha őt leigazolnánk. Az meg, hogy ott süt a nap…ez azért a focisták nagyon elenyésző részét érdekli. Crpa7 is megjegyezte: hova menne a barcába?

 • Benő

  Köszi szépen ezt a beszámolót, kicsit mintha én is ott érezhettem volna magam, kurva jó lett.
  Ja és milyen fasza alkalmat fogtál ki 😀

  • Linkid

   Igyekeztem visszaadni az élményt amennyire lehetett. Örülök, hogy tetszett 🙂

 • filozofi

  nem tudom mas tapasztelt e ilyet de amiota felraktam az iOS 11.2t folyton kilepked a diszkosz a safariban

  • MrFer

   detto, 11.1-el is ezt csinálta nekem

   • filozofi

    en azt ugrottam
    de baromira idegesito

    • MrFer

     az

     • filozofi

      Irtam diszkoszeknak bugreportot, meglatjuk reagalnak e valamit

     • MrFer

      de lelkes vagy 😀 reméljük megoldják, vagy legalábbis válaszolnak.

    • Tam

     5S és SE-n pl. az első iOS11 frissítés után nem írta ki a hívószámot sokszor. Az mondjuk ennél idegesítőbb volt 😀

  • Csinibob

   Nekem a Safari alatt ugyanezt csinálja notebookon is hetek óta

   • MrFer

    úgyszintén. Sőt, windowson chrome alatt is ez van.

  • Tam

   én is tegnap vettem észre, hogy ezt csinálja, de az előtt egy nappal még jó volt

  • MuriÁgnes

   Apple = szar

   • Tam

    block user

   • MrFer

    céges környezetben jobb mint az android, legalábbis nálunk

  • reelbeba

   nekem is. gyülöm frissítni az iost, mire megszokom addigra mindég kijön vmi új dizájn, fasznak kell

   • Csinibob

    Ezt mondjuk megkönnyíti az a helyzet, ha végtelenül csodálatos 4S-t használsz.

    • reelbeba

     teljesen jók voltak azok a gépek

  • Golf

   Ugyanígy vagyok, idegesítő.

 • hozzám bezzeg sose jön semmilyen haverom, hogy van 3 jegye a Unitedre, akarok-e menni….
  irigykedek:))

 • Achi

  Nekem is megvolt a Linkin Park koncert (és sajnos utoljára Chesterrel), de még az MU élőben hiányzik. Remélem hasonlóan jó meccsen sikerül, mint neked. Köszi az élménybeszámolót. Kurva jó lehetett.

 • fella

  Silva jatszik, Delph és Kompany nem biztos.

  • lasi

   Milyen meglepo

  • Csinibob

   Egészen szánalmas ez a Pep kamuzás

 • MuriÁgnes

  Me = irigy

  • Pite

   Me = hónaljmirigy

  • MrFer

   #metoo

 • filozofi

  Remek írás, hatalmas élmény lehetett. Lassan én is ki kéne nézzek de marha nagy szerencse kell egy ilyen meccsbe belefutni
  Köszi a beszámolót!

  • Linkid

   Valóban óriási mázli kell hozzá. Én amikor a Maribor bejutott a BL-be alig vártam, hogy megkapjuk a csoportban, pont azért, hogy lássam a csapatot. Kupameccsre állítólag könnyebb jegyet szerezni egy fokkal, vagy nagyon előre le kell stoppolni. Sok a bérletes minden csapatnál, mi is ilyennel jutottunk be az Emiratesbe.

 • lasi

  Fasza lett. Orulok, hogy sikerult pont egy ilyen meccset kifognod.

  • Linkid

   Sose gondoltam volna, hogy PL klasszikus lesz belőle! Szerintem DDG miatt évek múlva is felemlegetik.

   • filozofi

    Én amikor először láttam focimeccset élőben e legnagyobb kontrasztot a tvhez képest a kapusbravúrokban làttam. Élőben méghihetetlenebb a mozdulatsor. El sem tudom képzelni ezeket milyen lehetett végignézni élőben 😀

    • ketomika22

     vagy milyen lehet belülről 😀

     • filozofi

      Mondjuk ha erre kíváncsi lennék tuti nem tőled kérdezném :DD

     • ketomika22

      asszed nem volt a karrieremnek fénykora? amúgy semmi extra, megy tovább a meccs 😀

     • Pite

      Arra az 5 percre az u14-ből már senki sem emlékszik, lépj tovább te$, élvezd a HÖK-ös spicli életet inkább 😀

     • ketomika22

      vot U14-ban egy teljes kiemelkedő szezonom!!! meg életem meccse 16 évesen volt 😀

    • Linkid

     Hát a dupla védés az még távolról is hihetetlen volt, viszont Lacazette lövését illetve Lukaku öngól kísérletét közelebbről láttuk. Utóbbinál nem értettük, hogy érhetett oda DDG.

 • ketomika22

  nagyon zsír! akkor a LP miatt Linkid a neved? 😀

  • Linkid

   Pontosan 🙂 😀

 • RedMark

  Hatalmas lehetett, koszi az elmenybeszamolot! Es persze azert megesz a sarga irigyseg, of course nekem is bakancslistas ez az ugy. Kicsit tartok is tole hogy buszke ferfiui szemem nem birna szarazon ha eljutnek majd egy United meccsre, foleg a Traffordra. Mindenesetre jol tetted hogy nem hagytad ki, sikeres ev volt 😀

  • Linkid

   Tényleg az volt, igazából leírni nem is lehet, vagy ha minden apró részletet az ember meg akar osztani, akkor 30 oldal lenne az élmények miatt. Főleg nekem akinek új volt a repülés is, Londonban is csak egyszer voltam korábban gimis koromban. De maga a meccs, tényleg ha van rá mód, érdemes meglépni egy ilyen kiruccanást.

   • RedMark

    Marciusra tervezodik a united-pool, alom lenne.
    Viszont a repules milyen? Meg sose repultem en sem, raadasul teriszonyos vagyok, szoval minden adottsagom megvan a felelemhez 😀

    • ketomika22

     semmi extra, én is tériszonyos vagyok

     • RedMark

      Udv a klubban, viszont ez jo hir 😀

     • ketomika22

      sztem a parát a legtöbb embernél az okozza, hogy fél a katasztrófától, nem a tériszony. elvégre ott van alattad a padló pár centire.

     • Linkid

      Pontosan. Az a félelme szerintem is mindenkinek, hogy ha ott fent gáz van akkor nincs alternatív megoldás. Míg földi- vízi közlekedésnél az emberi gondolkodásmód szerint nagyobb az esély a túlélesre.

     • Tam

      Ja pedig autóbalesetben egy picit többen halnak meg, mint repülőgép katasztrófában. De gondolom, akik itt írták, hogy fosnak a repüléstől, azok azért egy kocsiba lazán beszállnak 😀 Mellesleg megértem, én még speciel soha sem repültem de fixen fosnék tőle, mint az atom. A liftbe sem szeretek beszállni, mert bennem van, hogy pont akkor fog leszakadni…

     • Linkid

      A lifttől annyira nem fosok, de egy ideje rendre M. Night Shyamalan Devil című filmje ugrik be róla 😀

     • ketomika22

      én a liftektől azóta parázok, hogy megnéztem egy videót a youtube-on liftbalesetekről :DDDDDD

    • Linkid

     Semmit nem érzel a tériszonyból. Én a felszállásnál majdnem feltéptem a karfát, úgy fostam, meg amikor “pályára áll a gép”, de utána minden fasza. A leszállás volt még kicsit zaklatott a lelkemnek, de a köztes átmenetben semmit nem érzel. Ja meg kedves barátaim vigasztaltak, hogy ne fossak, egy se maradt még fent 😀 Mondjuk Lutonból hazafele mikor álltam a sorban és egy kislány azt énekelte, hogy “Lezuhan a gépünk, lezuhan a gépünk” ott kicsit levert a víz 😀 Nem lett kedvencem a repülés, sok vele a cécó, becsekkolni, időben érkezni, kicsekkolni etc etc, de az alábbi látkép kicsit kárpótol. Az egész túrában inkább az angliai utazás és az élet a macerás kicsit a pénztárcának. Mondjuk én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a jegy ingyen volt, a repülőt előre lefoglaltuk hónapokkal, így 20.000 forint volt oda-vissza. Csak sörre, tömegközlekedni, meg kajára kellett 😀
     https://uploads.disquscdn.com/images/426125aee12bbf060665b07e47cd42ac107ba507c1779fb861da77b255c39d73.jpg

     • Rio

      Én eddig egyszer repültem, a felszállás a legfaszárnyosabb. És még nem is ittam előtte…

    • filozofi

     Én rohadtul tériszonyos vagyok, mègis épp a pilotavizsgaimra keszülök, semmit nem befolyásol 😀
     Nyilván a balesettől fél mindenki de tényleg hihetetlen meló van a repülésbiztonságban.

     • Shadedweller

      Nem kell tényleg félni. Egy gép sem maradt még fönt! 😃
      Hará amúgy!

    • MrFer

     Megszokható. 2x voltam USA-ban (ebből egyik Texas, 2 átszállással 26 óra volt az út), Munchen, Párizs, London, Rodosz, Tunézia… EU-n belül nincs Jetlag, az a legrosszabb az egészben, na meg a reptéri várakozás, sorbanállás, átvilágítás. A repülés pedig a fel- és leszállás kivételével izgalommentesebb mint a piros hetes a Blahánál. Illetve éjszaka/naplementében nagyon szép a látvány, csak fényképezhetetlen (legalábbis telefonnal). Pilótája válogatja, egyszer filmet néztem és fel se tűnt, hogy leszálltunk, máskor meg hullámvasút volt az egész (tiszta idő mindkétszer, nyilván szél lehetett).

    • MuriÁgnes

     Az a jo a repulesben, hogy a magasban gyorsan be lehet baszni.

    • EZS

     “Igazából nem a leeséssel van a probléma, hanem a megérkezéssel.”

 • Linkid

  Elnézést a Tatooine miatt SW fanoktól, jeleztem az illetékeseknek! 😀 A vesszőhibákat, szóismétléseket nézzétek el, nagyon éjjel írtam, nagyon kevés alvás után! De minden perc megérte! 🙂

 • Pingback: Manchester is Red-pólóban ingyen sört inni az Emirates VIP-szektorában | Zongoracipelő()

 • Pite

  Amugy jo cikk es kicsit irigy vagyok, hogy lattad a sracokat eloben 🙁

 • Pite

  A TATOOINE KÉT “O” 😠

  • Linkid

   Ne haragudj Pite 🙁

   • ketomika22

    mindenbe beleköt…

   • Pite

    Ssmmi problem, csak gondoltam jelzem 🙂

  • filozofi

   És Wizz Air 😀

   • Linkid

    Na jólvan ám 😀