Bizonyíték, nem ígéret

Az egy évvel ezelőtti, horrorisztikus szezonkezdetet követően LVG idén valószínűtlenül barátságos sorsolás mellett mutatkozhatott be a United kispadján, és bár játszottunk már mindhárom újonccal, valamint a tavalyi, illetve az idei tabella alapján is legyőztük eddigi legerősebb ellenfeleinket (Everton, West Ham), a jelenleg elfoglalt pozíciónk így is a Moyes-érát idézi. Persze tudjuk: a holland menedzser a nagy jövés-menés és a kevés idő miatt 3 hónap türelmet kért, sok volt a sérült, meg különben is, a Manchester United mindezek ellenére is a bajnoki címre hajt továbbra is, ám a szurkolók továbbra sem érezhetik feltétlenül azt, hogy LVG fogja elfeledtetni velük az elmúlt másfél évet. A sok ígéretet követően tehát most már jó lenne némi bizonyíték is – hol máshol kapnánk erre jobb lehetőséget, mint a listavezető Chelsea elleni összecsapáson.

utd_che

A 17 órakor startoló rangadón mindkét fél kénytelen lesz nélkülözni legjobbját, ami természetesen nem valamiféle újabb ostoba szabály következménye: Rooney eltiltása utolsó harmadát tölti, a túloldalon pedig Diego Costa sérülés miatt nem állhat majd rendelkezésre – legalábbis nagy valószínűséggel. A helyzetet tovább bonyolítja a kékek számára, hogy a hétközi BL-meccsen Remy is megsérült, melynek következtében régi ismerősünk, a távol-, majd közel-keleti kitérőből visszatérő Drogba játszhat legelöl. Mourinho szerencséjére LVG opciói sem a legjobbak: Falcao kisebb rúgást kapott pénteken, így kétséges a játéka, van Persie pedig továbbra sincs élete formájában. És bár Wilson és Will Keane remekeltek a pénteki U-21-es meccsen (ahol egyébként Carrick is visszatért végre), aligha ezen a napon fognak komoly szerephez jutni ifjú titánjaink.

Kicsivel hátrébb már aligha lesz gondja a Chelsea-nek: a Fabregas, Matics, Hazard, Oscar és Willian által alkotott ötös megbonthatatlannal tűnik, LVG ellenben továbbra is keresi az ideális formációt és játékosokat. Az egyetlen biztos pontnak Blind tűnik a védekező középpályás posztján, aki gyémántban, illetve 4-2-3-1-ben is konstans magas teljesítményt nyújtott az eddigiekben, „körülötte” viszont megjósolhatatlan, hogyan dönt majd a menedzser. Nem csak azért, mert Herrera félig-meddig még lábadozik, mert Fellaini remekül szállt be legutóbb, vagy mert Mata nem kifejezetten nyújtott meggyőző produkciót mostanság Rooney helyén, hanem mert a széleken történő védekezés fontossága miatt Young és Valencia is előtérbe kerülhetnek.

Utóbbi hátterében leginkább az áll, hogy Ivanovics, illetve Azpilicueta személyében két rendkívül veszélyes szélső hátvéddel operál Mourinho csapata, és bár utóbbi ezúttal nem lesz bevethető a Palace ellen összeszedett piros miatt, helyettese, Filipe Luis sem fog komoly visszaesést jelenteni. Terry és Cahill pedig természetesen adottak középen, akárcsak Courtois a kapuban, így hátul sem számíthatunk sok bizonytalanságra. Nem úgy az ellenfél, hiszen a Rafael, Jones, Rojo, Shaw négyes legutóbb egyénenként és védelemként is csúnyán leszerepelt.

Az egyes csapatrészeket összehasonlítva túl sok jóban nem bízhatunk tehát, így leginkább abban reménykedhetünk, hogy Mourinho – szokásához híven – az 1 pontért jön majd, meg persze abban, hogy valaki (leginkább Di Maria) villant valami váratlant. Egy kezdőcsapatot tippelünk azért, csak hogy ne mondhassátok, hogy nem vagyunk konstruktívak:

De Gea
Rafael, Jones, Rojo, Shaw
Herrera, Blind
Fellaini, Di Maria, Young
van Persie

A végeredményt már nektek kell megmondanotok…