8-2, Ronaldo és egyéb finomságok


Már alig másfél óra a meccsig, tűkön ülve várjuk a kezdőcsapatokat, ezen feszültség oldására remek időtöltés régebbi Arsenal-meccsek videóit nézni. Hogy mindenki ráhangolódhasson a rangadóra, készítettünk nektek egy kis összeállítást az elmúlt évek legemlékezetesebb összecsapásaiból. Főszerepben az Arsenal, a rendező pedig ezúttal is stanleykubrick volt, akinek ismételten köszönjük fáradozását.arsenalmu

Ebben az írásban beszélhetnénk akár a jelenről is, hiszen az manapság talán még a múlt nagy mérkőzéseinél is sokkal érdekesebb. Külön ejthetnénk szót Danny Welbeckről vagy arról, hogy Arséne Wenger szénája is jó eséllyel kifelé áll már az ágyúsok padjáról. Nem beszélve a sérültek kérdéséről, amellyel mind szeretett csapatunk, mind az Arsenal bőven rendelkezik. Ám ez a bejegyzés most a múltról szól.

Az Arsenal elleni legizgalmasabbak évek azt gondolom, hogy nagyjából 2002 és 2006 közé tehetőek, de gyakorlatilag majdnem minden évre jutott olyan mérkőzés, amely a maga szempontjából említésre méltó lehetne. Az ágyúsok 2002-es duplázása sokkolóan hatott minden United szurkolóra, akik hozzászoktak a zsinórban szerzett bajnoki címekhez, az Arsenal rendszeres elkalapálásához és a totális erőfölényhez. Azt hiszem minden United szurkoló szívéhez közel áll a 2003-as bajnoki cím megszerzése, vagy éppen a 2004-es FA Kupa elődöntőbeli siker az Arsenal ellen. A ’99-es FA Kupa elődöntőhöz pedig túl szakállas lenne visszanyúlni most (hacsak nem egy vicces Neville-elemzés erejéig).

Érdekesebb volt a 2004-2005-ös szezon, ahol az Old Traffordon sikerült megszakítani az Arsenal 49 mérkőzéses veretlenségi szériáját. Illetve a legendás meccs a Highburyben, ahol 4-2-re diadalmaskodtunk. John gólja túl klasszikus és megunhatatlan, hogy ne osszuk meg újra mindenkivel:

Érdekességként megjegyzendő azonban, hogy abban szezonban, ez a két gárda a második helyért harcolt, melyet végül a londoniak vittek el, akárcsak az FA Kupát, büntetőkkel. A duplázós szezont nézve kár lenne elmenni említés nélkül az FA Kupában történt 4-0 mellett. Ahol szebbnél szebb találatokkal sikerült földbe döngölni Wenger legénységét. Azt hiszem ma este is megnéznénk valami hasonlót:

Az Arsenal utolsó BL felvillanása 2008-2009-hez köthető, amikor egészen az elődöntőig sikerült menetelniük. Ahol azonban csúnya verést mértünk Fabregasékra, mindezt a már akkor is vitathatatlanul hatalmas klasszis, Cristiano Ronaldo vezetésével.

Kár lenne elmenni a 2011-2012-es szezon mészárlása mellett, ahol a 8-2 a mai napig a kedvenc United mérkőzéseim között marad meg. A videókat sokat láttuk már, álljanak most itt nekünk a tények:Manchester-United-Arsenal

De ami talán a legnagyobb érdekességek közé tartozik, az nem más, mint van Persie személye. A korábbi Arsenal játékos már 3 góllal is szomorította korábbi csapatát. Melyeket ünnepelni sem volt rest olykor, ezzel kiváltva az Arsenal szurkolóinak addig sem lappangó gyűlöletét.

Jelenleg azonban sem az Arsenal, sem a Manchester United nincs könnyű helyzetben. Az Arsenal évek óta nem tud fentebb lépni és néhány részsiker mellett szinte semmi nem jut számukra. Mostanság kezdjük átérezni, vajon milyen is lehetett az elmúlt évtizedet megélni az ágyúsok szurkolójaként. Mi pedig továbbra is rendületlenül bízunk abban, hogy a csapat a sérülések ellenére is felkészülten áll eme megoldandó, ám de koránt sem egyszerű feladat elé.