A városi forradalom újabb fejezete

A moszkvai kirándulást követően folytatódnak a Premier League küzdelmei, méghozzá az ősi városi rivális ellen, az Old Traffordon. Egy röpke gondolat erejéig azonban visszatérve a Bajnokok Ligájára, itt szeretnénk elnézést kérni olvasóinktól, de sajnos játék hiányában az osztályzás is elmaradásra került. Az élet nem habos torta, mint azt megtanultátok. Szóval a hétvégére visszakanyarodva, visszatérnek pihenőink és a kezdőcsapat minden bizonnyal 1-2 újabb meglepetéssel vár majd minket. Minden egyébről a hajtást követően tudhattok meg többet.

maxresdefault

Itt vannak, itt vannak újra a hangos szomszédok, akik a bajnokságra esélytelennek tűnve bezsákoltak 3 igen komoly futballistát és a szezont korrektül kezdve menetelnek a különböző kupákban. Most azonban ismét eljött a bizonyos hosszak méregetésének az ideje, amiben ha csak egy hangyafasznyival is, de szeretnénk  jobbnak bizonyulni.

Manchester-United-v-Manchester-City

A hazai mérkőzéseken mutatott teljesítmény mindenesetre azt sugalhatja, hogy kellemes délutánunk lehet. Az pedig ugyancsak egészen biztos, hogy van Gaal különös figyelemmel készülve a csatára, pihenőt adott Darmiannak, aki minden bizonnyal Sterling ellen fogja élete harcát vívni. Visszatérhet Mata, aki a még bizonytalan nevű City balhátvédet (jó eséllyel Sagnat) kíséri a sírba a hétvégén, remélhetőleg sok sikerrel.

united4city2

A bili kékeknél továbbra is sérült Silva, Aguero és Delph is, akik legnagyobb igyekezetük ellenére sem térhetnek vissza, ami jelentős bizakodásra ad okot. Nasriról is esett pár szó, de úgy tűnik ő is egyelőre hetekre van a pályára lépéstől. Az optimizmusunkra azonban a De Bruyne, Touré, Sterling hármas mindenképpen igyekezni fog éles választ adni és a szezon elején lefitymált védelem sem produkál rossz szezont. Az Otamendi-Mangala duó egyelőre parkolópályára tette Kompanyt is, továbbá szépen muzsikál a Fernando-Fernandinho kettős is egy sorral fentebb.

cityunitedfan

A City hazai pályán szórja a gólokat, idegenben a Tottenham ellen viszont így is sikerült benyelniük egy négyest, ám a további három idegenbeli ütközetet gól nélkül abszolválták. Ez a mérkőzés tehát számukra is egy szélesebb képet adhat jelenlegi esélyeikről és céljaikról, ám kár lenne hangsúlyozni, ez csak egy mérkőzés, még akkor is, ha tipikusan a hatpontosnak elnevezettek közé sorolható.

Na de nézzük, hogy mik dönthetnek majd. Véleményem szerint nagyjából három darab igazán fontos pillérje lesz a vasárnapi Super Derbynek.

Esett már szó fentebb a Sterling-Darmian kettősről. A jelenlegi helyzetet nézve elég félő az olasz és az angol találkozása, hiszen Darmiannak kevésbé fekszenek a gyors és ezzel együtt cselezésben igen kreatív és markáns labdarúgók. Az viszont meglepő tény, hogy átlagos sebességet tekintve Darmian a leggyorsabb hátvédünk és még Sterlingnél is képes sebesebb tempót futni. Továbbá a legtöbb szerelést is ő mutatta be eddig csapatunkban (!!) és a párharcok tekintetében is csupán Smalling volt nála eredményesebb. Minden másra választ csak vasárnap kaphatunk.

the-key-battle-sterling-darmian_3366638

Hasonlóan kérdéses, hogy a szemmel láthatóan kitűnő formának és egészségnek örvendő De Bruynet vajon kire bízza Mesterünk, hiszen sem Rojo, sem Blind nem éppen azok közé a focisták közé tartozik, akik lazán képesek lennének megállítani a gyors léptű belgát. Igaz közben arra is fény derült, hogy könnyen lehet, hogy Bony nem lesz játékra képes, ebben az esetben a jóval enyhébb Navas ellen kellene feldobni valakit. De Bruynet pedig remélhetőleg a Jones-Smalling duó venné kezelésbe.

Végül és nem utolsósorban pedig ott a középpálya. Schneiderlin megkapta a maga terhelését és az is lehet, hogy Carrick a kezdőben találja magát. A nagy kérdés már csak az, hogy van Gaal ismételten bevállalja-e a Carrick-Schweinsteiger kezdőt, avagy hajlik a biztosabb megoldásra és beteszi a csapatba a franciát, aki ha csak 60-70 percig is, de mindenképpen a pályán lesz, ugyanis elég szükségesnek tűnik játéka. Ezt több szakíró egyértelműen követeli a találkozó előtt. Sajnos nincs Young, aki jobban be tudna segíteni a védekezésben, ami nem lenne elenyésző értékű. Így előre is valószínűleg a megszokott opciót láthatjuk majd. Ergo, Mata, Herrera, Martial – Rooney kezdő kocog ki a pályára, bármennyire is keserűek vagyunk emiatt, természetesen csapatkapitányunk formája okán.

2123432

A City gyorsabb focit játszik, többet kísérletezik, de értelemszerűen ennek jelenleg kevés relevanciája van, hiszen minden bizonnyal egy elég kiegyensúlyozott, nem túl sok, 2-3 gólos rangadó van kilátásban, mi pedig reménykedünk benne, hogy ezek jó irányba oszlanak majd. Fel a mezeket és sálakat, irány a kocsma vagy a kanapé.

Glory-Glory ManUnited!