Rókaprémet akarunk!

Amíg a csapat jelentős problémákkal kényszerül szembenézni Európában, addig a Premier League küzdelmeiben korrekt módon menetelünk, masszívak vagyunk és abszolút labdába tudunk rúgni riválisainkkal. Most azonban a jelenlegi listavezető Leicester City csapata következik, akiket eljött az ideje kilyuggatni, rókaprémet mindenkinek!

Kikeszitett_roka_prem_ingyen_szallitassal_90791192512460

Nem sok bölcsességet tudunk elmondani ellenfelünkről, kivéve azt, hogy a Premier League legtöbb gólját szerezték 13 forduló alatt, egészen pontosan 28 darabot, a legsokkolóbb maga Vardy, aki 13 góljával vezeti a góllövőlistát. Jamie sorozatban 10 PL mérkőzésen szerzett gólt, ezzel pedig beállította van Nistelrooy rekordját. Csapatunk gondoskodhat róla, hogy ez a szám a mai napon ne váljon hosszú távon igencsak megdönthetetlennek tűnő rekorddá. Az ügyben megszólalt van Gaal is, akinek emlékei szerint csak Bergkamp volt képes az ő edzősködése alatt hasonlóra, szóval tudja milyen nagy dolog is ez. Vardy megállításáról három ember egészen biztosan igyekszik majd gondoskodni, kettő a pályán, egy pedig azon kívül.

imbang-lawan-psv-de-gea-minta-mu-fokus-hadapi-leicester-city-a693

Az egyik ilyen személy David de Gea, akit nagyon felbőszített a PSV elleni hazai 0-0 és már roppantul fókuszál a következő találkozóra, aztán ott van még Smalling is, aki korlátlan ura levegőnek, földnek, víznek. A harmadik személy pedig maga a Mester, aki a Leicester futballját, tempóját ismerve, egészen nem fog kapkodni azért, hogy rohangásszunk a rókák ellen. Az elmúlt két meccsen fentebb toltuk a teljes csapatot, ennek előnyei mellett a hátrányai is jelentkeztek és a riválist ismerve, illetve a tavalyi 5-3-at megvizsgálva, nem igazán fogadnék rá, hogy ereszd el a hajam bulira készülhetünk. A Leicester 20 gólt nyelt be 13 forduló alatt, ezzel az egyik leggyengébbek az egész ligában, csak a 15. helytől lentebb lévők kaptak ennél több gólt. Érdemes még megjegyezni, hogy ebből az Arsenal vállalt egy ötöst, ami a mai napig a Leicester egyetlen egy veresége, ráadásul hazai környezetben.

Ranieri-LVG-main

Sérülésfronton nem állunk rosszul, Shaw és Valencia természetesen nincs a keretben, de mellettük mindössze Jones és Herrera sérült. Visszatérhet tehát Carrick, aki ha nem is kezdőként, de csereként alighanem a pályára lép, továbbá nem tudjuk Schneiderlin és Schweinsteiger aksija milyen szinten áll, erről majd a Mester dönt, persze fel sem merjük hozni Blind középpályán szerepeltetését, annyira sci-fi. Szerencsére a támadósorban is számos opció nyílik, így a Depay, Rooney, Martial, Lingard, Mata ötösből kerülnek majd a kezdőbe embereink és nem ördögtől való Young fentebb szerepeltetése sem, amennyiben Darmian visszakerül eredeti helyére.

Viszont ne keressétek Wilson-t a csapatban, ugyanis a szezon végéig kölcsönadtuk a Premier League feljutásért harcoló Brighton & Hove Albion gárdájának.

Untitled-152-600x300

Amit a Leicester csapatáról tudni érdemes. Ott van mindjárt Mahrez, aki a whoscored adatai alapján a szezon eddigi legjobb játékosa, 7 gólja és 6 gólpassza ad erre indokot. Aztán ott van még az egy gólt és négy asszisztot jegyző Albrighton és az emberevő Kanté, aki maga is meglepve tapasztalja, hogy csapata vezeti a tabellát.

N-Golo-Kante-608036

De olyan ismerős játékos alkotják még a kékeket, mint az általunk kiebrudalt Danny Simpson vagy a legendás Peter Schmeichel fia, Kasper. Aztán ott van a sokadik virágzását élő kockafejű Huth is, meg a vicces nevű Drinkwater.

danny-drinkwater

Várakozásaink azok nincsenek, de csak a győzelem elfogadható, legalábbis igencsak illene megtörni az eddig okosan menetelő listavezetőt, ráadásul a riválisaink pontvesztése nem túl esélyes ebben a kanyarban, így különösen égető lenne mind a három pont összekaparása.