Kanári csicsergés

Bármennyire is vacakul áll lelkes csapatunk mostanság, így karácsony előtt egy olyan gárdát fogadunk, akik ellen teljes mértékben kötelező a győzelem, mást elképzelni sem tudunk. Csapatunkról és ellenfelünkről beszámolunk, az elvárásainkat, azonban egy képen rögzítjük:

deep-fried-canary-149638

Mielőtt azonban nagyon leírnánk a Norwich csapatát, tudnunk kell, hogy a jelenleg 18. helyen parkoló sárgák nem mutatnak olyan rossz eredményeket, mint amit a pozíciójuk jelez nekünk. Az elmúlt 5 bajnoki találkozójukon 1-2-2-es mérleget tudhatnak magukénak, ráadásul döntetlen otthon az Everton és az Arsenal ellen, mindössze 5 kapott gól és 1 darab egygólos vereség Londonban a Chelsea ellen. Persze, most jöhetnek a poénok a csóró kékekről és José menesztéséről vagy éppen van Gaal tevékenységéről:

CWb_F_oWwAEQDtS

A helyzet viszont ilyen szempontból csapatunk háza táján sem lett sokkal kényelmesebb az előző héthez képest. Schweinsteiger továbbra is eltiltott, mellettük pedig Darmian, Lingard (Rojo, Valencia és Shaw) egészen biztosan sérült. Visszatérhet talán Rooney, Herrera és Smalling is, de ez még egyelőre nagyon bizonytalan. Louis van Gaal említést tett Young esetéről is, miszerint az angol nem volt teljesen rendben az elmúlt hetekben és nem szeretett volna vele kockázatot vállalni. Biztosan rosszul alszik, mint Messi Ázsiában.

Ott lehet a pályán a rettegett Jones, Schneiderlin továbbra is fitt, viszont alighanem ismételten Varela lesz a jobbhátvéd, Borthwick-Jackson meg a bal. Aki most már a leghosszabb nevű játékos rekordot is beállította. Már ezért megérte Cameron!

Elől Martial, Depay, Mata gyakorlatilag 100%-os kezdő. A gólok vagy jönnek vagy nem, mindenesetre megnyugodhatunk, korábbi játékosaink tökéletesen érzik a boogie-t Európa másik országaiban. A Manchester United a legjobb szamaritánus az egész Földön.

2404912

Így alaposan végigrágva, talán McNair-t úszhatjuk meg a védelem közepéből, de a Fekete Lovag Fellaini alighanem ismételten támadó középpályás pozícióban villoghat. Sok mindent megváltoztathat amennyiben valaki mégis játékra lesz kész a fentebb említett hármasból.

Alex Neil

Áttérva a riválisra, azért közel sem olyan fényes a helyzet, ha távol játszanak otthonuktól a kanárik. Alex Neil hadserege a legutóbbi 5 idegenbeli bajnokin mindössze egy egységet tudott összehajtani, cserébe az eltiltások és a sérülések viszont sikeresen kerülik a csapatot. Mindössze Jarvis és Wisdom sérült, utóbbi az Everton ellen szedett össze egy kisebb sérülést, ami miatt jó eséllyel ezúttal nem láthatjuk a csapatban.

Akikre mindenképpen érdemes figyelnünk az például Robbie Brady, aki igen tehetségesen keverget a bal szélen és hátrébb húzódva sem tehetségtelen védekezésben. Természetesen nem véletlen, hogy Sebastien Bassongra is nagy feladat vár, hiszen a már öt angol csapatot is megjárt kameruni képviseli a védelem magját és közepét. Továbbá ott van a krisztiusi korú Wes Hoolahan, aki már lassan egy évtizede viseli a Norwich mezét és a jelenlegi támadószekcióból a legjobban rá kellene figyelni, hiszen 2 gólt és 5 gólpasszt jegyez a szezonban. A Norwich összesen 18 gólt szerzett az idei bajnokságban, tehát Wes közel a gólok feléből valamilyen formában kiveszi a részét. Érdemes vigyázni a baltaarcú Jonny Howsonnal is, aki ifjú korát a Leedsnél töltötte el, de ma már negyedik éve öltözött rikítósárgába, idén 1 góllal és 2 gólpasszal büszkélkedhet.

Howson_2813078

Nathan Redmond talán a Birmingham City csapatából lehet ismerős néhány olvasó számára. A támadó középpályás 4 góllal és 1 gólpasszal szomorította már eddig az ellenfeleket idén, de még Russell Martint is említhetjük, aki 3 dugót tolt be, középhátvéd létére.

Olyan találkozó ez most, amit, ha nem nyerünk meg, könnyen földrengést érezhet majd van Gaal az ágyában, hiszen sérültek ide vagy oda, ez a mérkőzés már végképp a kötelező kategóriába tartozik, ráadásul Arsenal-Manchester City találkozó is lesz, a Leicester City pedig az Everton csapatához látogat. Az ütős karácsonyi meneteléshez elengedhetetlen a jó rajt!

Előre is boldog karácsonyt mindenkinek!

Manchester-United-Christmas-card-2015