A szavakon túl

Igazán nehéz szavakba önteni a reménytelenséget és elemezni úgy egy mérkőzést, hogy valójában semmi sem történt azon. Viszont mint azt jól megszokhattátok, ismételten megpróbáljuk azt.

Manchester-United-v-Southampton-Premier-League

Louis van Gaal a sérüléseknek hála ismételten feldobta a várt kezdőt, amelyben így újra helyet kapott Fellaini és az ifjú titán Borthwick-Jackson is. Az első 30 perc olyan eseménytelenül telt, hogy mire észbe kaptam, kis híján gólt kaptunk, de Mané elbénázta a kínálkozó lehetőséget. Bár igazság szerint illene megemlíteni Blind távoli lövését, hiszen ez volt az egyetlen kaput találó lövésünk az egész találkozón, annak is a 12. percében. Lingard próbálkozott még az első játékrész ráadásában középre húzni és egy lövést ereszteni, de kaput persze nem talált a kísérlet és sajnos ismételten láthatatlan volt az angol.

cbj

A fing aktív fűrészelése a második félidőben is folytatódott, amihez a Szentek a lehető legnagyobb örömmel asszisztáltak. Louis van Gaal pedig behozta Matat Fellaini helyett, ez kis híján eredményezett egy helyzetet! Ezt követően pedig Darmian lett padlóra terítve Long teljesen fölösleges belépőjének hála. Jelenleg úgy tűnik, hogy az olasz 1-2 hónapot is kihagyhat bordasérülésének köszönhetően, ami sokkoló a védelmünket ismerve. A Darmian helyét elfoglaló McNair azzal vétette magát észre, hogy 15 passzából mindössze 3 (!) talált ember, ami még akkor sem mentség, ha voltak hosszabb labdás kísérletei.

darmian

A csapat érthetetlen 343-at játszott, a Southampton pedig egyedül szögletekből jelentett veszélyt, de kaput akkor se nagyon találtak ők sem. Egyáltalán nem úgy tűnt, hogy a most éppen zöldben pompázó Soton ne lenne végtelen boldog egy 0-0-s eredménnyel. A Mester azonban utolsó cseréjeként behozta CBJ43 helyére Januzaj személyét, természetesen mindezt a 85. percben. És igen, a holland ismét eldöntötte ezzel a mérkőzést, hiszen a belga egy érthetetlen szabálytalanságot követett el a szögletzászlónál, a betekert szabadot pedig ki más, mint Charlie Austin fejelte be a tehetetlen de Gea mellett a kapuba.

CZbzlIpWYAEBxkg

Erre pedig már nincs mit mondani, ez a pofátlanság teteje. Louis van Gaal kijelentette, hogy ő megpróbált mindent, hiszen Mata és Januzaj is bejött, alapvetően védekező típusú játékosok helyére, közben meg persze hiányzott Fellaini a mérkőzés végén. Sakk-matt, mondhatnánk. A vezetőség szemmel láthatóan nem akarja, hogy lemondjon van Gaal és talán a holland is élvezi ezt az egész ceremóniát, mert láthatólag még mindig nem nagyon stresszeli magát az eredmények miatt. A szurkolók számára pedig nem marad más, mint az elégedetlenkedés, a hangos ‘boooo’-zás, na meg persze a reménykedés. A héten FA Kupa mérkőzés, lassan pedig az Európa Liga küzdelmei is megkezdődnek. Azért titkon bízunk egy hátvéd leigazolásában.

Továbbá legyünk őszinték magunkkal, a Manchester United Januzaj, Borthwick-Jackson, McNair, Varela, Powell, Fellaini, Lingard szintű játékosokkal nem fog feljutni oda, ahová évtizedekig tartoztunk. A gárda kerete, játéka és lendülete árnyéka önmagának és ez nagyon aggasztó a jövőre nézve.

_87878455_manutd