Pénteki esti vasalás

Mindjárt itt a péntek este, elszabadulnak az indulatok és a hormonok. Fiatalok tucatjai özönlenek ki az utcára, hogy ivóbajnokságot vívjanak a kocsmák nyugdíjas törzsközönségével, én azonban egészen biztos leülök a tévé elé, mert újra itt az FA Kupa!

11912006-large

A mi várható ma rovatunkban nyugodtan elmondhatjuk, hogy fogalmunk sincs. Így egyértelműen arra tudunk fókuszálni csupán, ami a sajtótájékoztatóból kiderült. Ezek között akadnak jó és rossz hírek egyaránt. A legjobb hír talán az, hogy Darmian sérülése nem tűnik komolynak, azt viszont nem tudtuk meg, hogy ez pontosan mit is jelent. Hasonlóan jártunk a Schweinsteiger-Jones duóval is, akik sérültek, de nem tudjuk mennyire. Louis van Gaal pedig meg is jegyezte, hogy nem lehet a visszatérések időpontját összerakni rendesen, szóval „we have to wait and see”. Mindenesetre mind az angol, mind a német hiánya enyhén szólva is idegesítő. Carrick viszont visszatérhet, de nem képes 90 percet játszani, nem tudjuk, hogy kezdőként vagy csereként kap majd így lehetőséget, de jó eséllyel láthatjuk majd a Derby ellen. A többiek pedig továbbra is tartósan sérültek és sajnos a Rojo, Shaw, Young, Valencia négyes hiánya számunkra azt jelenti, hogy ennyi védő nem hadra fogható még hónapokig.

ashley-young-injured-alex-livesey-getty-bobbed-76020453

A védelem pedig így szinte biztosan a Varela, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson alakzatot veszi fel hátul. Ez pedig legyünk őszinték magunkkal, ha a Derby County ellen elég is lehet, a bajnokságra viszont szomorú képet fest és nagyon hiányzik belőle a rotálás és a minőség is egyben. McNair nagyon keveset játszott idén, Darmian visszatérése pedig pusztán a jobbhátvéd posztot pótolja majd leginkább. A baj tehát nem kicsi és sajnos nem úgy tűnik, hogy igazolhatunk valakit, ez pedig elég elkeserítő.

A mai napon Depay bevetése talán érdemi opció lehetne, Lingard eléggé formán kívül van, de Mata esetében is sajnos ugyanezt tudjuk elmondani. Nem túl jó előjelek ezek tehát a mérkőzést megelőzően, de semmi para, Herrera már nagyon várja a kezdést.

6DEDD40EDA2340229C60A1FADF219D0E

A Derby County viszont nagyon megy vagy ment? A Kosok a másodosztály bajnokságában bár a feljutásért harcolnak, az elmúlt mérkőzéseken csúnya vereségekbe futottak bele (0-3, 1-4), ráadásul nem csak éppen fentebb sorolt csapatok ellen. Az ellenfélnél nagyon kell figyelni a Coldplay énekesére, Chris Martinra. Ő szórta eddig a legtöbb gólt a péntek esti ellenfél mezében. Illetve Tom Ince is még mindig komoly játékerőt képvisel és ő is szép ütemben sorozza a gólokat. Érdemes szemmel tartani Jacob  börtöntöltelék Butterfield személyét is, aki azért is érdekes, mert valaha a Manchester United növendéke volt.

process

Továbbá nem lehetünk el a menedzser mellett, Paul Clement Ancelotti jobbkeze volt mind Párizsban, mind Madridban, szakmai karrierje elején pedig a Chelsea és Fulham csapatainál is dolgozott, nem is keveset. A még mindig csak 43 éves szakember első szezonjában bizonyíthat, először első számú menedzserként a Derby padján és egyelőre nagyon igyekszik tenni a dolgát.

crop-5382e4666e4fb-imgID3604314

Mondhatni ez minden, amit tudni érdemes az esti találkozóról. Én nyugodt szívvel dőlök hátra majd a kanapén, megtettem, amit megtudtam, annak érdekében, hogy nézzétek ezt a szart jóságot, amit kiemelkedő képességű játékosokból összegyúrt csapatunk produkál nektek hétről. Ha ügyesek vagytok, a felvezetőért Bognár György és Várhidi Péter lesz a felelős, a mérkőzést pedig Kassai-Tóth Csaba, Aranyhang díjas riporter juttatja el hozzátok. Ha ez sem tudott titeket meggyőzni és mégis marad a vasalás, akkor csak annyit mondok, 20.55, Sport 2, Glory-Glory ManUnited!