Mutyiland elveretése – itt az Európa Liga!

Igazán nem szeretnénk nagyképűek lenni a mérkőzés kapcsán, de én legalább húsz alkalommal futottam neki ellenfelünk nevének megtanulásának, de végül próbálkozásaim annyiban maradtak, tehát ebben a posztban csak dánokként vagy egyéb hasonló jelzőkkel illetjük majd riválisunkat. Szóval itt az Európa Liga barátaim!

europa

A csapat nagyon nem acélos kerettel utazott el északra, ugyanis a 18 fős keretben olyan játékosok kapnak helyet, mint Poole, Riley, Weir vagy a legutóbb már bemutatkozó Love, aki egyes információk szerint ma is biztosan a kezdőben találja magát. Az viszont meglepetésként szolgálna, ha van Gaal nagyjából az összes játékost bedobálná a kezdőbe. Rooney sérülése szomorú hír, de egyben talán egy kísérlet is lehet arra, hogy Depay és Herrera több játéklehetőséget kapjon a jövőben.

Manchester-United-training

A csapat nagyon kezd elfogyni a bajnokság végére és bár a teljesítményünk ezek nélkül is erősen megkérdőjelezhető, nem is vagyunk boldogok emiatt, hiszen még három sorozatban kell helytállnia a gárdának. A mai mérkőzés kezdője, majd a találkozó is kitűnő bizonyíték lesz arra, hogy mit is akarunk kezdeni a második számú kupasorozattal, ha egyáltalán akarunk.

Louis van Gaal ugyan utalt rá, hogy a csapat komolyan veszi az EL-t, hiszen a győzelem automatikus BL helyet ér, ez azonban jelen pillanatban 9 mérkőzésre van tőlünk és biztosan lesz néhány rivális, aki szívesen durrantana az orrunk alá. Mint az korábban említésre került, a kezdő összetétele is finoman szólva megjósolhatatlan. Szívünk szerint pihenőt adnánk Smalling részére, de ennek még akár beláthatatlan következményei lennének. Blind is megúszhatna egy újabb 90 percet, viszont jó eséllyel mind a két játékos kezdeni fog, hiszen nincs túlzottan sok más reális opció a védelemben.

Manchester-United-training team

Ellenfelünk december óta nem játszott tétmérkőzést, ami akár előnyt, de hátrányt is jelenthet a mai napon. A dán rivális nagy harcban áll a bajnoki címért otthon és pár hónappal ezelőtt szemlézgették is a klub filozófiáját, ami a Moneyball című igaz történethez hasonlóan egyedi elképzelések mentén építi fel az együttest. A Southampton sokkoló kiejtése a selejtezőben mindenképpen óvatoskodásra ad okot a találkozó kapcsán.

A mérkőzést számunkra némileg szokatlan időpontban, 19:00-kor kezdik majd el a felek. A televízió pedig természetesen közvetíti számunkra az összecsapást, mégpedig a DIGI Sport 1 csatornáján. Aki néhány elvetemült United szurkolóval szeretné megtekinteni a gladiátor harcot, az megteheti a Mozaik Kávézóban. Mi pedig már titkon csak abban reménykedünk, hogy a mérkőzést követően nem kell a fejünkre húzva a sapkát, sálat , titokban szégyenteljesen hazaandalogni. Glory-Glory ManUnited!

Manchester-United-training marti