Negyedik hónapban a negyedik helyért – Manchester United – Everton

Eljött itt van április, tavaly ilyenkor zsinórban szedtünk be három vereséget, nulla rúgott góllal és még így is bőven meglett a negyedik hely. Ezzel ellentétben most sokkal jobb futballt kellene bemutatni ahhoz, hogy valóban harcban legyünk az áhított pozícióért. Az április ráadásul mindjárt egy komolyabb mérkőzéssel kezdődik, ellenfél az Everton csapata, akiket nem igazán lehet soha leírni.

lukaku

Miután megpróbáltuk megemelni a vérnyomásukat az FB oldal követőinknek április elsején, regéltünk a szezonunkról tömören, na meg tippeltettünk titeket és még egy akadémiás összefoglalót is olvashattatok, a csapat háza táján természetesen nem állt meg az élet.

Nem is tudom mivel kezdjük, talán azzal, hogy Luke Shaw edzésbe áll hétfőtől, ami valóban egész hihetetlen és földön túli örömöt okoz minden szurkolónak. Kicsit úgy érezzük, hogy még a nap is szebben süt és a tavasz is kellemesebb lesz az angol visszatérésével. Az egészen biztos, hogy hatalmas ovációban lesz majd része, ha egyszer pályára lép csereként, még akkor is, ha csak néhány percre.shaw

Csapatkapitányunk, Wayne Rooney is visszatér az edzésbe, így alighanem az utolsó 3-4 fordulóra teljes fordulatszámmal lesz bevethető az angol. Ami a jelenlegi helyzetben mindenképpen üdvös, hiszen egyrészt több opciót ad a támadósorban, másrészt Rooney egészen javuló formát futott, amiből remélhetőleg profitál majd a csapat. Ashley Young is nagyon közel áll a visszatéréshez, tehát valószínűleg a padon már kezdhet a mai napon. Phil Jones azonban továbbra is hatalmas meccshiánnyal küzd és ki tudja mi van még vele, szóval alighanem 2-3 hétnél hamarabb ő sem tér vissza. Továbbá itt van Schweinsteiger, aki 2,5 hónap kihagyást követően visszatért és négy alkalommal állt be csereként, majd úgy lesérült a német válogatott edzésén, hogy jó eséllyel még az EB-t is kihagyja. Hé te, kék mezes, ott a képen, nem jönnél-e az Old Traffordra?

schwein

Herrera azonban már könnyen a kezdőben találhatja magát, ami azért hasonlóan nem lenne hátrány. Louis van Gaal pedig azt fejtegette, hogy Lukaku bizony nagyon veszélyes csatár és figyelni kell majd rá a hétvégén. Ezt bizony mi is így gondoljuk és nem veszélytelen Lennon sem, a valaha szebb napokat is élt angol ismételten hihetetlen formát fut. A belga csodacsatárra tehát lesz dolga a Smalling-Blind duónak. Te, Romelu, szerintem jobb lenne egy nagyobb csapatban játszani, nem? Apád szerint is jó a Manchester United.

A rivális elég jól áll sérülések terén, még az is lehet,  hogy találkozhatunk Gibson barátunkkal, aki annyi örömet okozott nekünk, de még az is lehet, hogy az Arsenal ellen megsérült Pienaar is visszatérhet.

Még egy örömteli dolognak is szemtanúi lehetünk a vasárnapi napon, a déli lelátó Sir Bobby Charlton nevét fogja viselni innentől kezdve. Ez pedig egy csodálatos dolog és bízunk benne, hogy mondjuk 30 év múlva lesz egy Sir Ryan Giggs lelátó rész is az akkor 100 000 fős Old Traffordon, kinn meg egy Giggs-Scholes-Neville szobor a Charlton-Best-Law mintájára.

bobby

Köszönünk mindent Bobby! Hosszú és egészséges életet kívánunk! A legendák köztünk élnek!

Továbbá nem maradhatunk van Gaal kép és információmorzsák nélkül. Sir Alex Ferguson maga védte be a hollandot, miszerint időt kell neki adni. Nehéz eldönteni, hogy ez Mourinho elleni hadjárat vagy szimplán így gondolja skót edzőlegendánk. Di María a hét közepén beszólt van Gaal-nak, miszerint nem játszatta őt a posztján és ez nem segítette a beilleszkedésében. Természetesen a van Gaal képzeletben ismételten előkapta a golyóit és megmondta, ha egy játékos a menedzsert hibáztatja ilyen esetben, az logikus, hiszen, ha nem megy, őket a legkönnyebb megtalálni. Abban azért bízunk, hogy Louis van Gaal ma is feláll a padról, ha az szükséges lenne és megmutatja, hogy képes motiválni a srácokat a pad mellől, ha arra szükség van. Glory-Glory ManUnited!

louis-van-gaal_3441123